icon

Je to využívanie?

15. sep 2023

Chcem vedie pohlad nezaujatych ci le ja to vudím zle.mam.pocit ze ma uz vyuziva.
Mam kamaratku a som krstna mama jej 3 detom.naposledy sme sa videli v aprili u nas.teraz mali jej dvaja synovia narodeniny.boli sme dohodnute, ze sa konecne stretneme a jej synom budeme blahozelat.brala som to automaticky ze my pojdeme k nim.v ten den mi napisala cj sa stretneme u nas lebo oni maluju izby.povedal som jej, ze u nich my tiez mame doma neporiadok.stahujeme sa.chcela to prelozit na druhy den ale my sme uz mali iny program.potom sme sa uz nestretli a jej manzel odisiel do zahranucia.bez neho sa nestretavane.bud vsetci spolu alebo vjoec.nechcela som ju ja hostit kedze jej deti mali narodrniny.mala som ju aj tak prijat???nebolo to prvykrat.bezne je to tak, ze jej deti maju narodeniny a ja ich tu hostim.na vianoce stale oni u nadsmy sme tam na vianoce nikdy neboli.a vseobecne to ta je ze oni tu chodia najmenej 3x do rika my tam raz alebo vobec.jevti ok, ze jej chlapci maju narodeniny a ja ich tu mam hostit?a nie ona by tu nic nepriniesla.vsetko od vidy, vina, cjlebicjiv a kesov by dom chystala len ja...

Strana
z2
autor
15. sep 2023

@muchotrafka298 aj ja mam takych ludi a tych neriesim.tu kamaratku som povazovala za dobru kamaratku ked ma dala za krstnu.ale tak z jej strany je to uz vyuzivanie.a pohar uz pretiekol.

autor
15. sep 2023

@mamina7070 ved urcite.preto to robi.pride na hotove

autor
15. sep 2023

@mamina7070 to ma nenapadlo.skusim 😊

autor
15. sep 2023

@muchotrafka298 my sme si boli velmi blizke.teraz sa nestretavame ale piseme si casto.pri prvom krsniatku sme sa stretavali casto.castejsie sice boli oni u nas, ale aj my tam.pri druhom este ako tak celkom v pohode, ale uz menej.ja som vtedy mala syna babatko uz sa tsk casto nedalo.pri tretom krdniatku sa to takto zminimalizovalo uplne.zacala chodit k rodicom kazdy tyzden.ked som jej vravrla, ze jednu nedelu v mesiaci im dopraj oddych a prid k nam nech som s detmi aj sa uz pohrali tak jej manzel ze hej ale ona nechcela.a on teraz pracuje v zahranici ona nesoferuje tak tie stretnuta sa este viac zminimalizovali.uz ani u rodicov tolko nie je je.bez neho sa stretavat nejak nechce.takze asi tak.

0silvia0
15. sep 2023

A nemohli ste sa stretnut v cukrarni napriklad? Ked povedala, ze maluju, ty si povedala, ze sa stahujete. Mohla si navrhnut cukraren, mekac alebo hernu pre deti.
Popripade si jej mohla povedat, ok, pridte, ale mam bordel a nemam nakupene, prineste si nieco.

amelie2017
15. sep 2023

Moze to byt vyuzivanie aj nie. Doma s muzom su ok? Nezakazuje on nejake navstevy? Nemoze byt, ze sa za nieco hanbi?
A k tym darcekom, ak uz ich mas, posli detom postou alebo kurierom. Ony sa isto tesili a nemozu za to, ze oslava nakoniec nebola.

lubkovaandrejka
16. sep 2023

@deti95060810 to robili aj nasi pribuzni permanentne. V nedelu o 12tej! Ked sa stalo 1-2x, oki. Ale ked to bolo desiaty a nezabralo ani vysvetlenie, ze takto neohlasene sa v nedelu na navstevy nechodi a este k tomu na obed, sme im uz neotvorili :D

sense
16. sep 2023

Nerob oslavu pre dcéru, pripadne choďte niekde do nejakého centra pre deti a tam sa stretnite a každá si zaplatíte svoju utratu.
Àk prídu zablahoželať tvojej len tak bez pozvania ponúknu kávu, nejaký jednoduchý koláč a je to žiadne chystania

saraxyz
16. sep 2023

Normálne urob oslavu pre dcéru a deťom povedz, že darčeky dostanú keď im prídete blahozelat. Darceky by som nemala kúpené a prichystané . Tie by dostali až u nich

sashabb
16. sep 2023

Zrušila by som toto stretávanie úplne. Chápem, že si krstná, no keďže viditeľne kamoška nemá záujem, tak nemaj ani ty. Jednoducho pošli v daný termín narodenín pohľadnicu a viac nerieš. Ak ťa zavolá s predstihom na oslavu k nej, tak darček dones.
Počítam, že to pôjde do stratena a časom sa prestanete kontaktovať úplne.

summer23456
16. sep 2023

Moja sestra tiež nikdy nepozve rodičov k nim, vždy len on,jej muž a dieťa chodia k našim. Aj na pár dní. Mama vyvara ako besná každý deň cerstvu polievku, druhé jedlo, ešte švagor povie,či nemajú aj niečo sladké,žeby si dal. Naši boli u nich za 7 rokov teraz v lete druhý krát a obedy platil môj oco všetkým v reštike a na večeru dostali jeden deň parky a jeden deň jeden krajec chleba s pastetou. Keď naši zjedli ten krajec chleba, tak sa opýtali,či ešte chcú jeden🙈😂 naši že nie 😂😂😂 niektorí ľudia proste vedia ušetriť takto a ani im to nie je trápne.

autor
16. sep 2023

@0silvia0 my sme sa mali stretnut az vecer o 18 to uz cukraren zatvorená.a kedze sa vidime malo, tak my presedime aj 4 hodiny to by nas uz vyhadzovali von.😆a spolu deti je 5.oni behaju jasia sa.neviem si to predstavit, že by sedeli len tak ticho za stolom.ak aj hej neužili by si to vobec.tak my sa stretavame bud u nich allebou nas.povacsine u nas.

autor
16. sep 2023

@amelie2017 oni sa netesili.im nepovedala, ze mame prist.parkrat sa stalo, ze sme mali prist alebo oni a na poslednu chvilu sa to zmenilo a potom deti plakalii tak im im to hovori ked uz je to iste.hodinu pred.

autor
16. sep 2023

@amelie2017 s muzom maju celkom dobry vztah.on nezakazuje navstevy.on je praveze ten co povie ze teraz u nich.aj ked tiez je v tom taky, ze radsej niekde pojde.mne pride, ze jej sa nechce chystat potom upratovat radsej pride na hotove.usetria a nemusia nic...

autor
16. sep 2023

@sense ano.uz som si povedala ked tak chce dobre. ale nebudu chlebicky pochutiny sladkosti.chrumlky kava voda a staci

autor
16. sep 2023

@saraxyz odkava dcerky bude len v rodinnom kruhu.ich nepozyvam.zvykbu prist po naroddnibach blahozelat

autor
16. sep 2023

@sashabb moze byt aj to ze sa nebudeme kontaktovat.trochu mi to bude luto kvoli detom.no ja nebudem stale ta co pozyva a ked mame tam ist tak vyhovorky...

autor
16. sep 2023

@summer23456 a ine navstevy maju?

saraxyz
16. sep 2023

Prídu zablahoželať dcére. Ale ty nie si povinná dat deťom v ten deň darčeky. Oznam jej to, že už to takto robiť nebudeš

atinkaa
16. sep 2023

@autorka v takych situaciach ti vzdy napovie pocit, clovek nikdy nevie co, nie je v poriadku, no ma pocit, ze je to take cudne - divne.

Teraz si reagovala spravne a vobec nevadi a nemaj vycitky, ze si krstna. Ja sama mam krstnu/krstnych a je x sviatkov, na ktorych nebola, nic som nedostala a stale ju mam rada. Byt krstnym nie je len o darcekoch, tak isto ako pri rodicoch🙂, tak si to nenechaj podsunut. Je to o vztahu a ten by mal byt uprimny. Kludne by som s dotycnou, neviem, ci teda kamaratkou, temu otvorila. Ako to vlastne je, ako to mate. Mozno za tym je dovod. Ak je niekto o par levelov lepsi hostitel, ludia sa citia divne tiez nieco ponuknut, detto ak je rozdiel v tom ako byvate vy aj oni. Niekedy moze ist aj o rozdiel vo financiach, ktore jednotlive rodiny maju alebo velkost byvania. Ja si tiez neviem predstavit, ze by sme robili oslavy ako niektori ludia, nechcem mat ludi vsade v dome, cele susedstvo a su ludia, ktorym to nevadi alebo ich to tesi. Teda je to aj o osobnom nastaveni. Mozes to vidiet aj na soc.sietach. Niekto zdiela vsetko, vies, kde bol, co ma, ake dovolenky, co cita, co je, kde to je, kde chodi na vlasy, na ....ja netusim co, jednoducho vsetko vies, presne a niekto ani soc.siete nema. Nepotrebuje to zdielat, pripadne tam ma 20 ludi, co su obvykle jeho najblizsi. Sme skutocne ako ludia rozni. Teraz len zistit, ci ten jej dovod, je taky ako to citis alebo tam aj ma aj ona osobny dovod preto vsetko, co robi (alebo skor nerobi), len to ostalo zatial nevypovedane. Kazdopadne rozhovor ''precisti'' obe tieto moznosti.

Za mna uprimne nie je kamaratstvo ani to, co pestuje kopa ludi, teda chodenie k sebe presne na striedacku, presne pomaly na gram a kilojoul ma byt presne co sa u koho jedlo, vypilo...toto podla mna tiez nie je kamaratstvo. Pretoze ja ako kamaratka aj vnimam a rozumiem, ze mas/te tazsie obdobie alebo naopak, ze som napomocna, ze ak ty nepracujes a mna 20 eur neboli, tak je logicke, ze nenecham platit kavu teba, pokial na tom netrvas, prave preto, ze som kamaratka. Ale vtedy by si tie pocity mala uplne ine, vtedy by si vnimala, ze ich chces odbremenit a potesit aspon na chvilku. Teda myslim, ze tato osoba, ktora si ta vybrala ako krstnu pre deti a ma tie ocakavania, jednoducho vie co robi a manipuluje. O to viac sa tes a bud pysna na seba, ze si to ustala! Well done!

summer23456
16. sep 2023

Nie nemajú iné navstevy. Vždy prídu oni ku kazdemu.

mamina7070
1. júl 2024

ako to dopadlo autorka?

simca06022011
Autor odpoveď zmazal
autor
1. júl 2024

@mamina7070 zabudla som na tú tému.darčeky som im odniesla keď bol jej manžel v práci.oslavu nechystala, že potom.aj sa vtedy zle cítila, tak sne tam boli krátko.dcére boli blahoželať až na vianoce.ale pohostenie som pripravila.nie ako oslava, ale prišli oni aj ešte jedna kamarátla prvykrát k nám do nového domu.

Strana
z2