icon

Je to žiarlivosť švagrinej na moju dcéru?

4. máj 2025

Ahojte, sme dosť “rozlezená” rodina, nebývame blízko seba, takže každé väčšie sviatky a prázdniny sa stretávame všetci u svokrovcov. Svagrina s už odrastenými deťmi ma stále nejaké poznámky na dcéru, prečo ešte neje sama príborom, prečo ma ešte plienky (jej dcéra už v roku a pol chodila na nočník), jej sa zdá že malo rozpráva, už by v tom veku mala skladať vety, zevraj ju rozmaznavame, skáče nám po hlave, jej by takéto scény robiť nemohla…naposledy by sme s ňou zevraj mali navštíviť psychológa lebo je príliš naviazana na mna a nezvládne škôlku. Podotýkam že ma krátko pred 2. narodeninami. Dcéra určite nemá žiadnu diagnózu, je to skôr to “dobre a poslušne dieťa”, kamošky mi ju závidia, lekári sú prekvapení ako spolupracuje, proste mám pocit že ju len nemá rada 🤷‍♀️ tiež by ste si to mysleli? Môže to byt žiarlivosť alebo?

Strana
z2
reanda
4. máj 2025

moze ti byt uplne jedno, co to je.. posli ju do pecka a hotovo 😝

barka1
Autor odpoveď zmazal
pribinak
4. máj 2025

Otvorené by som jej povedala že má jej názor nezaujíma

kitycat
4. máj 2025

Staci povedat aby furt neporovnavala

taktotedanie
4. máj 2025

Moze by to ti byt jedno
Razne by som ju uzemnila, ze naozaj nestojis za taketo rady, ze si dieta vychovavas sama a nevychovava ho ona

autor
4. máj 2025

Ešte som zabudla dopísať že dcéra si to neustále napomínanie od švagrinej začína uvedomovať a ma ju čoraz menej rada. Minule na nejaký jej zákaz reagovlala mracenim “akože čo odo mňa zase chces”. Svokra je fajn ale mám pocit že začína byt švagrinou ovplyvnená a keď to povie ona tak to musí byt pravda a začne vyčítať malej tie iste veci.

koniarova
4. máj 2025

Za čo ju neustále napomína?

viestta
4. máj 2025

Narastli ti dve usi. Jednym dnu, druhym von. Ked si to nebudes vsimat, prestane ju to bavit. Alebo aj nie, ale aj tak si to nevsimaj.

pribinak
4. máj 2025

Tak to napomínania zastav: Jana nestaraj sa do môjho dieťaťa, máš svoje. Môžeš ho buzerovat od rana do večera. Rozumieme sa?

Však si trosku svoje dieťa zastan? Muž čo? Ten je ticho?

gribka1
4. máj 2025

Čo ju neustále napomína?

denkabemommy
4. máj 2025

Zázračná veta “keď budem chcieť vedieť tvoj názor, spýtam sa naň, dovtedy mi ho nemusíš prezentovat” má neskutočné účinky 🙂 a pritom je úplne slušná. A treba ju zopakovať zakaždým, aby ju postupne pochopila

kavasmliekom
4. máj 2025

A jej dcéra je samozrejme dokonalosť. Ako aj ona sama. Poznáme, nie si prvá ani posledná s takým dieťaťom 😄 co podľa ostatných zaostáva a ma diagnózu (samozrejme ironický)

koniarova
4. máj 2025
@gribka1

Čo ju neustále napomína?

@gribka1 tiež ma zaujíma, čo ju tak môže neustále napomínať.

ukgirls
4. máj 2025

2 rocna vnima co povie? to naozaj? ved jej povedz narovinu,ze ma co robit aby dovychovavala svoje deti a nemina energiu na tvoje..podakuj sa jej za namahu,ale uz netreba

autor
4. máj 2025

“Nevrieskaj, hovorí sa prosím si nie daj, obedujeme, malej je už dlho a hneď nono musíš nás nechať dojest atd..

maminkadeticiek
4. máj 2025

Povedz jej,ze ti lezie na nervy neustale napominanie tvojej dcery.Dalej nech si uvedomi,ze rodicia na upozornovanie ste vy a ak s tym neprestane mozes to riesit aj inak tak,aby nemala tvoju dceru nonstop v ustach.BODKA

pinkgirl
4. máj 2025

No musíš ju nejako uzemniť - toto nikdy neskončí ak nezasiahneš. Skrátka jej povedz nech si tieto svoje výchovné rady nechá pre seba a nevychováva tvoje dieťa za teba! Nikto o jej názor nestojí.

maminkadeticiek
4. máj 2025

A presne ako pisu ostatne dievcata.Staci povedat proste-" Katka,nestaraj sa viac do mojej dcery,nenapominaj su,staraj sa iba o svoje."
Postav sa za seba a mas pokoj.

ronie338
4. máj 2025

Rýchlo by som ju upratala ze jej deti nenapominam nech to nerobí ona môjmu dieťaťu na to som tam ja a nerobí nič zlé. Rovnako aj svokre keď sa pridá. Ja mojim hneď poviem aj mojej mamke ze co áno a co nie keď sa mi niečo nepáči. A môj ma 2 roky a nechodí na nočník a neukladá vety. Sestra ma dve a staršie v dvoch rokoch rozprávala a mladšia nie.

vilma7
4. máj 2025

Nerieš a na co ma akože žiarliť? To sú len tie múdre matky, ktoré zabudli aké to bolo. Neriešila by som. Jedným uchom dnu, druhým von.

zuzana76
4. máj 2025

ja si myslim, ze neziarli, len jej lezie tvoja dcera na nervy. ma uz vacsie deti, svoje mala rada, ale cudzie nemusi. Je vela takych zien. Napr. na nono musis nas nechat dojest, nevidim, nic zle. Chce sa v klude najest. Vtedy by ste amli zasiahnut vy a dieta vziat od stola.

banalu
4. máj 2025

Suhalsim s komentami vyssie, zavolala by som si ju bokom a povedala jej nech da malej pokoj, ze je to tvoje dieta a ty si tu od toho aby si ju vychovavala, a ze chapes, ze je tvoja vychova ina ako jej, ale tvoje dieta, tvoje pravidla. Svokru nech uprace tvoj muz.
A nekric, hovori sa prosim, nechaj nas dojest, to by malo vychadzat z tvojich ust.. ale mozno si dceru nikdy neopravila pred nimi, tak si svagrina mysli, ze ju neucis zakladne veci (?).

kaktusik007
4. máj 2025
@zuzana76

ja si myslim, ze neziarli, len jej lezie tvoja dcera na nervy. ma uz vacsie deti, svoje mala rada, ale cudzie nemusi. Je vela takych zien. Napr. na nono musis nas nechat dojest, nevidim, nic zle. Chce sa v klude najest. Vtedy by ste amli zasiahnut vy a dieta vziat od stola.

mam podobny nazor ako
@zuzana76 - ono sa to mozno zle cita a pocuva, ale nie kazdy sa ide poskladat z maleho dietata a teda mne ked vadi spravanie nejakeho dietata, som tolerantna stylom - pockam, ci zasiahnu rodicia. No castokrat rodicia spravanie si svojho dietata vnimaju uplne odlisne, nie ze je otravne, a potom nastava faza B - to dieta napominam aj ja.
kamoska ma tak naucene deti - z mojho pohladu uplne nevychovane, maju 2 a 5 a skacu vkuse do reci, u nej nemas sancu povedat jednu vetu bez toho, aby ta tie decka neprerusili. Mne to vadi. Z mojho pohladu to brutalne prehana a nenastavuje tym detom hranice ---- a tie deti su drze a rozmaznane. Z jej pohladu - ona je mama, a naplna ich potreby - takze ked za nou pridu, je pre nu prirodzene im odpovedat a venovat sa im, a prerusi rozhovor so mnou - co ja povazujem za drze.

mali sme o tom viacero rozhovorov, dokazali sme si to odkomunikovat a kamoskami sme nadalej. Ale naozaj sa skus pozriet na ten svet optikou svagrinej - ano, napomina ti dieta, pretoze tvoje dieta sa nesprava ako by sa malo. A ked si ho nenapomenies ty, pretoze si voci nemu benevolentna, napomenie ti ho ona. Osobne na tom nevidim nic zle.

zuzana76
4. máj 2025
@kaktusik007

mam podobny nazor ako
@zuzana76 - ono sa to mozno zle cita a pocuva, ale nie kazdy sa ide poskladat z maleho dietata a teda mne ked vadi spravanie nejakeho dietata, som tolerantna stylom - pockam, ci zasiahnu rodicia. No castokrat rodicia spravanie si svojho dietata vnimaju uplne odlisne, nie ze je otravne, a potom nastava faza B - to dieta napominam aj ja.
kamoska ma tak naucene deti - z mojho pohladu uplne nevychovane, maju 2 a 5 a skacu vkuse do reci, u nej nemas sancu povedat jednu vetu bez toho, aby ta tie decka neprerusili. Mne to vadi. Z mojho pohladu to brutalne prehana a nenastavuje tym detom hranice ---- a tie deti su drze a rozmaznane. Z jej pohladu - ona je mama, a naplna ich potreby - takze ked za nou pridu, je pre nu prirodzene im odpovedat a venovat sa im, a prerusi rozhovor so mnou - co ja povazujem za drze.

mali sme o tom viacero rozhovorov, dokazali sme si to odkomunikovat a kamoskami sme nadalej. Ale naozaj sa skus pozriet na ten svet optikou svagrinej - ano, napomina ti dieta, pretoze tvoje dieta sa nesprava ako by sa malo. A ked si ho nenapomenies ty, pretoze si voci nemu benevolentna, napomenie ti ho ona. Osobne na tom nevidim nic zle.

@kaktusik007 presne toto som mala v okruhu aj ja, tiez blizka rodina, telefonovali so mnou a do toho sa bavili s ich detmi, total zle. Ved , ked chce, nech mi zavola neskor, nie ze akoze sa bavi so mnou a do toho odpoveda svojim detom. Podla mna niektore matky aj otcovia si z deti robia malych bohov.

zabka79
4. máj 2025

Snazi sa z dcery urobit postihnutu a teba chce o tom presvedcit, skus jej razne povedat nech si riesi veci doma a Vam nech da pokoj...urcite ti zavidi

heleninamama
4. máj 2025
@kaktusik007

mam podobny nazor ako

@kaktusik007 👍 Presne tak, pravdivé slová. Nechápem, prečo by dospelá žena žiarlila na decko, alebo dokonca niečo jeho matke závidela, keď má navyše deti vlastné. Niektorým ženám fakt chýba sebareflexia a myslia si, že ich dieťa je najdokonalejšie a každý z neho musí byť hotový. Tú dokonalosť však vidí jedine tá matka, väčšine ľudí sú proste cudzie malé deti protivné, často ich vnímajú aj ako škaredé, hlúpe, spomalené, črtami pripomínajúce rodičov, ktorých moc nemusia a ak sú k tomu ešte aj nevychované, amen tma. (Výnimkou sú pochlebovačky na MK, pre ktoré je krásne každé dieťa). A ak autorka dieťa neustále pretŕča a vychvaľuje - súdim to podľa jej vyjadrení, že údajne všetky kamarátky jej to dieťa závidia, lekári sú prekvapení...a dieťa pritom mraučí, vyrušuje dospelých, zavadzia, lebo je naučené, že je vždy stredobodom pozornosti... švagriná si jednoducho o nej aj o decku myslí svoje a nevládze to skrývať. A svokra tiež.

spongebob1
4. máj 2025

Nie, NEZIARLI. Preco by mala? Nie je nahodou ucitelka? 🙉 Vadi jej, ako sa bratove dieta sprava, vy nezasahujete. Z toho, co si napisala, by mali tieto slova vyjst z vasich ust, nie z jej.
Vidite sa malo, zbytocne by som nevirila voda. Obmedzila by som navstevy, ked bude ona pritomna. Napr. ked bude mat svokra narodeniny, pridete o tyzden neskor. Dovod sa da rychlo najst, detom sa zdravotny stav meni zo dna na den.😉

isis234
4. máj 2025
@ukgirls

2 rocna vnima co povie? to naozaj? ved jej povedz narovinu,ze ma co robit aby dovychovavala svoje deti a nemina energiu na tvoje..podakuj sa jej za namahu,ale uz netreba

@ukgirls ano, aj malé deti všetko vnímajú, vedia, rozumia danej veci, počujú, len ešte nevedia, nechcú odpovedať.

margotka17
4. máj 2025

Vôbec to nerieš. Čo by chcela, aby dvojročné dieťa riešilo rovnice? Tes sa z toho, že je zdravucka, že objavuje svet okolo a prosperuje.

maya_hi
5. máj 2025

Tu nejde o tvoje dieťa ani o teba. Toto všetko je len o švagrinej a jej hlavičke 🤪 Absolútne ju ignoruj. Najskôr jej slušne vysvetli, źe je úplne jedno čo si ona myslí a ak nepomôže, tak aj neslušne 😁

Strana
z2