icon

Je v poriadku pýtať peniaze za stráženie detí?

Včera o 14:33

Pravidelne kamoške strážim dieťa, keď ide niekam na wellness s frajerom alebo ako minule išla ku kaderníčke a na nechty. Nemám s tým problém, nikdy. Vždy som jej takto pomohla, ja deti ešte nemám, ale mám ich rada. Teraz ma poprosila či by som jej dieťa postrážila od budúceho týždňa piatok- koniec nedele, idú niekam s frajerom na predĺžený víkend. Ja mám teraz posledné dva mesiace home office, takže čas mám. Povedala som jej, že postrážim na tie 3 dni, ale nech mi dá aspoň nejaké peniaze. Nikdy mi nič nedala za malého, aj obedy a nejaké zmrzliny, výlety, to som mu vždy platila ja. Nechcem od nej veľa, ale aspoň niečo pre malého, na jedlo a podobne. Ja mu rada vždy aj uvarím a kúpim, ale toto mi už príde moc. Keď som to povedala kamarátke, nechápala, vraj toto odo mňa nečakala a že sa môžem hanbiť brať peniaze za takúto pomoc. Odvtedy sa so mnou nebaví. To sú už cca dva dni, písala som jej, že či sa stále hnevá a dala mi len videné. Predtým som jej chlapca strážila max na jeden deň, teraz to mali byť 3 dni, ale tiež nemám na rozdávanie. A keď máme nejaký sviatok alebo sú vianoce, požaduje aby som darček kúpila aj malému. Posledné vianoce som mu kúpila autíčko na ovládanie za 130€ a kamoške darčekový poukaz na nechty za 50€. Ja som od nej dostala umelú ružu z pumpy.

Strana
z6
a0
Včera o 14:37

No práve si sa zbavila osoby, ktorá ťa pekne využívala. 🙂 Ono to prebolí a raz budeš rada, že z tvojho života odišla.

anonym_ab2e86

Z toho čo píšeš mám dojem že ťa iba využíva

muchotrafka298

Vykasli sa na nu. Pretoze ty ju k zivotu nepotrebujes. Na to, aby si jej dieta strazila zadarmo, financovala ho, na to si jej bola dobra. Ked si sa ozvala, ze chces zaplatit, tak uz kamaratky nebudete. Aspon sa ukazal charakter. Co si myslela, ze Ti dieta bude davat ako opatrovatelke na niekolko dni, zadarmo a este jej podakujes? Pozaduje od teba darceky? No tak pozadovat uz moze od niekoho ineho. Sama vidis, aka je to osoba a ako sa vyfarbila. Kupujes drahe darceky cudziemu dietatu, kamaratke a nemas za to nic. Trapne.

muchotrafka298
@a0

No práve si sa zbavila osoby, ktorá ťa pekne využívala. 🙂 Ono to prebolí a raz budeš rada, že z tvojho života odišla.

@a0 presne tak.

anonym_a32a99
Včera o 14:38

Radšej nemať žiadnu kamarátku….. teraz ti ofučana “zalepí oči” 20€, potom ta bude ohovárať…. ? 🤔

vler
Včera o 14:39
@a0

@a0 hanbit sa moze akurat ona, ale ty si sa tiez nechala hrozne vyuzivat. To ze Ta za tvoje strazenie dietata doteraz neplatila je nevhodne ale ze Ty si platila JEJ dietatu vylety a zmrzlinu je nehorazne

anonym_267a28
Včera o 14:42

@anonym_autor Som rada,ze ti docvaklo.Kamoska ťa využíva a bude to robiť dovtedy, kým to ty dovolíš.Celkom iné by bolo,keby ťa poprosila občas o pomoc, napr.lebo ona musí do práce a dieťa nemôže do škôlky, lebo je trochu nachladene.

autor
Včera o 14:42

Tak s kamaratkou sa poznáme od základky, vždy sme boli najlepšie kamarátky, aj základnú, aj strednú školu sme absolvovali spolu. Jej chlapca mám naozaj rada, často sa všetci aj stretávame. Naozaj prvykrat som si vypýtala peniaze za stráženie, lebo nejde o 1 deň, ale o celé 3 dni. Ešte mi povedala, že veď sme ako rodina, že nečakala toto. A že rodine ona nebude dávať nejaké peniaze, že je to choré a podobne

anonym_a3112a
Včera o 14:43

oslavuj, načo taká kámoška.
Kedysi som ja tiež bratovi strážievala deti. Oni s manž. išli do kina, a kde kade a ja k deťom.
O niekoľko rokov som mala deti ja, a hádaj koĺkokrát mi boli s manž. postrážiť deti. Správne , ani raz

anonym_478223

Ona chce,tak to musí byt
A ked ty, tak urazí sa ...
To nieje kamoška....

a0
@anonym_autor

Tak s kamaratkou sa poznáme od základky, vždy sme boli najlepšie kamarátky, aj základnú, aj strednú školu sme absolvovali spolu. Jej chlapca mám naozaj rada, často sa všetci aj stretávame. Naozaj prvykrat som si vypýtala peniaze za stráženie, lebo nejde o 1 deň, ale o celé 3 dni. Ešte mi povedala, že veď sme ako rodina, že nečakala toto. A že rodine ona nebude dávať nejaké peniaze, že je to choré a podobne

@anonym_autor od základky. Takže ťa xy rokov manipulovala a využívala…

enmery
Včera o 14:44

Neboj, ona sa odfučí, keď zistí, že trtkačky s frajerom sa skončili, lebo jej nebude mať kto strážiť malého. Jej malo samej napadnúť, že na víkend bude malý potrebovať viac. Tak tvrdo Ti poviem, že ona tvoja skutočná kamoška nebola a teraz sa ukázala jej práva tvár-ak netancuješ, ako ona píska, manipuluje. Už jej nikdy neuvolni miesto vo svojom živote, možno ju táto lekcia po čase preberie.

zalka
Včera o 14:45
@anonym_autor

@anonym_autor tak jej povedz ze nech nakúpi na víkend a budeš strážiť dieťa u nej doma. Navaris z jej potravín, nájete sa s dieťaťom.

A súhlasím s vyššie uvedeným, využíva ta. Raz za čas po strážiť nepoviem nič ale na pravidelnej báze je to zneužívanie.

Tiež mam rada kamoskine deti a vieš koľkokrát som ich strážila? Presne 2x keď nemohol ozaj ze nik, tak ma požiadala a to tie deti sú teraz už dospelé. Čiže viac už nepožiada.

anonym_267a28
Včera o 14:46
@anonym_autor

@anonym_autor Keby ta brala ako rodinu,sama by sa snažila odvďačiť sa ti za pomoc

moze
Včera o 14:49

Ona sa ozve, ked zas bude potrebovat. Som na tvojej strane, mas normalne poziadavky, no si az prilis tolerantna a nechavas sa vyuzivat.

babo_n
Včera o 14:51

Tu sa ukázal charakter , veď tie peniaze ti mala sama ponúknuť ! Mne tiež strážila sestra deti a ihneď som ponúkla že zaplatím samozrejme nákup na celý víkend , čo ona hneď odmietla , ale ide o to ,že zo strany tvojej “kamošky” mala hneď prísť ponuka peňazí / nákupu čokohokoľvek , ako jeden človek môže len tak dať svoje dieťa na stráženie a nezaujíma sa o to čo bude jesť podpripadw aj na tu zmrzku … mne toto vôbec rozum neberie .
Prepáč , toto kamarátka nieje …:( už len o tom vypovedava ,že jej je aj evidentne jedno čo jej dieťa bude jesť

venom19
Včera o 14:51

Mna zaujima, ze ako sa da pozadovat od niekoho darcek? Ako, realne, nic v zlom. Ale to ako povedala?

zuzubb007
Včera o 14:53

Tak nech si dá strážiť zadarmo rodine, akože to nieje žiadna kamarátka, ale vychcanica jedna, iba tá využívala celý čas, buď rada, takú kamarátku k životu nepotrebuješ, ináč mňa by ani len nenapadlo, dať postrážiť dieťa, zakaždým by som sa revanšovala, charakter kamarátky absolútne žiadny, reálne celé tri dni sa stráženie dieťaťa, normálne zaplatiť a teda za mňa je to zodpovednosť čiže minimálne 100 euro len pre teba + jedlo pre dieťa, už sa jej nevtieraj tu sa ukázalo práve kamarátstvo, babe je lepšie ísť na wellness s frajeríkom ako sa starať o svoje dieťa

luccys
Včera o 14:55
@venom19

Mna zaujima, ze ako sa da pozadovat od niekoho darcek? Ako, realne, nic v zlom. Ale to ako povedala?

@venom19 Tiez som dvihla obocie a snazila som sa to nejak vizualizovat😄

sara07
Včera o 14:58
@anonym_autor

@anonym_autor to je jedno od kedy sa poznáte
ja keby mi niekto ako ty straži dieta tak mu kupim kolače , knihu čo si chceš kupit ale nekupiš, vino, oriešky , niečo dobre ....
a keby som vedela že idete na vylety, zmrnlinu strava - tri dni je dost - tak automaticky by som ti dalal nejaké režijné € , doniesla zavin niečo ...
aj ked by sme boli kamošky od základky...
vôbec sa nemáš prečo trapit , nech si zaplatí 15€ na hodinu za opatrovanie a bude kludna
vyslovene ta zneuživala ...

aylinn_
Včera o 14:59

Podáš prst zožerie celu ruku, buď rada , smeti sa vyniesli samé 👏🏼
Teraz ti to príde nereálne že to kamarátstvo môže skončiť po toľkých rokoch , ale ak to vydržíš , bude ti potom lepšie , zažila som takúto slepotu/naivitu 😃 13 rokov zomňa cicala energiu, čas , niekedy aj peniaze. Odkedy ju nemám v živote tak sa mi žije oveľa ľahšie.

anonym_2a7523
Včera o 15:01

Ty hlavne nemaj ziadne vycitky.. dobre si spravila, verim, ze si tento krok aj dlho premyslala spravit. Musis sa naucit si urcovat hranice.. viem o com hovorim. Takymto ludom to nedocvakne.. takuto kamosku do zivota nepotrebujes!!

personality
Včera o 15:02

Pýtať si peniaze za stráženie mi nepríde v poriadku, ale zase strčiť niekam dieťa a nenechať žiadne peniaze na jeho jedlo prípadne výlety alebo čo s ním robíš, mi taktiež nepríde vhodné. A taktiež sa revanšovať následne nejak. Ten darček tá ruža z pumpy hovorí samé za seba. Už by odomna darček nedostala, aspoň nie hodnotný.

sara07
Včera o 15:09
@anonym_autor

@anonym_autor rodine nebude dávat peniaze ... ale aj v rodine sa predsa len raz dedia alebo dávaju peniaze ....
rodina / nerodina... dieta neje zo vzduchu , však predsa si jej nedala preplatit vodu čo sa kupal alebo tv čo pozeral tv, proste aspon na stravu ...
mimochodom aj keby rovno zabudla dá sa kupit xy poukažok na nete, zaplatíš , pošlu ti darčekovy poukaz na e-mail vytlačíš ... a máš , takže nemusela sa keby chcela znižovat k ruži z pumpy lebo nestihla alebo zabudla alebo

anetka34
Včera o 15:15

Ako to, že dáš darček malému pochopím, ale že ona vyžaduje darček? A ona keď vie, žeby sa Ti mala revanšovať by Ti mala dávať omnoho viac darov z vďaky. A dá Ti ružu z pumpy? To čo je?
Ja som sa prebrala, keď som švagrinej deťom kupovala tiež hodnotné dary na Vianoce a ja keď som mala neskôr deti, tak im kúpila tielko u číňana a nejakú blbosť. Skončili sa dary hneď. A deti mi nepostrážila nikdy v živote. Ani nikto okrem mojej mamy. Predĺžený víkend sme s mužom sami nikdy nemali, lebo 3 dni by som ani mame nezavesila deti.

anonym_ffb41d
Včera o 15:24

vyborne si spravila, a teda, ja by som jej poveadla, ak by bola este chut sa vobec bavit s nou, ze to ja som necakala,ze vlastne ma vyuziva a zadarmo sa jej mam o dieta starat. Kym ona sa trtuli s frajerom na wellnesse:D nech je riadna matka a syna si berie so sebou. A potom si kludne moze kontakt na mna vymazat :DDD
A vyzadovat darcek? si svojpravna, mas vediet, ze take nieco mozne nie je.. kamoska by dostala = nic , malemu by som niesla nieco primerane veku jemu, financne mne = malickost. Knihu, mensie lego atd.

lenka.25
Včera o 15:25

Ja mám presne taku najlepšiu kamarátku ako si ty . Ona nemá deti a mne ona s mojimi deťmi veľakrát pomáhala . Ka dom síce nepotrebovala nikdy strážiť , ale berie ich na výlety , aj na predĺžené vikendy a už par krát ich zobrala aj na týždeň na dovolenku . Vždy keď decka niekam berie , jej dávam peniaze , ona ich zase nikdy nezoberie . Akonáhle bolindecka väčšie , dávala som peniaze priamo om , nech so aspoň svoju réžiu platia samé . Ale smaozrejme vždy prídu s celou sumou vo som im dala domov . Tak ja zas keď ma narodeniny/ meniny , sú Vianoce sa jej snažím kúpiť nejaký darček čo ju poteší . Podľa mna na tom , že si si vypýtala peniaze , nie je nič zle . To dieťa tri dni nežije zo vzduchu a to , že sa ona ešte aj zduje , hovorí iba o nej , aká je vypočítava ! Nezaslúžis si taku kamarátku 😤

anonym_502c88
Včera o 15:27

No mňa fest zaujíma, či sa ozve, ak zistí, že dieťa nemá kam dať.. či už bude po nahnevaní.. 😀

anonym_525866
Včera o 15:29

@anonym_autor nesmúť, ona sa ozve 🙂

lukbe
Včera o 15:32
@anonym_autor

@anonym_autor nám to vysvetľovať nemusíš, kamoška nema súdnosť, urobila si z teba sluzku. Nedoprosuj sa jej a nevypisuj jej.

Strana
z6