Je v poriadku predstaviť sa prezývkou?
Ani neviem ci to volat prezivka. Moje meno je Katarína, no ludom sa predstavujem ako Katka. Samozrejme nie na formalnych stretnutiach ako su pohovory alebo tak. Skôr ked poznavam novych ludi.
Robim to tak lebo hovorit: "som katarína ale mozete ma volat katka" mi pride divne. nemam totiz rada ked ma niekto vola katarina, tak preco to neskratit a neprestaviť sa ako katka
Ja sa tiež predstavujem zdrobneninou. Páči sa mi, keď ma oslovujú Milenka. Keď ma niekto blbé narážky, zdôraznim, že som Milenka s veľkým M. 😁
@zuzanka.zuzu 55 ročnej žene nebudem hovoriť Heňka, a nie len ja, nikto jej tak nehovoril, robila u nás mesiac, tak asi toľko
Mne sa kamaratova priatelka predstavila Jana a o par rokov som sa dozvedela, ze ona je Anna, ale vsetci jej hovoria Jana. Aj doma rodicia a surodenci, kamarati. Pozerala som ako puk, ale v obcianskom mala naozaj Anna 😁.
Top strop je oslovit prezyvkou obchodneho partnera, co sa stalo mne…. Dosiel ku mne do prace kamarat z detstva na pracovne stretko a volali sme ho Lemur. A ja ze “Cauko Lemur”😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Tak predstaviť sa Katka mne príde normálne. Asi nikoho ani nepoznám čo by používal tvar Katarína keď oslovuje Katku.
Keby si sa volala Sofia a predstavovala by si sa Sofinka to už by bolo o inom podľa mňa.
Ja som krstená Nikoletta…Predstavujem sa ako Nikoletta…Neznášam a vždy dotyčného opravím, že sa volám Nikoletta a nie Nika, Nikol, Nikuš, Niki…Pre mňa to znie infantilne, keď sa niekto predstavuje zdrobneninou, skratkou…Tým myslím dospelú osobu…
Ja som Katarina a vsetkym sa predstavujem ako Katarina...nikdy by ma nenapadlo predstavit sa ako Katka, mne to pride proste infantilne...hoci ma tak mnoho ludi vola, problem s takymto oslovenim nemam...skor mam problem s Kata, Kaťa, Kača...vtedy ludi opravim, ze som Katarina
Ahoj, tak ja som Dana. Ale dlhe roky som " trpela" touto tvrdou formou mojho mena, tak som sa rozhodla sa vsade predstavovat ako Daniela... ( isty cas som sa chcela dat premenovat a mama aj suhlasila, ze ak ma to tak velmi muci..ok 🤣)... nakoniec sa nestalo...ono by to ani nebol vlastne taky velky problem, lenze Daniela ma meniny v januári a Dana v aprili....a ked mi moj uz " terajsi" manzel kupil kyticu ruzi v januari , skoro odpadol ked som zahlasila, ze ja som aprilova 🤣 do teraz rad spomina na oslavach, ze on takmer rok nevedel ako sa vola jeho frajerka 🤣....
Ja sa všade predstavujem ako Katarína a aj tak ma volajú Katka 🤷
To nie je prezývka,je to normálne,že sa predstavis tak,ako sa to páči tebe Aj ja to tak robim
@jozko_z_lesa pozri, ja som raz Katarina a pride mi sproste predstavit sa ako Katka..keby som mala 7 rokov, tak si poviem, som Katka a predstavim sa ako Katka....a ano, pride mi to infantilne sa prestavovat zdrobneninou svojho mena....raz som dospela zena a tak sa budem predstavovat ako dospela zena a nie ako dieta...
Katka je za mňa v pohode, pamätám sa na jedno zoznamovanie, dospelý muž ti podá ruku, že volám sa Marek, ale kamaráti ma volajú Diesel, 🤔😁, tak som rada, že to bolo posledné stretnutie a do skupiny jeho kamarátov som sa nedostala.
Ja som Adela a predstavujem sa Aďa. Nejak od detstva aj v rodine má proste volali Aďa tak sa tak aj predstavujem
@erikavesela A prečo dospelá žena nemôže byť Katka? 😁 Čo je na skratke mena detské?
Ja neznasam plnu verziu svojho mena, podla mna je hrozne (a nechapem, ze je stale pomerne popularne). Takze v oficialnom styku sa predstavujem len priezviskom, v neoficialnom skratenou formou, ale nie zdrobneninou. 🙂
Katka je podla mna uplne v poriadku, nic infantilne v tom nevidim..
Akoze som šokovaná z odpovedí. To vážne ludia riešia aj oslovenia druhých ľudí? A ešte sa pohorsuju nad tým, ze sa predstavia tvarom mena aky im vyhovuje? V živote by som si nepomyslela nič zlé o človeku pri predstavení, len preto, ze sa predstaví ako chce. To už aké komplexy musia mať ludia co toto riešia a sú z toho pohorseni.
Za mňa osobne úplne v pohode a ani by som sa nad tým nepozastavila, ze sa predstavuješ nejako zvláštne ci inak.
@jozko_z_lesa lenka je meno uvedene aj v kalendari
@thoughtfulweirdo ja nevravim, ze nemoze, ja len vravim, ze mne to pride cudne sa predstavit detskou verziou...nic ine ...tak ako martinko,matusko, jozko, alenka, klaudika, editka...
Ľudia sa dokážu zamýšľať nad takými hovadinami že niekedy odpadavam 🫣 ja sa predstavujem tiež tak neformálne .. celým meno a volajú ma tak a tak. Keď sa predstavujem formálne poviem celé meno aj priezvisko. Poprípade len celé meno bez prezývky.
@erikavesela poznam dievca, ktore sa oficialne vola Ivanka. Ta ako dospela, sa ma na co tesit, ked ju budu na zaklade blbosti ludia povazovat za cudnu.
@jozko_z_lesa ja viem, ze je to ok. 🙂 To bola ironia, narazala som na vyjadrenia inych uzivateliek, ktore pisu, ze I'm je to cudne...😉
@erikavesela Ale to nie je "detská" verzia 😁 to je proste skratka z dlhého mena. Či keby si hovorila Kata, je v pohode, ale Katka je infantilna? 😄

Podľa mňa je to dobra téma na diskusiu, ako sa má predstaviť Jaroslava, Kvetoslava a podobné dlhé mená. Ja osobne mám tiež dlhé (Miroslava) a pre každého som Mirka aj v práci, naposledy ma ako Miroslava oslovil inštruktor na autoškole keď mi prvýkrat volal. Či to je infantilne neviem. Za mňa je Katka, Mirka, Kvetka normálne. Mira, Kaťa, Kveta mi príde také agresívne.