Je správne rozhodnutie mať dieťa, keď partner po ňom netúži?
Stále som chcela mať deti a predstavovala som si budúcnosť s nimi. Akurát môj muž sa na to necíti. Netúži po deťoch, chcel by mať pokojný život iba somnou. Vyhovuje mu to takto, mame slobodu, čas, ciele a jeden druhého. Ale vie že ja túžim po bábätku, tak sa vyjadril, že pôjde do toho keď to veľmi chcem. Že síce on po tom netúži ale pre mňa do toho pôjde. No a ja neviem či je to správne. Možno by sa mu rodičovstvo zapáčilo a bolo by nám dobre trom, ale čo ak nie. Nechcem aby do toho šiel kvôli mne a zároveň je mi ťažko zmieriť sa s predstavou nemať dieťa.
Ale no taaaak, veď my čakáme na tie tvoje rady! Napíš nám ako to zvládnuť, keď už sme také neschopné: Ako mám ovplyvniť popôrodnú depresiu, to či bude mať dieťa koliky, či bude odmietať kočík, nosič a či sa bude budiť 10x za noc?
Cumim koľko mamičiek to nedáva. Ale ako som písala , názor mám furt rovnaký , úplne súhlasím že nie všetko sa dá ovplyvniť, ale mnoho veci sa proste ovplyvniť aj predpokladať dá a teda ako ste si zriadili, tak máte. Pekný deň.
@anonym_autor úplne som si zariadila že ho bude prvé 4 mesiace bolieť bruško aj napriek rôznym probitiokam čo som dávala a úplne som si zariadila že budem do dvoch rokov trpieť každý jeden zub ktorý sa mu bude prerezavat... A nie, nie som vyhorena, od jeho dvoch rokov mám doma úplne úžasne dobre dieťa, teším sa na neho každý jeden deň po práci, milujem ho najviac na svete a je mi ľúto každých prázdnin a víkendu ktoré už končia, ale na to ako som plakala s ním, keď v noci plakal, kým ho muž nosil hore dole po schodoch aby sa utíšil, lebo som nevedela čo mu je a ako mu pomôcť som si fakt nevybrala, ale zároveň som nikdy neľutovala rozhodnutie mať dieťa a ani sa necítim tym nejako poznačená. 😉
Cumim koľko mamičiek to nedáva. Ale ako som písala , názor mám furt rovnaký , úplne súhlasím že nie všetko sa dá ovplyvniť, ale mnoho veci sa proste ovplyvniť aj predpokladať dá a teda ako ste si zriadili, tak máte. Pekný deň.
@anonym_autor múdra si ako rádio ale odpovedať sa bojíš 😃 vies co autorka, niektoré síce sme vyhorene no aj to raz prejde a budeme mat pri sebe nase skvele deti. Lenže z tvojej sprostosti sa nevyspis a budes mat co? Mozno manžela co ti bude vyčítať ako to nedavas
Nie, nie je to správne rozhodnutie... kamarátka išla hlavou proti múru, nakoniec ho nejak presvedčila. Narodili sa im dvojičky´, no on ku nim nemal žiadny vzťah. Veľmi tým trpela, po pár rokoch ako on deti ignoroval to nevydržala a rozviedli sa... teraz je šťastná s druhým partnerom,,,
@hederamonstera ale mám iné skúsenosti. Nechápem čo máš problém akceptovať že niekto iný ma tiež svoje skúsenosti a názor
@anonym_autor spytam sa ta inak.. ked si chora stara sa o teba? Necha ta lezat, prinesie ti vsetko co potrebujes bez toho aby si ho o to ziadala, navari ti polievku? Ked ste pri nejakom zvieratku je ochotny ist ho vyvencit, dat mu vodu? .. na tychto dvoch veciach je kranse vidiet u kazdeho ci bude starostlivy otec co sa zapaja alebo nie
@anonym_autor múdra si ako rádio ale odpovedať sa bojíš 😃 vies co autorka, niektoré síce sme vyhorene no aj to raz prejde a budeme mat pri sebe nase skvele deti. Lenže z tvojej sprostosti sa nevyspis a budes mat co? Mozno manžela co ti bude vyčítať ako to nedavas
@anonym_6a9831 až take strašne to s tebou asi nebude keď máš toľko času vypisovať od náročných deti, radiť už ti neskoro keď už si vydeptana nie? To ti poradím jedine že si choď po radu k lekárom už v tomto štádiu 😊
@anonym_autor spytam sa ta inak.. ked si chora stara sa o teba? Necha ta lezat, prinesie ti vsetko co potrebujes bez toho aby si ho o to ziadala, navari ti polievku? Ked ste pri nejakom zvieratku je ochotny ist ho vyvencit, dat mu vodu? .. na tychto dvoch veciach je kranse vidiet u kazdeho ci bude starostlivy otec co sa zapaja alebo nie
@spenat9 áno robí to, mam zvieratko a stará sa oň aj on pekne, a aj voči mne je starostlivý. Zatiaľ vie byť oporou keď to potrebujem.
@anonym_6a9831 až take strašne to s tebou asi nebude keď máš toľko času vypisovať od náročných deti, radiť už ti neskoro keď už si vydeptana nie? To ti poradím jedine že si choď po radu k lekárom už v tomto štádiu 😊
@anonym_autor moje deti su úžasne a nemusela som sa radiť na fóre ci ich mat 😉 od takej prízemnej osoby ja radu nepotrebujem ani som nepýtala, zvládam materstvo sama a najlepsie ako viem. Dufam ze kym budes mat deti prejde este vela rokov nech trochu mentálne vyzrejes a dospejem inak z nich vyrastú rovnakí zadubeni arogantní a emoční kriply. Zamyslela by som sa, ci toto nebude dôvod preco sa muž necíti na dieťa s tebou
@anonym_autor moje deti su úžasne a nemusela som sa radiť na fóre ci ich mat 😉 od takej prízemnej osoby ja radu nepotrebujem ani som nepýtala, zvládam materstvo sama a najlepsie ako viem. Dufam ze kym budes mat deti prejde este vela rokov nech trochu mentálne vyzrejes a dospejem inak z nich vyrastú rovnakí zadubeni arogantní a emoční kriply. Zamyslela by som sa, ci toto nebude dôvod preco sa muž necíti na dieťa s tebou
@anonym_6a9831 ze nepytas radu? Však si ma vyzvala k odpovedi. Nemusíš sa radiť na fóre či mať deti, ale zato posťažovať sa aké to je ťažké ich mať nemáš problém. Vieš možno keby si sa radila skôr tak by si teraz neplakala aké to je všetko straaaasne náročné a miesto toho by si si to vedela viac užiť a lepšie zorganizovať 😉. Taze s tebou sa radiť veru nechcem ani ja, taký príklad nie je niečo čím by som sa chcela inšpirovať dobuducna.
@anonym_6a9831 ze nepytas radu? Však si ma vyzvala k odpovedi. Nemusíš sa radiť na fóre či mať deti, ale zato posťažovať sa aké to je ťažké ich mať nemáš problém. Vieš možno keby si sa radila skôr tak by si teraz neplakala aké to je všetko straaaasne náročné a miesto toho by si si to vedela viac užiť a lepšie zorganizovať 😉. Taze s tebou sa radiť veru nechcem ani ja, taký príklad nie je niečo čím by som sa chcela inšpirovať dobuducna.
@anonym_autor ja som sa nestazovala, reagovala som na tvoj tupý názor ze vyhorete matky si za to môžu same lebo si to zle zorganizovali a netešia sa zo zdravého dietata. A k odpovedi som ta vyzývala keďže iné ženy ti písali o radu a ty nic. Od teba ja radu nechcem nemáš deti nevies o tom nic. Urážaš matky a zlahcujes ich pocity, si obyčajná chudera
Jejda zeny kaslite na to🙂
@darovanie ano prevalcovalo. Aj take zeny su, nemoze sa o tom stale hovorit len v dobrom. A ja nepisem, ze to autorku prevalcuje, pane boze. Ja len ze zivot nejde vzdy podla planu a treba byt trosku aj pri zemi a mozno jemne uznat, ze ano, mozno to nebude take ako si predstavujem. A nie obvinit zeny, ktore neskacu 200m od radosti kazdy den, ze si za to mozu samy a nepripravovali sa. Ale uz tu koncim.
@anonym_6a9831 toto sa hrozne cita, a toto je presne to na co ta ziadna kniha nepripravi.moj syn mal "iba" reflux takze sa vobec s tebou nemozem povovnavat a uz to bolo pre mna hrozne obdobie. Starsi syn si to zial odtrpel so mnou lebo nebol cas a moznost sa mu venovat, doteraz si to vycitam 😔
Uz nech je lepsie a budes si drobca uzivat 🙏🏼
@hederamonstera ja ti v tomto fakt fandim, pisat o materstve nie len ako o ruzovom oblaciku. Je to obcas masaker 🤜🏼🤛🏼 a to mam starsieho bezproblemoveho a aj s mladsim je to uz o dost lahsie, vdaka bohu. Plus muz robi vo vie ja si viem naozaj oddychnut.
@anonym_autor ja som sa nestazovala, reagovala som na tvoj tupý názor ze vyhorete matky si za to môžu same lebo si to zle zorganizovali a netešia sa zo zdravého dietata. A k odpovedi som ta vyzývala keďže iné ženy ti písali o radu a ty nic. Od teba ja radu nechcem nemáš deti nevies o tom nic. Urážaš matky a zlahcujes ich pocity, si obyčajná chudera
@anonym_6a9831 ja vôbec neurážam milá matka, drzá a arognatna si tu z nás dvoch ty. Ja som iba vajadrila môj pohľad na vec, ostalo som pri tom v rámci slušného vyjadrenia. Nenadávam nikomu, to že ty máš problém sama so sebou a irituje ťa môj názor až tak, že si sa uchýlila k písaniu urážok a si neslušná a drzá je už tvoje zlyhanie. Viem že nestojíš o moje rady ale i tak ti jednu vec poradim a to že si daj nervy doporiadku aby z teba deti nemali traumu pani zdeptana mamička, ktorú ide drbnut z toho že niekto nesúhlasí s názorom že mať deti musí automaticky byť najväčšia pohroma a najťažšia skúška jeho života.
@anonym_autor náhodou si vtipná, lebo materstvo je absolútne neprenosna skúsenosť. A áno, aj únava prišla. Šialená únava.
@anonym_6a9831 toto sa hrozne cita, a toto je presne to na co ta ziadna kniha nepripravi.moj syn mal "iba" reflux takze sa vobec s tebou nemozem povovnavat a uz to bolo pre mna hrozne obdobie. Starsi syn si to zial odtrpel so mnou lebo nebol cas a moznost sa mu venovat, doteraz si to vycitam 😔
Uz nech je lepsie a budes si drobca uzivat 🙏🏼
@hederamonstera ja ti v tomto fakt fandim, pisat o materstve nie len ako o ruzovom oblaciku. Je to obcas masaker 🤜🏼🤛🏼 a to mam starsieho bezproblemoveho a aj s mladsim je to uz o dost lahsie, vdaka bohu. Plus muz robi vo vie ja si viem naozaj oddychnut.
@jablkovastrudla dakujem. Ja mam obidvoch uuuuplne bezproblemovych od narodenia. Mna nevykolajili deti ale to, ze mi chyba komunita/dedina/village. To som si predtym absolutne neuvedomila, ze veky vekov sa deti vychovavali vo velkej grupe. V dnesnej dobe izolacie a vacsich narokov na vychovu a emocnu stabilitu je to zataz ako k*rva. A najma ked este chlap, ktory ti pred detmi naslubuje ako sa bude starat a nakoniec zistis, ze jeho ozajstny nazor je, ze mama sa ma o vsetko starat a mam byt rada, ze mi rok pomahal (ked som potrebovala postrazit vacsieho, kym som sa trapila s uspavanim mladsieho). A nehovoriac o tom, ze mi tento rok skoro umrela mama a to ti tiez neprida na uz tak rozhadzanej psychike. Ale ano, mala som najst ineho chlapa ale ja som bola uplne iny clovek pred detmi ako som teraz, asi o 200% lepsi(zaco vdacim detom). Ale preto pisem, ze kaslat tu na to, lebo to si clovek musi zazit a autorka ma minimalnu pokoru, to vie zivot rychlo opravit
@anonym_6a9831 ja vôbec neurážam milá matka, drzá a arognatna si tu z nás dvoch ty. Ja som iba vajadrila môj pohľad na vec, ostalo som pri tom v rámci slušného vyjadrenia. Nenadávam nikomu, to že ty máš problém sama so sebou a irituje ťa môj názor až tak, že si sa uchýlila k písaniu urážok a si neslušná a drzá je už tvoje zlyhanie. Viem že nestojíš o moje rady ale i tak ti jednu vec poradim a to že si daj nervy doporiadku aby z teba deti nemali traumu pani zdeptana mamička, ktorú ide drbnut z toho že niekto nesúhlasí s názorom že mať deti musí automaticky byť najväčšia pohroma a najťažšia skúška jeho života.
@anonym_autor neprekrúcaj moje slova. Nepovedala som ze mat deti je automatická pohroma napisala som jedine ze nemozes súdiť ostatné matky ze su unavene a vyhorene ked si sama nic podobne nezažila. Napisala som ze to je ťažké ked si sama nevies preco dieta stale place a este čítaš od nejakej múdrej z mk ze vlastne si si to iba zle zorganizovala. Dakujem. Keby toto viem pri prvej dcére jej reflux by sa zázračne vyliečil. Nemusíš mat obavu o moje deti, traumu mat nebudú pretože ich vychovavam dobre a s láskou 🙂
@anonym_autor ale naco ti to budem vysvetľovať, ked dospejes mozno pochopíš. Alebo ked bude teba niekto súdiť v niečom co na vlastnej koži nezažil uvidíš. A samozrejme iným ženám co od teba pýtali radu neodpovies😅
@anonym_autor ale naco ti to budem vysvetľovať, ked dospejes mozno pochopíš. Alebo ked bude teba niekto súdiť v niečom co na vlastnej koži nezažil uvidíš. A samozrejme iným ženám co od teba pýtali radu neodpovies😅
@anonym_6a9831 že práve ty píšeš o nevhodnosti súdiť inú ženu keď ma tu sama súdiš už 2 deň. Je pekne že mi doprajes skusenosti no radšej by som mala iné než máš ty. A co sa dospelosti týka, tak určite sa posnažím nedospieť do bodu kam si dospela ty
@anonym_autor normálny postoj, miluje ťa a keď ty chceš deti, pôjde do toho. Pravdepodobne bude rád a dieťa bude zbožňovať. Ak ste prebrali že bude v starostlivosti rovnako ako ty, teda nebudeš sa o dieťa starať len ty tak by som do toho kľudne šla.
Ufff autorka ja niesom vyhorena matka všetko super zvládam zatiaľ uplna malina ale dieťa sa mení matka sa meni okolnosti sa menia zdravie sa mení
a tvoj postoj o niečom co si nezažila
Az tak to s predpripravou nič nemá 🙂som za to aby človek na sebe pracoval a vyvíjal sa v čase k okolnostiam ale máš také vyjadrenia ako keby si fakt mala vestecku gulu a mamičky ti dobre vysvetľujú bez ohladu ako to majú ony, ze ty zrejme skúsenosti máš ale mať dieťa je niečo iné uz len ten pocit ked sa narodí si nevieš ani len predstaviť 🙂proste musíš zažiť
A ty možno skôr narázas nie že všetko vieš ohladom materstva ale ze pre teba dieťa bude vždy spojené s pozitívnym a preto nechápeš také matky co niečo nezvladaju.lenze to je tiež len predstava
Ja ti prajem aby to tak bolo
Len na jednej strane tiež si uvadom ako negatívne reagujes a chyba ti sebakririka ked niekto povie pravdu mama sa stanes az keď sa ti narodí dieťa a to je fakt a nie urážka
A hlavne dieťa nieje len bábätko ale aj skolak,pubertak,dospelak a ty dopredu nevieš co a ako bude a ako ty na tom budeš
Ja tiez teraz mam s dieťaťom malinu a iná mamička v koncoch ale nikdy nevies sa to môže otočiť napríklad v puberte..ona uz na stresy zabehnuta len sa pousmeje mňa to položí a infarkty budem chytať
@anonym_6a9831 že práve ty píšeš o nevhodnosti súdiť inú ženu keď ma tu sama súdiš už 2 deň. Je pekne že mi doprajes skusenosti no radšej by som mala iné než máš ty. A co sa dospelosti týka, tak určite sa posnažím nedospieť do bodu kam si dospela ty
@anonym_autor ja ta nesúdim, obhajujem všetky ženy ktoré maju plne pravo byt unavene a nemaju preco počúvať od teba ďalšie výčitky. Myslím ze na ženu a matku su uz spoločnosťou vyvíjané dost veľké nátlaky. Toto co píšeš nie je v poriadku, ked sa ti nikto zdôverí s nejakou ťažkostou nikdy nemozes povedat ze mala si si to lepsie zorganizovať predstáv si ze to povies svojmu dieťaťu co place ze dostalo zlu známku. Ved trochu rozmýšľaj a vži sa do životov žien co ti tu píšu. Nikto nechce aby si ho ľutovala alebo radila, aj ked jedna radu pytala a ty nic kto vie preco. Všetky sme sa ti tu snažili vysvetliť ze sme sa pripravovali ako sme vedeli ale niekedy život a dieta zmetie plány a vsetko je uplne inak. Je v poriadku byt unavena a vyhorena, pre mna je to známka ze robim viac ako vládzem pre svoje deti. Mozno sa o tom porozprávaj so svojou mamou alebo svokrou mozno budu mat cennejšie názory pre teba ako my tu.
@anonym_autor nikto ti nekazal navazat sa do matiek ako to nezvládajú, je to velmi hnusne, mala si sa drzat témy. Ale ty uz na prvej strane “ nikdy som úplne nechápala vyhorene matky čo plakali že ich nebavi byť s deťmi”. Ak chces dieta s mužom tak ho majte ak nechcete tak ho nemajte nebol žiaden dôvod hnať debatu iným smerom ked sa ti tu kazdy snažil v dobrom poradit a ja vlastne mam od teba hodnotenie ze som neschopná nezorganizovana robim detom traumu a mam ist lekarovi😂 ale oki mozno keby si ma poznala mas iny názor. Takze mozeme sa vykašľať na tému vyhorene matky a chod si pokecať so svojim mužom na tému deti on ti najlepsie povie aky ma nazor
@anonym_autor nikto ti nekazal navazat sa do matiek ako to nezvládajú, je to velmi hnusne, mala si sa drzat témy. Ale ty uz na prvej strane “ nikdy som úplne nechápala vyhorene matky čo plakali že ich nebavi byť s deťmi”. Ak chces dieta s mužom tak ho majte ak nechcete tak ho nemajte nebol žiaden dôvod hnať debatu iným smerom ked sa ti tu kazdy snažil v dobrom poradit a ja vlastne mam od teba hodnotenie ze som neschopná nezorganizovana robim detom traumu a mam ist lekarovi😂 ale oki mozno keby si ma poznala mas iny názor. Takze mozeme sa vykašľať na tému vyhorene matky a chod si pokecať so svojim mužom na tému deti on ti najlepsie povie aky ma nazor
@anonym_6a9831 napísala som jednu myšlienku za ktorou si stojím stále a vyhorene matky sa už chytili samé a začali písať … okrem toho tu pisali aj ľudia k téme a tiež som reagovala. Ale ako píšeš ty sa zastávaš matiek ktore majú právo byt unavene a ja sa zastávam teda každého človeka ktorý ma pravo na svoj názor 😂. Proste obe si píšeme tak asi nás to obe baví, ved to je fajn.
@anonym_6a9831 napísala som jednu myšlienku za ktorou si stojím stále a vyhorene matky sa už chytili samé a začali písať … okrem toho tu pisali aj ľudia k téme a tiež som reagovala. Ale ako píšeš ty sa zastávaš matiek ktore majú právo byt unavene a ja sa zastávam teda každého človeka ktorý ma pravo na svoj názor 😂. Proste obe si píšeme tak asi nás to obe baví, ved to je fajn.
@anonym_autor ved dobre ja ta nejdem presviedčať. Prajem ti aby si nebola nikdy vyhorena ani unavena, verim ze nebudeš mat narocne deti. 🙂
@hederamonstera všetko robíme spolu, aj voľný čas si plánujeme spolu, spolu robíme aj domáce prace. A s deťmi mám skúseností veľa, nikdy som úplne nechápala vyhorene matky čo plakali že ich nebavi byť s deťmi. Mňa stále bavilo sa venovať deťom a ani nie som dobrý spáči, čiže myslím že ani malo spánku by nebol pre mňa problém. Čiže až na nejaké špeciálne obdobia chorob by ani ponocovat s nami nemusel. Akurát čo ma zneisťuje, či by si vedeli vybudovať vzťah. Ja mam rada deti a bavia ma. On k ním až tak vzťah nemá, nevie sa s nimi zahrať ani popestovat si nechce deti priateľov a rodiny. Ale tvrdí že vraj keby bolo naše že by to bolo iné. Že by sa snažil ale s cudzími nemá záujem o kontakt.
@anonym_autor môj manžel tiež nemá vzťah k cudzím deťom a nikdy sa ani deťom v rodine nevenoval a doteraz to tak je. Synovec sa ho dokonca boji 😅 ale zase k našej malej má taký vzťah, že nádhera. A tiež sa s ňou dokáže tak zahrať, ako ani ja nie a malá ho úplne zbožňuje. Ešte len vidí, že ide domov a už šprintuje k dverám a večer keď im ukončujem hru, lebo ide do sprchy a spať tak plače ako najatá, čo od neho nechce ísť. Takže v tomto by som sa moc nedržala vzťahu k cudzím deťom. Predsa, chlapi tieto veci vnímajú inak ako ženy.
@anonym_autor len by ma zaujímalo, na základe čoho si dospela k takému názoru keď si za ním tak stojíš. Nemusíš odpovedať sk je to tajné. Ale môžeš. Zaujíma ma to. 🙂