icon

Je váš manželstvo naozaj prvoradé? Diskutujme!

prosimpekne
18. sep 2024

Ahojte.
chcem sa spýtať,len tak informatívne,či si myslíte,že je toto v poriadku?
mam manzela,manzelia sme relativne kratko.nakolko byvame spolu v byte,manzel pracuje na zmeny (ranne,nočne),tak ked ma voľno,ktoré nepadne na víkend-pretože vtedy sa snažíme tráviť čas spolu ,(nakoľko ja pracujem PO-PIA) tak cez jeho voľno cez týždeň odbieha rodičom na dom a záhradu pomôcť,pretože na dome sa stále niečo nájde,čo treba.Ja to robím takisto,pokiaľ je manžel na nočnej,idem k našim alebo pokial jeho služba víde na víkend.aby som nebola na byte sama,idem k našim,tam som užitočnejšia.Rozdiel v tom ale je,ze ja pridem vzdy predtym,ako manzel pride z prace,popripade este aj navarim,aby sme neboli hladny a cakam ho,kym pride,aby nemal pocit,ze uprednostujem ine veci a jeho davam bokom.on ked je u rodicov,velakrat sa stane,ze meska.argument je ,chcel som dokoncit hento a tamto...dohodli sme sa na nejakom case,dokedy bude chodit,no aj tak sa velakrat stane,ze meska,pretoze tamto chcel dokoncit atd...ja uz si pridem,ci ja som normalna,ze chcem travit cas s manzelom,pokial sa da?tym,ze robi nocne aj vikendy (co znamena,ze cca 7-9 noci spim bez neho,iba sa obchadzame,jeden z prace,druhy do prace).chcem tym povedat to,ja viem,ze nie vzdy to ide,ale to manzelstvo a manzel je pre mna prvorady a vzdy sa snazim zorganizovat veci tak,aby ked on pride z prace domov,tak ma tam nasiel.kdez to,ja mam pocit,ze ja ho musim nahanat,aby on prisiel tak,ako ma.A argument je,ked pride neskoro a ja mam uz nervy je,ze dolezite je,ze som prisiel...
nehovoriac o tom,ze zijeme spolu uz takmer 3 roky a este donedavna hovoril domov rodnemu domu a nas domov bol BYT.upozornila som ho nato,ze mi je luto,ze sa snazim vytvorit teplo domova a on nazyva nas DOMOV iba BYT ,tak uz si dava pozor,ako nazyva nas domov.
myslite si,ze sa k tomu staviam zle?

stvura
18. sep 2024

Akoze som asi stara a nechapava, takze mozes mi vlastne zhrnut co je problem?
1. ty si mlada baba (25-30r?), muz bliziaci sa k 40tke
2. 3roky manzelia, bezdetni
3. byvate kusok od rodicov (do 15km) v byte
4. obaja pracujete a vo volnom case ste malo spolu lebo on pracuje u svojich rodicov a ty aby si sa nenudila sama v byte ides k svojim rodicom
Takze moja otazka. Ako, vzala si si starsieho chlapa naviazaneho na rodinu, neschopneho byvat v byte - on sa ti tam nudi, v zivote ho nenazve domovom! a pytas sa nas tu co robit? Bud sa nastahujete k jeho rodicom - postavte si dom v ich zahrade alebo v jednej dedine (stavba domu ho zamestna, to mi ver aj na 5r), ale necakaj ze teraz bude cele dni sediet pri tebe doma, uz 50x oprasovat decku na policke. Proste je to chlap ktory bol zvyknuty zit inym zivotom. Ze ho zavries v byte - to je pre neho ako klietka. Premysli si co zmenis, lebo inac to nema vyznam prespavat v byte kde ani jeden nie je stastny.

katica06
18. sep 2024

@prosimpekne čo tak ísť spolu či za ním ale spolu na jedno miesto alebo potom ísť od seba ak sa ,, pupočníková šnúra,, pretrhnúť nedá.
Môj muž robil od 2012do2019 16h šichty do 22:00 teraz denné/nočné 12h, ale nikto nikde neuteká, hoci mám rodičov o 300m ďalej. Obaja sme boli radi že sme konečne vo svojom

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@gribka1 naposledy,ked sme tam boli jednu sobotu,tak jeho mama hned,ze mohol by si mi toto a toto urobit a ja som bola 5 hodin bez neho.hovorim,ked tam ideme spolu,tak tam budme spolu.a nie,ze kazdy ta hned zamestanava.ale podme robit nieco,kde budeme spolu

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@terry658 ako mam zmenit postoj?ja fakt neviem.chapes,ze to malo casu co mame spolocneho chcem byt s nim a nie po svojich aktivitach?ak ma dennu,odchadza skoro rano,pride vecer o 7.ak ma nocnu,on ide do roboty,ja pridem z roboty...ak ma volno mam zaludocne stresy z toho,ci pride nacas a budem aspon vtedy s nim normalne.ach jaj...

walentina7
Odpoveď bola odstránená
prosimpekne
autor
18. sep 2024

@tinalia ano,tak to je ,vystihla si to.spime spolu v jednom byte ale zije v rodicovskom...ja ho lubim neskutocne vela,dala by som za nho zivot...ale stale mam pocit,ze ja nie som u nho na prvom mieste

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@bonboniera pred svadbou to bolo take iste,s tym,ze tam chodil viac a dlhsie

gribka1
18. sep 2024

@prosimpekne Ani nie si, skús to čo ti radia, začať žiť pre seba. Buď sa chytí keď mu na tebe záleží alebo ty získaš iný pohľad na váš vzťah.

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@stvura mlada baba nie som,je medzi nami par rokov rozdiel.ja nehovorim,aby oprasoval 50x decku na policke ale aby ,ked pridem domov z prace a mozme byt splou aspon vtedy dlhsie,lebo ma volno,tak aby nemal kazdy den vyhovorku,preco doma nebol,ked som prisla z prace,lebo vzdy si nieco najde,co je treba u rodicov.nech ide pomahat,to mi nevadi ale nech je doma,ked pridem z prace.na pomahanie ma cas cely den

tomcimka
18. sep 2024

@prosimpekne Ja som sa z toho dôvodu rozhodla odsťahovať ku svokrovcom. Môj muž je ich jedine dieťa (brat mu zomrel mladý) a teda na neho ostala zodpovednosť postarať sa o rodičov. Oni sú aj samostatní no vek a zdravie zohráva veľkú rolu. Bývajú v rodinnom dome so záhradou a roboty je tu viac ako dosť. Aby vkuse neodbiehal k nim,tak sme sa nasťahovali k nim bývať.

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@tomcimka ja som mu to hovorila tiez.ale vies ako by to dopadlo v nasom pripade?ze by mu organizovali cas,hento je treba,to je treba a na nas by toho casu vela nebolo.

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@gribka1 zila som tak doteraz.konecne som nasla chlapa s ktorym chcem zdielat zivot a zase si mam zit po svojom?

gribka1
18. sep 2024

@prosimpekne Akoby jeho čas nebol organizovaný rodičmi. Len práca a u nich. To s tebou je minimum času.

gribka1
18. sep 2024

@prosimpekne Kvôli tomu aby sa spamätal možno.

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@gribka1 ja na jednej strane chapem to,ze sa na to byte nudi cely den.ale nech on chape,ze aspon ,ked ma volno chcem,aby ked ja pridem z roboty,tak bol doma a cakal ma.planujeme spolu dieta,to budem potom stale sama?

tomcimka
18. sep 2024

@prosimpekne Toto bolo aj u nás organizovanie,čo a kedy treba urobiť. Hneď na začiatku som to stopla. Áno,urobí sa,čo treba,ale až keď budeme mať čas. Samozrejme,že také veci,ktoré sú prioritou sa musia urobiť nech sa deje,čo sa deje napr.v lete polievať záhradu. Ja som aj vyčlenila,že v sobotu nech sa urobí okolo domu,čo treba. Ale v nedeľu oddych. To isté aj cez týždeň. Keď je na zahráde pondelok, utorok,tak v stredu a vo štvrtok sa nič nerobí. My máme aj deti. Od ich narodenia máme tak stanovené,že po príchode z práce a v čase voľna má on deti na starosti.

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@tomcimka tak to mate super rozdelene.a funguje vam to tak?nemal manzel vyhrady?

tomcimka
18. sep 2024

@prosimpekne všetko je o dohode a komunikácií. Chvalabohu,že už aj svokrovci si na to zvykli napr.trebalo raz rezať drevo. V sobotu pršalo (ako naschvál), chceli v nedeľu - vtedy slnko svietilo,no brali ohľad na susedov🤭. Tak v pondelok a v utorok,keď prišiel muž z práce. V stredu svokor chcel niečo spraviť. Povedala som,že nie je to súrne a aj tak sa dosť narobili v pondelok a v utorok a k tomu ešte ich syn chodí do roboty,tak nech berú ohľad. A vo štvrtok moja svokra zakázala robiť,nech si oddýchnu 😂

gaborka28
18. sep 2024

prežili sme si to, tiež to za xy rokov manželstva nikdy nebolo: idem domov, ale idem "na byt". k rodičom strieľali päty a úprimne - dlho mi trvalo priznať si, že proste on je doma len doma u rodičov. už tam býva, ja bývam s deťmi doma (teda v byte) a vidím na ňom, že tam je proste šťastný, spokojný. áno, aj u nás bola možnosť presťahovať sa k svokrovcom, ale z viacerých dôvodov by som to neurobila. tým najhlavnejším je, že rodičia sú u manžela na piedestáli a ak ide o čokoľvek, manžel je syn svojich rodičov v prvom rade. nie je to len môj pocit, chodili sme aj do poradne. manžel prestal, akonáhle mu terapeutka povedala, že chyba nie je len v mojom vnímaní.

áno, keď prídu deti, bude to ešte horšie, pretože ty zrazu k mame s bábätkom možno nebudeš mať toľko času chodiť, ale on k svojim rodičom áno. dokonca možno viac, ak začne "utekať". mňa napr. doviezol z pôrodnice s prvorodeným a nechal ma doma, išiel pomáhať rodičom a prišiel na druhý deň. vždy je ale ťažko povedať dopredu, ako to bude, možno to bude práve naopak. preto si to vykomunikujte čo najskôr, my ti môžeme radiť, ale ani jedna nežijeme vo vašej domácnosti. začneš žiť "pre seba", možno si to ani nevšimne a povie si, super, konečne ma s tým neotravuje. začneš naňho tlačiť viac, začne utekať viac... každopádne, možno stojí za to si to nastaviť obojstranne - ste manželia, máte svoj spoločný domov, tak si zavediete viac spoločného času doma (či už on, keď je sám alebo ty keď si sama) a menej času u rodičov. povedz mu na rovinu, že aj ty si praješ, aby niekedy bol doma, keď prídeš z práce, proste chceš s ním ten domov zdieľať. a uvidíš.

annamarin
18. sep 2024

@tinalia Ohladom tej kamosky a jej bývalého.. k tej novej sa správal rovnako alebo zrazu uz cas mal?

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@tomcimka mas to teda vsetko pod kontrolou,musela si ale riadne zakrocit,nie?napriklad aj teraz,moj si minuly tyzden vybavil dovolenku,lebo otcovi na fusku isiel pomoct.hovorim oki,ale kazdy den chcem aby si prisiel z roboty ako ja.2x sa mu to podarilo,raz priseil o 1,5 h neskor a druhy raz o 4 hodiny neskor

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@gaborka28 chapem tomu spravne,ze ste rozvedeni?ked on ma domov u rodicov a ty s detmi na byte?alebo on nazyva domov stale u rodicov a ty domov vas byt?tak strasne sa to stale vo mne bije a velakrat neviem,co mam robit.ci si zakusnut do jazyka a kaslat nato alebo mu stale nieco hovorit.ja koncim v praci o pol 5 a hovorim,chcem aby si do 5 bol doma aj ty.skor ako ja pride asi raz za dva mesiace,snazi sa dodrziavat tu 5 hodinu ale nie je to pravdlo...meska.a ked sme na byte,velakrat lezi na sedacke a berie to ako oddych.ale na byte je tiez robota.ja viem,ze nie taka ako na dome ale je.a hlavne,je to nas domov a o ten sa treba takisto starat

annamarin
18. sep 2024

@prosimpekne Ja mám takého priateľa momentálne nového, ktorý je rovnaký ako tvoj. Už teraz ma desí takáto predstava, že to takto dopadne. Ja by som na tvojom mieste, keďže ste manzelia, ako radia iné - nastavila mu zrkadlo. Ak by sa pýtal prečo si neurobila niečo tak by som sa opýtala, že ako teda pomohol u vas doma on.
Ja planujem už urobiť to isté môjmu. Mrzí ma že taký čerstvý vzťah a už je to zle. Ale ja aj strácam záujem a lásku k nemu kvôli tomu. Asi fakt ho ľúbiš keď si si ho takého vzala.

silvike
18. sep 2024

@prosimpekne A on ma asi zaludocne stresy z Teba, ze ked pride domov, tak zas ho caka nejaka vycitka. Proste, byt nie je jeho zivotny styl. On sa citi dobre v dome. Potrebuje take tie ine aktivitky, u rodicov mu je proste lepsie. Neviem ci sa to da zmenit. To bude furt v nom.

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@annamarin a ako dlho ste spolu?to my sme mali asi po polroku vzathu tak,ze aj to malo co sme boli spolu si nabral nadcasy aj roboty a niekedy sme sa aj tyzden nevideli.to ustalo.rozpravala si sa s nim o tom?

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@silvike ja to chapem,ja tiez nie som bytovy typ zeny.ale ked sme sa rozhodli spolu fingovat na byte,lebo momentalne je to tak,tak by mal respektovat,takisto ako respektujem ja,ze sme na byte .a takisto ,ked je zmenar a nie sme kazdy den po robote spolu,tak aspon to volno ked ma,nech si ide pomahat ale o pol 56 ho chcem vidiet doma.co je na tom zle?ma manzelku,tak by mal k tomu tak pristupovat

tinalia
18. sep 2024

@annamarin bohuzial to uz neviem, moj kamarat to nebol a odkedy sa rozisli, tak o nom nic neviem

gaborka28
18. sep 2024

@prosimpekne nie sme rozvedení, ale nežijeme spolu. a čo sa týka tvojej dilemy - určite si to vydiskutujte, čím skôr, tým lepšie. lebo sa to nakopí a keď to buchne, bude už neskoro.

silvike
18. sep 2024

@prosimpekne Nie, sak ja nevravim, ze je na tom nieco zle. Samozrejme, ze by to nalo rak byt ako vrsvis, len teda, ci on to tak citi tiez. Asi ani nie. A to je to blbe. Ze ty by si chcela, aby on CHCEL byt hlavne s tebou v case ked moze. Len on akoby mal ine priority. No tazko to je. Moj tiez stale odskakuje do rodicovskeho domu ku otcovi a bratovi, furt tam daco treba priniest, doniest, urobit, pomoct...vcera som mu uz povedala, ze uz nemusi ani odskakovat, moze sa tam odstahovat 🤨 Ale my mame 3deti, sme 14r.manzelia. Vy by ste este mali byt taki zalaskovanejsi, viac nalepeni na sebe a este ked ani deti nemate.

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@gaborka28 vydiskutovat ale ako?riesime to uz dlho.vidim pokrok ale proste stale to nie je tak,akoby to malo podla mna byt.ja si myslim,ze nie je na tom nic zle,ked chcem volny cas travit so svojim manzelom