icon

Kam smeruje náš vzťah?

21. jan 2021

Ahojte, potrebujem sa vykecat,som tak nejak nešťastná, smutná ..s priatem budeme spolu čochvíľa 5rok,za ten čas sme toho stihli dosť.. začali sme spolu bývať v podnájme po roku chodenia,bolo to všelijaké,po par mesiacoch sa nam zadarilo , teraz uz 2,3 ročne dieťa ,potom sme žili u jeho rodičov ..neskôr si vzal hypo a kupil byt,.zacali sme teda spolu žiť uz ako rodina oficialne a teraz je ďalšie babo na ceste. No ale problém spočíva v tom.. ze doteraz tu nemame trvalý,ani prechodný pobyt..postu si posiela k rodičom,aj kuriéra.. pritom ja som furt doma. A celkovo co sa týka svadby, stale sa na niečo vyhovára. Ja uz som aj povedala ze moj pohár trpezlivosti pretiekol a proste svadbu uz ani nechcem. On si vraj pobyt zmeni po svadbe, ktorú ani neplánuje.. (čiže opäť výhovoka) som taka cela nasrana.ze vlastne ako žijeme? Prvé babo ma priezvisko po mne,kvoli princípu a druhé bude tiež po mne... Ja uz ani neviem ci chcem byt v tomto vzťahu. Normálne mam take myšlienky ze ked sa malé narodí , chvíľu vydržíme a potom si každý pôjde svojou cestou..ja viem znie to hrozne a nezodpovedne voci deťom.. no sama mam v hlave guláš,ze co chcem vlastne a ze on sa nevie rozhýbať a

Strana
z2
autor
Autor odpoveď zmazal
andreatytler
22. jan 2021

Myslim ze tvoj priatel si nie je isty ze chce s tebou byt do konca zivota alebo ma panicky strach zo zavazkov... nechce sa s tebou viazat. Tomu by nasvedcovalo to ze nechce menit trvale bydlisko alebo s tebou brat hypoteku alebo sa zenit, lebo ak sa rozidete vsetky tieto kroky ten rozchod urcitym sposobom skomplikuju. Takto sa mozete jedneho dna pohadat, ty pojdes k rodicom a vybavene. S bytom si moze robit co chce (preda, prenajme, necha si ho). Zase na druhej strane ma s tebou dve deti a to je ten najvacsi zavazok aky moze byt.... tak neviem.
Ak by si ho postavila pred hotovu vec a on by zmenil nazor a zacal planovat svadbu a vsetko ostatne, bola by si stastna alebo si sa v nom uz privelmi sklamala a uz len potrebujes ten vztah ukoncit?
Je prilis silne priputany k rodicovske rodine... Svokra sa ako sprava? Drzi si jeho (a ostatne deti) pri tele alebo ich podporuje v tom aby sa osamostatnili?
Ak s nim chces ostat, povedz mu velmi odhodlane a kludne ze mas takehoto zivota dost. Ze potrebujes aby vas zacal brat ako svoju rodinu, ze potrebujes aby ste mali rovnake trvale bydlisko, meno a neviem co este. Ze sa s nim nerozides ak to neurobi, ale s takymto zivotom proste nebudes stastna. Ze ma na to tyzden si to rozmysliet. Ak bude suhlasit, nech ti da presny datum kedy ktoru vec urobi.... a hlavne velmi kratky casovy horizont... zajst na urad koli trvalemu pobytu do tyzdna, na matriku koli ziadosti o sobas do mesiaca... ziadne take ze az sa dieta narodi... Tiez by som nejako zacala riesit ten byt aby bol aj tvoj. Ja si neviem predstavit, byvat s niekym a nevlastnit tu nehnutelnost. Citila by som sa ako prizivnik (ak by som neplatila hypoteku) alebo ako najomnik ak by som mu davala urcitu ciastku a pritom by byt nebol aj moj...
Bola som v trochu podobnej situacii. Priatel nic nechcel mat spolocne. Mal panicky strach zo zavazkov. Tlacila som do kupy domu svadby aj deti. Teraz je hrdy majitel domu,hrdo nosi obrucku a je skvely otec... takze da sa to... ze sa na chlapa zatlaci a on sa rozhybe... ale moze aj cuvnut☹ Zelam nech sa stane to co ta urobi stastnou.

autor
Autor odpoveď zmazal
andreatytler
22. jan 2021

Ah jaj... smutne kolko zla vie urobit taka mama ako je tvoja svokra. Nikdy to nepochopim... co si neuvedomuje ze jej syn zostane na svete sam ked zomrie? To je chore...
Mozno som to preskocila a uz si o tom pisala ale, skusili ste nieco ako manzelsku poradnu? Koli detom, by som tomu dala este jednu sancu...aby si mala vnutorny pokoj ze

Strana
z2