Je takéto chovanie starých rodičov k vnukovi normálne?
Zhrniem v skratke, babka nás vola na návštevu 1-2 x do týždňa teraz keď sú horúčavy majú veľký dvor maly sa pohra trochu vo vode za čo som veľmi vďačná. Ide o to ze nemáme chodiť pred obedom lebo vtedy väčšinou dedko robí s náradím čo je Ok, potom ale nemáme chodiť keď obedujú lebo šak babka povie - najedzte sa doma. Čo smaozrejme robime Ale oni obedujú okolo 13:30-15:00 a teda potom už moc chodiť sa mi neoplatí. Malemu vždy beriem jedlo so sebou. Keď Ale vidí že idu obedovať samozrejme chce od nich aspoň ochutnať proste je zvedavý keď poviem nie lebo samozrejme place - svokra sa rozkladá ako keby schválne tam kde sme väčšinou na záhrade. Ide o to že ho nikdy neponúkne povie že to varila dedkovi alebo že on Už obed mal. Ja nehovorím že ma malého kŕmiť každý krát alebo čo ale príde mi to hrozne divne keď vidím jak babky vnúčatá laduju. Keby aspoň teda nejedli pred ním alebo ja neviem.. potom samozrejme majú reči že place je nevychovaných a podobne.. muz mi povedal nech teda nechodíme k ním ale nemám povedať prečo … staviame však dom takze nechcem chlapa moc zaťažovať lebo ozaj ani doma neni .. čo myslite ? Kaslat na to ? Nechodiť vôbec? Nechať ho revat?
mam osobnu skusenost s takou svokrou ledva vodu ponukla a dieta pytalo nedala (ohlasena navsteva) kasli na nich nechodievaj tam
Ste im ľahostajní. Väčšina starých rodičov by vnúčatkam dala aj to posledné jedlo, ktoré by mali. Oni k vám chodia? A dajú si jedlo, keď ich ponukneš?
Chudatko maly,ako mi je luto.Tie nevinne deticky to nechapu a rodičovi puka srdce.Nemozes mu povedat,,,nechod tam,pre teba nie je.Asi by som prestala chodit.Radsej by som isla do parku.Neviem.Ja som to ani na dialku nevidela,ze je to vobec možné...Urobte si program sami a tam staci raz za tyzden
@dariaaa nešla by som ani raz za týždeň, na čo? Raz za čas aj s mužom kľudne to obmedziť raz za mesiac
Dospela zena neda vlastnemu vnukovi ani ochutnat? 😳
Ja by som tam veru uz nesla. Chudak maly 🤦🏻♀️
Tiež by som sa tam už neukázala. Kks a majú starká, keď k nej prídeme tak nám raňajky chystá a kupuje všetko čo máme radi. A tu nejaká sedlana skupa sa nechce podeliť s dieťaťom. Jej hanba, a smutné ze ani dedko nemá chochmes sa podelit
Nam sa stane castokrat ze sa nám jedlo aj zvysi, neda sa uplne tak navarit ze sa obcas aj nevyhodi, podla mna sa to stane kazdemu, tak ak aj babka vyhadzuje miesto toho aby dala vnucikovi, je to chore. Ja by som tam nechodila a najblizsie by som si neodpustila poznamku ze ak mu nechcete dat ani len ochutnat, bud sa schovajte v dome alebo potom dovidenia o rok.
@sarandon Tak mne napr toto nepríde divné ani blbé dať peniaze na stravu, ak sa starali o vnúčatá. Avšak by som čakala viac deluxe stravu a nejaký výlet do aquaparku k tomu... 😁
@galinotchka veď presne o to ide. Že na nich zarobila.
@nelka93 Riadne na hlavu, že? K nám keď prídu cudzí ľudia, nielen kamaráti našich detí, tak ponúkneme jedlo. Obzvlášť ak sú u nás v takých tých časoch, keď ľudia jedia...
@sarandon Veď toto. My sme tiež párkrát prispeli, keď nám príbuzní vzali deti na výlet. Ale vždy to boli dosť nákladné výlety.
@trisha_r no bacha, ale s malym dieťaťom sa ja teda prispôsobovať nebudem ani náhodou. Pokial mi cez obed spi, tak návšteva bud predtým alebo potom. Nie, ze mi niekto povie, že príďte o 13. No neprídeme, keďže do 15.mi spia. A obzvlášť stari rodicia by to mohli byť schopní pochopiť.
@lienka.7 tak potom nepôjdete , jednoduché , je to áno vaše dieťa, a teda nie ich, takze oni sa nemusia prispôsobovať vám .... Akože ako rodina by aj trocha mohli, ale jednoducho nemusia a vy by ste to od nich nemohli ani žiadať. Jedine čo by vám ostalo je, že by ste jednoducho nešli🤷🏻
Ja by som tam nechodila 🤷🏼♀️ zober maleho na kupalisko alebo hocikam inam. Akoze zahrada u babky je super, ale teda ten pristup 🙈 akoze nehovorim, ze vam ma babka kazdy den vyvarat, ale teda aspon tomu malemu doetatu by mohla dat “ochutnat” ked uz sa tam pred nim napchava.
Tak tvoj malý bude druhý Chuck Norris,ten jediný od babky odišiel hladný 😂
Ale nie babka je riadna sviňa teda fu 🤔 hnus
No moja mama by proaktivne dala vnucke aj posledy rozok, aj keby nemali tyzden co jest. Svokra by tiez dala ale ona bola taka ina v tom, nikdy nevarila a teda nas neponukala, len nejake kekse a to dcera nejedla. Chapem tvoje rozhorcenie, je to divne, ako keby bola cudzia a nie ich vlastna krv! K synovi (tvojmu manzelovi) sa v detstve ako chovali, nemali tzv studeny odchov, kruta vychova bez citov? Neviem si to inak vysvetlit. Tebe nic nevycitaju resp nechcu tym nieco naznacit? Pomahate im financne? Oni su na tom ako financne? Ked navari je toho dost alebo tru biedu?
Vyriesila by som ako tu uz pisali - nechodila by som tam. Povedat ze mate iny rezim a poobede ma syn ine aktivity
Noooo, to akože babka s dedkom si v kľude obeduju a neponúknu malé dieťa? Veď dieťa bude jesť aj desať krát za deň s každým, kto práve niečo je. Vopred by som sa informovala, či sú už po obede, ak by vytiahli jedlo, odišla by som s tým, že len malého lakomia a nedajú mu nič, tak idete teda preč, aby neplakal a už by som tam radšej nešla.
Dievčatá dala som to prečítať mužovi a prvý krát som zažila že mu vyhrkli slzy a potom prišiel hnev, že on si to vôbec neuvedomoval na ďalšiu návštevu pôjdeme spolu vyhradi si voľno vikend (na návštevy s nami nechodi, je nonstop ma stavbe) a chce rodičom povedať nazor..
Preboha, čo sú to za starých rodičov
My vnúčatám by sme dali aj modré z
neba.Vzdy máme nachystané jedlo,na pitie aj nejakú sladkosť alebo keď prídu aspoň puding spolu uvaríme,lebo mám v rezerve piškóty, kompót a čoko a vanilkový puding.Ved to je naša najväčšia radosť.To isté aj moje deti keď išli k starým rodičom,tak ich detko mal v kredenci vždy nejakú plsku.Doterraz moje deti spomínajú a už sú starí po 40 tke.Ale ja by som nešla, veď aj cudzí ľudia ponúknu malé dieťa s jedlom keď prídeš k náhodou v čase jedla.Ved sú to lakomci
Mozno babka dedka systematicky otravuje 🤣
Ale ja mam taku mamu a neprizná si chybu
Pred malou naposledy zjedla 2 nanuky a ani ju nenapadlo opytat sa jej ci si da
Ked sa jej brat pytal ci vsetko zjedla
No a ved je horuco 🤷🏽♀️
Takze ano su aj divni ludia a nase chapanie je daleko za ich obzorom
Pre kúsok jedla? Ešte k tomu pravnukovi? Nechoď tam už, nebudeš si stresovať dieťa.
Daj vediet ako zareagovali. A ci to vobec malo zmysel. Lebo vsak stareho psa novym kuskom nenaucis :(
A tie vajíčka mäso a toto všetko domáce, to vám dajú či aj to je len pre nich?
A samozrejme súhlasím so všetkým čo je tu napísané, je to absolútne choré, akoby im to malé dieťa malo zjesť 5 hrncov a oni ostali na mesiac na suchých rokoch lebo nemajú peniaze
Toto som asi ešte nikdy nikde nezažila. Skôr opačný prípad. Moja mama aj svokra sa vždy až hnevali, keď sme nechceli u nich náhodou jesť. A ešte do dózičiek balili domov. A neverím, že by svokre chýbala malá porcia pre malého, keď už by vás neponúkla. Neviem, asi by som tam nechodila
A co tak iny pohlad na vec? To, ze tu vsetky zacnete kydat na nejakych starych ludi, ze su lakomi. Co ak je babka vobec rada, ze ked navari, zostane im na veceru alebo dalsi den? Niktoru z vas nenapadlo, ze mozno otacaju kazde euro z biednych dochodkov a ledva sami vyziju a ked neveste nedocvakne, tak jej uz museli jasne naznacit? Alebo, ze mozno nevesta ich tiez nikdy nevola na obed, tak oplacaju rovnakou mincou? Vsak skus spravit poriadny nakup, navrhnut, ci to uvarite tam spolocne alebo navaris ty a prinesies a date si spolocne? Alebo ma mozno dedko cukrovku alebo ine zdr.problemy, tak mu vari nieco specialne dietne. Vsetko je mozne. Nielen to ako tu kazda vykrikuje, ze su lakomi. A dalsia vec, deti nie su nadludia a neznamena, ze ked ma niekto dieta, tak cely svet sa mu bude prisposobovat. Treba respektovat aj harmonogram dna dvoch seniorov a ako to vyhovuje im. Chodite k nim, tak sa prisposobte vy. Nie cely svet bude skakat okolo tvojho dietata. Toto je dost mylna predstava vacsiny matiek.
@jaza81 autorka písala na prvej strane že sa nemajú finančné zle, chodia na dovolenky, muž sa im zatiaľ chodí starať o zvieratá, chovajú domáce na vajíčka, mäso.... To napr moji rodičia to majú finančné tak kadejako, aj im pomáhame, aj má otec cukrovku, problém so zlnickom atď ale nestalo sa žeby deťom neponúkali všetko možné na papanie a už vôbec nie žeby si to vyslovene rozložili pred dieťaťom a odmietli ho ponúknuť. Veď to ani návšteve nespravím že si pred ňou naložím

Podľa mojich skúseností by sa „normálni" starí rodičia skôr „urazili", keby si k nim nosí vnuk vlastné jedlo