Je vzťah bez spoločného bývania naozaj zvláštny?
Ahojte, mám 45 rokov a nerozumiem, že sa všetci pozastavujú nad mojím vzťahom, tak sa pýtam, o je na tom zvláštne?
Som slobodná, bez detí. To, že nechcem deti som si uvedomila, keď som mala 18-20. To, že sa nechcem vydať trochu neskôr. Mala som aj dlhé vzťahy, aj som bola zasnúbená, aj som s nimi bývala. Ale tam to pre mňa skončilo, nejak som sa nevidela vydatá s mužom na "hromádce" na veky vekov. Teraz mám pekný vzťah 3 roky, s týmto mužom sa poznám 20 rokov.
Nebývame spolu. Cez deň sme spolu robíme aktivity, chodíme na výlety, do kina, cvičiť, na kávu, na obed, do obchodu, on je u mňa, ja som u neho, ale večer sme každý sám doma. Áno niekedy prespím ja u neho, niekedy prespí on u mňa, aj sme spolu na dovolenke nonstop 10 dní. Ale vždy sa potom každý z nás teší domov, do svojho prostredia.
Finančne sme obaja ok, každý máme svoje byty, svoje nehnuteľnosti, autá apd.
Nikto nikoho nevydržiava. Veľmi mi vyhovuje, že nezdieľam s niekým spoločnú kasu, to by som nezvládla.
Keď stretnem kamarátky, zväčša mladšie do 40r, tak vždy sa pýtajú, či spolu bývame, a keď poviem nie, sú veľmi prekvapené a krútia hlavami. Či mi taký vzťah vyhovuje a na čo som s ním?
Ja som na tom nevidela nič zlé. Brať sa neplánujeme - aktuálne, nevylučujem o 10-15 rokov čisto z praktického hľadiska, deti spolu mať nebudeme.
Som sama sebe pani, jem a varím si čo chcem, nemusím po nikom upratovať, prať, žehliť.
Keď niekde niečo položím, tam to aj nájdem. Prídem domov a robím si čo chcem. A to mi veľmi vyhovuje. Tá sloboda. Neviem, to sa vymyká štandardom fungovania ženy? Alebo čo je na tom zvláštne?
Máš 45 rokov takže si už zvyknutá na svoj spôsob života, čo ja plne chápem. Názory iných by ma nezaujímali. A ani susedky.
Presne jedine takto by som dokazala fungovat vo vztahu, kazdy svoja domacnost a jedine obcas spolocne aktivity, maximalne obcasne prespanie, ale inak sama. Nie som schopna sa o nikoho starat ani sa nikomu prisposobovat, plus milujem svoje sukromie a samotu, hlavne vecer a v noci.
@efka77 si predstav že tvoj manžel sa od teba odsťahuje s takýmito kecami ako vás vzťah bude uzasny
@zmrzlinka2021 asi si nepochopila co pisem. Presne opak som mala na mysli,precitaj si môj prispevok este raz. Musia to chciet obaja!!!!!!! Inak je to blbost
@anonym_autor je to normálne a dokonca to má aj názov LAT (living apart together). Môžeš si o tom prečítať. Mala som tiež takéto vzťahy, extrémne mi to vyhovovalo. Mne sa páčil ten pocit stretávať sa a tešiť sa na seba. Lebo som sa bála že v spoločnej domácností to padne do sterotypu, viac hádok alebo že si v domácnosti nebudeme rozumieť. Samozrejme takto sa dá žiť iba u párov ktorí nechcú deti
@rozkvet1 ešte dodám že ja som mala takýto vzťah až 6 rokov. Bez detí samozrejme. Bolo to úžasné, stále sme sa na seba tešili keďže sme sa nevideli vždy každý deň. Domácnosť sme si každý riadili inak takže nerozumeli bs sme si v tom a mohli by vznikať hádky. Raz on prespal u mňa, raz ja u neho. Podľa mňa je to tak super🙂
Nie je na tom nič zvláštne.Určite je nás viac kto takto existuje.Každému ako vyhovuje.Aj ja to mám takto že sa kvázi navštevujeme.Niekedy som tam dlhšie niekedy kratšie ale piclo by ma keby je na mne niekto stále nalepený.Ja rada trávim čas aj osamote.Tiež nemáme deti ani neplánujem
@anonym_autor tak vzťah je zvláštny. Veď to vieš aj sama. Nie je to bežný model. Ale zase ani nie ojedinelý a nenormálny. Ak vám to obidvom vyhovuje. Mám znameho, ten takto fungoval dokonca na diaľku. On na jednom konci Slovenska ona na druhom. Stretli sa raz za čas. Ale on chcel postupne aby žili spolu. Postavil pre nich dom. Po rokoch sa ona cukla a už spolu nie sú 🤷🏻♀️
Ak to vam obom vyhovuje, tak v tom nevidim ziadny problem. Urcite to ma aj svoje vyhody. To ze niekto si mysli o tom svoje, nie je Tvoj problem. Ludia maju rozne potreby. Ak sa niekto pozastavuje nad tym, ako vy spolu travite cas, asi ma prilis vela volneho casu a nevie ho naplnit niecim zmysluplnym.
@anonym_autor Autorka, mam to rovnako, je to skvele. Ja mam vlastne vikendovy vztah momentalne a som/sme spokojna/i. Kazdy mame vlastne byvanie a z roznych dovodov nam to takto vyhovuje. Ak to vyhovuje rovnako vam obom, tak nerieste reci/poznamky inych. mozno casom zmenite nazor, ale aj ked nie, hlavne je, ze si rozumiete a je vam spolu dobre. Kvalita vztahu sa neda merat podla spoluzitia v jednej domacnosti a ak vam to ekonomicky vychadza zvlast, je to perfektne, a kludne si to nastavte ako je to je. Toto je podla mna mega vyhoda po vsetkych strankach, vzdy sa mozete casom nastahovat spolocne jeden k druhemu alebo do spolocneho dalsieho bytu/domu. Vzdy lepsie ako mat sice spolocne byvanie ale zotrvavat vo vztahu len kvoli tomu a pri rozchode/rozvode riesit majetkove veci, a nemat kam realne ist "do svojho", ak vztah krachne.
@anonym_autor viem si to predstaviť.
Ak je aj partner spokojný, tak super.
@anonym_autor Autorka, mam to rovnako, je to skvele. Ja mam vlastne vikendovy vztah momentalne a som/sme spokojna/i. Kazdy mame vlastne byvanie a z roznych dovodov nam to takto vyhovuje. Ak to vyhovuje rovnako vam obom, tak nerieste reci/poznamky inych. mozno casom zmenite nazor, ale aj ked nie, hlavne je, ze si rozumiete a je vam spolu dobre. Kvalita vztahu sa neda merat podla spoluzitia v jednej domacnosti a ak vam to ekonomicky vychadza zvlast, je to perfektne, a kludne si to nastavte ako je to je. Toto je podla mna mega vyhoda po vsetkych strankach, vzdy sa mozete casom nastahovat spolocne jeden k druhemu alebo do spolocneho dalsieho bytu/domu. Vzdy lepsie ako mat sice spolocne byvanie ale zotrvavat vo vztahu len kvoli tomu a pri rozchode/rozvode riesit majetkove veci, a nemat kam realne ist "do svojho", ak vztah krachne.
@mandragora69 dnes a sa tomu hovorí partnerstvo s výhodami
@anonym_autor Kedysi dávno, bola som 20ka, plná ideálov,som stretla pani, ktorá mala niečo po 40ke a sa vyjadrila,ze je úplne spokojná so svojim partnerom, ktorý pride k nej dobre naladený s kytickou alebo cokoladkou.Ona sa na stretnutie teší, niečo uvarí alebo zájdu do restiky.Inokedy sa dohodnú na návšteve divadla/kina a potom si ešte niekde sadnú.Ja som sa naivne opýtala,ze či jej neprekáža,ze nebývajú spolu a nezdieľajú všetko spolu/ako to dobré, tak i zlé/? Dotyčná mi vysvetlila,ze po zlom manzelstve, veľmi škaredom rozvode je rada tomu,ze si priateľ necháva doma svoje problémy, zlú náladu aj špinavé ponožky a spodky... Povedala mi, že XY sa jej nepýta,ze či má čistú košeľu alebo či navarila, ale sa jej opýta, že aký mala deň a miesto financií, opráv a iných starostí rozoberajú knihu, ktorú čítali, film ktorý videli
Poznám aj ja takýto pár a je to tisíc krát lepšie ako žiť s despotou
Mne to pripomina cas z mladosti ,,,take to chodenie,,,a ono aj to chodenie je a tu v takom to pripade nehrozi toho druheho spoznat dokonale.Hoci vidime a citame odpoved ,,,on takyto nikdy predtym nebol,,,tak ale ked nie su deti je to omnoho lahsie ako ked pridu.Tam sa ten vztah vecsinou ukaze,ci je rovnocenny,partnersky a rodicovsky,obaja rovnakym dielom.
Tak mas to dobre premyslene,toho chlapa nikdy lepsie nezpoznas ani tie jeho ,,,zle vlastnosti,,,nechat ponozky hoci kde pohode.Ani on tvoje zle vlastnosti nezpozna.Iba dokonalost a pretvarka,lebo ono to tak je.Tych par dni nevydrzim sa pretvarovat aj na dovolenke.Ved tam nic nemusim riesit.
Tak neries ostatnych,ty si to len uzivaj co najviac a tes sa ked budete opet spolu.
@anonym_autor za mňa úplne dokonalý vzťah . Ale že úplne dokonalý . Kiežby som si niekedy našiel dievča ako si ty 🙂

@zmrzlinka2021 ty si vazne myslis, ze clovek, ktory ide do vztahu povedzme po 45. roku zivota, tuzi prezivat s tym druhym nejake boje a krizy? zijes v zvlastnom svete. ja som uz tiez pomerne "stara" a veruze, keby som mala mat noveho chlapa, ani za svet by som si ho nenastahovala domov a ani ja by som nesla byvat k nemu. mozno by sme stravili noci aj polovicu roka spolu, ale stale by tam bol priestor, ktory by mal kazdy pre seba. aby bol na mne nalepeny vecer co vecer? dakujem, uz nemam 20.
@mimacaci amen, amen sestra 🙂.