icon

Kamarátka mi závidí štúdium učiteľstva

4. aug 2025

S kamoškou sa poznáme od detstva mame 30 a mam za sebou 2 roky Vš nakoniec som to vzdala a školu nedokončila. Ona je učiteľka. Teraz som na Md a chcem začať zas študovať a keď som jej to spomenula na káve, že učiteľstvo ostala ako obarená až ako keby koktala divne sa usmievala, že aa veď po MD sa vrátiš zas do starej práce a blbé reči. Pritom jej vravím, že chcem ísť do školy a do starej práce sa nevrátiť. Pride mi, že nik nemôže byť učiteľka iba ona.. sklamalo ma to. Manžel vraví, že na tú tému nemam s ňou už rozprávať. Čo by ste jej povedali vy?

benit
4. aug 2025

Co ti pre boha zavidi? Ten mizerny ucitelsky plat ked dostudujes? Niekedy mali uvitelia postavenie, spolocnost si ich vazila, teraz si o nas rodicia len huby otieraju. Ma 4 ludove, ale vsetko vie lepsie. Na studiu pedagogiky nie je co zavidiet.

anonym_489318
4. aug 2025
@anonym_autor

@procrastique nienoba ma plat 1400€ a chváli si. Prvy krat ma podporila asi si myslela, že vtipkujem. A teraz už no ja neviem to nieje pre každého a nieje ľahke sa zamestnať atd

@anonym_autor wau 1400 €? Mne prišla výplata za august bez triednictva a krúžku 1080 €.

simca06022011
4. aug 2025

a mozno len prehanas a nezavidi ti :DDD cele mi to pride z tvojej strany zvelicene, nic take nepovedala co by ukazovalo "ze ti zavidi". Mozno jej pride divne ze jednu skolu si nedokoncila, mas pracu a ides zase do skoly, niektori ludia sa nad tym pozastavia, je to normalne. Neries a rob si ako chces. A podla mna to kludne s nou mozes preberat a kludne sa mozes opytat na jej reakciu, ci jej to nejak prekaza. Mozno neprekaza, len ta napr. lutuje? poznam xy uciteliek, a dobrych a maju toho po krk :DDD tak mozno oba by kamoske tuto profesiu vobec neodporucila, najma ak si takato, ze si vsetko beries k srdcu.

gerdusha
4. aug 2025

@anonym_autor neviem,ci je ôk rozhodnutie ísť študovať učiteľstvo. Tam treba vyzrete osobnosti, tvoj "priblem", s ktorým si sa sem prišla podeliť mi pride trápny...ked ta toto štve, fakt na učiteľstvo nechoď...

komir63
4. aug 2025
@anonym_autor

@ivik4 nenamyslam tak asi zavidi, ze aj ja co som neucila zrazu mozem byt jej kolegyňa

@anonym_autor Nepredbiehaj. Ešte nie si jej kolegyňa a je vo hviezdach, či tú školu vôbec začneš a hlavne dokončíš.

anonym_52b4e0
4. aug 2025
@anonym_489318

@anonym_autor wau 1400 €? Mne prišla výplata za august bez triednictva a krúžku 1080 €.

@anonym_489318 Asi nemáš atestácie a percentá.

mamutka
4. aug 2025

@anonym_autor a prečo si na prvý krát tu školu nezvládla?

autor
4. aug 2025
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, preco si myslis,ze ti zrovna zavidi? Ved ona ma davno taku skolu spravenu a je predsa ucitelka. Toto mi zrovna ako zavist nepripada. Ale z toho ako to pises a ako to riesis kade tade, bez urazky, ale neviem ci teda si zrovna suca na toto povolanie. Nepoviem, kebyze sa jej rovno opytas, ze Janka nepozdava sa ti,ze tam idem...aj keby povedala ano, tak teda povedz mi svoj nazor...a mala by si odpoved z pravej ruky, ziadne dohady v hlave o zavisti a isli by ste dalej. Snad ak sa ti podari tu skolu dostudovat a raz budes ucitelka nebudes tiez riesit kazdy nepodstatny prd co ako ucitelka denne zazijes...tam potrebujes mat dost pevne nervy a asertivitu v malicku...a nie ako tu-toto co citam.

@motylik2559 ved som sa pytala bola ticho

autor
4. aug 2025
@anonym_489318

@anonym_489318 ano 1400

autor
4. aug 2025
@mamutka

@anonym_autor a prečo si na prvý krát tu školu nezvládla?

@mamutka dostala som ponuku do Nemecka

anonym_52b4e0
4. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_489318 ano 1400

@anonym_autor Ale ty nebudeš zarábať 1400€, nemaj veľké oči. Taká cifra v čistom ešte stojí veľa úsilia.

patus_2
4. aug 2025

@anonym_autor určite nezávidí, sama najlepšie vie, že nemá čo závidieť. Možno sa jej nepozdáva niečo iné. A k platu, 1400€ môže mať tak po 2. atestácii, s 12% priplatkom za vzdelávanie, s triednictvom a možno v tom má aj krúžok. Po 6.rokoch štúdia, budeš v najnižšej platovej kategórii a musíš fakt makať, aby si sa k takému platovému rozdielu priblížila.

anonym_33edbc
4. aug 2025

Inak vysvetli mi, kto by ti závidel tú mizernú školu ktorú ešte ani vychodenú nemáš a potom ten mizerný plat a najlepšie nakoniec... to mizerné postavenie v spoločnosti, keď si vlastne totálne hovno. rodičia ťa majú za hovno, deti ťa majú zaň v podstate tiež, zriadovateľ ani nehovoriac... :D

anonym_210139
4. aug 2025
@anonym_33edbc

Inak vysvetli mi, kto by ti závidel tú mizernú školu ktorú ešte ani vychodenú nemáš a potom ten mizerný plat a najlepšie nakoniec... to mizerné postavenie v spoločnosti, keď si vlastne totálne hovno. rodičia ťa majú za hovno, deti ťa majú zaň v podstate tiež, zriadovateľ ani nehovoriac... :D

@anonym_33edbc Nuž, autorka má očividne chabé IQ a jej osobnosť tiež nič moc nie je, takže absolvovanie pedagogickej fakulty napríklad v Ružomberku je pre ňu asi taká méta ako pre inteligentného človeka štúdium medicíny na Harvarde. Proste je to jej mentálny strop, na ktorý je pyšná, hoci ešte štúdium ani nezačala.

laila22
4. aug 2025

@anonym_autor čo by ti mala závidieť? Ona už učiteľstvo vyštudovala... nedáva to zmysel.

michaela329
4. aug 2025

A prečo by závidela? Ona už vyštudovala, dokonca pracuje a má skúsenosti. Možno si skôr myslí, že to nie je vhodné pre Teba. A možno si fokonca myslí, že na to nemáš a nechce, aby si bola sklamaná.

autor
4. aug 2025
@patus_2

@anonym_autor určite nezávidí, sama najlepšie vie, že nemá čo závidieť. Možno sa jej nepozdáva niečo iné. A k platu, 1400€ môže mať tak po 2. atestácii, s 12% priplatkom za vzdelávanie, s triednictvom a možno v tom má aj krúžok. Po 6.rokoch štúdia, budeš v najnižšej platovej kategórii a musíš fakt makať, aby si sa k takému platovému rozdielu priblížila.

@patus_2 pna ma 2 atestacie co je natom zvlastne

autor
4. aug 2025
@anonym_52b4e0

@anonym_autor Ale ty nebudeš zarábať 1400€, nemaj veľké oči. Taká cifra v čistom ešte stojí veľa úsilia.

@anonym_52b4e0 ja velke oci nemam

autor
4. aug 2025
@michaela329

A prečo by závidela? Ona už vyštudovala, dokonca pracuje a má skúsenosti. Možno si skôr myslí, že to nie je vhodné pre Teba. A možno si fokonca myslí, že na to nemáš a nechce, aby si bola sklamaná.

@michaela329 ved to ci na to mam posudzuje niekto iny nie ona si mysli

autor
4. aug 2025
@anonym_210139

@anonym_33edbc Nuž, autorka má očividne chabé IQ a jej osobnosť tiež nič moc nie je, takže absolvovanie pedagogickej fakulty napríklad v Ružomberku je pre ňu asi taká méta ako pre inteligentného človeka štúdium medicíny na Harvarde. Proste je to jej mentálny strop, na ktorý je pyšná, hoci ešte štúdium ani nezačala.

@anonym_210139 aty si co dokazala?? Ha?

autor
Odpoveď bola odstránená
anonym_210139
4. aug 2025
@anonym_autor

@patus_2 pna ma 2 atestacie co je natom zvlastne

@anonym_autor Teraz si prezradila, že o tom nič nevieš a klameš. A ešte si aj vulgárna, nielen hlúpa. Ak má kamarátka 30 rokov, nemôže mať obe atestácie, maximálne ak teraz dokončila prvú. Podmienky sú jasne dané a nie je možné ich obísť, sú tam potrebné roky praxe.

benit
4. aug 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor no paradne vyjadrovanie na buduceho pedagoga. Prehodnot svoje rozhodnutie, ved teba rozhodi cudzi clovek na nete. Co budes robit, ked do teba zacne skakat rodic, nebodaj pubertak?

maya_hi
5. aug 2025

@anonym_autor taká fajná kamoška, no 😏

autor
5. aug 2025
@benit

@anonym_autor no paradne vyjadrovanie na buduceho pedagoga. Prehodnot svoje rozhodnutie, ved teba rozhodi cudzi clovek na nete. Co budes robit, ked do teba zacne skakat rodic, nebodaj pubertak?

@benit to nebude tvoj problem

autor
5. aug 2025
@anonym_210139

@anonym_autor Teraz si prezradila, že o tom nič nevieš a klameš. A ešte si aj vulgárna, nielen hlúpa. Ak má kamarátka 30 rokov, nemôže mať obe atestácie, maximálne ak teraz dokončila prvú. Podmienky sú jasne dané a nie je možné ich obísť, sú tam potrebné roky praxe.

@anonym_210139 ona ma uz po 30

maya_hi
5. aug 2025
@anonym_ca0e7a

@anonym_52b4e0 učiteľka tv :D

@anonym_ca0e7a to malo byť akože zosmiešnenie odboru? 😏 dúfam, že nie si učiteľka

anonym_ca0e7a
5. aug 2025
@maya_hi

@anonym_ca0e7a to malo byť akože zosmiešnenie odboru? 😏 dúfam, že nie si učiteľka

@maya_hi nie to mala byť irónia keď sa citi taka dôležitá, že nechce ani prezradiť aky odbor teda studuje alebo na co sa chce zamerať.

anonym_52b4e0
5. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_210139 ona ma uz po 30

@anonym_autor Je divné, že má po 30ke (koľko?) a už má dve atestácie. Asi nemá rodinu a deti. Ale aj tak to nevychádza časovo. V každom kariérnom stupni musí byť 5 rokov. Zamestná sa ako 24 ročná, rok adaptačné, od 25 samostatný učiteľ, v 30-ke si začne robiť 1.atestáciu. to tiež netrvá týždeň. Od 31 do 36 bude učiteľ s 1.atestáciou a potom môže začať s druhou. Takže koľko má rokov. 37-38? V úvode píšeš, že máte 30. Klameš.

patus_2
5. aug 2025

Tak podľa tvojho vyjadrovania tuším, že kamarátka nezávidí, ale videla konkrétny problém. Ak budeš mať problematické deti alebo rodičov v triede, tak im povieš, že sú hovno?
A čo je zvláštne na tom, že 30 ročná kamarátka ma 2.atestaciu? Nič, jedine to, že ju mať nemôže.