Je upratovanie po návšteve dostatočné?
Ahojte žienky, prosím o váš názor na upratovanie po návšteve (väčšinou viac ľudí + malé deti), ktoré zahŕňa: povysávanie sedačky + koberca, zmytie podláh, umytie WC, umývadla, výmena uterákov na ruky a samozrejme upratanie hračiek v detskej izbe na svoje miesto.
Je to podľa vás prehnané, primerané alebo nedostačujúce?
@mirage co by si utrela antibak.utierkou? Ocurany cely wc a podlahu? Tak to si ako ich mamicka asi. Cistota level nula. To akurat rozmazes a bude ti smrdiet moc vsade.
Ked mi vecer odide navsteva tak mna by nehlo este upratovat. Max umývačka ale tu nahodim a vyhodim aj kludne pri navsteve. Lebo vtedy pojdu urcite aj 2-3. Upratat hracky, to si spravia deti pred odchodom. Ale aby som este vsetko upratovala, ked som aj ja unavena, to urcite nie.
Ahoj,ja som trošku prehnane cistotna v tomto.tiež mením uteráky po návšteve,hnusi sa mi to a taktiež vysavam,umývam umývadlá a batérie,pretriem stol.ja nechodím ani na verejné wc,ak úplne že nemusím totálne sa mi to hnusi.
Tie, ktore nechápu ešte nemali česť s takýmto človekom s OCD alebo čo to je. My sme raz boli niekde na návšteve, 2 noci. Hostiteľ priebežne počas dňa chodiť dezinfikovať WCko 🥴 proste pri ďalšej návšteve WCka cítiš z toho ten čerstvý domestos alebo čo tam dával. Ako keby sme boli špinaví, chorí, ťažko sa to opisuje
Áno. Všetko vyčistím aj keby to malo byť o polnoci 😀
Normalna vec.
Tiez po navsteve upratujem, uteraky samozrejmost, riady, hracky, minimalne povysavat atd
Ak mám čas a energiu, tak to spravím, ak na to čas a energiu nemám, tak to nespravím 🤷. Sama mám tri deti, takže - decká nech sú načas v posteli, najedené, umyté a spravené dú. Ostatné počká, a spravíme ako stíhame. Už fakt či máme zmyté podlahy dnes alebo zajtra alebo cez víkend, môj deň má žiaľ len 24 hodín a sú holt dôležitejšie veci, ktoré proste nepočkajú, kým zmyjem podlahy a povysávam gauč a poumývam kúpeľňu a neviem čo ešte. Ale zrovna na podlahy a omrvinky na gauči je u nás maník môj manžel takže tie budú vyluxované na 1000%, aj keby mal o tretej ráno vysávať 😂. /Zdravím susedoooooov - tí zas perú jak o život... každý máme svoju úchylku.../
To čo za prasatá k Vám chodia na návštevu, že musíš upratovať umyvadlá aj wc?
No ešte pridaj umytie hračiek, dverí,kľučok,skiel a je to všetko
Tak tu už podobná otázka bola a jedna tam napísala, že po návšteve vždy dezinfikuje gauč lebo nevie, kde predtým sedeli 😁
@babulkomale tak som asi ako ich mamicka 🙂 ved aky je rozdiel medzi utretim antibakterialnymi utierkami a handrou namocenou v antibakterialnom cistici?
Baby ja fakt milujem poriadok a všetko u mňa musí byť tip top mám 4 deti ,ale nikdy mi nič takého neviparatili ,že by som bola s toho zufala, ale niekedy návštevy s kamarátkami a koleginkami boli fakt naročné na upratovanie a drhnuťie celého bytu
@babulkomale ako toto ma prekvapilo chapem ak by ukvaplo ale že všetko ocikane
Zeny to k nam potom asi fakt chodia prasata na navstevy ako tak pozeram 😀 to sa mi este nestalo, ze by niekto u nas nenamrvil 😅 napr. casto robim na rychlo nieco slane z listkoveho cesta a to sa vzdy vzdy namrvi, aj dospeli to namrvia, deti ani nevravim.. nikto si tanierik pod ustami nedrzi, ked sa nukaju. U vas ano? Az som
prekvapena. Jedine nabuduce skusit ponuknut kavu vodu a nic ine 🙂
@alexis617 no veru raz sme museli s detmi aj hracky umyvat, svagrinina 2-rocna prisla s lizatkom v ruke, rovno do detskej, sladke sliny ako lizala to lizatko jej tiekli po ruke, s takymi chytala hracky a ked potrebovala obidve ruky na hranie, oslintane lizatko si vzdy niekde len tak polozila. Takze sme sa lepili a lepili kade tade. 😀
@babulkomale a kto o tom rozhoduje, koho si pozvete na navstevu domov? ja napr. k sebe prasa nepozvem, aj keby mi to bola rodina...
@malav mňa by asi porazilo keby u mňa robili taky bordel 😅 síce už bolo tak že zašpinili koberce s džúsom, blatom, jedlom . A potom som im hovorila že keď si nabudúce nedávajú pozor dám im tepovač a nech vyčistia 🤷🏻♀️😅 ani ja nerobím u niekoho bordel, a keby náhodou mi niečo vyleje alebo sa rozsype tak upracem po sebe a nenechávam tam. Vsak keď doma mám poriadok aj u iného si nechám poriadok. Asi pochopili, 😅
Ja to všetko robím PRED návštevou, nie PO
Po navsteve s detmi len vysajem ak natrusili, ak netrusili nevysavam, nezmyvam, nevytieram wecka ani umyvadla, jedine tie uteraciky na ruky davam prat.
Nasi kamarati su cistotni ludia..ale ak to niekomu vadi nevidim problem ze upracu vsetko, tak aby si ty bola spokojna
Povysavam, ale to ja robim tycovym aj 3-4x denne, mam deti a psa 😂 umyjem zachod lebo mne sa to takto po navsteve hnusi, by som si na dosku nesadla bez toho, by mi to prislo jak na verejnych zachodoch….zvysok podla potreby a vacsinou treba pospratavat stol, hracky dole aj hore, umyvacku nalozit, stol utriet….
A este dodam pre niektore premudrele ze toto robim aj predtym, nez navsteva pride….a pravidelne, my mame doma vzdy cisto, mna nikto nemoze prekvapit doma s tym, ze budem mat bordel
@princezna_bosorka nevedeli sme to, co robia ich deti. To ti nenapadlo? Chvalabohu rodina to nie je.

@maris5 presne, moj syn este aj vecer vylesti bateriu. Co niektori dokazuju, otrasne. Nemam rada take navstevy.