Je vhodné dať šancu staršiemu mužovi pri zoznámení?
Ahojte, zoznámila som sa s mužom, ale mám zmiešané pocity. Začnem najprv tým, že ja mám 43 rokov. On má 42 rokov. Poznáme sa cez spoločných známych. Je to vzdelaný, dobre vyzerajúci muž, veľmi príjemný, vtipný a šarmantný, slobodný a bezdetný.
Je z mesta vzdialeného hodinu cesty od môjho mesta = to je prvé také pre mňa mínus. Druhé je, že posledné dva roky bol vo vzťahu s vysokoškoláčkou, keď sa rozišli tento rok, mala 25 rokov. O tom viem, vedela som, že je s mladou babou a teda tu mi blikajú kontrolky. I keď on sám vraví, že si rozumie so staršími, a preto sa s ňou rozišiel, lebo boli hodnotovo niekde inde. Ale.... boli spolu 3 roky... a nezabudol dodať, že bola krásna, to je pravda. Takto úprimne, bola pekná, to áno, ale nie krásna. Videla som ju, ale asi pre 40 ročného muža je akákoľvek 25 ročná baba krásna. Treba povedať, že robí v prostredí, kde sa pohybujú takéto mladé dievčatá...čiže bude v tom prostredí aj v budúcnosti ...
Ďalšia vec, býva s rodičmi, presťahoval sa k nim do domu, predtým býval v meste, vo svojom byte, ale že treba rodičom pomôcť okolo domu, v dome a tak je pri nich. Tu mi žiaľ rozblikali všetky kontrolky, lebo môjho priateľa som nevedela dostať z domu od rodičov a to bol dôvod rozchodu, nie žeby som ho nemilovala.
Takže na jednej strane veľmi fajn človek, na druhej strane príliš veľa ale...
Čo by ste na toto povedali vy? Tu nejde, či by som išla do vzťahu alebo nie, ale či by ste mali o takéhoto chlapa záujem, či by som dávala šancu sa vôbec spoznať. Ja tam mám príliš veľa ale, na druhej strane nechcem sa zbytočne obmedzovať.
@amdornik Sú situácie a vek rodičov, kedy nestačí chodiť raz do týždňa cez víkend. Treba si toto zažiť.
@zuzanockamt myslím, že ti za mňa odpovedala v podstate autorka o 8:37. aj keď by potrebovali dennú starostlivosť, stále sa dá ponechať si súkromie.
@zuzanockamt myslím, že ti za mňa odpovedala v podstate autorka o 8:37. aj keď by potrebovali dennú starostlivosť, stále sa dá ponechať si súkromie.
@amdornik ok, určite s tým máš skúsenosť. Ja mám inú a očividne aj iné vzťahy v rodine.
@anonym_autor inak tiež sa čudujem, po prečítaní diskusie, že ak to máš v podstate v sebe vyriešené, tak na čo je dobrá táto diskusia?
ja si tiež trošku myslím, že ty by si bola rada, keby sa do teba beznádejne zamiloval. a myslím si to preto, lebo ak by to bolo inak, hľadala by si si na intelektuálne debaty a v podstate rovno aj na vzťah niekoho, kto je dostupnejší a kto je podľa tvojich predstáv.
@anonym_autor Niektore by dali, niektore nie. Lebo kazdy clovek je iny, kazdy ma ine nastavenie. To, co je pre niekoho ok, pre ineho je no go...
@amdornik ok, určite s tým máš skúsenosť. Ja mám inú a očividne aj iné vzťahy v rodine.
@zuzanockamt áno, mám inú skúsenosť. mám 2 súrodencov, ktorí žijú (obaja) na 2 minúty chôdze od rodičov. denne pomáhajú, ako sa im dá. a napriek tomu pri nich nežijú. pritom jeden má odrastené, dospelé deti už preč z domu a druhý deti nemá. čiže nie je to o tom, že majú svoju rodinu. i tak si ponechali svoje súkromie.
@zuzanockamt áno, mám inú skúsenosť. mám 2 súrodencov, ktorí žijú (obaja) na 2 minúty chôdze od rodičov. denne pomáhajú, ako sa im dá. a napriek tomu pri nich nežijú. pritom jeden má odrastené, dospelé deti už preč z domu a druhý deti nemá. čiže nie je to o tom, že majú svoju rodinu. i tak si ponechali svoje súkromie.
@amdornik Vždy to do súkromia zasiahne. Prevozy k lekárom, do nemocnice, nákupy, dávkovanie a podávanie liekov, pichanie injekcií, preväzy rán, prebaľovanie, upratovanie pošpinených vecí, kúpeľne, sprchovanie, atď.Aj keď bývajú hneď vedľa
@amdornik Vždy to do súkromia zasiahne. Prevozy k lekárom, do nemocnice, nákupy, dávkovanie a podávanie liekov, pichanie injekcií, preväzy rán, prebaľovanie, upratovanie pošpinených vecí, kúpeľne, sprchovanie, atď.Aj keď bývajú hneď vedľa
@zuzanockamt OK. pozri sa, ja sa nejdem naťahovať. medzičasom tak či tak autorka upresnila, že jeho rodičia sú v poriadku a v podstate sa o nich netreba starať. záhada vyriešená. chalanisko je pohodlný a bude mu vyhovovať, že maminka navarí a že on ušetrí peniažky. toť celé. čiže to, čo som tvrdila na začiatku, tvrdím aj naďalej. nie, nechcela by som takého chlapa.
@zuzanockamt a predsa zareagujem ešte. to, čo opisuješ ty, je už extrém, ktorý spadá skôr do spôsobilosti zdravotnej sestry. ja nie som zdravotná sestra a celkovo mám od zdravotníctva ďaleko. keby šlo o taký extrém, museli by sme sa zložiť a platiť nejakú takúto zdravotnú sestru, alebo pracovníčku, ktorá by pokryla aspoň väčšinu dňa, prípadne nejaký stacionár, kde by bol rodiť umiestnený a kde by bolo oňho postarané určite lepšie, ako by som to zvládla ja.
@zuzanockamt a predsa zareagujem ešte. to, čo opisuješ ty, je už extrém, ktorý spadá skôr do spôsobilosti zdravotnej sestry. ja nie som zdravotná sestra a celkovo mám od zdravotníctva ďaleko. keby šlo o taký extrém, museli by sme sa zložiť a platiť nejakú takúto zdravotnú sestru, alebo pracovníčku, ktorá by pokryla aspoň väčšinu dňa, prípadne nejaký stacionár, kde by bol rodiť umiestnený a kde by bolo oňho postarané určite lepšie, ako by som to zvládla ja.
@amdornik Nie je to extrém. My sme si to odžili.
@amdornik Nie je to extrém. My sme si to odžili.
@zuzanockamt ale to nie je môj problém.
@zuzanockamt ale to nie je môj problém.
@amdornik Len píšem svoju skúsenosť. Ty by si rodiča strčila do zariadenia, aby ti nenarúšal súkromie. Sú aj iné rodiny, ktoré rodiča zaopatria a nechajú ho dôstojne odísť doma pri 100%tnej starostlivosti.
@amdornik Len píšem svoju skúsenosť. Ty by si rodiča strčila do zariadenia, aby ti nenarúšal súkromie. Sú aj iné rodiny, ktoré rodiča zaopatria a nechajú ho dôstojne odísť doma pri 100%tnej starostlivosti.
@zuzanockamt pochopila si to úplne hlúpo. opäť tvoj problém.
Autorka, ja mám pocit, že máš voči nemu priveľa predsudkov. Takže ho vlastne ani nechceš. Len akoby si si potrebovala potvrdiť, že ty si tá lepšia ako on.
@anonym_autor a on ta chce? Resp.ak by ta chcel tak ako co? Ked ma 42 bez zavazkov a lovi 25r tak asi to bude taky vecny lovec, asi si nechce zakladat rodinu ani si nehlada sikovnu gazdinu ci spriaznenu dusu na stare kolena, a adi ani nehlada zenu s detmi ktorym by bol muzskym vzorom.
@anonym_autor a ty co vlastne riešiš keď s ním nechceš mat vzťah? Nechápem.......
@anonym_autor a on ta chce? Resp.ak by ta chcel tak ako co? Ked ma 42 bez zavazkov a lovi 25r tak asi to bude taky vecny lovec, asi si nechce zakladat rodinu ani si nehlada sikovnu gazdinu ci spriaznenu dusu na stare kolena, a adi ani nehlada zenu s detmi ktorym by bol muzskym vzorom.
@tykat tak neviem, ci ma chce, ale odkedy sa dozvedel, ze som sa rozisla s partnerom, tak mam kazde rano priania pekneho dna, kazdy vecer, cez den spravy. A zacali sme sa akoby tak viac nahodne stretavat. A samozrejme su tu pozvania na kavu, na veceru. Ja som mu povedala, ze to v cisto priatelskej rovine mozeme ponechat. Aj keby sa mi co i len pacil, vztah so studentkou a byvanie s rodicmi pre mna nie je priechodne. Pre mna, pre mladu studentku verim, ze moze byt.
@tykat tak neviem, ci ma chce, ale odkedy sa dozvedel, ze som sa rozisla s partnerom, tak mam kazde rano priania pekneho dna, kazdy vecer, cez den spravy. A zacali sme sa akoby tak viac nahodne stretavat. A samozrejme su tu pozvania na kavu, na veceru. Ja som mu povedala, ze to v cisto priatelskej rovine mozeme ponechat. Aj keby sa mi co i len pacil, vztah so studentkou a byvanie s rodicmi pre mna nie je priechodne. Pre mna, pre mladu studentku verim, ze moze byt.
@anonym_autor co ta stake trápi ta študentka
@anonym_autor co ta stake trápi ta študentka
@minenkaa mna osobne netrapi, je mi z toho smiesne. Ako takto, aj ja som mala 23 a tiez som bola na VS, viem ako to chodi 🙂
@anonym_autor A zacali sme sa akoby tak viac nahodne stretavat.
ako? keď jeho mesto je hodinu cesty od tvojho mesta?
@amdornik Tiež som sa zamyslela, kde sa akože "náhodou" stretnú.
Ja som tiež chodila na VŠ a asi neviem, čo máš na mysli.
Ale možno sme mali moc starých učiteľov.
Nevyskusas, nevies. Ano, su to iste negativa, ale tie budu asi vsade, ak uz mas nieco odzite. Aby si nelutovala, ze si nevyuzila sancu, volnych sympatakov na urovni nie je vela.
@anonym_autor A zacali sme sa akoby tak viac nahodne stretavat.
ako? keď jeho mesto je hodinu cesty od tvojho mesta?
@amdornik no a vidíš. A práve mi písal, že má cestu do nášho mesta a či pôjdeme o piatej na kávu alebo na večeru. Nemyslím, že v nedeľu večer má len tak cestu do nášho mesta, ale môžem sa mýliť. Pozvanie nepríjmem. Nechcem mu dávať falošné nádeje. Ak sa stretneme na pôde školy alebo na súde, veľmi rada s ním hodím reč a dám kávu, Ale nie na večerách, v nedeľu večer.
@amdornik no a vidíš. A práve mi písal, že má cestu do nášho mesta a či pôjdeme o piatej na kávu alebo na večeru. Nemyslím, že v nedeľu večer má len tak cestu do nášho mesta, ale môžem sa mýliť. Pozvanie nepríjmem. Nechcem mu dávať falošné nádeje. Ak sa stretneme na pôde školy alebo na súde, veľmi rada s ním hodím reč a dám kávu, Ale nie na večerách, v nedeľu večer.
@anonym_autor On to berie tak, že ty si sama, on sám, prečo sa nezabaviť spolu. Ale vzhľadom na okolnosti asi nehodlá vytvárať nejaké rodinné zázemie pre ženu s deťmi. Ak sa chceš zabaviť, stráviť s niekým voľný čas, tak do toho choď. Nemyslím si, že tvoja nedostupnosť ho bude lákať. Párkrát ešte vyskúša a otočí sa inde. Intelektuálne rozhovory ho iste bavia, no aj iné by si rád užil. Akokoľvek môže byť veľký intelektuál, no stále je to aj chlap v najlepších rokoch.
@anonym_autor aby si sa neposrala zo seba. Tak kysni doma. Pekne si ho tu rozobrala na to ze nemas zaujem tak snad si spokojna.
@anonym_autor On to berie tak, že ty si sama, on sám, prečo sa nezabaviť spolu. Ale vzhľadom na okolnosti asi nehodlá vytvárať nejaké rodinné zázemie pre ženu s deťmi. Ak sa chceš zabaviť, stráviť s niekým voľný čas, tak do toho choď. Nemyslím si, že tvoja nedostupnosť ho bude lákať. Párkrát ešte vyskúša a otočí sa inde. Intelektuálne rozhovory ho iste bavia, no aj iné by si rád užil. Akokoľvek môže byť veľký intelektuál, no stále je to aj chlap v najlepších rokoch.
@zuzanockamt ale ja mám s kým tráviť čas a zabaviť sa, to zase s týmto problém nemám. Ak by som ho vnímala ako perspektívneho človeka na niečo viac, dala by som tomu šancu, ale nevnímam ho. Preto som mu napísala, že ďakujem za pozvanie, ale nemôžem. Ale že keď sa uvidíme na súde alebo budem mať cestu okolo, veľmi rada si s ním tú kávu dám. Nech sa nefixuje na mňa, ale hľadá svoje šťastie inde.
@zuzanockamt ale ja mám s kým tráviť čas a zabaviť sa, to zase s týmto problém nemám. Ak by som ho vnímala ako perspektívneho človeka na niečo viac, dala by som tomu šancu, ale nevnímam ho. Preto som mu napísala, že ďakujem za pozvanie, ale nemôžem. Ale že keď sa uvidíme na súde alebo budem mať cestu okolo, veľmi rada si s ním tú kávu dám. Nech sa nefixuje na mňa, ale hľadá svoje šťastie inde.
@anonym_autor On sa na teba určite nefixuje, v zásobe sú ďalšie. Strašne ho chceš a si sklamaná, že z toho vzťah nebude, lebo on to tak neberie. Proste skúša.
@anonym_autor On sa na teba určite nefixuje, v zásobe sú ďalšie. Strašne ho chceš a si sklamaná, že z toho vzťah nebude, lebo on to tak neberie. Proste skúša.
@zuzanockamt Určite ak by som ho strašne chcela, tak by som urobila nejaký krok a neodmietala jeho pozvania. Som po rozchode, chcem si užiť pár mesiacov bez vzťahu. Kamarátov a kamarátky mám, o voľný čas mám postarané. On by zbytočne zabíjal so mnou svoj čas a venoval mi energiu, lebo by to nikam neviedlo. Nech venuje svoju energiu žene/dievčaťu, kde to bude mať význam pre oboch. Za mňa je tam prílieš vľa stopiek, ktoré aj keby ma neviem ako priťahoval, by hovorili nie. A zase ja tam chémiu necítim. Nehovorím, je príjemný, sympatický, ale niekedy to tam je a niekedy nie je. A preto aj vzhľadom na vzdialenosť, jeho preferencie ku mladším ženám a moje ku starším mužom a rovnako jeho aktuálnu bytovú otázku pre mňa na vzťah a ani priateľstvo s benefitmi zaujímavý nie je. Ak by bol z rovnakého mesta ako ja, býval by sám, možno by som tie benefity zvážila. Ale to je tak všetko.
@zuzanockamt Určite ak by som ho strašne chcela, tak by som urobila nejaký krok a neodmietala jeho pozvania. Som po rozchode, chcem si užiť pár mesiacov bez vzťahu. Kamarátov a kamarátky mám, o voľný čas mám postarané. On by zbytočne zabíjal so mnou svoj čas a venoval mi energiu, lebo by to nikam neviedlo. Nech venuje svoju energiu žene/dievčaťu, kde to bude mať význam pre oboch. Za mňa je tam prílieš vľa stopiek, ktoré aj keby ma neviem ako priťahoval, by hovorili nie. A zase ja tam chémiu necítim. Nehovorím, je príjemný, sympatický, ale niekedy to tam je a niekedy nie je. A preto aj vzhľadom na vzdialenosť, jeho preferencie ku mladším ženám a moje ku starším mužom a rovnako jeho aktuálnu bytovú otázku pre mňa na vzťah a ani priateľstvo s benefitmi zaujímavý nie je. Ak by bol z rovnakého mesta ako ja, býval by sám, možno by som tie benefity zvážila. Ale to je tak všetko.
@anonym_autor A preto to celé doobedie riešiš 😂😂😂 Jasné 😂 Lebo ťa nezaujíma. Bavím sa.

@zuzanockamt ešte raz, nie som v pozícii, kedy potrebujem niečo chápať. Takto si podľa mňa vzťah nenájde, ale to je na ňom. Každopádne my môžeme zostať priateľmi, ja mu to dodatočne ešte vysvetlím.
@anonym_autor Veľmi sa snažíš presvedčiť sama seba, že ti na tom vzťahu nezáleží. Ak by si chcela len kamarátsky vzťah, tak toto tu vôbec neriešiš. Skôr ti vadí, že on nie je celý žhavý