icon

Je v poriadku byť v kontakte s bývalým partnerom alebo partnerkou?

15. jan 2023

ahojte, je to podľa vás okej?
lebo zase ak to bol vzťah bez záväzkov, že ani deti ani byt/dom ani nič ich už nespája?
lebo mne to vždy prišlo divné ked ich nič nespája načo je to dobré?
ved ked ukončím vzťah tak načo sú v kontakte?
tak bud budeme spolu alebo spolu nebudeme vôbec nič medzi tým neexistuje a ked ukončiť vzťah tak bud uplne alebo vôbec.
treba si uvedomiť, že ten vzťah už skončil a aký relevantný dôvod môže byť ked ich nič nespája?

autor
15. jan 2023

@dianka555 neviem kde ona býva on ma chcel zoznámiť ale ja som nechcela lebo nevidím dôvod a normálne osm mu povedala, že načo ? aký to má zmysel,

autor
15. jan 2023

@dianka555 tak ja my sme introverti čiže, festivali a tak nie, ale nepríde mi proste v pohode sa kontaktovať v ex, lebo ich nič nespája a človek má žiť v súčasnosti a nie v minulosti

dianka555
15. jan 2023

Tak na tvojom mieste by som šiel na to stretnutie s ňou, ked ta chcel zoznámit s kamaratkou. Aspoň by si videla či je to len naozaj kamarátka alebo nie a pdola toho sa zariadit.

soldi
15. jan 2023

Urcite viac vitam partnera, ktory ma s byvalymi dobry vztah, nez takeho co na ne kyda.

Moja osobna skusenost:
ex byvale neznasal, kydal na ne, so ziadnymi zenami sa nebavil, nemal kamaratky. Neskor som zistila ze ma podvadzal pocas celeho nasho vztahu.

sucasny partner - dve z jeho byvalych su aj moje kamosky (male mesto) takze sa stretavame s nimi bezne, aj on sam, aj ja sama, aj vsetci spolu. On je velmi dobry clovek, takze mi to vobec nepride zvlastne ze spolu komunikuju. Mozno hra rolu to, ze sa vsetci pozname, tak mam istotu, ze to je skutocne iba o priatelstve

viestta
15. jan 2023

Ziarlit na byvalku, byvaleho mi pride dost od veci. Ked stretnem niektoreho z byvalych, tak s nimi hodim rec, so ziadnym sme sa nerozisli v zlom. Samozrejme kontakt nevyhladavame, ale aby som zas skakala do kanala ked ho zbadam na ulici, to teda nie. Ak su ti rozideni z jednej partie, byvaju nedaleko seba, stretavaju sa v robote, maju rovnake zaujmy tak sa bezne mozu dostat do kontaktu. Co je na tom zle a divne?

alienkami
15. jan 2023

Niekedy sa vzťah môže preklopiť do roviny kamarátstva, niekedy dokonca akéhosi súrodeneckého vzťahu... Nie je to často, ale stáva sa. Ak máš možnosť sa s ňou zoznámiť, tak to urob. Uvidíš kto to je, ako sa správa - neverbálna komunikácia vie veľa napovedať. Takto len teoretizuješ. Možno máš pravdu, a možno si vedľa jak tá jedľa a pokazíš si nádejný vzťah.

autor
15. jan 2023

ja som ju raz videla ked sme išli po meste a pozdravili sme sa ale nevidím dôvod sa s nou zoznamovať a podľa mňa po láske kamarátstvo neexistuje

autor
15. jan 2023

@viestta tak umyselne by sme sa nevyhli keby ide oproti, nemám problém ju pozdraviť a nehovoril o nej zle ale nepríde mi okej ked sa stretávajú a ona tiež čo aspoň viem študuje ale v inom meste lebo dochádza

soldi
15. jan 2023

To je ale uplne jedno ze podla teba kamaratstvo po laske neexistuje, ked je x pripadov ze existuje. To je o Tvojom nastaveni, Ty si to musis upratat v hlave. Hadam nechces dospelemu svojpravnemu cloveku rozpravat s kym sa moze ci nemoze kamaratit?

alienkami
15. jan 2023

"Ňit takoho džvira s takim dluhim karkom!" Povedal chlapík, keď odchádzal zo ZOO potom, čo celý deň strávil pred výbehom žiráf.
Niekto má svoj názor a nezmení ho ani keby ho argumenty valcovali. 🤷🏻‍♀️

autor
15. jan 2023

@soldi ja netvrdím, že ju má bloknúť ale nepríde mi okej že sa tak často stretávajú, keby občas napíšu dajme tomu 3x za rok alebo náhodné stretko, tak okej, neriešila by som ale veľmi časté to je

viestta
15. jan 2023

Myslim si, ze by si sa mala zamysliet nad tym ci vobec ma zmysel taky vztah. Podla mna ty mas niekde chybu v tovarenskych nastaveniach a tak ci tak sa casom dohrabes k tomu, ze od seba odozenies kazdeho, nielen tohto.

autor
15. jan 2023

@soldi čest výnimkám ano ale aj tak tam potom častokrát sú nejaké väčšie city

autor
15. jan 2023

a plus mám za sebou už vzťahy a mám pár vecí od bývalých (mikina, tričko, nejaké šperky) a jemu vadia nie naušnice/náhrdelník a tak trochu mi to zakazuje ale ja mu kontakt s ex vyslovene nezakazujem len mi vadí, že sú často v kontakte

adkalu
Autor odpoveď zmazal
dianka555
15. jan 2023

A kto sa chce viac stretavat s ex on s ňou či ona s ním? Ty sa podla mňa bojiš toho stretnutias ňou, lebo máš pochybnosti vo vztahu s priatelom. Skús sa s ním porozprávat, ale asi si to už urobila ked ta chce s nou zoznámit. Možno sa na tom spoločnm stretnutí skamaratite, alebo sa ty potvdria obavy, alebo si možno len namýšlaš a sú len kamaráti. Alebo to nechaj tak- nerieš to a uvidíš časom čo z toho bude.

lindous
15. jan 2023

Ty na kamarátstvo po láske neveríš, on zrejme áno - kto má pravdu? môžu mať obaja, každý má iné skúsenosti a aj každá z nás tu na to môže mať iný názor...ty máš svoj vytvorený, držíš sa ho zrejme dosť striktne, môžeš mu ho vyjadriť (bez výčitiek, zákazov, ale otvorene), ak si tak ešte nespravila a uvidíš ako sa zachová, to bude asi to najdôležitejšie - ako zareaguje na tvoje obavy a kto mu bude v konečnom dôsledku prednejší...

lucka_ke
15. jan 2023

@viestta "mas niekde chybu v tovarenskych nastaveniach" ja tak rada čítam tvoje príspevky 🙂

viestta
15. jan 2023

@lucka_ke ano, bude to chyba v nastaveniach. Mikina a sperk od byvalych nie su pre nu problem, to ze chlap hodi rec s byvalkou uz problem je.

autor
15. jan 2023

@dianka555 toto popravde neviem kto je iniciátor stretnutí a už došlo k tomu, že sme sa náhodne streli s jeho ex, normálne som ju pozdravila aj ona mňa a bol asi tak 5 min pokec ale nevidím dôvod s ňou sa nejako kontaktovať, sporadický okej ale dohody a výlety nie 🙂

@lindous vyslovene mu zakazovať nechcem, lebo nemám na to právo ale keby kontakty obmedzili tak by som to neriešila

@viestta tak oblečenie a veci nie sú to isté ako človek alebo osoba. a on mi to zakazuje ja mu ex kontakt nezakazujem lebo mi vadí , že je to časté, a on má tiež niečo ako oblečenie od ex a neriešila som to, lebo ved je to oblečenie, to nič aspoň pre mňa neznamená a citovú väzbu s mikinou alebo šperkom neurobím

viestta
15. jan 2023

Tak obidvaja mate nekontabilne nastavenia. Bud sa dohodnete na kompromise alebo sa budete na nepodstatnych kravinach furt hadat

autor
15. jan 2023

@viestta to ano súhlas, ale zase ja mám predstavu o kompromise, že len obmedziť ale nie totalne prerušiť 🙂

lindous
15. jan 2023

Samozrejme, preto hovorím, že bež výčitiek a zákazov... ale myslím, že určite by si mu mala povedať ako sa ohľadom toho cítiš (nemyslím tým len vetu "vadí mi to", ale prečo, aké pocity to v tebe vyvoláva, prečo si kvôli tomu neistá atď.), lebo takto sa určite nič nezmení a teba to bude trápiť a on nebude mať ani poňatia ... nemá prečo tie kontakty obmedziť, keď si myslí, že ty si s tým vlastne okej... možno ich neobmedzí, ani keď bude vedieť o tvojich pocitoch, ale vtedy aspoň budeš vedieť na čom si

fauko
Odpoveď bola odstránená
dominiicka
15. jan 2023

Ja s ex som v kontakte, lebo máme spolu deti.
Priateľ s ktorým teraz sme. Bol v kontakte tiež s bývalou, no mne to vadilo a aj vadí čo i len ju spomenie.
Bývame u neho v byte , kde ten byt patril na polovicu jej a jemu. Nakoľko som otehotnela tak požiadal o refinancovanie a podobne,stým že aj byť bude úplne jeho.
No od kedy som snim má ona problémy somnou, vypisuje mi na deti že sú pangharti,na mňa že som zduta pi*ka, ku*vicka , a mnoho iného
Pritom ona ho nehala kôli inému s ktorým je doteraz. Má svoj život ona aj on ale ona sa stále mieša do nášho.
Ja som mu povedala ako náhle podpise papiere na katastri tým pádom kontakt snou zruší. Veľa zlého spravila , nazývala má ako nazývala ale zatiahla do toho aj moje deti.
Ja v tomto mám jasno , jednoducho nie žiaden kontakt.
Ja som si tiež písala s bývalým o čom ale vedel priateľ , no po čase mi povedal že mu to vadí a podobne. Ja som si to s bývalým (nie s ex čo mám deti) vydiskutovala , a proste sme zrušili kontakt. On je aj tak mamičkyn typ a ani kamošov nemá nič.
V mojom prípade, ja som rada že kontakt s bývalými nieje , okrem teda môjho Ex s ktorým máme deti.
Ja som povedala priateľovi že keby sa správala normálne , ja to neriešim prežili spolu dlhé roky , no toto už bolo a je dosť keď uráža mňa pritom má nepozná a aj moje deti.

autor
15. jan 2023

@lindous lebo ja ked aj navrhol stretko že my dvaja a jeho ex tak ja som kľudne povedala, že prečo? nevidím dôvod. a určite nechcem hádky ani extrémy, lebo chcem racionalne riešenie, ale ked on mne zakazuje oblečenie od ex aj iné veci tak neviem príde mi to kus porkytecké z jeho strany :/

fauko
Odpoveď bola odstránená
autor
15. jan 2023

@dominiicka tak ale zase ked sú deti je to podľa mna iné, lebo tu je niečo čo ich reálne spája ale v mojom prípade ich nespája nič reálne

autor
15. jan 2023

@fauko ,,Minulost treba nechat minulostou." s týmto suhlasím ale a preto udržiavať kontakt s niekym s kým som ukončila vzťah mi príde ako žiť v minulosti

lienka.7
15. jan 2023

Samozrejme, a občas si aj suchnut spolu na pripomenutie toho co bolo medzi nimi kedysi 👌 (myslene ironicky samozrejme).