icon

Je povinné mať kamarátky alebo sa baviť?

29. aug 2024

Ahojte,som typ osoby ktorá nepotrebuje chodiť s nejakými kamarátkami niekam von na diskotéky,kávy atď a už vôbec nie sa stretávať ,proste mne to príde ako strata času,radšej ten čas venujem rodine alebo priateľovi keď je doma z práce, keďže pracuje preč ,ako vysedávať s niekým po kaviarňach a rozprávať sa o somarinach,niekedy si pripadám strašne divná ,aj priateľ mi hovorí že nemôžem byť tolko len s rodinou atď , myslíte si že je to povinné tráviť čas s priateľmi ,keď proste nechcem ? Ak by som chcela mám sa s kým stretnúť ,ale čo sa zabijem keď nemám chuť stretnúť tie osoby ? Pritom mám spolužiačky ktoré si nevedia predstaviť piatok alebo víkend bez diskoték,drinkov s kamarátmi ,je to normálne alebo so mnou niečo je ? Inak niekedy som chodila vonku často,ale tie kamarátske vzťahy neboli také aké som si predstavovala,stále som sa ozyvala prvá a tým pádom som sa po čase na to vykasľala,inak mne to nevadí že to je jak je len chcem vediet vaše názory ďakujem 🙂

Strana
z2
natalka13
30. aug 2024

Ale ty priatelov nemas. Tak ake vysedavanie? S kym?

dismonika
30. aug 2024

@vikimed s tvojimi dvoma poslednými vetami do bodky súhlasím. Učím v školstve a deti sú rôzne. Presne toto im vštepujem do hláv.

jana_eyre_2
30. aug 2024

Byť introvertom je úplne v poriadku, keď stretneš naozajstné kamarátky tak potom sa ti občas aj bude chcieť ísť niekam.. ja som tiež introvert najradšej som s mojimi deťmi a muzom, ale je fajn občas zmeniť aj osadenstvo a vypadnúť s kamarátkami.. a paradoxne mám všetky kamarátky extrovertky, dopĺňame sa - ja vypočujem, oni sa vykecaju a ja nemusím sa až tak snažiť hľadať témy.. 😅

lenkalienka321
30. aug 2024

Si úplne ok, ja mám tiež kamošky, ale nemusím sa s nimi vidieť často, stačí obcas na krátke stretko pri káve a mám naplnenú potrebu na ďalšie 2- 3 mesiace. Nikdy ma vlastne nezaujímali diskotéky, drinky, žúrky, ani v puberte. Venovala som sa športu, knihám, štúdiu, cestovaniu a áno, aj kamarátom. A dokonca, ja som tip, ktorý pri práci relaxuje. Pre mňa je chodenie do práce oddych, a stretávanie ľudí pri drinku namáhavá práca😯, čo tiež veľa ľudí nechápe. Ľudia su rôzni☺️

sissy27
30. aug 2024

A este by som doplnila - priatelstvo nemusi byt len o vymetani barov, vysedavani pri kave a povrchnom klebeteni (ako to tu mnohe prezentujete), kludne mozes mat priatelov, s ktorymi zajdes do kniznice a budete sa rozpravat o stiepeni atomoveho jadra. Alebo si zahrate volejbal, zajdete do fitka a budete si vymienat tipy na zdrave a vyzivne jedla. Proste budes mat priatelov, s ktorymi ste na jednej vlne, mate rovnake zaujmy a spolocne temy na rozhovor. A v neposlednom rade je priatelstvo aj o vzajomnej pomoci a podpore, lebo bohuzial stava sa a celkom casto, ze v tazkych casoch prave ta najblizsia rodina, ktora bola pre teba stredom vesmiru, proste sklame alebo je dokonca pricinou tazkych casov…A ak ta fakt absolutne nic nezaujima, tak to mi pripada dost smutne…

gerrwie_girl
30. aug 2024

Som taká istá. Už ma aj prestali volať von a mne to tak vyhovuje 😀. Ja som totálny introvert a nelakaju ma kavicky v meste ani nič podobné. Zatiaľ čo počas covidu mnohí ľudia trpeli keď sme boli zatvoreni doma, ja som si to naplno užívala 😀

luxus10
30. aug 2024

autorka neboj, keby si mala v okoli take kamosky, ze by ti z nich vyrazilo dekel, urobila by si to inak...zivot je otazka priorit, ty si si ich stanovila, tak nic neries...🙂

biba_18
30. aug 2024

@gerrwie_girl že? covid boli prázdniny pre mňa čo s toho týka 😂😂

gerrwie_girl
30. aug 2024

@biba_18 presne 😀

medda_beda
30. aug 2024

My s manželom buď chodíme spolu s tým, že ľudia už majú rodiny takže je to iné alebo si idem sadnúť s kamarátkou s ktorou sa vidíme veľmi málo kedže každá žijeme inde.A aj ona má rodinu, takže je to už iná úroveň rozhovorov.
Na nejaké kávičky pravidelné, diskotéky nechodím a ani ma to neláka a už nikoho takého blízkeho ani nepoznám kto by takto fungoval.Ja radšej preferujem také rodinnejšie stretnutia s priateľmi, opekačka, výlet.

domcavesel
30. aug 2024

Ja tiež nikde s nikým nechodím ☺️ a to mám 27 rokov, čas trávim s manželom a obom nám to tak vyhovuje a ľudia v okolí mňa to o mne vedia a rešpektujú ☺️ takže žiadne problém. Samozrejme raz za čas si vyjdem s kolegyňami na kávu a pod. Ale je to skôr výnimočne.

kristinuhro
30. aug 2024

Mám to rovnako. Ale niesom tomu rada, lebo dá sa povedať, že vlastne ani nemám kamarátky. Ak sa mi aj nejakým zázrakom podarilo poslednú dobu nájsť dve kamarátky (vďaka deťom), neviem ten vzťah nejak prehĺbiť. Nemám sa s kým porozprávať o naozaj osobných veciach. Všetko by bolo v poriadku, ibaže poslednú dobu sa cítim psychicky zle, osamelo, vyhoreto (asi zase tie deti 😅; partnera síce mám, ale to je zvláštna kapitola). Pouvažuj nad tým, že nie je úplne na škodu udržiavať priateľstvá

Strana
z2