icon

Smrť blízkeho človeka: Ísť na pohreb bývalej kamarátky?

Včera o 22:55

Ahojte. Moja suseda predvčerom tragicky zahynula. Vyrástli sme spolu, vedľa seba sme žili celý život, bola moja rovesníčka, boli sme partia. Pred cca 10 rokmi sa určité veci zmenili a odcudzili sme sa. Posledné roky sme sa pozdravili, prehodili pár viet, či v dome, alebo vonku. Nebola medzi nami zlá krv, no ani sme už nemali taký vzťah, ako predtým. Mala súrodencov, rodičov, kamarátov.
O pár dní bude pohreb a ja premýšľam, ísť, či nie? Samozrejme, že nie dnu na obrad, maximálne vonku by som stála, kondolovala najbližšej rodine, ktorí tu žijú a poznáme sa. Uctiť si ju môžem aj mimo pohrebu, nepotrebujem tam byť silou mocou, ale na druhej strane, niekde v kútiku duše si myslím, že by "bola rada, keby ju odprevadím"...neviem...čo by ste robili vy?

abbey1
Včera o 23:57

@anonym_autor Bola to tvoja suseda a kamarátka. Je úplne normálne a slušné na pohreb ísť.

anonym_34429a
Dnes o 03:16

Jasné, normálne choď

anonym_9e8f57
Dnes o 04:10

Normálne chod. Veď ste boli kamosky. Na pohreb sa nepozýva, ide kto chce. Normálne chod dnu.

sandrika101
Dnes o 05:11

@anonym_autor jednoznačne by som išla, boli ste dobré susedy a kamarátky a tak sa patrí, aby si na pohreb išla

biba_18
Dnes o 05:28

nerozumiem prečo nechceš ísť? a prečo nechceš ísť “dnu na obrad”? a dokonca že samozrejme že nie dnu…

thereisabear
Dnes o 05:34

Išla by som. Normálne dnu.

anonym_f4386d
Dnes o 05:56

@anonym_autor poznala si ju, boli ste kamosky, aj ked nie uplne naj, ale ani ste sa na ulici neobisli a netvarili, ze sa nepoznate. A srdce ti hovori, ze sa s nou chces rozlucit, tak chod.

anonym_dac967
Dnes o 05:58

@anonym_autor Sla by som sa s ňou rozlúčiť.Pises,ze odišla tragicky,to znamená, že pri vašom poslednom stretnutí ste ani jedna netušili, že to je naposledy...

bielasovicka
Dnes o 06:03

Ja by som išla

anonym_27af39
Dnes o 06:06

@anonym_autor ja tu budem za divnú, to viem. Ale ak s niekým nemám kontakt 10 rokov, asi mi nie je taký blìzky 🤷‍♀️ Ja na také pohreby nechodím. Ty, ako cítiš. Ak chceš ísť, nepolemizuj a choď. Lebo mne to také pripadá, že len sa postaviť niekde vonku, len akože som to tam odstála a zúčastnila sa. Zbytočne špekuluješ okolo toho.

anonym_fb932a
Dnes o 06:12

@anonym_autor napisala si, ze v kutiku duse citis, ze by si tam mala ist, preto si myslim, ze by si naozaj mala ist na pohreb, vravi ti to intuicia, tvoje srdce a to je spravne...

anonym_944b34
Dnes o 06:13

Normálne susedom s ktorými sa zdravím a prehodím pár viet idem na pohreb samozrejme dnu na obrad.

osky
Dnes o 06:19

Samozrejme,ze mas ist.
Co to je s ludmi v dnesnej dobe?
Aj keby ste boli iba susedy a cely zivot sa len pozdravite na ulici,aj tak sa patri ist na obrad a pohreb ...

martul
Dnes o 06:25

@anonym_autor ani by som nerozmýšľala a išla, dnu aj s kyticou kvetov.
Poznali ste sa, boli ste si blízke, že ste už nemali na seba čas, život a okolnosti sa menia...

anjelicek26
Dnes o 06:55

Urcite treba ist... rodine prospeje vidiet, ze aj inym ludom na nej zalezalo.

anonym_990058
Dnes o 06:59

@anonym_autor Citim medzi riadkami ze si ju nemala rada. Skor tam ist nechces ale mas pocit viny. Mas moznost to uzavriet ale bude v poriadku ked nepojdes.