icon

Je šetrenie v rodine normou alebo obmedzením?

Dnes o 06:48

Ahojte baby, potrebujem nezávislý pohľad, lebo už neviem, či preháňam ja, alebo je toto naozaj cez čiaru. S manželom sme sa zobrali krátko po tom, čo som otehotnela. On mal už postavený dom, dobrú prácu a momentálne živí v podstate celú rodinu on. Ja som zatiaľ doma s dieťaťom. Lenže on tvrdí, že keďže všetko financuje, mali by sme čo najviac šetriť. A to znamená, že odo mňa očakáva veci, ktoré som v živote nerobila a totalne ich neznášam.
Musím pestovať zeleninu na záhrade, hoci som vyrastala v meste a záhradkárčenie ma vôbec nebaví. Tvrdí, že je škoda kupovať zeleninu v obchode. Do obchodu mi kúpil bicykel a vraj načo by som robila vodičák, keď obchod je 10 minút na bicykli. On pritom auto má, a nie práve lacné. Ja som chcela spraviť vodičák a časom kúpiť aj druhé auto, ale podľa neho sú to zbytočne vyhodené peniaze. Okrem toho mu mám strihať vlasy, kosiť trávu, lebo vraj načo platiť kaderníka, alebo kupovať robotickú kosačku, keď to zvládneme sami. A aj dovolenky vyberá vždy on. Teraz sme boli v turecku, minulý rok grécko, predtým ciprus. Ja by som chcela raz skúsiť niečo exotickejšie, napríklad egypt, alebo omán, ale tam vraj nepôjdeme, lebo on rozhodol inak. V podstate je vždy po jeho.. Ja chápem, že keď zarába hlavne on, tak chce hospodáriť "rozumne"Ale začínam mať pocit, že už nerozhodujeme ako partneri, ale že ja sa mám len prispôsobiť. Ako by ste to vnímali vy? Je to normálne šetrenie v rodine, alebo už skôr využívanie a sila mňa mať pod kontrolou? Zaujímajú ma úprimné názory, možno mi otvoríte oči.

anonym_818d85
Dnes o 10:57

@anonym_autor nemusí mať robotickú kosačku môže pokosiť raz za 2 týždne.Koho to bol nápad kúpiť robotickú tvoj?Asi sa mu nechce živiť ďalšie auto poistky, benzín atď...že máš niečo posadiť nie je vôbec zlý nápad a mať svoje ovocie, paradajky nie, netreba okolo toho veľa práce.Vsetko zalezi akým štýlom ti to povie niečo pravdy je na tom, čo hovorí.Nastupis do práce kup si auto na leasing.
Do obchodu s deckom na bicykli?Napis zoznam a nech nakúpi veď má auto.Moze to byť vytrhnuté z kontextu pravda môže byť, že chces všetko dirigovať a prstom nepohnes a máš len nároky.Ty vieš kde je pravda.Ocenujes ho, že bývaš v dome, všetko platí, zoberie vás na dovolenku?Asi to robí z pozície on zarobil, tak on rozhodne čo nie je dobré, ale veľa rodín tak funguje.Skoda, že nemáš svoje a musíš sa podriaďovať.

anonym_059f0b
Dnes o 10:59

Nečítala som všetko,ale áno je tam chyba na obidvoch stranách.Úprimne,ja som z dediny,celé pubertálne obdobie rola,záhrada,zahumienka.Mne sa to tak sprotivilo,že teraz nemám kúska zelene.Kvety v kvetináčoch.Keď je taký múdry,nech sa stará aj on.Nie ja zarábam,Ty budeš drieť ako mula.Snáď sa staráš o domácnosť Ty.A o spoločné dieťa sa taktiež staráš hádam keď si s ním doma.Dovolenka je zasa s Tvojej strany troška chyba.Pri ňom buď rada,že Ťa zoberie.Veď keď začneš prispievať do spoločnej kasy,si tú svoju vydúp.Jednoducho mu to povedz čo sa Ti nepáči.Vodičák si tiež sprav keď budeš zarábať.Bajk je síce ok,ale veľa na ňom neodvezieš,začneš pracovať a budeš ho potrebovať.Neviem koľko by vydržal keď mu pár krát povieš že potrebuješ hodiť tam a tam.Nakoniec bude rád,že Ťa nemusí voziť

biba_18
Dnes o 10:59

kedysi veľmi dávno som čítala alebo počula rozhovor so zuzou fialovou - keď sa rozišla s otcom svojho syna. nepamatám si všetko, ale jedna myšlienka mi ostala v pamati - a bohužiaľ sa mi rokmi potvrdilo, aj z môjho okolia - väčšina mužov, aj tých dobrých, sa po narodení dieťaťa zmení. chcú ženu ovládať v jej najzraniteľnejšom období a len naozaj dobrý milujúci muž si uvedomí že to nie je správne. a bohužiaľ mnoho mužov si ide svoje aj napriek protestom žien - a bohužiaľ, mnoho žien sa nechá prevalcovať ...
ona sa tiež preto rozišla so svojim mužom - mal pocit že môže diktovať lebo ona je na ňom závislá, keď bola na materskej ... 😒

biba_18
Dnes o 11:01
@minenkaa

@biba_18 prečo si ho už dávno nespravila ,už máš dosť rokov ,tak je to dosť času čo si si ho robila,teraz si ho decka robia hneď na strednej skole

@minenkaa lebo som nechcela. nebolo mi treba, tak som si ho nerobila ... robila som si vtedy keď som chcela ja - nie keď ty ...

anonym_bb3a60
Dnes o 11:02

čo vlastne robíš celé dni,okrem toho, že sa staráš o dieťa?
prišla do hotového, ešte aj bez vodičškeho a manžel nech sa zodrie a celý život plati

čo je už len na pokosení trávnika? trávnik kosia aj plne vyťažené pracujäce mnohodetné matky, niekto z nutnosti, ine ako relax
vysadit 2 cukety, 2 tekvice, 5 paradajok, uhoriek a paprík? kupiš priesady, zasadíš, polievaš .. nehovoriac o tom, že je to neskutočna zábava pre dieťa!

všudeprítomné "feministky " 😀 lebo "oni porodili" ba bla bla.. jediné na svete, nik pred nimi ešte nerodil ani po nich rodiť nebude, preto má muž zarábať a šúchať nohami (ako ten ich doma :D )

potrestaj ho, že zaplatí každý rok dovoenku!

tri dovolenky - batoľa už asi nemáš, kludne možeš aj ty do práce

doma ste nešetrili, nebolo z čoho ani ten vodičský v 18-tich zaplatit, a ty si si vysnívala povolanie manželka ..

extremnym šetrením je niečo úplne iné, to by ti ani internet neplatil, aby si tu diskusiu zakladala ani na FB, Instagrame atd nesledovala "manželky" prezentujúce svoj životný štýl

minenkaa
Dnes o 11:03
@biba_18

@minenkaa lebo som nechcela. nebolo mi treba, tak som si ho nerobila ... robila som si vtedy keď som chcela ja - nie keď ty ...

@biba_18 ale veď ja ti nevravim,že v tej dobe si robil každý hneď,teraz po vyše tridsiatich rokoch si robia hneď

biba_18
Dnes o 11:05
@minenkaa

@biba_18 ale veď ja ti nevravim,že v tej dobe si robil každý hneď,teraz po vyše tridsiatich rokoch si robia hneď

@minenkaa ani teraz si nerobia hneď. zo synovej triedy mali vodičák asi dvaja alebo traja ...

anonym_28b60a
Dnes o 11:09
@anonym_67c335

@anonym_635587 Presne, ja tiez cumim, ze co to tu citam…Ale toto vacsinou pisu zeny, co maju doma rovnako mizerneho chlapa…

@anonym_67c335 my sme si s manželom postavili dom spoločne, šetrili sme spoločne pred materskou, aby sme sa nemuseli obmedzovať ďalšie 3 roky, chodím na bicykli po okolí, do obchodu... aj keď mám auto v garáži (na ktoré som si sama zarobila aj vodičský ešte pred manželstvom), starám sa väčšinou o záhradku, keď je manžel v práci a som na MD, na dovolenke sme sa uskromnili kým nezarábam... nenasťahovala som sa k niekomu do hotového, aby som diktovala ako máme žiť a čo mi má kupovať, kým žijeme z jedného platu..

anonym_6f4024
Dnes o 11:19

Akoze chcela by som vidiet ako ta nuti,mozno ti to len navrhol a uz z nebo tuto urobili rovno diktatora ktory ta taha po lacnych dovolenkach a nuti kosit travu.Roboticka kosacka,ja by som ti na to povedala, nasetri a zaplat si detto na tu exotiku.

anonym_635587
Dnes o 11:22
@simsalabim

@anonym_635587 nielen karieru, ale aj vysku dochodku…

@simsalabim Pravda. Na to som úplne zabudla...

anonym_6740a8
Dnes o 11:30

Chudak chlap. Zavesil si na krk lenivu a rozmaznanu prizivnicku, co prisla s holou ritou na hotove a este sa jej nepaci. Podla mna si chlapik uz hlavu trieska, ze naco si ta bral.

sissy27
Dnes o 11:39
@anonym_635587

Vy ste všetci v poriadku? To o čom jej tu tliachate?
Žena nie je príživník. Práca okolo dieťaťa a domácnosti má obrovskú finančnú hodnotu. Ak by si na tieto činnosti (pestúnka, upratovačka, záhradník) najali firmu, stálo by to tisíce eur mesačne. To nie je šetrenie, ale finančná kontrola, čo robí ten jej manžel. Ak muž jazdí na drahom aute, ale partnerke odopiera vodičský preukaz a núti ju bicyklovať s nákupmi, nejde o šetrenie. Ide o vedomé obmedzovanie jej nezávislosti a mobility. Manželstvo má byť rovnocenný vzťah dvoch dospelých ľudí. V tomto prípade sa muž správa ako šéf alebo zamestnávateľ, ktorý jednostranne určuje pravidlá a prideľuje prácu svojej manželke. Odopieranie vodičského preukazu matke s malým dieťaťom na dedine, alebo na predmestí je nebezpečné. V prípade lekárskej pohotovosti alebo potreby socializácie je žena odrezaná od sveta a plne závislá od neho.
Mne príde strašne smutné, koľko ľudí tu obhajuje správanie manžela len preto, že nosí domov peniaze. Žena na materskej nie je neplatená domáca slúžka ani otrok. To, čo robí on, nie je rozumné šetrenie, ale čistá ekonomická kontrola a manipulácia. Sám jazdí na drahom aute, ale jej zakazuje vodičák a núti ju bicyklovať s nákupmi a deckom? Kde je jej sloboda a osobná nezávislosť? Starostlivosť o dieťa a dom má obrovskú finančnú hodnotu. V normálnom partnerstve sa o financiách a životnom štýle rozhoduje SPOLOČNE, nie direktívne z pozície sily. Táto žena investuje svoj čas a energiu aj do JEHO dieťaťa a JEHO domu, no nemá žiadne slovo. Nie, toto nie je normálne a nie, autorka vôbec nepreháňa.

@anonym_635587 a preco ona s vodicakom cakala az na manzelstvo? Ved si ho mohla spravit uz davno, rovnako tak kupit auto. Toto naozaj nie je nieco, co je manzel povinny manzelke dopriat. Rovnako tak “exoticke” dovolenky - mohla mat pobehany cely svet uz ako slobodna bezdetna, nie sa vydavat s vidinou toho, ze porodi a manzel zabezpeci. Sorry, prisla do manzelstva s holou ritou na hotove a teraz si narokuje na kadeco lebo ved porodila. Ale tak hadam nerodila na objednavku, hadam aj ona to dieta chcela… ked sa vrati do prace, tak sa im bude lahsie dychat z dvoch prijmov. Ked vodicak, auto aj exotika pockali do svadby, tak pockaju aj po rodicaku.

minenkaa
Dnes o 11:40
@biba_18

@minenkaa ani teraz si nerobia hneď. zo synovej triedy mali vodičák asi dvaja alebo traja ...

@biba_18 u nás asi traja nerobili a ani neter u nichbtiez pár ľudí ,čo si nerobili,u kolegom tiež hneď ako mohli šli na vodicak
Preto sa pytam autorky,či je taká mladá a ma staršieho muza alebo zila v iných podmienkach a teraz si chce užiť

sissy27
Dnes o 11:43
@anonym_635587

@anonym_67c335 Smutné je, že mnohé ženy majú tak nízko nastavenú latku, že im toto príde normálne. Neuvedomujú si, že partnerstvo zaniká v momente, keď jeden začne diktovať podmienky z pozície sily a peňazí. Autorka príspevku obetuje svoju kariéru a nezávislosť pre rodinu, a namiesto vďaky a partnerstva dostala len zoznam príkazov a zákazov. Som rada, že aspoň niekto tu vidí realitu.

@anonym_635587 ake vzletne slova, ze obetovala karieru a nezavislost pre rodinu… tak ta kariera pred svadbou jej mohla zaplatit vodicak, kupit auto, aj nezavisle precestovat cely svet, nic jej nebranilo. Jedine, ze nebola ani kariera, ani nezavislost a bolo treba sa vydat, aby ucty platil niekto druhy 🤷‍♀️
Ja mam latku nastavenu tak, aby som nebola zavisla od chlapa. Zda sa ti to nizko?

anonym_635587
Dnes o 11:55
@sissy27

@anonym_635587 a preco ona s vodicakom cakala az na manzelstvo? Ved si ho mohla spravit uz davno, rovnako tak kupit auto. Toto naozaj nie je nieco, co je manzel povinny manzelke dopriat. Rovnako tak “exoticke” dovolenky - mohla mat pobehany cely svet uz ako slobodna bezdetna, nie sa vydavat s vidinou toho, ze porodi a manzel zabezpeci. Sorry, prisla do manzelstva s holou ritou na hotove a teraz si narokuje na kadeco lebo ved porodila. Ale tak hadam nerodila na objednavku, hadam aj ona to dieta chcela… ked sa vrati do prace, tak sa im bude lahsie dychat z dvoch prijmov. Ked vodicak, auto aj exotika pockali do svadby, tak pockaju aj po rodicaku.

@sissy27 A čo, že si to nespravila pred svadbou? Každý štartuje z inej čiary...niekto má zázemie od rodičov, iný si od nuly prechádza ťažkým obdobím. Autorka otehotnela, zobrali sa a vytvorili rodinu. V tom momente sa končí hra na moje a tvoje a začína sa naše. Chceš povedať, že ak žena pred svadbou nestihla zarobiť na auto alebo precestovať svet, tak po svadbe stráca status partnera a stáva sa nesvojprávnou slúžkou, ktorá musí držať krok a hubu? Manželstvo predsa nie je obchodná firma, kde rozhoduje ten, kto vložil väčší kapitál. Momentálne žijú SPOLU, majú SPOLU dieťa...Ona sa stará o domácnosť a dieťa, on zarába. Ak rodina peniaze má na drahé auto pre neho aj na dovolenky, tak reči o tom, že vodičák za pár stoviek eur pre matku jeho dieťaťa je luxus, na ktorý si mala zarobiť predtým, sú čistý egoizmus. Vodičák nie je rozmar, je to investícia do bezpečnosti a fungovania ich vlastnej rodiny. To ho má fakt prosiť na kolenách len preto, že otehotnela skôr, než si stihla splniť zoznam cieľov podľa tvojich predstáv? Podľa tvojej naivnej logiky, ak si niekto pred svadbou nespravil vodičák, má doživotný zákaz si ho urobiť z rodinných peňazí? Nemala si náhodou pred svadbou nakúpiť aj plienky na tri roky dopredu, aby náhodou po pôrode si nenárokovala na niečo z mužovej peňaženky? Rodina funguje v prítomnom čase. To, čo bolo pred svadbou, je fuk. Teraz sú tím a on sa správa ako despotický šéf, nie ako milujúci manžel a otec.

ema22270
Dnes o 11:56

Toto, co popisujes, je prosto manipulativne, mas robit to, co chce on.. s tym setrenim to je tak, pokial si setrite na nieco konkretne, alebo detom atd.. okej, ale setrit, preto, ze ty momentalne nemas prijem, mi pride trosku odveci. Resp aby si chodila teraz ty na bajku do obchodu.. to chodis aj s dietatom na bicykli do obchodu? Toto si uplne neviem predstavit. Vodicak si urob. A auto si mozes kupit neskor - ked budes mat pracu, lebo predpokladam, ze bude mat okolo toho kopec reci, preco je to zbytocne kupit druhe auto. Ja som si robila vodicak po 30tke, cez matersku..a odvtedy vyuzivam auto fakt kazdy den. Na nakup s detmi k lekarovi, vozenie zo školky, školy, kruzky. Bez auta to dnes fakt nejde. Jedine v dedine, ak mate vsetko velmi blizko.

anonym_635587
Dnes o 12:04
@sissy27

@anonym_635587 ake vzletne slova, ze obetovala karieru a nezavislost pre rodinu… tak ta kariera pred svadbou jej mohla zaplatit vodicak, kupit auto, aj nezavisle precestovat cely svet, nic jej nebranilo. Jedine, ze nebola ani kariera, ani nezavislost a bolo treba sa vydat, aby ucty platil niekto druhy 🤷‍♀️
Ja mam latku nastavenu tak, aby som nebola zavisla od chlapa. Zda sa ti to nizko?

@sissy27 Tvoj útočný tón len dokazuje, že ti došli argumenty. Nikto tu nehovorí o tom, že žena má žiť na úkor muža. Hovorím o tom, že ak už v tom manželstve SÚ a peniaze v rodine SÚ (keďže muž má drahé auto a platí dovolenky), tak odopierať matke vlastného dieťaťa vodičák za pár stoviek a nútiť ju drieť na záhrade je čistý komplex menejcennosti. Ty si naozaj myslíš, že poslaním manželstva je nechať partnera dusiť sa vo vlastnej šťave a pripomínať mu, čo si nespravil pred 5 rokmi? To nie je nezávislosť, to je totálne nepochopenie zmyslu rodiny. Predstava, že každá matka, ktorá na rodičáku nemá na účte tisíce eur, je vypočítavá príživníčka, je neskutočne obmedzená. Skús zostúpiť z toho svojho vysokého piedestálu, celkom tam fúka.😂
Rodina má byť bezpečný prístav a tím, nie korporát, kde si manželia prepočítavajú, kto koľko investoval pred svadbou. Prajem ti, aby si v živote nikdy nepotrebovala pomoc druhého človeka, keďže svet vidíš takto chladne, ty pani dokonalá, pani nezávislá.

mima595
Dnes o 12:08

ale tak keďže autorka neodpovedá, a je to napísané tak, aby sme sa pohádali do krvi, tak si rozoberme len toto: " Do obchodu mi kúpil bicykel a vraj načo by som robila vodičák, keď obchod je 10 minút na bicykli. On pritom auto má, a nie práve lacné. Ja som chcela spraviť vodičák a časom kúpiť aj druhé auto, ale podľa neho sú to zbytočne vyhodené peniaze. " - na nákupy na bicykli chodí s dieťaťom? - to si neviem dobre predstaviť, a ak áno, tak muž je blbec, že jej to dovolí - áno, vtedy je manipulátor. AK jej ho kúpil preto, že ona si odbehne do obchodu na bicykli, lebo nemá vodičák a on postráži dieťa, tak je tiež manipulátor??
Spraví si vodičák - vodičák sa robí predsa minimálne 3-4 mesiace a on jej hneď kúpi auto a ona v ňom bude hneď od začiatku, bez praxe, voziť malé dieťa? alebo ešte zopár jázd spraví aj pod jeho dohľadom? ...aj tu je manipulátor? alebo? je tu podaných pár pekných udičiek, ale chýba bližšie doplnenie....

minenkaa
Dnes o 12:30
@anonym_635587

@anonym_67c335 Smutné je, že mnohé ženy majú tak nízko nastavenú latku, že im toto príde normálne. Neuvedomujú si, že partnerstvo zaniká v momente, keď jeden začne diktovať podmienky z pozície sily a peňazí. Autorka príspevku obetuje svoju kariéru a nezávislosť pre rodinu, a namiesto vďaky a partnerstva dostala len zoznam príkazov a zákazov. Som rada, že aspoň niekto tu vidí realitu.

@anonym_635587 čo jej bráni ist do prace a budovať si kariéru?
Dieťa bolo spravené dobrovoľne,svadba bola tiež dobrovoľná ,nič z toho nemusela absolvovať

anonym_e15b32
Dnes o 12:39
@minenkaa

Dieťa bolo spravené dobrovoľne,svadba bola tiež dobrovoľná ,nič z toho nemusela absolvovať

Tiež si myslím, že dievčina prišla s holou riťou do hotového a teraz jej má manžel zaplatiť vodičák, kúpiť auto a dovolenku do exotiky. Ja som na strane manžela. Nie je nič zlé na vypestovaní vlastnej zeleniny, veď dnes sa razí eko/bio. Dokonca, ak ho stačí ostrihať jedinou podložkou na strojčeku, ani to nie je nič zlé. Chlap sa asi ide pretrhnúť v práci, aby uživil rodinu aj dom a mladej sa to nepáči.

anonym_635587
Dnes o 12:47
@minenkaa

@minenkaa Týmto komentárom si presne ukázala svoju obrovskú naivitu. Žiješ v ružovej ilúzii, že keď žena s malým dieťaťom nastúpi do práce, stane sa zázrak...domáce povinnosti sa magicky rozdelia na polovicu a muž zrazu začne prať, variť a kosiť záhradu. V realite s takýmto typom muža čaká ženu len druhá smena...po 8 hodinách v práci príde domov a bude robiť presne to isté, čo doteraz, len bude dvojnásobne unavená. Navyše bez vodičáku bude logistika dieťaťa škôlka, lekári, krúžky... v kombinácii s prácou čistá katastrofa.
Hovoriť žene s malým dieťaťom na rodičovskej dovolenke čo ti bráni budovať kariéru, kým ju muž doma systematicky odrezáva od sveta a nezávislosti, je čistý cynizmus a odtrhnutie od reality bežného života. Táto žena nemá problém s prácou, ona má problém s mužom, ktorý ju berie ako neplatenú slúžku a nie ako partnerku. Ak niekto nevidí ten obrovský rozdiel medzi zdravou deľbou práce a manipuláciou, tak mu úprimne prajem, aby sa do takejto situácie nikdy v živote nedostal.

iveta7677
Dnes o 12:49
@anonym_64bf1c

Do vzťahu nevstupuješ s holým zadkom - zaplať mi vodičák, kúp mi auto, zober ma tam na dovolenku... keď sa ideš vydávať a zakladať si rodinu, tak niečo máš - minimálne vodičák, nejaké svoje presúvadlo z bodu A do bodu B, prácu a našetrené peniaze. Toto o tvojom nezáujme o záhradu a pestovanie ste si mali vykomunikovať pred dieťaťom, než ste ho splodili. Čo sa týka dovoleniek, buď rada, že vôbec niekde ideš. Ak sa ti nepáči buď zaplať inú dovolenku, alebo zostaň doma.

@anonym_64bf1c veľmi dobre napísané.

minenkaa
Dnes o 12:54
@anonym_635587

@minenkaa Týmto komentárom si presne ukázala svoju obrovskú naivitu. Žiješ v ružovej ilúzii, že keď žena s malým dieťaťom nastúpi do práce, stane sa zázrak...domáce povinnosti sa magicky rozdelia na polovicu a muž zrazu začne prať, variť a kosiť záhradu. V realite s takýmto typom muža čaká ženu len druhá smena...po 8 hodinách v práci príde domov a bude robiť presne to isté, čo doteraz, len bude dvojnásobne unavená. Navyše bez vodičáku bude logistika dieťaťa škôlka, lekári, krúžky... v kombinácii s prácou čistá katastrofa.
Hovoriť žene s malým dieťaťom na rodičovskej dovolenke čo ti bráni budovať kariéru, kým ju muž doma systematicky odrezáva od sveta a nezávislosti, je čistý cynizmus a odtrhnutie od reality bežného života. Táto žena nemá problém s prácou, ona má problém s mužom, ktorý ju berie ako neplatenú slúžku a nie ako partnerku. Ak niekto nevidí ten obrovský rozdiel medzi zdravou deľbou práce a manipuláciou, tak mu úprimne prajem, aby sa do takejto situácie nikdy v živote nedostal.

@anonym_635587 ešte raz čo jej brani ist robit kariéru ,upratať a navarit po dieťati a dospelom človeku naozaj nie je veľa prace

anonym_e15b32
Dnes o 12:59
@anonym_635587

@sissy27 A čo, že si to nespravila pred svadbou? Každý štartuje z inej čiary...niekto má zázemie od rodičov, iný si od nuly prechádza ťažkým obdobím. Autorka otehotnela, zobrali sa a vytvorili rodinu. V tom momente sa končí hra na moje a tvoje a začína sa naše. Chceš povedať, že ak žena pred svadbou nestihla zarobiť na auto alebo precestovať svet, tak po svadbe stráca status partnera a stáva sa nesvojprávnou slúžkou, ktorá musí držať krok a hubu? Manželstvo predsa nie je obchodná firma, kde rozhoduje ten, kto vložil väčší kapitál. Momentálne žijú SPOLU, majú SPOLU dieťa...Ona sa stará o domácnosť a dieťa, on zarába. Ak rodina peniaze má na drahé auto pre neho aj na dovolenky, tak reči o tom, že vodičák za pár stoviek eur pre matku jeho dieťaťa je luxus, na ktorý si mala zarobiť predtým, sú čistý egoizmus. Vodičák nie je rozmar, je to investícia do bezpečnosti a fungovania ich vlastnej rodiny. To ho má fakt prosiť na kolenách len preto, že otehotnela skôr, než si stihla splniť zoznam cieľov podľa tvojich predstáv? Podľa tvojej naivnej logiky, ak si niekto pred svadbou nespravil vodičák, má doživotný zákaz si ho urobiť z rodinných peňazí? Nemala si náhodou pred svadbou nakúpiť aj plienky na tri roky dopredu, aby náhodou po pôrode si nenárokovala na niečo z mužovej peňaženky? Rodina funguje v prítomnom čase. To, čo bolo pred svadbou, je fuk. Teraz sú tím a on sa správa ako despotický šéf, nie ako milujúci manžel a otec.

@anonym_635587 Nie, nemá zostať celý život bez vodičáku, iba vyčkať na vhodnejší čas, kedy si ho urobí, keď bude do rodinného rozpočtu svojou čiastkou prispievať aj ona. Lebo to vyplakávanie, že ona chce Omán a muž im vybral "iba " Turecko nie je od nej fér a vhodné. Manžel doprial dovolenku, na akú momentálne majú.

anonym_e15b32
Dnes o 13:04
@anonym_635587

@anonym_635587 kde písala, že muž ju berie ako slúžku? Zato, že jej nechce kúpiť auto a posiela ju do obchodu na bicykli ešte nie je slúžka. O domácich prácach autorka diskusie nenapísala ani slovo. Iba to, že jej nechce zaplatiť vodičák, kúpiť auto, dopriať luxusnú dovolenku a chcel by, aby ušetrila tým, že v záhrade vypestuje vlastnú zeleninu. Vy ste niektoré úplne mimo.

anonym_e15b32
Dnes o 13:07
@anonym_635587

@sissy27 Tvoj útočný tón len dokazuje, že ti došli argumenty. Nikto tu nehovorí o tom, že žena má žiť na úkor muža. Hovorím o tom, že ak už v tom manželstve SÚ a peniaze v rodine SÚ (keďže muž má drahé auto a platí dovolenky), tak odopierať matke vlastného dieťaťa vodičák za pár stoviek a nútiť ju drieť na záhrade je čistý komplex menejcennosti. Ty si naozaj myslíš, že poslaním manželstva je nechať partnera dusiť sa vo vlastnej šťave a pripomínať mu, čo si nespravil pred 5 rokmi? To nie je nezávislosť, to je totálne nepochopenie zmyslu rodiny. Predstava, že každá matka, ktorá na rodičáku nemá na účte tisíce eur, je vypočítavá príživníčka, je neskutočne obmedzená. Skús zostúpiť z toho svojho vysokého piedestálu, celkom tam fúka.😂
Rodina má byť bezpečný prístav a tím, nie korporát, kde si manželia prepočítavajú, kto koľko investoval pred svadbou. Prajem ti, aby si v živote nikdy nepotrebovala pomoc druhého človeka, keďže svet vidíš takto chladne, ty pani dokonalá, pani nezávislá.

@anonym_635587 Vypestovať plodovú zeleninu nie je žiadna drina.

anonym_635587
Dnes o 13:10
@minenkaa

@anonym_635587 ešte raz čo jej brani ist robit kariéru ,upratať a navarit po dieťati a dospelom človeku naozaj nie je veľa prace

@minenkaa Už si stratila akékoľvek logické argumenty, preto ako zaseknutá platňa opakuješ to isté dokola. Tvrdenie, že starostlivosť o dom, záhradu a malé dieťa nie je veľa práce, je fackou do tváre každej jednej matke. Je to čistá provokácia a totálna ignorancia reality.

anonym_b5c62b
Dnes o 13:10

nuz na zaciatku bola ta zlata cicina tam zo vsetko zacalo a teraz toto , či?

minenkaa
Dnes o 13:11
@anonym_635587

@minenkaa Už si stratila akékoľvek logické argumenty, preto ako zaseknutá platňa opakuješ to isté dokola. Tvrdenie, že starostlivosť o dom, záhradu a malé dieťa nie je veľa práce, je fackou do tváre každej jednej matke. Je to čistá provokácia a totálna ignorancia reality.

@anonym_635587 ty si kompletná ,ja nepíšem o tom ,že sa ma starať i záhradu a dom
Píšem že sa ma starať o dieta a seba ,prečo si vymýšľaš a to fakt nie je veľa prace

anonym_635587
Dnes o 13:15
@anonym_e15b32

@anonym_635587 Nie, nemá zostať celý život bez vodičáku, iba vyčkať na vhodnejší čas, kedy si ho urobí, keď bude do rodinného rozpočtu svojou čiastkou prispievať aj ona. Lebo to vyplakávanie, že ona chce Omán a muž im vybral "iba " Turecko nie je od nej fér a vhodné. Manžel doprial dovolenku, na akú momentálne majú.

@anonym_e15b32 Počkať na vhodnejší čas? Vodičák nie je kabelka od Gucciho, ktorú si má žena kúpiť za odmenu, keď začne zarábať. Ako presne si má ten vodičák spraviť a jazdiť, keď bude chodiť do práce? Kedy do tej autoškoly bude chodiť? Po nociach? Teraz je ten správny čas, kým je na materskej dovolenke. Chlap sa vozí na drahom aute, rodina má tisíce eur na Turecko, ale vodičák za pár stovák eur pre matku jeho dieťaťa počká, kým si naň zarobí sama? To je choré zmýšľanie. Rodina tie peniaze má teraz, len chlap ich blokuje, aby ju mal pod kontrolou.