Je účasť na pohrebe sesternice dobrým rozhodnutím?
Ahojte,
zomrela mi sesternica, s ktorou sme sa obcas stretavali, naposledy sme sa videli pred cca 7 rokmi, boli sme rovesnicky. S jej najblizsou rodinou mame uz roky velmi napate vztahy – doslo medzi nami k hadke a odvtedy sa nestretavame ani nekomunikujeme, preto sme neboli v kontakte, aj napriek tomu mam nejako potrebu ist sa s nou rozlucit. Neviem vsak, ci by moja ucast na pohrebe bola vhodna, alebo by to len vyvolalo napatie.
Co by ste urobili vy? Mali ste niekedy podobnu situaciu? Dakujem za kazdy nazor.
Aké ste tu niektoré bezcitne a bezchybne 😏 čo ak prežila polovicu detstva s tým človekom, ale keď človek dospieva tak ide možno inou cestou, má iné nazory, je tvrdohlavý tak sa s niekým pochyti, má svoje iné starosti tak zabudne na toho človeka.. áno, 7 rokov je dosť, ale keď sa pozriete na svoje 7-rocne deti, zdá sa vám to krátke obdobie? Keď má človek deti tak ten čas ide rýchlo.. a teraz sa s ňou nemôže prísť podľa niektorých rozlúčiť že to bude len daka poza? Ale čo tie roky predtým keď sa pravidelne stretávali? Ja mám tiež bratrancov a sesternice s ktorymi sa už nestretávam, bývame uz každý pomaly na opačnej strane Slovenska, máme svoje rodiny, nemáme ani nejaké spoločné záujmy, ale keď som bola dieťa tak som bola kazde leto u nich, chodila som s ich rodinou na výlety, máme veľa spoločných zážitkov.. tak teraz by som jej nemohla ísť na pohreb len preto že som ju pár rokov nevidela? Keď sa niečo takéto stane, človek spomína hlavne na to pekne..
@13uzivatelka11 Vystihla si to, mám sesternicu vo Francúzku dlhodobo a s jej rodičmi nevychádzam, teda sme sa nevideli roky, lebo tu nežije od 18tky a ak bola aj nejaká udalosť v rodine ako okrúhliny jej rodičov kedy prišla domov tak zase som tam ja nebola kvôli tomu že s nimi nevychádzam. Ale vyrastali sme spolu, rozumeli sme si, tak proste nejaké city k nej mám.
Pokojne chod ak to tak cítiš. Možno budú nakoniec radi.
Ak to tak citis, tak na pohreb chod a uvidis podla situacie tam, ako sa to vyvinie, ak by prislo ku hadke, odisla by som.
Ahoj. Mne zomrel nedavno brat. Tiez mame sesternicu, s ktorou sme mali kedysi spory kvôli dedkovi a 8 rokov sme sa nevideli (ani brat ani ja s nou). Na pohreb prisla, aj nam vsetkym popriala uprimnu sustrast, dokonca prebehla kratka konverzacia. Prislo mi to od nej pekne, potesilo ma, ze prisla, aj ked vztahy su ake su, prisla sa s nim rozlucit.

aj keď kontakt so sesternicou ochladol, bola to tvoja rodina, rovesníčka, človek, s ktorým si mala spoločnú minulosť. Asi dosť záleží, aký bol tvoj vzťah k nej, či ste mali aj vy nezhody.....Tvoja potreba sa s ňou rozlúčiť je prirodzená a ľudská. Máš viac možností, bud sa zúčastniť nenápadne, bokom (nevyvoláš tak napätie),ak máš pocit, že ti to pomôže alebo sa rozlúčiť individuálne neskôr na jej hrobe.