Je podivný kolega dôvodom na obavy?
Ahojte dievcata, potrebujem nestranny nazor na situaciu. Pracujem vo velkej firme. Vo vedlajsej kancelarii pracuje chlap, nepozname sa. Minule som prisla o 10 minut neskor ako normalne chodim a zistoval u mojej veducej kde som (mame flexibilnu pracovnu dobu, mozem prijist kedy chcem). Potom som bola chora, pytal sa kolegyn kde som. Potom zistoval o druhej kolegyni kde je (mala dlhu nemocensku). A vcera to vygradovalo, isla som o 6:10 rano z kuchynky, nikde nikto a on pred kancelariou caka kym pridem a pyta sa ma ci som tam sama. Co by ste si mysleli? Ja mam normalne strach a zaroven mam z neho nervy. My sa o ich kancelariu nezaujimame. Som hysterka? Alebo je to realny problem a mal by sa riesit?
Pracujem tiez na akademickej pode a jeden nas pan kolega phdr. ma tiez spravanie ako cisty blazon, cisty buran.
Na tvojom mieste by som s nim razne komunikovala a nemiestne otazky by som nepresla len tvojim hmmmm.
Mala si sa ho nahlas spytat, preco ho zaujima tvoja dochadzka, ci ma pridelene nejake dalsie kompetencie. Mohla si uz vediet odpoved.
@aurora33 ja som napisala, ze taketo spravanie nepatri na akademicku podu. Ale uznavam, nepatri to na ziadne pracovisko. A neni pravda, ze som okolo neho presla ako teliatko. Ja som ho slusne pozdravila a akurat som mu nepovedala ci mam kolegyne v kancelarii alebo nie. Ja som na otazku nebola pripravena, zostala som zaskocena a proste som odisla. Uz po predchadzajucich skusenostiach mam z toho cloveka strach a nechcem sa s nim konfrontovat. Kor ked viem, ze sme tam sami dvaja.
Máš pravdu, treba to riešiť. Z vlastnej skúsenosti píšem. Nie je to ôk.
A s VŠ to nemá nič, aj človek s 2 vš bude šikanovat okolie. Ktovie prečo odišiel z predchádzajúcej práce.
A nemá náhodou na starosti vašu dochádzku?
Lebo aj my sa musíme elektronický v práci zaregistrovať a keď to niekto neurobí, zisťujem kde sa dá, či dotyčný bol, bola v práci atď.
A.skade vlastne vieš, čo všetko o vás zistil? Lebo.to mi príde tiež divné, že sa k tebe všetko donesie...
@vilma7 nema na starosti dochadzku. Mame dochadzkovy system a dochadzku kontroluje sefka. On ma na starosti IT bezpecnost. Okolo dochadzky ani nechodil.
Ved on sa vypytuje nas, nasej sefky a este na 100% upratovacky lebo ta vie kto je v robote a vsetko mu vytrubi. A pocuva cez stenu co hovorime, ci sa smejeme. A oni maju sklenene dvere na chodbu, take kde je zatemneny stred ale spodok je normalny. Tam sleduje kedy prichadzame a odchadzame. Magor.
Podla toho čo píšeš ho aj ty tiež dosť sleduješ.
@aurora33 nesleduje ho. Ale keď sa na ňu pýta kolega, ktorý nemá sa prečo ! Na ňu pýtať, tak sa to dozvie. Možno neskôr, no dozvie.
U nás sa tiež vedelo, čo kolega stvara. Niekoľko ľudí kvôli nemu odišlo, presne kvôli takejto šikane - áno presne takto začínalo. Kedy kto prišiel, odišiel, čo presne kto robí, kedy kde mešká....
To bude dáky pacient 😄 kedysi sme mali vo firme jedného takého z iného oddelenia, toho zaujímalo kto kde co ako kedy prišiel odišiel, ešte chodil aj proaktivne gratulovať aj cudzím ľuďom u nás na oddelení keď mali sviatok 😄 teda iba babám už to bolo také otravné, že sme normálne po pár mesiacoch kontaktovali jeho nadriadeného a dostal zakaz vstupu na iné oddelenia 😄
Ak chceš napíš súkromnú správu.
Nerozumiem prečo to riešiš na MK a nie s tvojim nadriadeným. Sledujem skutočné krimi príbehy a teda napadli mi rôzne zverstvá. Brrr. Okamžite si to mala prebrať s nadriadeným. Áno je to divné a ja osobne by som sa bála. 😳
Tak toto je čistý stalking, ten človek je totálny magor. Mala som taký istý problém v práci, eskalovalo to. Ja som sa už bála chodiť von z kancelárie. Kto nezažil, nepochopí to. Ten debil vedel presne kedy som prišla, odišla, kedy mám dovolenku, všetko. Sledoval moje auto na parkovisku, vypytoval sa kolegov. Spätne vravím, bol absolútne posadnutý. Snažila som sa o ignoráciu, nepomohlo. Snažila som sa mu dohovárať, ale on každý "pokus" o kontakt bral pozitívne, že si ho všímam. Pomaly mi rozvracal vzťahy na pracovisku. Najhoršie obdobie môjho života. Strašne veľa toho bolo. Ja som už chcela dať výpoveď. V tom zasiahla moja kolegyňa, povedala, ideme za vedúcou, buď ty alebo ja. Vyriešilo sa to ešte v ten deň. Nadriadení sa porozprávali, ja som predložila služobné maily, čím ma bombardoval, pozerali moju klapku, tam mi volal. Pomohlo 🙏 tri roky mám pokoj, ani sa nezdravíme. Poviem vám, bolo to strašné. A viete, čo sa stalo po tom? Našiel si inú obeť. Rovnaký scenár, tá sa však nesťažovala, iba v rámci kolektívu, rýchlo ušla na materskú. Preto, ak ti môžem poradiť, konaj veľmi rýchlo. Hneď v pondelok choď za nadriadeným. Kiež by to niekto toho času poradil mne, že takémuto debilovi nestačí povedať milo, ani rázne, nestačí ho ignorovať, viac ho to hecovalo.
Ahoj @autorka. Nepotrebuje s vami nieco riesit? Napr kedy pride vyplata popripade nieco so stravenkami? Je to IT 😁 oni su celkovo zvlastni v komunikacii. Mozno chce nieco vediet ale boji sa ist za vami 😁 a ked sa ta pytal, ci si sama, mohol chciet zistit, ci uz tam nahodou nie je kolegyna, co ma na starosti to, co by potreboval 😁
@autorka
Inak, je pre teba problem prist normalne za nim do kancelarie, kde ma kolegov a opytat sa ho slusne a kludne s usmevom na tvari ako normalna (nie vytocena) kolegyna, ze ci nieco potrebuje? Ze viaceri ti spominali, ze sa po nej a jej kolegyniach zhanal, ked ste tam neboli, tak ze si prisla a kludne nech sa pyta, co ho zaujimalo. ;)
Mne je na tom celom najcudnejsie ze sa ta o 6:10 pytal ci si v kancli sama. V zivote som nestretla ITckara v praci o 6 rano 😀
Magori sa nájdu všade, občas to vyzerá ako keby existoval nejaký tajný úrad pre rovnomerne rozmiestnenie debilov.
Nemusí to byť stalker môže to byť aj chlap čo má problémy s komunikáciou a neuvedomuje si že jeho otázky sú netaktne.
Pozri si nejaké tréningy, videa ako sa zbaviť otravných ľudí.
@katka700 presne tak, v každej firme sa nájde aspoň jeden "iniciatívny blbec" 🙈
nie je to ok , riesila by som to s nadriadenou mailom, resp s jeho nadriadenym a tvoja sefka v kopii
asi sa mu pacis, vsak sa ho normalne opytaj, preco sa na teba stale pyta
@evaachesa ja som sa tu pytala ci prehanam alebo je to ok. Vacsina ludi mi pise, ze prehanam. Nechcem aby sa nadriadena na mna pozerala ako na blbca, co po nej chcem.
@akje vobec spolu nemame co riesit. Akoze vobec nic. Nechce po mne nic z prace. A neni to taky ten ITckar co je zakriknuty a nevie sa vykoktat. Tento sa neboji, caka pred dverami a oslovuje kazdeho jedna radost s nevhodnymi otazkami.
@katka700 pozrem videa. Nevedela som, ze take existuju. Podla mna velmi dobre vie co robi. Ale tym, ze sa zatial nebranime tak pokracuje dalej.
@tykat vidis nad tym som nikdy nerozmyslala. Ale ma male decko, chodi za nim obcas do prace, tak asi chce byt skoro doma. Neviem.
@akje ja by som za nim nesla ani za svet. Mne staci ked ho vidim na chodbe. Nie to este za nim ist. Nechcem hrat rovnaku hru ako on. Ak to budem riesit tak rozhodne cez veducich. Nech ho upozorni na jeho nevhodne spravanie niekto z vyssej pozicie. Ked mu to poviem ja, bude mat zo mna akurat srandu.

Ale oháňala si sa, alebo teda oháňaš. A led teda spomínaš nejaku úroveň správania, tak myslíš, že len tak bez slova ako také teliatko prejsť okolo kolegu je ok? Vsak sa správaj ako dospela a normalne mu povedz čo ti vadí.