Je toto koniec?
Ahojte, prosim poradte ako dalej v nasom manzelstve... sme manzelia skoro rok, cakame babatko.. pred svadbou sme spolu byvali cca 2 roky, aj pred svadbou sme sa pohadali als po svadbe to ide s nami dole vodou...cca 2- 3 mesiace je to na bode mrazu.. manzel spravil jeden velky pruser, ale odpustila som mu, nasledky (aj financne, aj pracovne) sa nas dotknu oboch, ale tak fajn... snazila som sa mu byt oporou... teraz si riesil nejake zdravotne veci, bol aj v nemocnici..akosi sa tojo strasne vela zleho nakopilo... na som sa snazila byt oporou ale aj ja mam len jednu trpezlivost.... a je pravda ze som casto nervozna, neprijemna, hadam sa pre malickosti... pride mi , ze manzel si nic nevazi- ako som musela tahat nasu domacnost, som na PN ale vkuse som mu varila, starala sa onho, chodila do nemocnice atd.... hadky vrcholia, manzel spomenul aj rozvod.. a mysli to vazbe... dnes mi vykrical ze pri mne zaziva svoje najhorsie obdobie, ze ma len zo mna nervy, ze bol debil ked si ma zobral... ze do 40 tky ho zo mna chyti infarkt, ma vysoky tlak a ze ho stale rozculujem... hadame sa o malickosti a uz sa nevieme ani normalne porozoravat.... kazdy travime vecer pri svojom ntb alebo mobile, ziaden spolocny program.. zo strany manzela ziaden zaujem o komunikaciu, o nejake spolocne aktivity, mam pocit ze sa o mna vobec nezaujima, ma ma plne zuby, leziem mu na nervy... ochladom maximalne a je mu to uz vsetko jedno...aj vravel ze ak chxem odist, nech si idem kludne...ze si mozme rozdelit nas byt, predame ho a dovidopo..ze on uz rezignoval, ze ho uz nebavia moje vybuchy zlosti a ze sa so mnou nechce hadat tak sa so mnou radsej nerozorava vobec...mne tiez lezie na nervy, obaja sme uz cca 3 mesiace nonstoop doma (ja PN, manzel praca z domu) + tieto problemy , do toho tehotenstvo.... ja by som chcela aby sme fungovali normalne, aby som mala pekne tehotenstvo, aby sme sa mali radi a bolo nam spolu dobre...akurat ze neviem ci to este pojde zvratit... pre mna je rozvod posledna moznost, ved este ani dieta sa nam nenarodilo.... ale takto ako zijeme teraz sa zit neda, vkuse hadky a plac.... aj ked placem manzelovi to je uz uplne jedno, ci hadam sa, ci kricim, ci by som odisla... co mam robit??
@buduca_mamicka007
Ak sa stanete rodičmi bude to úplne iný život vtedy sa ukáže či budete rodina alebo slobodná mamina ale nikdy by som sa chlapovi neprosila! Čím viac budeš chcieť aby si ťa všímal tým viac na teba bude kašľať.Si plná hormónov a emócií ono sa to ukľudní myslí na to malé a kľudný pôrod ja by som na tvojom mieste dala tomu len čas ono sa to ľahko hovorí viem ale ak dvaja maju byť spolu budú.No ak láska pochopenie je preč a obaja nebudete tvoriť jeden tým ako rodičia budeš sa musieť zmieriť z rozchodom trápila by si sa aj to malinké
@buduca_mamicka007 Odíď k rodičom na mesiac, utried si myšlienky, uvidíš všetko z iného pohľadu. Uvidíš, či ti muž bude chýbať. Určite by som sa nerozvadzala pred pôrodom. Hádžu s tebou hormóny a tvoj muž to zjavne vôbec nechápe. Ja som tiež mala kadejaké nálady v tehu, ale NIKDY som po mužovi nekricala. Keď sa bábo narodí, bude to náročné a uvidíš, ako to pôjde. Možno sa všetko postupne utrasie. Daj tomu čas a skús sa trochu ukľudniť. Katka Runa má teraz k tejto téme dobré video na nete, skús si to pozrieť.
Hmmm tiez by som to asi neriesila takto radikalne a za horuca, treba si nechat poriadne utiedit myslienky. Ak mas ku komu ist, tak by som aspon na par dni asi proste odsila a potom uvidis
@buduca_mamicka007 skús pozrieť knihu Nenásilná komunikácia od Rosenberga. Nerieš teraz manžela a zameraj sa na seba a na to, ako byť v pohode. Tehotenstvo a hlavne obdobie po narodení zamáva takmer každým manželstvom, aj tým pohodovým. O to to máte náročnejšie, ale dá sa to zvládnuť.
@buduca_mamicka007 ste obidvaja nezrelí
Určite to nie je problém toho, že ste obaja doma. Ja som bola na MD, RD a na tej ešte som od polovice roku 2019. Manžel pracuje z domu od 2/2020 a my si práve nevieme vynachváliť, že môže byt takto s nami doma. Čiže Vaše problémy museli začať omnoho skôr.
Ty sa k nemu správas ako k decku. Ty by si bola nadšená, kebyže po tebe muž kričí a vrieska? Kto by s niekym takým chcel byt a niečo riešiť. Ja nekricim ani po dieťati. Nie to po dospelom chlapovi 🤦♀️ Takze začni od seba a nauč ovládať svoje reakcie/správanie. Ak to nezvladas s dospelým mužom, budeš to mat s dieťaťom veľmi ťažké.
Jasne, že nie je prijemne a pekne čo ti povedal. Ale mne to pripadá, že jeho reakcie sú dôsledkom tvojho správania. Obaja by ste mali naučiť sa zvládať sami seba a svoje reakcie. Takze psychológ/manželská poradňa.
@buduca_mamicka007 prestaň nervacit a voziť sa po mužovi, aj tebe to prospeje aj decku a aj mužovi. To bude prvý krok. Ked ta zase chytí rapel tak sa chod poprechádzať, aj prídeš na ine myšlienky aj sa vyvetras. A uvidíš, mozno ked prestaneš vrieskat tak aj vzťah sa vám zlepší. Kto by chcel mat takú megeru co sa v kuse hada, vrieska, nervaci?
"nakazala som mu do nedele vymysliet jednu spolocnu aktivitu tak som zvedavaa"
To znie, že sa k nemu správaš ako v soplavemu decku. Bežne mu nakazujes, co ma robit? V tom prípade by som si aj ja vybrala radšej rozvod a ticho, keď je toto ten štýl tvojej komunikácie.
Ak je to inak, sorry
@buduca_mamicka007 zažíva svoje najhoršie obdobie? Ten pruser, ktorý vyrobil môžeš konkretizovať? Nemá zdravotný problém, o ktorom ti nechce/nevie povedať? Inak, my ženy sme také, že chceme riešiť všetko hneď a zaraz, aj vzťahy. Len...nie vždy sa to dá riešiť okamžite.
Este sa nenarodilo dieta a uz mate vazne problemy. Predstav si, ze budes nonstop doma s dietatom, ziadne dovolenky, potom, co budes robit? Moze sa stat, ze nebudes mat na koho kricat. Trosku pokory z tvojej strany.
Ahojte, pisem po dlhsej dobe- kedze som akurat nahodou natrafila na tento moj stary prispevok 🙂 neuverite, ale naozaj sa vsetko ukludnilo, urovnalo a s manzelom si zijeme pekne bok po boku, mame nadhernu zdravu dcerku a sme stastna rodinka ❤ akosi sa to vsetko urovnalo... uz pred porodom sa to zacalo zlepsovat, obom nam na tom velmi zalezalo a teraz sa uz dlhodobo skoro vobec nehadame, vychadzame si v ustrety, lubime sa, travime stale spolu skoro vsetko cas, kedze ja som na materskej + manzel pracuje z domu ...ale ziadne hadky, zbytocne natahovacky,...dakujem Bohu ze sa nas vztah napravil ❤ uz sa mi ani nechce verit co som tu citala a vlastne ake hrozne to naozaj medzi nami bolo...ale ta laska zvitazila ❤❤❤ takze vsetko sa da zvladnut spolocnymi silami... mozno povzbudenie pre niekoho, kto si prechadza teraz niecim podobnym.. 😊

mala by si si najst nejake aktivity, ktore Ta robia spokojnu...hladaj vybavicku pre dieta, chod s kamoskou vonku na kavu( aby si sa tesila) lebo ty si nervozna( hormony) a tvoj manžel je z Teba nervozny