Smrť blízkeho človeka: Ísť na pohreb bývalej kamarátky?
Ahojte. Moja suseda predvčerom tragicky zahynula. Vyrástli sme spolu, vedľa seba sme žili celý život, bola moja rovesníčka, boli sme partia. Pred cca 10 rokmi sa určité veci zmenili a odcudzili sme sa. Posledné roky sme sa pozdravili, prehodili pár viet, či v dome, alebo vonku. Nebola medzi nami zlá krv, no ani sme už nemali taký vzťah, ako predtým. Mala súrodencov, rodičov, kamarátov.
O pár dní bude pohreb a ja premýšľam, ísť, či nie? Samozrejme, že nie dnu na obrad, maximálne vonku by som stála, kondolovala najbližšej rodine, ktorí tu žijú a poznáme sa. Uctiť si ju môžem aj mimo pohrebu, nepotrebujem tam byť silou mocou, ale na druhej strane, niekde v kútiku duše si myslím, že by "bola rada, keby ju odprevadím"...neviem...čo by ste robili vy?
Jasné, normálne choď
Normálne chod. Veď ste boli kamosky. Na pohreb sa nepozýva, ide kto chce. Normálne chod dnu.
@anonym_autor jednoznačne by som išla, boli ste dobré susedy a kamarátky a tak sa patrí, aby si na pohreb išla
nerozumiem prečo nechceš ísť? a prečo nechceš ísť “dnu na obrad”? a dokonca že samozrejme že nie dnu…
@anonym_autor poznala si ju, boli ste kamosky, aj ked nie uplne naj, ale ani ste sa na ulici neobisli a netvarili, ze sa nepoznate. A srdce ti hovori, ze sa s nou chces rozlucit, tak chod.
@anonym_autor Sla by som sa s ňou rozlúčiť.Pises,ze odišla tragicky,to znamená, že pri vašom poslednom stretnutí ste ani jedna netušili, že to je naposledy...
@anonym_autor ja tu budem za divnú, to viem. Ale ak s niekým nemám kontakt 10 rokov, asi mi nie je taký blìzky 🤷♀️ Ja na také pohreby nechodím. Ty, ako cítiš. Ak chceš ísť, nepolemizuj a choď. Lebo mne to také pripadá, že len sa postaviť niekde vonku, len akože som to tam odstála a zúčastnila sa. Zbytočne špekuluješ okolo toho.
@anonym_autor napisala si, ze v kutiku duse citis, ze by si tam mala ist, preto si myslim, ze by si naozaj mala ist na pohreb, vravi ti to intuicia, tvoje srdce a to je spravne...
Normálne susedom s ktorými sa zdravím a prehodím pár viet idem na pohreb samozrejme dnu na obrad.
Samozrejme,ze mas ist.
Co to je s ludmi v dnesnej dobe?
Aj keby ste boli iba susedy a cely zivot sa len pozdravite na ulici,aj tak sa patri ist na obrad a pohreb ...
@anonym_autor ani by som nerozmýšľala a išla, dnu aj s kyticou kvetov.
Poznali ste sa, boli ste si blízke, že ste už nemali na seba čas, život a okolnosti sa menia...
Urcite treba ist... rodine prospeje vidiet, ze aj inym ludom na nej zalezalo.
@anonym_autor Citim medzi riadkami ze si ju nemala rada. Skor tam ist nechces ale mas pocit viny. Mas moznost to uzavriet ale bude v poriadku ked nepojdes.

@anonym_autor Bola to tvoja suseda a kamarátka. Je úplne normálne a slušné na pohreb ísť.