Je šetrenie v rodine normou alebo obmedzením?
Ahojte baby, potrebujem nezávislý pohľad, lebo už neviem, či preháňam ja, alebo je toto naozaj cez čiaru. S manželom sme sa zobrali krátko po tom, čo som otehotnela. On mal už postavený dom, dobrú prácu a momentálne živí v podstate celú rodinu on. Ja som zatiaľ doma s dieťaťom. Lenže on tvrdí, že keďže všetko financuje, mali by sme čo najviac šetriť. A to znamená, že odo mňa očakáva veci, ktoré som v živote nerobila a totalne ich neznášam.
Musím pestovať zeleninu na záhrade, hoci som vyrastala v meste a záhradkárčenie ma vôbec nebaví. Tvrdí, že je škoda kupovať zeleninu v obchode. Do obchodu mi kúpil bicykel a vraj načo by som robila vodičák, keď obchod je 10 minút na bicykli. On pritom auto má, a nie práve lacné. Ja som chcela spraviť vodičák a časom kúpiť aj druhé auto, ale podľa neho sú to zbytočne vyhodené peniaze. Okrem toho mu mám strihať vlasy, kosiť trávu, lebo vraj načo platiť kaderníka, alebo kupovať robotickú kosačku, keď to zvládneme sami. A aj dovolenky vyberá vždy on. Teraz sme boli v turecku, minulý rok grécko, predtým ciprus. Ja by som chcela raz skúsiť niečo exotickejšie, napríklad egypt, alebo omán, ale tam vraj nepôjdeme, lebo on rozhodol inak. V podstate je vždy po jeho.. Ja chápem, že keď zarába hlavne on, tak chce hospodáriť "rozumne"Ale začínam mať pocit, že už nerozhodujeme ako partneri, ale že ja sa mám len prispôsobiť. Ako by ste to vnímali vy? Je to normálne šetrenie v rodine, alebo už skôr využívanie a sila mňa mať pod kontrolou? Zaujímajú ma úprimné názory, možno mi otvoríte oči.

@lapersefona ved on mi aj sam povie,ano napr.teraz sme v Turecku,lebo som to chcela,o hotely sme ale rozhodli spolu.Tak isto ako sa vsetcia zhodli,ze v Tunisku sa im pacilo viac.Tak ja zase nevravim,ze nie.Takze buduci rok je jasna volba aj hotel..Niekedy som aj ja ticho a necham to na muza.Ale ak by mi niekto daval nieco prikazom tak nie,neznasam to.Robim vzdy opacne podla seba.Ked muz nepolial napr.a normalne mi povie,lebo mam volno tak polejem.Ked trebalo zakurit tak som vzdy zakurila,teraz uz nebudeme musiet vobec.Presli sme na tc.Aj to bol jeho napad.napr.ale vsetko okolo som vybavovala ja.Len to kosenie robi len muz,alebo skoro 18r syn.Auto som si tiez vyberala podla seba,povedala toto sa mi velmi paci a viac neriesil.To neni o tom,ze by vsetko bolo len podla mna,je to take obojstranne.
@anonym_965d6e teraz uz chapem ked si to tak vysvetlila. Tak je všetko ok👍