icon

Je písanie si s inými ženami v manželstve problém?

29. aug 2024

Ahojte, dnes som videla, že má manžel v messengeri konverzáciu s nejakou ženou, tak som sa ho pýtala, kto to je, s kým si písal. Povedal mi, že len jedna stara kamoska, ze ju videl a išiel okolo autom tak jej napisal, čo tam stoji (čakala niekde). Osobne som z toho dosť nahnevaná. Ja neviem, mne to nepríde v manzelstve ok, len tak si pisat s nejakou kamoskou. Este pochopim, keby od nej nieco potrebuje, nieco pracovne alebo tak, ale napisat inej zene vlastne len tak, lebo som isiel okolo autom, ze niekoho len tak vidim a mam potrebu mu napisat, to mi vadi a najma ked to je ina žena. Nepači sa mi to. Rozhodne to podla mňa to manželstva nepatri si vypisovat s inymi ženami len tak. Čo si o tom myslite? Neviem, čo mam robit, ale je to pre mňa osobne dosť problém, dovod nedovery.

drago12587
29. aug 2024

Z prespektivy chlapa.. ? Určite jej nenapisal len tak :D .. chlapi nemaju za " velke kamošky" ženy. Povedzme si pravdu, aj ženy sa radšej priatelia s chlapmi ako so ženami .. to bude nejaka stara laska, len neratal s tym, že ti tam zaškúli oko

bluka2
30. aug 2024

@petracandle benevolentne chudery bez sebaúcty a škaredé k tomu 😄Máš to trochu pomýlené, naopak, ženy vedome svojej hodnoty sa väčšinou nemusia uchyľovať ku kontrolám. Lebo vieš, kto chce podvádzať to spraví, nájde si situáciu, ktorú kontrolorky nemajú šancu zistiť. Zakázané ovocie najlepšie chuti. Keď ho zbytočne podozrievas, tak nech máš dôvod. Môže mysliet jej muž aj tak, pričom na začiatku chcel možno len hodiť nejakú lichôtku bez postranných úmyslov

autor
30. aug 2024

@ysseba no praveze neviem co mam robit, som z roho vykolajena 😏

zuzanka.zuzu
30. aug 2024

@petracandle necítim sa byť ani jedno z toho, tak neviem 😀🤷 ty si sa v niektorom našla?

gribka1
30. aug 2024

@bluka2 A to má žiť v nevedomosti? Veriť, nekontrolovať, čo oko nevidí, srdce nebolí? Ak má pochybnosti, treba mu dať pá, ale to už vlastne nebude mať dôvod, lebo ho už nikto nebude dusiť.

bluka2
30. aug 2024

@gribka1 Ano, volá sa to dôvera. Však stále žijeme v nevedomosti, nevieme, či je naozaj v práci alebo či na sluzobke maka normálne alebo v posteli. Ak tam dôvera nie je, tak niekto spomenul parovu terapiu na hlbšiu analýzu. Alebo ak tam nie je už dôvera vôbec, na čo taký vzťah

thirstymonk
30. aug 2024

@drago12587 Ale netaraj, o niektorych veciach a rodinných problémoch sa určite radšej budem rozprávať s kamarátkami ako s kamarátmi... 🙂

gribka1
30. aug 2024

@bluka2 Dôvera všeobecne, s tým súhlasím, ale v tomto prípade jej ju proste nahlodal. Ak zmení partner svoje zvyky, tak tam zrazu nevie čo sa deje a je to nalomené. Jeho nervy tomu nepomohli.

hendikep
30. aug 2024

@danyelia ale ved ja chapem, ja by som to muzovi netolerovala … len hovorim ze zakazovanie je prd platne, proste zaletnikovi nezakazes byt zaletnikom.. to by on musel mat charakter ze toto sa nerobi … ked mu to “ zatrhnes” bude to robit akurat tajne

petracandle
30. aug 2024

@bluka2 odkiaľ si nabrala, že JA kontrolujem? 😃 ver či never za 10 rokov vzťahu som nikdy nebola mužovi v mobile. Ale to je tým, že ja som spokojná a nedáva mi dôvod (čo samozrejme ešte neznamená, že aj taky chlap nemôže podvádzať).
Avšak tu sa bavíme o autorke, ktorá podozrenie má a určite to nie je len toto čo tu udáva. Inak by tak nereagovala. Lebo je podozrivé keď muž, ktorý celkovo nekomunikuje na sociálnych sieťach zrazu začne vypisovať nejakej peknej známej. Podotýkam známej a nie starej super kamarátke. To NIE JE len tak

petracandle
30. aug 2024

@drago12587 presne tak. Jasné, že to nie je len tak. A nielen chlapi ale aj ženy. Pamätám si, že keď som mala 15 (ako aj moji rovesníci) som si vypisovala s hocikým a bola v intenzívnom kontakte s milión známymi, ale od určitého veku to človek nerobí.
Dospelý človek má svoj život, svoju rodinu, svoju prácu, svoju zábavu a koníčky a teda jednoducho nemá čas len tak bez dôvodu niekomu vypisovať 😃

autor
30. aug 2024

@gribka1 presne ako pises, ja som prave doveru mala, to nebolo ze som mu kukala do mobilu, to bolo ze som nahodne uvidela, ked mi isiel ukazat fotku z messengeru, cize presne ako pises az teraz je nalomena

autor
30. aug 2024

@petracandle presne tak, keby mame 15 je to normalne alebo este ako som pisala keby je celozivotne extrovert spolocensky s milion kamosmi tak to beriem, ale toto je introvert, ktory nenapise nikomu pomaly prvy a zrazu ho napadne niekomu napisat prvý len tak, lebo šiel okolo autom, to proste nesedi

barborachors
30. aug 2024

ak je tvoj muz kurevnik, tak si to musela vedieť uz pred svadbou.

autor
30. aug 2024

@barborachors práveže nikdy nebol, on bol práve taký, že ani frajerky nemal nejako, ja som druhá, nekurvil sa nič, ako píšem, on ani nidky druhým nevypisoval, aj kamošom sa ozval, až ked sa oni ozvali ... práveže kurevník sa s ním nikdy nespájalo

danyelia
30. aug 2024

@hendikep To máš pravdu...

petrofka
31. aug 2024

mne by to bolo fuk 🙂 Buď ma chce alebo nechce. A určite mu nebudem lietať okolo riti ako stíhačka.

derdia
31. aug 2024

Odpoveď.... Pri tomto sa zamysli, co ty pre neho znamenáš, ked si píše z druhými....

normalpeople
31. aug 2024

Podla mňa je to vpohode ak to nieje cez čiaru napr niaké flirtovanie atd...ak sa poznaju zo života anie z internetu a kto koho oslovil ako prví

lenkalienka321
31. aug 2024

Vieš čo, keď to takto podas, tak ani mne sa to nepozdáva, ale...práve predvčerom som na fc v jednej skupine videla príspevok môjho bývalého spolužiaka zo strednej. Mal tam aj foto s malým synčekom. Už roky sme sa nevideli, sedeli sme spolu v lavici, tak som rozmýšľala, že mu napíšem, len tak, že ako sa má. Ešte som to síce neurobila, lebo prišli mi do toho iné veci, ale myšlienka ( úplne nevinná) tam bola. A preto si myslím, že je to v zásade ok, pokiaľ sa to deje raz za čas, bez nejakého skrytého umyslu. A tu sa dostávame do bodu, kedy ti vlastne ani nikto nevie odpovedať na tvoju otazku. Lebo nikto nevidí do hlavy tvojho manžela.

taja567
31. aug 2024

Jednoducho ho zaujala zrejme skôr ako žena a nie nejaká známa tvár , počas jazdy autom si všimnúť kamošku, ktorú nevidel 15 rokov.... hm, to prináša táto doba mobilov... hneď sa píše, volá... Ps.ked chceš pátrať prečo, pátraj radšej ako vyzerá 🤔

evatko
31. aug 2024

Prepana...toto je silné kafe.
Môj muž je introvert. Na oko nevyzerá, lebo má takú prácu, že by to človek neuveril.
Lenze je a riadny. Ale viem si predstaviť, keby videl spolužiačku z VŠ, tam boli dobrá partička, je to 17 rokov, čo je von z VŠ, žeby jej napísal: Ahoj Kika, videl som Ťa na Einsteinovej. Ako si nažívaš? Mali by sme konečne dať so všetkými spicha.
Tak a teraz pozor. Zacina dráma, prvé dejstvo:
Ja zistím, že jej napísal, netuším čo, ale už radšej začnem tlačiť rozvodové papiere, lebo chlap napísal starej známej.
Druhé dejstvo: Zahltim koňa, lebo tam mi všetci budú vedieť erudovane a spoľahlivo povedať, čo táto očividne nevinná správa znamenala a bude znamenať. Čo to s mojím životom spraví.
Keby si s ňou písal každý deň, schovával mobil, divne sa choval, atď atď, ale po jednej správe sa zrútiť a premýšľať to už je choré.
Ja nič nevidím na tom, že si za dva dni vymenia 6 správ a zase o sebe roku nebudú počuť.
Ked si budú vypisovať dva mesiace vkuse, potom by som začala panikáriť.

andy207
31. aug 2024

Mám 30 rokov, partner 35 a máme vzťah, v ktorom nikto nikomu nezakazuje kontakt s kamarátmi ani kamoškami, pretože nám príde obom úplne normálne, že má človek za kamošov aj baby aj chalanov. Ako prečo by mal človek zrušiť všetky kontakty s priateľmi opačného pohlavia?? Lebo sú opačného pohlavia?? 🤦🏻‍♀️ Predtým som mala takmer 6ročný vzťah s extra žiarlivým prerasteným deckom, čo ma upodozrieval z neviem čoho všeličoho zakaždým, keď som čo i len pozdravila nejakého známeho. Ešte aj na kamošky žiarlil a nemohla som nikam chodiť (ani s kamoškami na kávu). Takže pre porovnanie to mám dosť dobrý príklad. Bolo by iné, keby si niekto zháňal nové objekty na písanie napr. cez tie všeliaké zoznamky atď. Ale proste keď sa raz človek s niekým pozná, hádam je jedno, či je to chlap alebo žena. Keby sa ten tvoj s tou babou stretli náhodne v meste a idú prehodiť pár slov, tak by to mal akože stopnúť s odôvodnením "prepáč, nemôžem sa s tebou rozprávať, lebo som zadaný...keby si bola chlap, mohli by sme sa rozprávať"?? 🤦🏻‍♀️

mimi3008
31. aug 2024

Do manželstva podla nepatri si vypisovat s inymi ženami, lenze to, ze sa to stalo raz neznamena, ze si vypisuje s inymi zenami, ak to bolo raz a len tak, podla mna to nie je nic strasne. Ale napriklad sesternicinemu muzovi vypisuje kolegyna z prace o beznych veciach, co sa netykaju prqce, ze ako sa ma, aky mal den, ci si na dovolenke oddychol a pod. On tu konverzaciu sice sesternici sice ukazal a vyvinil sa, ze si pisali len o blbostiach, ale taktiez to ani nejak eaznejsie nestopol, este ked vie, ze po nom ide...to uz je fakt cez

kikadzi
1. sep 2024

Autorka myslim ze by si sa mala v prvom rade porozpravat bez nejakych emocii a podpzrievani so svojim manzelom. Ze vrta ti to hlavou neda ti to spat mozme sa o tom porozpravat ako to teda mas ty. Kedze si mu do mobilu neppzrela nevies odpoved. A skus mu to otocit ci by sa jemu pacilo keby si nejake konverzacie neukazala. Tu nejde o to podla mna ze jej napisal ano moze sa stat ze niekoho zrazu uvidime mali sme pekne spomienky a chceme vediet ako sa ten clovek ma ale zeby som sa o tom nepodelil so svojim zivotnym partnerom tj ze ti to neukazal to je divne. Lebo ano tie nase polovicky nie su s nami cely zivot tak by som chcela pocut ze aha to je ta prezili sme to a to odpisala mi ze sa ma dobre ma 3 deti a to je cele. Skor je na zamyslenie preco ti to neukazal. Mozno aj naschval aby si trosku ziarlila neviem 🙂 vy sa porozpravajte hlavne. Tu budes dostavat vyjadrenia od buka do buka ze podvadza nepodvadza tolerovat to atd. Kazdy to mame inac 🙂

lonely66
Odpoveď bola odstránená
fantaghiro21
1. sep 2024

@lonely66 v diskusii som sa tiež vyjadrila o tom,že bolo kedysi normálne( keď ešte neboli mobilné telefóny) zastaviť niekoho ,prekecnut pár slov, pristaviť sa,"zatrubit" aj keď toto som nemala rada,lebo som sa skoro po....

Ti introvertnejsi neviem ako fungovali,asi skôr utiahnutejsie,ak nechceli vyzerať ako zadubenec, nevychovanec ,museli sa premôcť aspoň "ahoj " zakričať, pozdraviť.
Možno niektorí sa tvárili,že nevidia nikoho....

Dnes život praje aj introvertom .
Jednoduchsie napísať sms, správu cez messenger...
Ak nevyrastol z toho tichého človeka,nemal ani ženy, partnerky pomaly...tak na neviem...

Otázne je,či autorke Nenastala nejaká situácia v živote,že stretol tiez nejakého znameho/známu a ako sa vtedy zachoval?
Alebo ako vôbec partnerku"zbalil" keď je taký introvert?
Ak sa dali dokopy cez internet,tak je jasne,že má autorka obavy .
Aj keď no...ja by som bola priklonena k tomu,že je posratý za ušami niekoho osloviť, pozdraviť,tak zvolil nie šťastnu,ale jednoduchšiu formu komunikácie.....

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
5. sep 2024

@mimi3008 no toto mi pride cez aby si denne pisal s niekym o tom aky ma den, to uz nie je len tak vobec

autor
5. sep 2024

@andy207 jasne ze keby stretne niekoho na ulici tak s nim prehodi, ale on nema bezne kamosky, ani nikdy nemal, nema poriadne ani kamosov, takze ak takyto clovek len tak zrazu napise niekomu koho nevidel poriadne X rokov, tak mi to pride podozrive, mala som pred tym partnera ktory ako pises mal kamosky a kamosov, ale tam mi to ani nedoslo cudne, lebo bol taky a vedela som ze realne aktivne ma kamosky a kamosov s ktorymi si pise, ale toto je uplne iny typ človeka, to co je cudne u jednejo nemusi byt u druhejo chapes co myslim?