icon

Je rozvod správne rozhodnutie?

23. okt 2022

Ahojte, v manželstve sme sa dostali do bodu, že už toho bolo dosť. On od manželstva očakával, že si udrží svoje pohodlie, ja porobím doma všetko a ešte sa s ním usmiata pomilujem. Ja som očakávala pomoc a spoločne strávený čas. Dva roky dozadu sme boli v bode, že sa teda rozvedieme, ale nakoniec sme sa dohodli, že sa budeme snažiť. Že ja nebudem za všetko naštvaná a on odloží telefón a bude sa nám venovať. Vydržalo to chvíľu. Hádky a zlepšenia sa opakovali. Pristúpila som na sťahovanie do domu, kedy sľúbil, že po skončení mojej materskej sa zapojí do domácnosti a keďže nebude celé dni v práci, bude sa synovi viac venovať. Žiaľ v dome nastali problémy s developerom a to ho pohltilo. Ako malý rástol, začal všetko riešiť tak, že malý hneď dostane po zadku, alebo mu vykrikuje, že mu pleskne. Zhoršilo sa to v dome, kedy chodil nespokojný z práce, nespokojný s priebehom reklamácii v dome. Syn mal asi 2,5 roka a povedal mu, že je idiot, lebo mu položil telefón na mastnú linku. V tom čase som mu povedala, že sa k malému tak správať nesmie, inak odídem. Chvilu bol kľud. Za posledné dva tri mesiace sa to začalo opakovať. Namiesto toho, aby synovi vysvetlil, čo a prečo nesmie robiť, hneď hučí, že mu šlahne. Stalo sa, že si na neho malý zakašľal, tak mu povedal, že ešte raz to urobí a rozbije mu papulu. Malý ho v rámci bláznenia sa pohryzol, tak bol blbec a dostal po zadku. Ja som samozrejme ochladla. Áno, určite mám na rozpade vzťahu aj ja podiel viny, že som sa niekde nesnažil viac. Ale nedokážem sa pozerať milujúco na niekoho, kto sa takto správa k nášmu dieťaťu. Tak sme sa dohodli na rozvode. On sa tvári, že keďže sa ja k nemu správam chladne, už nato nemá nervy. Na moje výčitky, že je závislý na telefóne, nevenuje sa malému a škaredo sa k nemu správa, mlčí. Povedal, že nebude robiť problémy, syna mi nechá a keby malý niečo potreboval, stačí povedať. Čakala som, že sa mi uľaví, no niekde vnútri mám stále pocit či sme spravili dosť, aby to takto nedopadlo a či je to správne rozhodnutie. Aj keď viem, že nechcem, aby malý vyrastal v hádkach a v neustálom kriku, že dostane a že je taký alebo onaký. Vlastne nemám konkrétnu otázku, len ma zaujíma ako by ste sa k tomu postavili vy.

Strana
z3
svetlanka111
23. okt 2022

Ako moj manZel…dostali sme sa do bodu kedy on doma asbolutne nic nerobi a ja nase deti ho otravujeme. Mna nenavidi a deti mu tiez lezu na nervy. Nezapdli sme akosi do jeho zivota,jeho predstava je spravanie slobodneho bez deti. Krci po nas po nas, problem v sebe ani zavislost na mobile nevidi. Ja som totalne sklamana takto som si rodinu nepredstavovala a on s tym nic nechce robit. Keby sa teraz zacnem balit este mi pomoze a myslim ze by mi dal na cestu aj peniaze,alurat s detmi by robil problem, nie prero ze by mu na nich zalezalo a chcel sa starat o ne ale preto aby mohol rad radom vsetkym ublizit. Nikoho nepoznam ako na rodinu kasle ako ten moj….

autor
23. okt 2022

@svetlanka111 preto som nemala odvahu riešiť rozvod skôr. Bála som sa, že bude tlačiť nato, aby mu malý zostal, len aby mi ublížil. Povedala aom mu to, ale povedal, len že nebude robiť problémy. Že to chce mať čím skôr za sebou. Len musím dať dokopy papiere a dotiahnuť to dokonca. Takisto som si nepredstavovala, že manžel bude len spolubývajúci, ktorý nás väčšinu času ignoruje.

podmostom
23. okt 2022

Lebo za to stojíte byt chvíľu sami. Možno vám to manželstvo nezachráni, ale aspoň sa v kľude porozprávate. Možno sa utvrdis v tom ze je pako, možno vás to niekam posunie.. Ja by som to skúsila. Byt s mužom par dni aj bez dieťaťa. Ono samotná tá kombinácia malého dieťaťa +nový dom je klincom do rakvy mnohých manželstiev. Ak do toho začal ešte stavkovat.. Jemu by odstup od vlastného života na pár dní možno tiež pomohol nech si aspoň trochu vyčistí hlavu. A k tomu gsmblovaniu.. Chodí vždy načas z prace, neodchádza neočakávane z domu? To je tiež taký klasicky príznak.

svetlanka111
23. okt 2022

Moj je typ ze bude robit isto problemy…😢tiez nas ignoruje asi 99,9% casu…velkrat som prosila o nejaky kompromis ale nikdy to nevydrzalo….je velmi popdbny tomu tvojmu. Takyto ludia by mali strielat slepymi…mas fajn ze mate len 1 dieta…my to mame dost komplikovane..teda len ja.muz ma vsetko co chcel v zivote on je spokojny,teda viac by bol ked by sme odisli..

autor
23. okt 2022

@podmostom z času na čas ide o pol hodinu, hodinu neskôr z práce. Ale nikdy som nemala dôvod podozrievať ho, že by nebol dovtedy reálne v práci. Ale zhruba od leta sa zvykne sem tam vypariť. Idem za tým, veď vieš. U rodičov povie, že ide do dediny. Strašne sa mu nepáči, keď chcem vedieť kam ide. Vysvetľovala som mu, že ho nechcem kontrolovať, ale predsa ide autom a keby sa nedajbože niečo stane, netuším kde je. Dohovarala mu v tom aj svokra, že veď keby je aj dačo s malým, musí povedať kam ide a zdvíhať telefón. Za posledný čas povie len, idem von. Viac nič

maribell
24. okt 2022

Jednoznačne gembler... Pri čítaní tvojich príspevkov som si "zaspomínala" na svoj život, ktorý bol podobný. Rozvod je veľmi dobré rozhodnutie 💪..ak chceš, napíš mi ip.

autor
24. okt 2022

@maribell ďakujem, písala som

podmostom
24. okt 2022

a do dediny ide ako po co? skus aj ty obcas len tak odist do dediny, ci s tym bude ok..

selwadza22
24. okt 2022

To by ťa teda malo zaujímať. Ste manželia, ak spraví dlhy siahnu vám na majetok. A ak má stále "super" náladu ako hovoríš zrejme sa mu už niečo aj kopí... Utekaj čím skôr nech vás so synčekom nezatiahne do väčších problémov. Exekútora a súd nebude zaujímať, že Ty s jeho dlhmi nemáš nič spoločné. Si manželka, žiješ s ním tak sa máš podeliť aj o splácanie dlžôb. Ak nechce vyhľadať pomoc zle to skončí....

autor
24. okt 2022

@podmostom vždy z toho vyjde, že za nejakým kamarátom, lebo aj svokra sa pýta kam išiel. Tak niečo musí vždy povedať. Ale či naozaj chodí tam, kam povie, nemám veľmi ako overiť.

podmostom
24. okt 2022

@selwadza22 súhlas. V prvom rade ochrániť svoju časť majetku, nech neostanú na mizine, alebo v dlhoch ktoré ešte aj syn bude splácať. 🙁

podmostom
24. okt 2022

Vypytuj sa. Za akým kamarátom ako sa má? Keď stretneš kamaráta po pýtaj sa zas jeho na muža. Ja viem, že je to otravné, ale asi by si rychlo zistila, ci ta oblbuje..

stanulienkat
24. okt 2022

Zeny, ktore pisete, ze toto nie je na rozvod...To myslite vazne? Ako potom podla vas vyzera nefunkcne manzelstvo? Lebo toto je jedna katastrofa. Ten chlap si nikdy nemal zakladat rodinu. Nezodpovedny, nezrely egoista.

autor
24. okt 2022

@podmostom vypytovala som sa. Zväčša je to niekto koho dokopy nepoznám. Kamarátov z dediny ma takých tých skoro alkoholikov, čo ešte neprestali po puberte piť a sú slobodní. Takže von spolu nechodíme. Vždy som sa pýtala kam ide, s kým. Som tak naučená z domu, že poviem, keď idem preč. To je ako ťahať z chlpatej deky a výpovedná hodnota je vlastne nula.

alexnina777
24. okt 2022

Ahoj, toto je to najhoršie z toho čo si doteraz napísala..chápem že sa potrebuješ vykecať, ale tu neni čo radiť..len utekať..rýchlo a ďaleko..kým sa ti dieťa nebude pocikávať už len keď ho zbadá…trauma na celý život takýto chlap..

alexnina777
24. okt 2022

@stanulienkat myslím že každá žena má inú mieru tolerancie a inú latku ktorú je ochotná podliezať..tie komentáre o ktorých píšeš treba len preskočiť..celé zle

autor
24. okt 2022

@alexnina777 pár krát sme boli aj obaja s nimi vonku. Ale no čo si s takými povieš? Moc nič, tak nech ide radšej sám. Chodí za nimi autom, takže príde triezvy, preto mi nikdy nevadilo, keď za nimi odbehol, kým sme u svokrovcov. Aspoň vypol, s malým sme boli u svokrovcov. Ale teraz je mu už zaťažko aj povedať, za ktorým z nich ide

autor
24. okt 2022

@alexnina777 aj keď je fakt, že istú dobu som mala voči tomu výhrady. Vravela som mu, nech kľudne ide, že to mi nevadí, ale cez víkend nech sa zahrá s malým, keď je doma. Postupne som ro vzdala, nech si teda ide.

domca1408
24. okt 2022

uprimne myslím si, že ty si bola tolerantná až až....ale tvoj pán ešte stále manžel, je jedinec ktorý viditeľne nemá záujem o syna, teba, o záchranu manželstva...neznášam chlapov ktorý si myslia, že materská je dovolenka a pritom on sám ma nervy na syna hoci ked je s ním len hodinu denne alebo s ním má byť chvíľu na dvore...ako podať žiadosť o rozvod, výživné si stanov vyššie...lebo ked budeš žiadať 200 priklepnú ti 150 ale možno ked budeš žiadať 300 tak ti priklepnú tých 200, je tu milion rád od žien ktoré si tým prešli, že aké rôzne bločky si treba odkladať aby súd prihliadol ozaj na všetky tvoje výdavky, lebo ako to ,že dnes ti dá na topánky pre syna nemusí platiť o rok...a pekne žiadaj rozdelenie majetku 50/50...natvrdo...nech predá dom a nech si ide kde chce alebo nech si vezme dalšiu hypo a vyplatí ťa a môže tam zostať. ale ty si na svojich peniazoch trvaj.

domca1408
24. okt 2022

ja bohužial poznám aj prípad....kde manžel prišiel jedného krásneho dňa domov a manželke oznámil, že zajtra musia odísť z bytu lebo dlhuje a exekúcie.....ona síce nervy ale kedže nechcela aby ho zabili/alebo prizabili dotyčný ktorým dlhoval tak sa odstahovala k rodičom, byt sa predal totál pod cenu on si vyplatil dlhy...nie sú spolu, rozvod a nikdy od neho žiadne prachy nevidela a ani za byt ani alimenty...zažalovať ho nechcela lebo nechcela dcére vysvetlovať že ocinko sedí v base kvôli nej...ja by ho dala zavrieť...kludne...

ahhola
24. okt 2022

Moja zlata... už je asi všetko stratené, ale mne by to nedalo, kde je zakopaný "peso🐕". Píšeš, ze máš k rodičom 40km a svokrovcom 80,alebo naopak. Keď celý deň trčí v robote a potom niekde sype automaty, ty zatiaľ v poho precestuješ 4hod.vlakom republiku a späť a malý bude mať radosť z 🚂🚂🚂To bol len príklad, skor aby si zasla svokrovcom, svagrovcom, sama píšeš, ze je s nimi reč. Povedz im, ze už nieje co zachraňovať a vraciaš im ho.Clovek nerád ide s kožou na trh, zo životnou prehrou, keď nič iné, aspoň sa zlomyselne potešía, ze Vám manželstvo nevyslo💦Možno má bohatší rodinu, alebo ešte niekomu na ňom záleží a môžu ho sledovať.. jeho "snímku" dňa.
Mňa môj starý tiež veľa krát za 30. rokov priviedol na pokraj šialenstva. Raz som zašla za svojím farárom sa vyrevat a ten bojovník proti rozvodom mi odporučil rozvod. No nejak sme to ulepili a vekom chlapom ubúda testosterón a bývajú poddajnesi. Ten tvoj ma tiež nejakú chemickú nerovnováhu v mozgovni, malo serotoninu, vela adrenalínu... Dal by sa pekne skludnit s AD a nebol by furt hnany obsesiou kŕmiť automaty, keby aspoň kúsok spolupracoval s MUDr. . Je mi ľúto, co sa ti stalo a zatiahni do toho jeho biorodinu. Stále je aj syn, aj brat, aj švagor, možno ujo a stoji za záchranu ako človek, keď už nie ako manzel. 🍀💔🕷️

autor
24. okt 2022

@domca1408 ďakujem, večer popozerám príspevky, čo mám podokladať a ako. Zatiaľ som si len zbežne pozrela, čo k rozvodu potrebujem. Vieš, on stále tvrdí, že to ja som ho zmenila. Ale on od začiatku nemal záujem kúpať, prebaľovať, kočíkovať. Vyčíta mi, že nemám záujem o sex. Ale asi zabudol, že po pôrode bolo obdobie, kedy on mne hovoril, že je unavený alebo pozerá film. A teraz už naozaj nemám chuť spať s niekým, kto sa k nám nespráva pekne a na všetko zvysoka serie.

autor
24. okt 2022

@ahhola už som to písala vyššie, ale narovinu som mu povedala, že svokrovcom poviem prečo odchádzam. Ako sa správa k malému, ako mu nadával. Povedal dobre, jemu je už jedno kto si o ňom čo myslí. Mal jedinú poznámku, že nie ja sa chcem rozvádzať, ale dohodli sme sa na rozvode.

domca1408
24. okt 2022

nechcem hádzať všetkých chlapov do jedného vreca ale no znovu mám ten názor, že chlap pristupuje k sexu ako k potrebe...veci....a my ženy väčšina z nás k tomu potrebuje city a kedže ten tvoj chlap tie tvoje city už dávno svojím chovaním pochoval tak je jasné, že ty na neho už chuť mať nebudeš. a premáhať sa v tomto je zlé...na to ani nemysli. sex z povinnosti alebo teda, že šak vyskúšam či to nezlepší naše manželstvo...to nieeeeee...

ahhola
24. okt 2022

Rieš to s nimi dnes telefonicky, zajtra sobne...
Ty nevieš presne, v com sa vezie a co z toho môže vyliezť...
Agresia voči sebe, voči vám, voči cudzím... 🌠

autor
24. okt 2022

@domca1408 kedysi to aj pre mňa bola potreba. Ale tým všetkým šla úplne do úzadia. Vždy som bola zástancom názoru, že sex tvorí polovicu vzťahu, treba ho a ono to tak aj väčšinou je. Len vtedy som ešte nechýrovala, že sa bude manžel takto správať na dennej báze.

selwadza22
25. okt 2022

Toto som našla, ešte by som to vyskúšala pozrieť a zistila, či začne komunikovať a pomáhať... https://www.partnerskesladeni.cz/jehozajem/?fbc...

Strana
z3