icon

Je správne požiadať bývalú priateľku o ruku?

fifo2323
7. jan 2025

Dobrý deň, chcem požiadať o ruku bývalú priateľku, boli sme spolu 3 roky a pokašľal som si to, tak sme sa rozišli ale až potom som zistil ako veľmi a z celého srdca ju milujem. Avšak už mi neverí aj keď jej dennodenné dávam na javí moju lásku a všetko čo sa len dá. S byvalimy sa ona zo zásady už nikdy nekontaktovala a hneď prerušila všetok kontakt, ale so mnou proste nie, veľa veci ako aj PSA som jej do života dal čo mi aj hovorí a ďakuje za to, ale ja už absolútne nevládzem a som zničený a frustrovaný z tohto nášho šaškovania a nemôžem takto ďalej žiť v jej blízkosti.
Takže som sa rozhodol že jej moju lásku, oddanosť, dôveru a všetko to hlavne skúsim dokázať tým, že ju požiadam o ruku, aj keď si myslím odpoved jej, ale vidím to ako posledné čo môžem pre nás a našu záchranu spraviť a aspoň si budem môcť povedať že som spravil všetko čo bolo v mojich silách pre našu záchranu. Keď bude jej odpoved nie, ako aj tuším tak už sa to nikdy nezmení a odídem z bydliska aj okolia úplne inde zabudnúť na všetko a začať nový život… lebo toto mi neskutočne ubližuje na psychiku aj zdravie a už som to neni ja….
Aký je prosím vás, vás názor na toto čo chcem spraviť ?? Ďakujem za každú odpoved.

Strana
z2
margotka17
7. jan 2025

@fifo2323 aaaa, čím si si to pokašľal, že je z teba bývalý? 🤔

dixitka
7. jan 2025

Za mňa je to hlúposť a neviem si predstaviť, že by som v takejto situácii povedala áno. Skôr by som jej povedala, nech sa definitívne rozhodne, či ti ešte dá šancu alebo natrvalo prerušíte kontakt a podľa toho sa zariadiš.

cimage
7. jan 2025

Ziadne NEVIEM neexistuje, len ti nevie, nechce povedat konecne nie. Myslis, ze by sa vas vztah dal do poriadku, keby povedala ano? Nemyslim si, ze dlhodobo by to fungovalo. Ako ked manzelia zachranuju vztah dietatom. Tam trpi jedine to dieta. 2roky doliezaz za nou, ked nie, tak ona zacne. Si taka jej zaloha. Keby niekoho stretla, tak ta posle hned prec. Chapem, ze ty chces mat pocit, ze si urobil vsetko pre vas, ale prsten to nezachrani, mozno len predlzi tvoje trapenie. Porozpravaj sa s nou, bez ziadosti. Nech sa uz definitivne vyjadri, lebo sa balis a ides prec. Nechces sa s nou viac kontaktovat a beries to ako uzavrete.

evansova
7. jan 2025

Nepoznam podbrobnosti kedy a preco vam krachol vztah ale nemozem si pomôcť, pripada mi, ze ani ty ani ona neviete co chcete. Ona este nevie co bude v buducnosti, asi ta nechce definitivne odradit, pre prípad, ze by nic lepšie nenasla a ty si stavias vzdusne zamky, lebo zatial nepadlo jednoznačne nie.
Na tomto sa vztah budovat neda, nebude to fungovat. Najdi si byvanie a pracu daleko od nej, pobal sa, odíď a zacni zabúdať, aby si bol pripravený na nový vztah. Hlavne uz nerob podrazy, aby si neznicil dalsiu lasku!

synne
7. jan 2025

Rozumiem, že chceš vedieť čo ďalej, ale prsteň je za mňa trochu moc. Možno by som opäť začala spoločným bývaním (predpokladám, že po rozchode má každý vlastné bývanie). Na tvojom mieste by som ju pozvala na kávu a začala debatu takto: Drahá moja chápem, že som to pred 2 rokmi pokazil a dal ti vážny dôvod na rozchod, ale ja ťa stále ľúbim a už 2 roky sa snažím aby si si našla ku mne cestu späť a opäť mi dôverovala. Avšak 2 roky sú dlhá doba a ja už takto neviem existovať. Potrebujem sa pohnúť ďalej a túto situáciu uzavrieť jedným alebo druhým smerom. Chcem ťa poprosiť aby si zvážila či chceš so mnou pracovať na našom vzťahu alebo nie. Ak nie, budem to rešpektovať. Ak nám dáš ešte šancu potrebujem aby sme do toho obaja išli naplno. Bol by som rád ak by sme spolu opäť začali bývať. Nemusíš mi odpovedať hneď, ale takto o týždeň budem chcieť počuť tvoju odpoveď, pretože ja už ďalej nemôžem čakať. A pokiaľ sa týždeň neozve alebo po týždni povie neviem, uzavrela by som to ako nie. Bude to ťažké, každý rozchod je ťažký, ale odďaľovať rozuzlenie tretím rokom nemá zmysel. Prajem veľa šťastia.

mantilka
8. jan 2025

Toto je úplne nezrelé riešenie. Už dva roky žijete v nevztahu. Myslíš si, že jedna akcia ...popytanie o ruku...zmení všetko? A po tak dlhom čase? Vieš aké ťažké je manželstvo aj bez takýchto komplikácií na začiatku?
Toto čo vy robíte nie je pravá láska....ale nezrelosť dvoch ľudí. Jeden by sa mal spamätať a ukončiť to navždy.
Na druhej strane pýtaš sa tak dôležitú otázku na MK a nie si ochotný "vyložiť karty na stôl "- čo si vyviedol?
To nie je naša zvedavosť, ale patrí to do odpovedí. Obávaš sa, že by väčšina alebo všetky odpovedali, nechoď za ňou s prsteňom ?

faelyn
8. jan 2025

@fifo2323 tak ale zase chápem aj ju, ak si jej nejakým spôsobom ublížil a sklamala sa v tebe, tak možno ťaaj ma stále rada, ale boji sa ísť do toho naplno lebo ma obavy, že jej znovu ublížiš🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ ako keď rozbiješ sklo, môžeš ho zalepiť, ale už to nebude ako predtým.

modrousko
8. jan 2025

Ahoj,
urobila by som presne to, čo cítis....vyriešila by som situáciu odvážne, tak ako si napísal....vyskúšam, nevzdám sa skôr, ako urobím všetko pre to, aby som poznala odpoveď.... ako píšeš....keď odpoveď bude nie, odišla by som a riešila by som si život už podľa seba,...ale možno práve na to požiadanie čaká.....možno si tiež nie je istá a bude si ista,až keď sa spyta
s...možno práve preto, ze ta má rada, nechce aby si odišiel....ale kým sa nevyjadril....nevie, či to tentoraz myslíš naozaj vážne...❤️....tak veľa šťastia Vám obom

dvanastka
8. jan 2025

@fifo2323 keďže netušíme, čo si jej vyviedol a pokašľal, ako ti máme poradiť? Očividne si baba dáva bacha, aby si ju zasa nejak nezranil, preto ti dáva odpovede, že nevie. Veď sa jej na rovinu opýtaj, co k tebe cíti. Ak je úprimná, tak na čo by si šaškoval s prsteňom? Čo ak ti povie áno? Ak nieste obaja presvedcení, že patríte k sebe, môžete si akurát dobabrat celý život. Žiadosť by mala prísť vtedy, keď to obaja myslia vážne a úprimne.

helenbozka
8. jan 2025

Totálna hlúposť! 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Z toho je riadne cítiť zúfalstvo a ženy nemajú rady zúfalcov... A keď som si prečítala, že ste sa rozišli pred 2 rokmi - ste fakt mimo obaja! Ona ťa má na háku, už to pochop, naťahuje ťa možno preto, lebo ťa nechce poslať do hája, lebo sa bojí, čo iracionálne by si vyviedol.
Žiadosť o ruku je príšerný nápad a ja na jej mieste by som po takej dlhej dobe tvojho prenasledovania už riešila veci rázne - polícia alebo sa vypariť, aby si ma už nenašiel a neotravoval. Ak ťa kontaktuje ona, je to len z nudy.

gab1sol
8. jan 2025

@fifo2323 dva roky? Neviem, čo si urobil, ale ak si taký vytrvalý a dva roky jej dokazuješ ako neskutočne ju miluješ, tak ja by som sa na mieste tej ženy obávala, že keď ťa definitívne odmietne, budeš schopný si ublížiť. Keďže máte spoločného spíka, asi musíte spolu komunikovať… A ona je možno len milá a ty si to vysvetľuješ inak.
Hlavu hore a začni nový život. Určite ťa niekde čaká iná, ktorá ti s radosťou odpovie na tvoju otázku “áno”.

simcas75
13. jan 2025

Tak ako to dopadlo? Požiadal si ju?

Strana
z2