Je podivný kolega dôvodom na obavy?
Ahojte dievcata, potrebujem nestranny nazor na situaciu. Pracujem vo velkej firme. Vo vedlajsej kancelarii pracuje chlap, nepozname sa. Minule som prisla o 10 minut neskor ako normalne chodim a zistoval u mojej veducej kde som (mame flexibilnu pracovnu dobu, mozem prijist kedy chcem). Potom som bola chora, pytal sa kolegyn kde som. Potom zistoval o druhej kolegyni kde je (mala dlhu nemocensku). A vcera to vygradovalo, isla som o 6:10 rano z kuchynky, nikde nikto a on pred kancelariou caka kym pridem a pyta sa ma ci som tam sama. Co by ste si mysleli? Ja mam normalne strach a zaroven mam z neho nervy. My sa o ich kancelariu nezaujimame. Som hysterka? Alebo je to realny problem a mal by sa riesit?
No u nás, keď niekto nepríde do práce, alebo mešká, tak sa ostatní zaujímajú, kde je, čo je s ním a či príde do práce. A keď prídem do práce a je tam len jeden kolega, tak sa tiež opýtam, či je tam sám. Asi by som s tým mala prestať, lebo ma nahlási vedeniu a bude sa ma báť. 🙄
@gab1sol ved ked sa s niekym poznam a komunikujeme spolu tak jasne, ze sa opytam ako sa ma a pokecame. Ale ja tohto vobec nepoznam. On je tam novy a vkuse monitoruje mna a moje dve kolegyne co robime. Nikdy to nebolo ahoj, ako sa mas? Alebo nieco take priatelske. Je to od neho doterne a nechutne. A uz teraz po tom ako sa choval tak nemam chut sa s nim vobec zacat normalne bavit.
@evkano1402 tak ale to je ten rozdiel. Pokial ti to nevadi, je to ok. Ale ked ja sa citim zle, ked si o mne zistuje veci a je doterny tak predsa by sa mal prisobit on a nie ja.
@h2 ano, robila som aj v takej praci kde sme vsetci boli kamarati, vsetci si tikali a zaujimali sme sa jeden o druheho a nebolo to zvlastne. Ale tu je ina atmosfera, on je tu novy a ver mi, je to naozaj divne, nechutne, doterne.
@luccija keby som isla za nadriadenym tak poviem, ze kolega od vedla si zistuje kedy prichadzam, kedy odchadzam, kam idem na obed, preco som prisla o 10 minut neskor a ci som sama v kancelarii o 6:10 rano. A ze mi je jeho spravanie vrcholne neprijemne a ci by mu niekto nemohol povedat ako sa komunikuje na profesionalnej urovni.
Ako to vnímajú tvoje kolegyne? Lebo ak to vadí aj im, mali by ste sa o tom porozprávať s nadriadeným.
@elenka74 vadi nam to vsetkym, samozrejme. Ved neni normalne aby nam cudzi chlap monitoroval dochadzku. Na to tu snad mame dochadzkovy system. On ma opravovat pocitace a to ci ja som chora alebo na dovolenke mu moze byt u prdele.
Áno, komunikujeme spolu, lebo sa normálne rozprávame, nejako sme sa zoznámiť a spoznať museli. Ako píšeš, je tam nový, možno je pre neho úplne prirodzené, že sa kolegovia o seba zaujímajú… Ale však ak ti to je nepríjemné, tak si otvor ústa a povedz mu to.
Oslovte nadriadeného, keď to poviete všetky tri, len to bude musieť riešiť
Pán kolega, vraj ste sa na mňa pytali keď som tu nebola. Aj dochádzku nám s kolegyňami sledujete, prečo vás to zaujíma?
@gab1sol tak ale prvy krok k zoznameniu neni, ze sa najprv vsetkych povypytujes o cloveku za jeho chrbtom a prva veta ci som sama v kancelarii. Ja ked s niekym chcem porozpravat v praci tak zacnem niecim o pocasi, praci alebo dopravnej situacii. Ked uz sa trochu pozname tak sa spytam ako sa mas, co rodina alebo ci ides na dovolenku. Tak nejak postupne. Ale ked si s nim nepovies ani vetu ale donese sa ti, ze sa vypytuje na moju dochadzku tak je mi to neprijemne. Naozaj zacat s niekym cudzim rozhovor "ste sama?" Ked tam naozaj nikto neni len ja a on a on to velmi dobre vie, nevyvolava vo mne doveru.
podla mna prehanas, s tou dochadzkou, nebolo to skor tak, ze si tam nebola v obvyklom case, tak sa len tak spytal, ze kde si, cisto ako small talk, nie ako vyzvedy, aku mas dochadzku, ved to by mu urcite aj tvoja nadriadena odmietla podat taketo info, kedze ho do tvojej dochadzky nic nie je
@liz_lemon ano bolo to tak, ze som tam nebola v bezny cas tak sa isiel pytat nadriadenej kde som. Potom prisla nadriadena, ze teda chlapy su klebetny a ze isiel za nou pytal sa a povedala, ze nevie. Vtedy som to este neriesila. Ale postupne sa nabalovali dalsie a dalsie situacie. A uz toho zacina byt moc.
@liz_lemon a este teda dodam, ze to neni jeho sefka. On ma ineho nadriadeneho, s nim sa pozname. Za tym by som pripadne isla nech si ho spacifikuje.
Normálne chod za ním kks, opýtaj sa ho aký má problém a či niečo od teba potrebuje keď je takto otravny..Milujem takýchto doternych kktov 🫣 bože ďakujem mojim rodičom za svoju hubu 🙏 Čo som ja do teplých krajín poslala takýchto ľudí, ale vždy som vďaka tomu .ala pokoj..teda až na môjho nadriadeného..ten sa po pár týždňoch dokázal zasa naštartovať 🫣 ale teda čo som počula, má diagnózu takže ho vždy bolo treba pekne poslať do tepla aby si uvedomil..🙄
A ty si myslíš,že vysoká škola je patent na všetko?
@rorino nie, ale taketo spravanie by som cakala niekde v sklade a podobne. Nie na akademickej pode. Ale zjavne narazis na magora vsade.
podľa mňa to nie je normálne. neviem prečo väčšine žien to príde ok. ak budeš pozorovať, že sa to opakuje tak by som to riešila ďalej s nadriadeným alebo s HR.
Ja som raz sedela v kancli s kolegom čo na mňa pol roka neprehovoril ani slovo okrem dobrý deň keď došiel a potom celý deň nič....veľmi nepríjemné ....ak by sa mi stalo to čo tebe obrátila by som to na vtip - akože "pán kolega pridali vám novú pracovnú náplň, robíte strážnu službu? " A tak.....nemyslím že je to stalker len je otravne zvedavý a podľa mňa aj tak trochu bonzak
@hopsas asi má málo práce, ked má čas riešiť takéto blbosti, teda ja keby prídem s týmto za šefom, tak mi povie, či nemám čo na práci asi
@janickacrazy mi to pripomína jednu kolegyňu sme ju volali kukučka čo v kuse tiež takto striehla a donášala vedeniu
Prečo si ľudia myslia, že vysokoškolský titul mu dá väčšiu slušnosť a inteligenciu🙈
To bude nejaky vysinuty debil.. nikto normalny sa nepyta na cudzich ludi kde su 🤦♀️
Ked sa to zopakuje tak chod za nim a opytaj sa ho narovinu preco ho zaujima kde si, preco vyzveda.. by som sa pozrela co by ti povedal
@uhrikovci pretoze z empirickej skusenosti, ked narazim na idiota a burana tak vacsinov VS nema. To neznamena, ze bez VS clovek nemoze byt slusny. Ale ked sa niekto sprava neslusne tak z mojej skusenosti su to nevzdelani ludia. Bohuzial...
Určite hysterka nie si.
Ja väčšinou pracujem HO, keď som raz do týždňa v kancli, nadriadená ma vždy posiela okolo obeda domov nech si dorobim doma keď nemám čo v kancli vybavovať. Môj kolega raz podotkol že či sú už 4 hodiny že idem domov. Bolo samozrejme 12 on to vedel len si potreboval rypnut. Zvozila som ho že či si toto dovoľuje aj mojej vedúcej hovoriť, a odkedy ja s nim mám zmluvu podpísanú a neviem o tom ze by bol môj šéf a či nemá co robit ked ma rieši, ak sa ma to opýta ešte raz tak sa ja opytam jeho vedúcej ze nech mu da viac roboty. A odvtedy je pokoj.
Každopádne, chod za nim a prísnym hlasom priamo drzo mu povedz co to ma znamenať a toto nebudeš tolerovať, ak v tom bude pokračovať budes ho riešiť u jeho vedúceho alebo tvojho vedúceho. Nech má rešpekt a nestará sa do veci do ktorých mu nic nie je
@anickaaa6aaa pretoze vacsina nevidi tento problem v sirsich suvislostiach. Kazdy si to stiahne na seba, ze ja mam fajn kolegov a tiez sa zaujimam co s nimi je ked nepridu. A to je spravne.
Lenze ja hovorim o cudzom chlapovi s ktorym som si nikdy nepovedala viac ako dobry den a on si o mne zistuje podrobnosti kade tade, poza moj chrbat. Potom mi to ludia chodia hlasit. No je to neprijemne. Kto to nezazil, ten to nepochopi.
Pritom nejsom asocial, mam v praci vela kamaratov aj chlapov aj zien. Ale tento clovek to je uplne ina liga. Uz od pohladu vidim, ze to nema v hlave v poriadku. Cez stenu potom pocujeme ako si tam "hra" na imaginarnu trubku alebo spieva detske pesnicky. 😵💫
Tak podla môjho názoru to nie je normálne. Keď sa niečo nebodaj stane, ze niekto niekomu ublíži, tak sa všade rieši, ze prečo sa to neriešilo skôr. Prečo sa to nenahlásilo vedeniu, nadriadenému...
Ked si myslíš aj s kolegyňami, ze to nie je ok, treba to nahlásiť. Nahláste to vsetky 3 a nech to potvrdí aj vaša šéfka, ze sa to pýtal. Ze sa necítite bezpečne.
Sa tu oháňaš vysokou školou a zároveň napíšeš slovo ,,prijist”. Pani VŠ vzdelaná, toto je tiež pod úroveň. A chlapíkovi by som normalne povedala nech si robí svoju prácu.
@aurora33 ja som sa vysokou skolou neohanala, len som napisala, ze by som na vysokoskolskej pode cakala inu uroven spravania. Ale samozrejme uznavam, ze slovencina neni moja silna stranka. Pri mojej VS som ju nastastie nepotrebovala 😉

Keď ti to vadí, treba žartovať , prípadne si urob z neho srandu a prestane. Zbytočne ho hecujes tajomnostou. 🤓