icon

Kamarátka bez detí ma straší radami o zdraví dieťaťa

29. jan 2024

Baby idem sa k vám vyžalovať/ posťažovať.

Mám “kamosku” ktorá zatiaľ nemá deti ale má všetko 1000% naštudované a prečítané a nonstop má niečim straší.

Naposledy som sa už akože rozplakala - lebo no posúďte vy.

Malému strihali uzdicku pod jazykom 2 deň po porode - ale zrejme nie úplne, resp nie dostatočne keďže jazýček bol stále akoby “fixovaný” a netvoril špičku tak sa musel urobiť nastrih - dostrihnutie este raz ( 2mesiace mal).
Moja kamarátka tvrdí že to je “strihanie do ziveho a deti to boli a krvaca im to” a pre toto presne ľudia majú rakovinu ústnej dutiny alebo teda rakovinu jazyka.
Prosím vás nie je to náhodou “bežná” vec ktorá sa robí každému “druhému” bábätku?
To akože naozaj z tohto môže vzniknúť rakovina a niečo maligne ?

Ja už nie som asi schopná reálne myslieť keď s nou som v kontakte preto som ten kontakt obmedzila na totalne minimum.
Prosím napíšte mi, čo si o tom celom myslite.

Strana
z2
veronikaszabova
29. jan 2024

Mam 3 deti a ani jednemu nestrihali. Takze to podla mna nerodia kazdemu "druhemu" dietatu.

Ak si niecim nie si ista, kontaktuj pediatra a konzultuj s nim.

beata_k
29. jan 2024

Boliet ho to samozrejme boli, ale rakovinu z toho nedostane. To by potom po kazdom skrabanci alebo porezani do prsta bola rakovina koze.

ibatanecnica
29. jan 2024

viem, že sa to robí - v takom prípade, aký bol váš. Aj ke´d nepoznám nikomu komu dieťaťu by to robili. ALE ja by som takéto reči ignorovala. Toto sú tí najmúdrejší, či vedia všetko lepšie ako lekári, Nič z toho, čo ti povedala nehrozí. Ak by to nespravili, pravdepodobne by to museli neskôr, pretože by dieťa mohlo mať problémy s rozpárvaním
Toto sú takí teoretici čo vedia všetko z netu ale pre prax nepoužíteľní.

pribinak
29. jan 2024

Každému druhému dieťaťu sa to nerobí, ale robí sa to vždy ak to lekár odporučí, čiže nie je to nejaký výmysel, ale lekárom odporuceny a vykonaný zákrok

Rakovina z tohto určite nebude, to naozaj nie

Pre svoje vlastne dobro, prerus kontakt s touto “skvelou “ kamoskou, ako novopečená mama naozaj nepotrebuješ aby tá niekto takto deptal

madeincssr
29. jan 2024

AUTORKA, ak ta "kamaratka katastrofička" psychicky nici, asi by som s nou obmedzil kontakty.

petamich
29. jan 2024

takato kamaratka potesi 🙂 razne zastav tieto reci alebo prerus kontakt

a nie rakovina z toho isto nebude

mabenn
29. jan 2024

s kamaratkou, ktora nema deti by som sa neradila, ani by som s nou detaily nezdielala, pokial ma taky pristup

januska12323
29. jan 2024

Ako môže z obyčajného odrezania/porezania vznikať rakovina? Kamarátka číta pofiderne stránky kde všetko vedia, pravda?

renka30
29. jan 2024

Ja by som asi odstrihla kamaratku. Kazdemu druhemu to asi nerobia ale rakovina z toho isto nie je, ved je to milimetrovy rez, ano boli to, aj krvaca ale normalne sa to zahoji. To by potom aj z vyberania znamienka mohla byt rakovina, hoci sa to robi prave kvoli predchadzaniu rakovine...Dcere strihali uzdicku ako 10 rocnej, bolo to potrebne aj kvoli strojceku na zuby, jej to bolo uplne pri usmeve vidiet ako jej to taha peru, mala medzeru medzi zubami, ktora jej potom krasne zmizla. Ale mozno je kamaratka ako moja svokra, manzelovi to mali robit ale ona mu to nedala, lebo by ho to bolelo (mal vtedy 15 rokov) 😀

danyelia
29. jan 2024

Ahoj, môjmu synovi strihali uzdičku už v pôrodnici, úplne v pohode všetko prebehlo, je to bežný zákrok u detí...ja by som nemohla mať takú múdru ,,kamošku,, 🙄 vôbec by som sa s ňou o takých veciach nebavila...

lneviemmeno
29. jan 2024

jeziiis to mi pripomina moju kamosku, co tiez nema deti, nikdy nebola tehotna a ja co som tehotna tak ma stale poucuje. Ze preco som si kupila iba jednu flasku, ze keby ona caka babatko tak ma minimalne 4, ze do coho mu budem davat vodu? 😂 vodu novorodencovi ale okej. Ze to tehotenstvo strasne dramatizujem, ked som sla na PN ma vysmiala, ze som len leniva a preco sa neprekonam. Ked som jej poslala fotku v 38 tyzdni mojej postavy s bruskom, povedala mi, ze aka som velka ze kolko som pribrala 🤦🏻‍♀️ a takto do mna furt pinda. Cize viem presne jak sa citis, ale netreba take kamosky pocuvat, ja som velmi zvedava aka bude ona ked otehotnie naozaj 😂😂

lenka2710
29. jan 2024

Aj môjmu strihala pediatricka uzdicku a to len vďaka tomu, že si to všimla sestrička, že maly nemôže vyplazit jazyk, resp. sa mu na špičke jazyka robilo srdiečko, uzdicka ho nepustila ďalej! Mal tuším 3 mesiace, a ani nezaplakal! Trosku krvicky so slinami vyšlo von! A s takou kamoškou by som sa veru moc nezaoberala, ved by som osedivela, keby som mala také reči stále pocuvat 🤦‍♀️

ivik4
29. jan 2024

Poslat ju s rozbehom tazko do prdele

vikusjk
29. jan 2024

Dobre si urobila, ze si obmedzila kontakt na minimum. Ani to nezmen ;)

babulkomale
29. jan 2024

To je krawka 🤦
Mojmu to robili, predcasnik. Usta sa mu nezastavia.
Rakovinu ust mavaju fajciari a ked vidim tie tabakove vrecka ako cmulaju mladi, tak aj ti sa mozu chystat na pomalu bolestivu smrt.
Kamosku odstran zo zivota.

zuzubb007
29. jan 2024

No nerobí sa to každému druhému mám dve deti a ani nepoznam dieťa čo mu to robili a to mam x kamarátok čo má deti, je to zákrok, ktorý sa robí máličko, samozrejme, že to dieťa boli aj dospelého by to bolelo v tom má kamoška pravdu, ak ti idú jej rady na nervy nestretavaj sa s nou

lenkakravcova
29. jan 2024

Jedno naše dieťa to tak malo, je to rýchly zákrok, hneď vidno zlepšenie pri dojčení.
Kamarátka hovorí blbosti. Z chirurgického zákroku rakovina nevzniká. Vzniká ale zo stresu (dlhodobého). To jej môžeš odkázať (nech ťa nestraší).

jana_eyre_2
29. jan 2024

Kamarátke by som povedala že jej rady do života ma akurát tak stresujú, či jej to robí radosť..
Nie, nebýva z tohoto zákroku rakovina, kamoška asi rada číta všelijaké pofiderne stránky s konšpiračnymi teóriami..
Otvorene sa obrán, nech si necháva takéto hlúposti pre seba..

martinka13
29. jan 2024

Kamarátka ma evidentne problém, ktorý by možno mala riešiť už s odborníkom. Upozornila by som ju, ak sa nezmení, obmedzila by som kontakt. BTW syn mal nastrih uzdicky 2x. Raz po pôrode a potom v škôlke. Rakovina z toho isto nebude. Nestresuj sa.

anjelicek26
29. jan 2024

Tak samozrejme to boli, ale ten zvysok okolo toho by som jej cosi povedala... mojmu to strihli zle, sikmo, krv vsade, hrozny zazitok, mal ju velmi hrubu... ale bez toho by sa nedalo kojit...

diewcatqoo
29. jan 2024

Ano, je super, ked niekto bezdetny poucuje rodicov. Vsetkym takym radam by som sa vysmiala 🙂

reddflowerlife
29. jan 2024

Ona bude podobny pripad ako moj pacient ktory si rakovinu isiel liecit “bylinkovou terapiou” do Peru a o 2 tyzdne umrel

dota6
29. jan 2024

Celé, čo si o tom myslím je, že každá taká osoba, čo dava nevyžiadané rady a komentáre, ktoré sú prinajmenšom, ako v tomto prípade nemiestne, si zaslúžia o tom vedieť. :D
Povedz jej nasledujúce "vieš moja, že ľudia, ktorí rozprávajú takéto vtákoviny druhým ľuďom, umierajú sami a bez priateľov?"
Daj vedieť ako sa zatvári :D prosím

simca06022011
29. jan 2024

VIes co, nabuduce jej povedz, nech si dieta urobi a prestane ti mudrovat. Ked bude mat svoje moze rozhodovat a potom ju nezabudni strasit. Nie z tohto rakovina nebude, pretoze ta vznika z napr. dlhodobeho drazdenia, urcite nie z chiru zakroku. To potom ked ti vytrhnu zub, napr aj chirurgicky, dostanes rakovinu? Nie.
A boli... no ano boli a krva ca to. Napr. aj napichovanie usi, a kopa mini beznych zakrokov. Ale zabudnu na to, zahoji sa, lepsie ako problemy s tym spojene ak sa to neriesi.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
lamonita
29. jan 2024

Ja by som ju nabudúce vyzvala, nech pošle relevantný zdroj svojich informácií 🤷‍♀️ ze si rada prečítaš o tom a potom sa sama rozhodneš.

simsalabim
29. jan 2024

Kamaratke by som povedala, nech netrepe blbosti a ked chce daco mudre povedat, nech donesie odkazy na ODBORNE studie.

basulaak
29. jan 2024

Zjavne aj hlupost je nakazliva. A tvoja kamoska to teda dobre schytala od niekoho🤭🙈

cacianka
29. jan 2024

@reddflowerlife aj ja som poznala pani, čo bola v pralese líečiť rakovinu, že mesačná kúra,pobyt, po 10 dňoch ju súkromné lietadlo prevážalo naspäť , do 5 dní exitus. Rakovina určite nie je z nástrihu uzdicky , to by bolo z každého plastického zákroku nádorov miliony

luccija
29. jan 2024

Nechcem vedieť čo by Ti povedala, keby hrozila obriezka.Ved tá sa zblazni strachom, keď bude mať svoje dieťa.

Strana
z2