icon

Je písanie si s inými ženami v manželstve problém?

29. aug 2024

Ahojte, dnes som videla, že má manžel v messengeri konverzáciu s nejakou ženou, tak som sa ho pýtala, kto to je, s kým si písal. Povedal mi, že len jedna stara kamoska, ze ju videl a išiel okolo autom tak jej napisal, čo tam stoji (čakala niekde). Osobne som z toho dosť nahnevaná. Ja neviem, mne to nepríde v manzelstve ok, len tak si pisat s nejakou kamoskou. Este pochopim, keby od nej nieco potrebuje, nieco pracovne alebo tak, ale napisat inej zene vlastne len tak, lebo som isiel okolo autom, ze niekoho len tak vidim a mam potrebu mu napisat, to mi vadi a najma ked to je ina žena. Nepači sa mi to. Rozhodne to podla mňa to manželstva nepatri si vypisovat s inymi ženami len tak. Čo si o tom myslite? Neviem, čo mam robit, ale je to pre mňa osobne dosť problém, dovod nedovery.

autor
29. aug 2024

@gribka1 no toto su znami z jeho skolskych casov, kedy sme sa nepoznali, cize tych ja nejako moc osobne nepoznam a sme aj kazdy z ineho mesta …. Plus aj vekovo sme 5 rokov rozdiel, cize aj to dost spravi co sa tyka nejakeho poznania ludi v okoli …. No ta co s nou pisal je asi vydata, minimalne urcite bola, lebo mala svadobne fotky aj na profile z par rokov dozadu, ked som ju pozerala

petracandle
29. aug 2024

Akože na jednej strane na tom nič nie je - aj zadaný človek má právo mať kamarátov a pokecať s opačným pohlavím.
Na druhej strane ťa chápem lebo ZATIAĽ na tom nič nie je, ale časom môže lebo takéto vypisovačky môžu manželíkovi riadne popliesť hlavu a z nevinnej debaty bude zrazu posielanie nahých fotiek.

gribka1
29. aug 2024

Takže ty vieš aj o koho ide? To je super. Obcas ju pozri.

autor
29. aug 2024

@asocial sme spolu 10 rokov a prave preto ma to rozhodilo, lebo ho poznam, on je odmerany typ, nikdy nikomu nepisaval prvy a uz vobec babam a len tak, ked tak kamosom, aj tych ma len par a ani tym poriadne nikdy nepisal a cakal kym sa ozvu oni, cize preto ma to rozhodilo, lebo ho praveze poznam a je to u neho dost netypicke … dalsia vec, neviem ci jedna sprava, nevidela som konverzaciu, neukazal mi ju

autor
29. aug 2024

@petracandle no ved to, ze nemusi to byt nic ale aj moze a u neho je to hlavne velmi nezvycajne spravanie, nakolko nikdy nepisal nikomu prvy, ani kamosom a uz vobec len tak …. On je velmi odmerany typ človeka odjakziva, ktory poklada nejake komunikacie len tak za odveci a zrazu on napise nejakej starej znamej len tak?! Je mi to divne u neho …. U cloveka ktory je spolocensky extrovert a ma milion kamaratov a kamosiek by mi to mozno divne neprislo, ale tu mi to je divne

autor
29. aug 2024

@gribka1 ano, viem to meno, to som si vsimla, aj som ju pozrela, ale tak tym ze ju nemam v priateloch, nemusim vidiet ani pribehy ani casovu os pokial neda verejne ….

petracandle
29. aug 2024

@thoughtfulweirdo lenže nie vždy sa musí človek "rozhodnúť podvádzať" 🤦‍♀️😃 môže to brať zo začiatku naozaj a úprimne nevinne , ale časom sa to zvrhne a skončí to neverou. Preto je ideálne "nepokúšať" situáciu 😉

ysseba
29. aug 2024

Chápem ťa, aj mne by to vadilo. Píšeš, že ti neukázal správy čo si písali. A aj si chcela aby ti to ukázal a nechcel? Alebo si to neriešila, že nech ti ukáže?

autor
29. aug 2024

@ysseba ano, povedala som mu, tak mi ukaz konverzaciu a on ze on ni nemusi nic ukazovat, on neni nejaky vazen

bluka2
29. aug 2024

Vidim, že si tu strazite chlapov ako malé deti, ktoré by išli s hocijakým ujom na lizatko 😆
Možno na ukľudnenie, mne sem tam napíše aj nejaký ženatý kamarát aj len tak, k narodeninám alebo naposledy mi jeden poslal daku fotku, keď niekde bol a spomenul si na nejakú smiešnu situáciu z minulosti tam. A aj to vymenou pár sprav skončilo a možno o pár rokov bude zas nejaký kontakt. Za týmto by som vôbec nič nehľadala

fantaghiro21
29. aug 2024

15rokov sa dotyčnej neozve, nevyhľadáva, nepíše si s ňou a zrazu by ju mal klatit v posteli pomaly?..
Nejaké protichodné informácie si tu aj zdieľala....
Na to,ako nepíše tvoj manžel nikomu,a je doslova neaktívny,má celkom v hrsti celý Facebook, messenger...
Aj zablokovat si viditelnost priateľov,dá celkom zabrať menej aktívnym členom...ale tvoj manžel zdá sa všetko asi ovláda...
Na jednej strane sa tu niektoré ženy na mk budú hádzať o zem,že mobil je majetok a súkromie človeka.ale keď pípne správa, ktorú nemajú pod kontrolou,tak už to až také súkromie nie je...
Chápem obavy.ale tie aj z niečoho potom plynú...
Možno sa snaž nájsť nedostatky, ktoré by mali prinútiť manžela nájsť si milenku.ak teda nie je tvoj muž sukničkar,čo asi nie je podľa opisu....

autor
29. aug 2024

@fantaghiro21 nikdy sukničkar nebol, ale tak vieme, že chlapom vie prepnut a hlavne po rokoch …. On mal roky len facebook a messenger nemal, asi cca dva roky ma aj messenger …. Ale inak je informatik, pre neho neni velky problem veciam rychlo pochopit si myslim, co sa tyka ovladania a nastaveni …. Len v minulosti nemal potrebu facebooku, s vacsinou ludi vo svojom okoli komunikoval cez aplikacie typu whats upp dovtedy …. Potom nejako zalozil aj messenger, potreboval to k nejakej komunikacii pracovnej …. Ale teda v podstate si tam pisaval ked som niekedy videla so mnou, rodinou, kamošmi sem tam, no a zrazu vidim toto

petracandle
29. aug 2024

@bluka2 alebo si ty len neatraktívna keď to im ženám nevadí a nemusia si ich strážiť ako malé deti 😉 alebo sú to vyslovene kamaráti, tak prečo by nenapísali svojej kamarátke. Ale tá slečna, ktorej napísal nie je kamarátka keď s ňou 15 rokov nikde nebol 😃 skôr sa mu zapáčila jej riť tak jej hneď vypisoval

thoughtfulweirdo
29. aug 2024

@petracandle Každá nevera je rozhodnutie 🙂 prejsť od kamarátstva ku sexu je rozhodnutie, to sa nestane "samo".

zuzanka.zuzu
29. aug 2024

nedýcha pomaly alebo prirýchlo? že by si aj to trošku kontrolovala 😉 kks jaké trapky sa tu zbehli 😀 a muži najväčších sekier to pritom dávajú dole rad-radom 🤭

petracandle
29. aug 2024

@zuzanka.zuzu ale rovnako dávajú dole rad-radom aj muži benevolentných chudier bez sebaúcty😉

autor
29. aug 2024

@petracandle 👍👍👍

oliviakatka
29. aug 2024

Môj robí to isté. Nie som žiarivá, prehliadam stalkovanie pekných báb z mesta, vozenie báb z fitka domov aby chudinky neplatili taxík a X ďalších vecí,
ale toto neviem pochopiť. Rovnaký prípad - napísal som jej pretože som ju videl keď som išiel autom. Správy typu "kam si sa vybrala slečna? 😎"
Asi to neviem pochopiť, lebo mne ako žene by v živote nenapadlo napísať nejakému chlapovi lebo mi prešiel popred auto. Jediný argument - "nič som s ňou nemal". Čo je OK, aj tomu verím, ale k**va NAČO? NAČO má potrebu jej písať 🤷🏼‍♀️

petracandle
29. aug 2024

@thoughtfulweirdo samozrejme, s tým súhlasím. Ale zároveň platí, že príležitosť robí zlodeja. Inak sa "rozhodne" chlap čo sedí doma a inak chlap na fesťáku s opitou kamoškou sediacou mu v lone 😃

fantaghiro21
29. aug 2024

Píše si sem tam s kamosmi?
Veď si písala,že je úplne pasívny v písaní.... spomínala si akurát teba a rodinu....
Aspoň keby si jasné informácie podala,a nie na kazdej stránke niečo iné...

mili2016
29. aug 2024

Poviem ti iba jedno takto sa u môjho muža začala nevera... Sú to najhoršie spomienky (mimochodom ja som bola tehotná) keď som sa to dozvedela skončila som na rizikovom... Je to už 8 rokov dozadu ale zabudnúť sa nedá. Úplne stebou súhlasím, do manželstva nepatrí písať si s inými.

ankare
29. aug 2024

Mne by už svietila kontrolka. Určite to nie je bežná situácia.

autor
29. aug 2024

@oliviakatka presne, ja tam hladam ten vyznam, ze na čo akoze? Ked za tym teda nič nie je, tak nechapem na čo, ako hovorim, keby od nej niečo vyslovene potrebuje.

autor
29. aug 2024

@fantaghiro21 s kamosmi sem tam, malo, ale to sa musia oni ozvat prvy a on odpise, ale on ani tym kamosom sam nenapise od seba

autor
29. aug 2024

@mili2016 ďakujem, ja v tom vidim tiez hrozbu, ako hovorim najma preto, ze ho poznam a on nie je typ, co by vypisoval ludom prvy a uz vobec nie len tak

autor
29. aug 2024

@ankare sak prave, u neho urcite nie, tiez si myslim

ysseba
29. aug 2024

Nooo tak toto nie, toto by ma riadne nastvalo, to zaváňa pruserom 🫣 co budes robit?

biba_18
29. aug 2024

nejdem rozoberať či je to podozrivé že s niekym písal alebo nie- ale to že ti to neukázal podozrivé nie je - pokiaľ ti nikdy predtým neukazoval akékoľvek konverzácie…

mirkaa12u
29. aug 2024

Je úplne normálne, že sa cítiš zranená a nahnevaná, keď si našla v manželovom telefóne konverzáciu s inou ženou. Je dôležité, aby si s ním o tom otvorene porozprávala a vysvetlila mu, prečo ťa to trápi.

Opýtaj sa ho, prečo jej napísal a aký majú vzťah. Je dôležité, aby si dostala pravdivú a úprimnú odpoveď. Sleduj jeho reakciu a zhodnoť, či sa ťa snaží upokojiť a pochopiť, alebo či sa bráni.

Zamysli sa nad vašim vzťahom a zváž, či je toto ojedinelý incident alebo sa podobné situácie opakujú. Ak sa opakujú, môže to byť signál, že vo vašom vzťahu niečo nefunguje.

Ak sa sama nevieš s touto situáciou vyrovnať, zváž návštevu párového terapeuta. Ten vám môže pomôcť lepšie komunikovať a nájsť riešenie.

Pamätaj, že tvoje pocity sú oprávnené a máš právo na vysvetlenie. Dôvera sa buduje postupne, ale vyžaduje úsilie od oboch partnerov.

Každá situácia je individuálna, preto neexistuje univerzálne riešenie. To, čo bude fungovať pre teba, závisí od tvojich konkrétnych okolností a od toho, ako sa rozhodneš reagovať.

thoughtfulweirdo
29. aug 2024

@petracandle Môže byť, nikdy som sa nad tým nezamyslala, lebo chlapa, čo sedava doma, som nikdy nemala 😅