icon

Je správanie môjho muža normálne?

vanessafashionn
20. júl 2025

Ahojte ak mate cas na trosku citania bola by som rada za precitanie a nejaky nestranny nazor . Viem ze kazda minca ma dve strany ale spoluzitie s mojim muzom je coraz tazsie a ja neviem ci len prehanam a som znudena ze som uz dlho doma lebo pre mna toto nie je ok tak napisem par banalit z nasho zivota ktore pre mna nie su ok ci som ja precitlivena a prehanam ako mi muz tvrdi . Zacala by som tym ze nazivanie s nim nikdy nebolo velmi jednoduche ale vzdy som sa snazila si k nemu najst cestu a vsetko vyriesit . Sme soolu 13 rokov od mojich 15 takze iny vztah som nemala . Casto mi pride ze ma schvalne dostava do situacii ktore neviem ovpoyvnit aby ma mohol sprdnut ako napriklad situacie z tohto vikendu . Tahal fasadu na dome a kazal mi ze mam davat pozor aby neostavali flaky . Kedze svietilo slnko a schlo to rychlo a on bol hore na leseni ja na zemi nevedela som ako to ovolyvnit ale ja som bola zla lebo len jedinu vec som mala na robote aj to som nebola schopna . Dalsia ked sa hodinu rozpraval na ulici so susedom , ja som vnutri upratovala a nevsimla som si ze nieco zacal na dvore robit a po chvili naletel dovnutra ci akurat teraz musim umyvat riad ci mu nemozem ist von pomahat ze fakt nema slov na mna .
Nie je s nim ziadna normalna komunikacia hned prudko reaguje a nebodaj poviem nieco co sa mi nepaci tak hned zacne vydierat a rozpravat pred synom “tak mama tento rok asi nechce ist na dovolenku ked rype “( lebo sme chceli ist na dovolenku ) . Taktiez sme sa bavili ze jun jul pojdeme k moru kedze doteraz som bola doma ,kedze syn mal zdravotne problemy chodili sme na vysetrenia a cvicenia . Mala som moznost sa zamestnat od augusta co vedel preto som chcela ist na dovolenku do konca jula ale uz to nie je pravda zase len vydieranie ze nech si vyberiem robota alebo dovolenka . Aj ked vie ze by som tu pracu potrebovala lebo tam je dobra pracovna doba len ked bude maly v skolke .
Taktiez v praci casto vyvolaval konflikty , pracoval ako majster mal pod sebou 4 ludi a stale sa chodil sefovi stazovat aki su neschpni , kazde 3 mesiace snad aj 5 krat isiel dat akoze vypoved len aby ho majitel firmy prehovaral aby zostal aky je strasne pre firmu dolezity a bez neho to nepojde , a cim viac ho prehovaral tym castejsie tam chodil aby mu hladkali ego az to sefa nastvalo a posledny krat povedal ked chces dat vypoved tak daj . Takze zacal robit to iste ale ma zivnost , pracuje ako remeselnik - opravar a opat kazdu chvilu nejaky konflikt lebo ked si niekto pride k nemu dat nieco urobit tak kazdemu tretiemu cloveku nablazni do hlavy, ze aky *ebil mu to robil ze to je cele zle a cele to pokazili opat len aby sa on vykreslil aky je sikovny a vsetci ostatni su neschopni a nic neurobia dobre . Tym sa dostava do neprijemnych situacii kedze niekedy zakaznik konfrontuje povodneho opravara a tym sa to uz samozrejme nepaci , takze zahmlieva , vymysla si a klame a snazi sa manipulovat ludi aby on vysiel z kazdej situacie ako ten dobry.
Je toto podla vas normalne spravanie dospeleho muza ? Je to proste len *o*ot ? Alebo to uz hranici s nejakou diagnozou ?

Strana
z2
7miriam77
21. júl 2025

Vidíš to správne a správanie tvojho muža normálne nie je. Je to manipularsky debil

betulinka1
21. júl 2025

@vanessafashionn sprava sa, lebo to dovolíš. Moj muz je taky mensi narcista ale ja tiez, takze sme sa pekne stretli. Ale nikdy nezabudnem, ked sa ku mne sťahoval na zaciatku vztahu, na poschodi bola spálňa a ideme nejaku komodu co priniesol tam vyniesť. Nie nejaku ľahkú ale z masívu. Ze nech ju chytím s vynesieme ju a aj nejake ine veci. Akurat som varila. Kukam na neho, ze teda na to nech zabudne ale ja nic nebudem vláčiť na poschodie. Nech si zavola kamosou alebo alebo firmu. Kto to kedy videl aby som ja ako zena vlacila nabytok. Pomozem ho posklat ale vláčiť nebudem nic. No skoro mu oci vypadli. Nastala menšia konfrontácia ale nikdy nic nenosím ani kufre do auta. Vonku na dvore ma maximalne poprosi podržať meter. Akoze ja mam okolo deti, okolo domacnosti, nosim domov peniaze ako on a este aby som jemu na dvore pomáhala a s takymto prístupom 🙈🙈🙈 zbláznila si sa… Cize pri takomto konflikte použi ženské zbrane, nakricat, ze ty makáš doma a este jemu pomáhaš a este ani to nie je dobre. Ze končíš a nerobis s nim nic. Nech si hovori co chce, nedaj sa ale NEPOMAHAJ uz nie. Ano urcite tu su zeny, co 4 dni po porode makali na stavbe, s muzom postavili dom, stavali lešenie a murovali…do toho mali domacnost na milion % atd. Cize tie tu moj postoj budu komentovat… ale ja mam 45 + a na niektore veci iny nazor. Podla mna s niektorými chlapmi sa pracovat neda, Cize si radsej usetrit nervy a mentalne zdravie. Takze podla mna autorka ty si nechas a preto si dovoli. Zmen seba, svoj pristup k sebe a zmeni sa on.

anonym_ecd4a1
21. júl 2025

Neurotik- aj náš otec bol taký, mama bola vždy ta čo iba sklopila uši, stará škola kde rozvod neexistuje a časom si zvykla. Ja mám voči takémuto správaniu vyslovene odpor, keď s tým otec začne hneď odchádzam radšej domov. Ale je mi ľúto mami, že si už zvykla to brat ako normalne..Ty si ešte mlada- zober prácu, našetrí si, a časom sa ti zvýši sebavedomie a rozmysli si či chceš byt cely život za hlupaňu ktorá za všetko môže… To sú take typy mužov, on sa nezmení

maury
21. júl 2025

Nie, normálne správanie dospelého jedinca to nie je. Je to, čo si napísala. Či to hraničí s nejakou diagnózou? Pravdepodobne áno, ale potvrdené na papieri to mať pravdepodobne nikdy nebude a ako už mnohí napísali čím bude starší, tým jeho správanie bude horšie. On sa neuvedomí, ani nezmení, pretože mu to jeho okolie toleruje a tým pádom v jeho ponímaní je to absolútne v poriadku. Časom to len začne naberať na intenzite.

mooonika1975
21. júl 2025

Odpoved za b je správna

ahhola
21. júl 2025

Jeho jesitnost zrejme predbieha jeho profesionalne schopnosti, aj ked kazdy fachman nadava na toho pred nim,, ked praca nadvazuje, z neho asi zamlkly expert nikdy nebude, ma rad rozruch, ked sa nieco deje, nudna praca nic pre neho. . Vy teda staviate dom, mate dieta a to vsetko v 28.,ak dobre pocitam. Na dnesne pomery vsetko skoro, vsetko predcasne, nedokvasene... Este si mohlaa sediet v nejakej firme a smolit s kamosmi dovolenku a uz tolke starosti. Prospelo by vam odlucenie, cas na dozretie, ale to nie je celkom dobre mozne, kvoli vasim zavazkom. Musis ho nejak stisit, hovorit s nim kludne, malo, potichu. On ma vysoky testosteron a kratku zapalnu snuru, tak mu vzdy prihod zo svojej🍀🌸🌞

rozkvet1
21. júl 2025

@vanessafashionn si mladá a mala si len tento vzťah. Odid od neho a pochopíš že sú aj lepší muži na svete a len si budes trieskat hlavu prečo si tak dlho bola s takymto chujom

mk22
21. júl 2025

Určite nástup do prace, ani neuvažuj, že nie. Budeš samostatná, financ nezávislá.
A tvoj muž je blbec. Ide o to ako chceš ďalej prežiť svoj život.

sova7
21. júl 2025

Chlap s poruchou osobnosti ktorý si ťa ulovil keď si bola mladá neskusena naivná poistil dieťaťom a nacvicuje s tebou aby si dokázal aký je Boh. Klasický scenár pri takýchto ľuďoch. Lepšie to nebude

lujza123
21. júl 2025

To je ale borec, ide za horúceho slnečného dňa ťahať fasádu a ked to do*ebe, lebo je mantavy a hlúpy tak je to tvoja vina ?

mk1111111111
21. júl 2025

Inak to zial nebude, len horsie, on je jednotka, Ty nez neho nula. Pozname. Bud sa postavis na odpor, alebo bude az do rozchodu trpiet

pallacinka29
21. júl 2025

@vanessafashionn ano, je to chuj. Casom sa to bude zhorsovat..?

liv1
21. júl 2025

Diagnoza debil 😁🙈. Prepac. Zasluzis si metal zit s takymto volom 24/7

hellionka
21. júl 2025

… vieš ale treba sa aj sama za seba postaviť a nie len ticho počúvať ako Ti dáva za vinu nezmysli … veď ho zhuč aj Ty … tresni mu kelňu o hlavu, choď so synom na dovcu a v auguste šup do roboty.

karolinakr
21. júl 2025

z etického hĺadiska veĺmi zle, lebo zámerne klame na ludí, aby on vynikol...pokial si nejaka citlivejšia, pravdovravná duša, bude ti to časom velmi vadit, toto je len špička ĺadovca, čo tebe natáral..spytaj sa svokry, je priateĺov a znamych, ako ťa opisuje..
asi budeš ústa otvárať..

karolinakr
21. júl 2025

určite je to diagnóza, ale nazov ti nepoviem

evansova
21. júl 2025
@anonym_e41aa3

Toto nie je zdravy vztah. On je naruseny nervak a vybija si to na tebe, lebo vie, ze moze. Ja by som ho poslala velmi hlboko do maternice…

@anonym_e41aa3 presne tak! Chrapun!

renesance80
21. júl 2025

@vanessafashionn tak toto nie narcisizmus ako vysity

sova7
21. júl 2025
@karolinakr

určite je to diagnóza, ale nazov ti nepoviem

@karolinakr skôr porucha osobnosti teda psychopat

margotka17
22. júl 2025

@vanessafashionn joj, no on má pocit, že bude pískať a ty skákať. On je najlepší, najšikovnejší....nedaj ja, ty robíš dnu a on vonku. Občas sa dá pomôcť aj vonku, ale nie ťažkú chlapsku robotu.

dvanastka
24. júl 2025

@vanessafashionn tak, buď od neho odíď, alebo trp aj naďalej, skáč ako on píska. Ale garantujem ti, že za pár rokov sa to odzrkadlí na tvojej psychike. Alebo navštívte nejakého odborníka, terapeuta.

Strana
z2