icon

Je sebectvo nepodieľať sa na výdavkoch na deti?

Včera o 16:26

Ahojte, potrebujem poznať nezaujaté názory.
S manželom máme dve deti. On zarába približne 3× viac ako ja. Ja pracujem skôr preto, aby som nebola úplne závislá a aby som mala vlastné peniaze. Posledné mesiace sa hádame, pretože odo mňa očakáva, že budem zo svojho platu platiť oblečenie, krúžky a výdavky na deti.. Ja si však myslím, že keďže zarába výrazne viac a rodinu dokáže bez problémov uživiť, môj plat by mal byť len môj.. Podľa mňa som už svoje obetovala tým, že som bola na materskej, prišla o kariéru a starám sa o domácnosť oveľa viac ako on.. Preto nevidím dôvod, prečo by som mala svoje peniaze dávať do spoločného rozpočtu.
Manžel tvrdí, že som sebecká a že rodina má fungovať ako team. Ja si zase myslím, žemy ženy si musime nechať vlastné peniaze bokom, lebo nikdy nevieme, čo budeme o pár rokov.... Úprimne, som naozaj sebecká,alebo je normálne, že si svoj plat nechávam pre seba?

Strana
z5
anonym_ffc9e2
Dnes o 17:17

My máme každý svoj účet a manžel platí hypotéku a energie, ja platím stravu a všetko okolo detí, to je družina obedy, pracovné zošity, výlety, oblečenie, topánky, atď atď.
Zarábame skoro rovnako a každý mesiac si ušetríme cca 30 percent z výplaty. Podľa nás je to dobre rozdelené, takisto manžel pomôže v domácnosti aj okolo detí.

anonym_ea5c62
Dnes o 17:34
@anonym_37c4d2

@anonym_autor toto tak bude vzdy, a nie je to iba o peniazoch. Žena bohuzial znáša vzdy viac, ma väčšiu mentálnu záťaž. Muž po rozvode môže ist s jedným ruksakom do prenájmu, nerieši deti. Nevypadol z prace kvoli výchove deti, na pohovore sa ho nebudú pýtať, ci ma deti. On si ich vezme raz za dva týždne na vikend a pokoj. Žena si to vzdy viac odserie. Česť výnimkám.

@anonym_37c4d2 toto by som zakázala, že muž povie, že striedavku nechce a nikto ho nedonúti o deti sa starať.

anonym_045627
Dnes o 17:47

@anonym_autor no paani🫣😮‍💨 toto nemozes mysliet vazne vsak?

orisker
Dnes o 18:05
@anonym_autor

Potrebujem sa starať o svoje zdravie, pleť, kondíciu aj vzhľad ak by bolo nutné zaujať v novom vzťahu. a niie iba preto, aby som niekomu vyhovela, ale preto, aby som sa aj cítila dobre vo vlastnej koži. A áno, toto všetko stojí peniaze aj energiu, ktoré nevyčarujem z ničoho, vychádzajú z môjho vlastného života a mojich vlastných rozhodnutí.... Niekedy mám pocit, že sa od žien očakáva, že sa úplne rozplynú v rodine a všetko ostatné ide bokom.... Lenže ja to tak nechcem...... Nechcem sa stratiť v povinnostiach natoľko, že zabudnem, kto som bola predtým... Preto si budem svoje potreby obhajovať. Nie proti rodine, ale ako súčasť toho, aby som v nej vôbec vedela fungovať bez toho, aby som sa sama stratila.

@anonym_autor ,
"...potrebuješ sa starať o zdravie, pleť, kondíciu, vzhľad..."
A na toto chceš odkladať celú svoju výplatu?
To musíš byť poriadne škaredá žena...
😉

anonym_37c4d2
Dnes o 18:18
@anonym_ea5c62

@anonym_37c4d2 toto by som zakázala, že muž povie, že striedavku nechce a nikto ho nedonúti o deti sa starať.

@anonym_ea5c62 no bohuzial/chvalabohu mame takto nastavený systém. 🤷🏼‍♀️ aj by som zamudrovala, ze treba na to mysliet pred detmi, ale tiez som na take veci nemyslela 😃

Strana
z5