icon

Je potrebné na sebe zapracovať?

6. jún 2024

Ja neviem ci mam doma ehm ehm, alebo proste som ja vadna.

Z casu na cas zabudnem nakupit zakladne potraviny, napr chlebik. Vcera bol taky den ze s malym sme boli cely den prec a proste mi vypadlo ze doma nie je chlieb a ani som nestihla navarit. Prisiel muz, ospravedlnila som sa a spravil si este tortily so sunkov co ostali a vecer o pol 12 ze on je hladny a ja som neschopna ist nakupit. Nemam rada takyto typ ludi, ale na druhu stranu chcem aby v rodine boli vsetci spokojny.

Stane sa to aj vam, alebo proste mam byt ja viac schopna?

monicatko20
6. jún 2024

Stáva sa to aj mne..chodím na nakup peši s malým, ten keď je v obchode je úplne rozčarovaný, čiže áno, vždy niečo zabudneme..ale teda nevidím dôvod, prečo by sa chlap nemohol cestou z roboty zastaviť a kúpiť jeden chlieb 🫣 my keď niečo zabudneme, ide tato, ak ťahá 24ku tak hold, kúpi sa na druhý deň 🤣 tragédiu by som z toho nerobila..áno chudák muž pracuje, ale teda aspoň u mňa je nákup ozaj úspech jak maratón.. on chodí všade sám, ja mam živý prívesok 😊

monicatko20
6. jún 2024

@petulda333 žasnem nad tvojimi komentármi prepáč.. ako zastávať si blbca ktorý normálne večeral lebo mal čo, a o pol noci si zmyslel, že on práve vtedy potrebuje chlieb mi príde trošku cez..🤣 Ako nič v zlom, tiež som žena v domácnosti, tiež z času na čas seriem na varenie a na nákup a môj muž sa z toho teda ešte nezrútil..prečo by žena ktorá je doma musela koňovať za to, že chudák muž chodí do roboty?!Nemusí.. tiež môže byť doma s deťmi a prebrať starostlivosť o domácnosť a varenie..

luccija
6. jún 2024

Veď vedel, že si ho zabudla kúpiť načo robil teatro o 23:30, že je ešte hladny.Nech chodí skôr spat nebude nervózny🙂mal si dať čo bolo jogurt, banán, syr
Zabudnem na veľa veci, ale chlieb a rohlíky mám vždy v mrazáku.Ja by som sa neospravedlnovala iba povedala, že som zabudla kúpiť.Aj ty si bola možno hladná a vyriešila to po svojom.

subartic
6. jún 2024

@zmrzlinka2021
@petulda333 baby vy to nerobíte, ale koľko žien to robí , muž doma na materskej s dieťaťom , alebo doma na OČR a žena po ceste z roboty nakúpi, príde domov dá pračku , vyvesí prádlo , navarí na druhý deň aby mal čo chudák jesť, povysáva , uprace. A ráno do roboty. Alebo muž doma chorý , vývariky , liečiky z lekárne , keď je žena chorá ani si ju často nevšimne , verte že takých je dosť.

petulda333
7. jún 2024

@subartic ja netvrdim,ze taki nie su. Poznam takych,ale u nas take neplati. Starame sa vzajomne o seba

petulda333
7. jún 2024

@monicatko20 ja sa ho nezastavam,pisem len,ze sa mi nepacia urazky na jeho adresu. A,ze ano,ja si neviem predstavit nemat navarene alebo aspon nakupene. Bodka

petulda333
7. jún 2024

@monicatko20 a teda,ak nenavarila,lebo boli prec,zabudla nakupit,tak mu mohla zavolat nech kupi on. A ked nie,tak mala po prichode domov objednat. A nehrat mrtveho chrobaka. U nas doma to funguje inak,starame sa o seba. A ano,aj ja mam dni kedy nevarim,ale nakupim a ked,tak riesim donasku.

monicatko20
7. jún 2024

@petulda333 aj my sa o seba staráme 😉 keď je jeden unavený, chorý atď.. ale ozaj aby som denne riešila žalúdok svojho muža..len zato, že som žena?Žijeme spolu, taktiež sa muž má zapájať do chodu domácnosti..a keď príde domov a vidí že niečo chýba alebo treba, tak sa chytí a ide..nečaká na mňa predsa.. 🫣 som jeho žena, nie matka...Aj keď pravda je, že odkedy máme malého tak je navarené denne..ale napríklad u nás pečivo skoro nikdy nikto nenájde 😉 a taktiež keď sme niekde preč, tak neletím domov aby som navarila..najeme sa vonku..

petulda333
7. jún 2024

@monicatko20 nie preto,ze sme zeny ale preto,ze sme doma. A ako pises,pri detoch navare ma byt. Stane sa,ze si cely den prec,ale bud nakupis alebo objednas. Tu zlyhala ona v tom,ze mu nedala vediet,mohla rovno objednat

snowflakenel
7. jún 2024

@subartic no ja som zacinala.v.praci o 11.00. Cize dopoludnia deti do skolky,,navarit, upratat. Potom ked z prace, tak vybrat deti, nakup. Moj manzel ide o 06.00 a pride.o 18.00.
Ale.tak,zas.kes daco chyba., ide na nakup on vecer narychlo alebo mu zavolam a cez,vikend chodi na velke .nakupy iba on.
Donasky u nas veeeeeelmi malo. Mozno,2x do roka.

oranzovyvevericnik
7. jún 2024

@petulda333 ale autorka pisala, ze mali vsetko okrem chleba. Vajickovu natierku, sunku, syr, ovocie, zelenina, vajcia. Kvoli chlebu robi dramu? To je nenormalne a nie, ze nemali chlieb.

petulda333
7. jún 2024

@oranzovyvevericnik no pozri,ja sama by som toto nezjedla bez chleba? Akoze tu natierku si da k comu? A zeleninu? Len tak? Este dobre,mozno vajicka bez chleba,ale to je jedlo pre chlapa co pride z prace? Za mna nie

reddflowerlife
7. jún 2024

@petulda333 a čo je jedlo pre chlapa ktory pride z prace ? :D daj konkretne tipy :D

petulda333
7. jún 2024

@reddflowerlife no tak moj chlap chce maso 😁 a vajcia neje vobec.

monicatko20
7. jún 2024

@petulda333 nesranduj..a on je nesvojprávny, že si nevie zavolať a objednať?To ozaj aby sme už pomalí mužom aj zadky vytierali za to, že sme doma? 🤣🤣🤣🤣

oranzovyvevericnik
7. jún 2024

@petulda333 MALI TORTILY...urobi si omeletu 5 vajec na to hodi tortilu, potom sunka syr, kopec zeleniny...to mali doma...moze si dat na to natierku...

Pokial je fixovany na chleba, tak si ho moze kupit po ceste z prace ako to robia ludia bezne, a nie rucat na zenu...

petulda333
7. jún 2024

@monicatko20 neprehanaj. To,ze zena navari a postara sa o jedlo neznamena,ze mu ide pomaly rit utriet
@oranzovyvevericnik este raz,keby mu zavolala,tak by urcite kupil 😉

oranzovyvevericnik
7. jún 2024

@petulda333 Bavili sme sa o tom, ze to nemal s cim zjest...na to netreba reagovat, lebo neni ako vsak?
Keby si vsimal, ze jeho milovany chleba dochadza...tiez by urcite kupil.

sticker
petulda333
7. jún 2024

@oranzovyvevericnik tak ja napriklad by som toto bez peciva nezjedla.

reddflowerlife
7. jún 2024

@petulda333 a co teda znamena ze chce maso? Ze vecer ma normalne teplu veceru peceny bocik a podobne?

oranzovyvevericnik
7. jún 2024

@petulda333 to je uplne v poriadku, kazdy mame ine chute, ale urcite by si o pol dvanastej neziapala po muzovi alebo on po tebe.

petulda333
7. jún 2024

@oranzovyvevericnik ved jasne ze nie,aj som to viackrat pisala,se toto od neho nebolo pekne
@reddflowerlife nie,ani bocik neje. Zalezi ci bol na obede,ak nie (co je casto),tak normalne urobim omacku s ryzou, perkelt s haluskami,segedin s knedlou. Grilovane maso so zemiakmi a pod. Ak obed mal,tak mu staci pecivo so sunkou,syrom a zeleninou,alebo si uvari zemiaky a len s maslom zje.

monicatko20
7. jún 2024

@petulda333 písala som na vetu, keď nestihla navariť, mohla mu aspoň objednať.. toto už zvládajú 1 na základnej, takže tipujem, ze dospelý muž si s týmto vie poradiť 🫣

petulda333
7. jún 2024

@monicatko20 fakt sa tu nemienim dotahovat. Este raz,mozno chodi neskoro domov,tym padom este cakat na donasku je hlupost. Ona bola doma,vie,ze pride o 19 tak mohla objednat ,aby ho mal doma,ked dojde z prace. Chapes?! Ja keby pridem vecer z prace a mam objednat a cakat mozno hodinu za jedlom,tak by som bola nahnevana dost

janage
7. jún 2024

@petulda333 vieš ja mam muža čo niektoré veci zabúda asi tak ako tu autorka. Tak, keď chcem si byť istá, že nezabudne pošlem správu na viber alebo pripomeniem sms,..zapisem do zdielaneho kalendára..a hlavne riesim v aktualnom čase. Nikdy v živote som mu potom čo už problém bol vyriešený určitým spôsobom, nezačala po x hodinách vykrikovať, že on taký a taky neschopný lebo zabudol.

Spravila chybu autorka, ospravedlnila sa on si urobil iné, uzavreli to a potom po x hodinách to on zas vytiahne a vynada jej.
Naozaj nerozumiem čo tým okrem toho, že si on uľaví, chcel dosiahnuť.
A teda na mieste autorky tiež by ma ten prístup muža naštval.

jankalukasova
7. jún 2024

@petulda333 ty stále píšeš, že doma nemali čo jesť. Ale oni mali čo jesť. Mali šunkové tortilly. Áno, ak zjedol jednu tortillu a v nej 3 plátky šunky, tak by mu to nestačilo. Ak by si ju normálne naplnil, tak nemá problém. Jedlo tam bolo. A niekto tu riešil dokonca raňajky. No na raňajky je x možností čo jesť. Vždy sa to dá vyriešiť. Vždy. Nájsť alternatívu. Ak keby jeho jedálniček stal na chlebe a pečive, tak proste čas od času sa svet nezrúti. A hlavne si dal tú tortillu, na chvíľku to pomohlo a mohli to riešiť.. ale on bol zjavne buď spokojný a o polnoci mu šiblo alebo bol nespokojný ale zjavne chcel aby to riešila autorka ale neodkomunikoval to a miesto toho jej o polnoci vynadal. Takže áno, je to blbec.

petulda333
7. jún 2024

@jankalukasova no vdaka za sunkove tortily 😁 komunikacia je u nich asi problem.

jankalukasova
7. jún 2024

@petulda333 a čo je na nich zlé? Ok, Tebe možno nechutia. Ale v dnešnej dobe je to veľmi obľúbené a populárne, jedáva ich kvantum ľudí. Ako som Ti už písala, keď ju naplníš šunkou, syrom, zeleninou.. nie je dôvod aby nezasýtila

petulda333
7. jún 2024

@jankalukasova my si robime tiez tortily,ale za mna to nie je bohvieco pre chlapa ked pride z prace.

janage
7. jún 2024

@petulda333 tak nie každý muž je zjavne ako tvoj. Moja mama sa dodnes čuduje, že ako môjmu môže stačiť ryba, cestovina, grilovaný syr plus šalát.....lebo môj otec by to nejedol a muž potrebuje mäso na kilá. Ty budeš asi tiež rovnakého názoru.
A hej bežné aj tortila do toho šunka, omeleta syr zelenina.