icon

Kamarátka mi závidí štúdium učiteľstva

4. aug 2025

S kamoškou sa poznáme od detstva mame 30 a mam za sebou 2 roky Vš nakoniec som to vzdala a školu nedokončila. Ona je učiteľka. Teraz som na Md a chcem začať zas študovať a keď som jej to spomenula na káve, že učiteľstvo ostala ako obarená až ako keby koktala divne sa usmievala, že aa veď po MD sa vrátiš zas do starej práce a blbé reči. Pritom jej vravím, že chcem ísť do školy a do starej práce sa nevrátiť. Pride mi, že nik nemôže byť učiteľka iba ona.. sklamalo ma to. Manžel vraví, že na tú tému nemam s ňou už rozprávať. Čo by ste jej povedali vy?

autor
5. aug 2025
@anonym_52b4e0

@anonym_autor Je divné, že má po 30ke (koľko?) a už má dve atestácie. Asi nemá rodinu a deti. Ale aj tak to nevychádza časovo. V každom kariérnom stupni musí byť 5 rokov. Zamestná sa ako 24 ročná, rok adaptačné, od 25 samostatný učiteľ, v 30-ke si začne robiť 1.atestáciu. to tiež netrvá týždeň. Od 31 do 36 bude učiteľ s 1.atestáciou a potom môže začať s druhou. Takže koľko má rokov. 37-38? V úvode píšeš, že máte 30. Klameš.

@anonym_52b4e0 ja mam 30 ona nie ked som sa pomylila tak co nemam dovod klamat ma 1400€ a robila si dve atestacky

zuzana76
5. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_52b4e0 ja mam 30 ona nie ked som sa pomylila tak co nemam dovod klamat ma 1400€ a robila si dve atestacky

@anonym_autor ved ste spolu zacali studovat, ake pomylila, zavadzas a ak by kamoska mala 2 atestacie, tak je brutal namakana a nemala by ti co zavidiet, niekomu, kto ide akurat zacinat s VS, sa spamataj.

anonym_52b4e0
5. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Poriadne si vymýšľaš.

zuzana76
5. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to je ako keby si povedala, ze niekto, kto ma PhD, tak zavidi tomu, co ide akurat zacat studium na VS toho isteho odboru, ktory on uz ma davno ukonceny a aj davno preskoceny dalsim studiom.

lauricka
5. aug 2025
@anonym_autor

@deti95060810 ale ak začnem študovať raz na tú tému príde

@anonym_autor čo tak normálne komunikovať? Vidím, že ťa to zaskočilo, akoby sa ti to nezdal dobry nápad. A nechať ju povedať dôvod. Možno je úplne iný, nez si myslíš.

zuzana76
5. aug 2025

ja som mala po 26 rokoch praxe s triednictvom, treti aprobacny predmet (bez atestacii, robila som si treti predmet, ked platilo, ze sa berie ako prva atestacia a pocas studia to zrusili) mala v cistom medzi 1100 - 1300 eur, podla dovolenky, pekne klames

sella38
5. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor podľa zákona je to proste nereálne. Vysokú školu skončí 23-24 ročný človek. Nastúpi hneď do zamestnania, prvý rok je začínajúci učiteľ, ktorý si potrebuje urobiť adaptačné. Po adaptačnom má cca 25. Potom musí byť 5 rokov samostatný pedagogický zamestnanec (do toho sa rok adaptačného nepočíta), čiže má 30, keď si môže urobiť prvú atestáciu. Po získaní prvej musí pracovať ďalších 5 rokov, aby si mohla robiť 2. atestáciu, čiže najskôr v 35 rokoch si môže robiť druhú atestačku. Taký je zákon, oklamať, obísť sa nijako nedá.

zuzana76
5. aug 2025
@sella38

@anonym_autor podľa zákona je to proste nereálne. Vysokú školu skončí 23-24 ročný človek. Nastúpi hneď do zamestnania, prvý rok je začínajúci učiteľ, ktorý si potrebuje urobiť adaptačné. Po adaptačnom má cca 25. Potom musí byť 5 rokov samostatný pedagogický zamestnanec (do toho sa rok adaptačného nepočíta), čiže má 30, keď si môže urobiť prvú atestáciu. Po získaní prvej musí pracovať ďalších 5 rokov, aby si mohla robiť 2. atestáciu, čiže najskôr v 35 rokoch si môže robiť druhú atestačku. Taký je zákon, oklamať, obísť sa nijako nedá.

@sella38 ona teraz tvrdi, ze kamoska ma viac rokov ako ona

dskjhfdlkdjhl
5. aug 2025
@zuzana76

@zuzana76 Este vcera mali obe 30😉

sella38
5. aug 2025
@zuzana76

@zuzana76 no píše tak neurčito a tak ťažko sa číta, že ja z nej neviem vyjsť 😀

lauricka
5. aug 2025
@anonym_autor

@procrastique nienoba ma plat 1400€ a chváli si. Prvy krat ma podporila asi si myslela, že vtipkujem. A teraz už no ja neviem to nieje pre každého a nieje ľahke sa zamestnať atd

@anonym_autor kde žijete vlastne? V BA je opäť 1400 malo, napríklad. Akože učiteľ nezarobí v BA viac ako inde, aké v BA a okolí by sa tým asi nechválil, keď píšeš, že sa chváli.

zuzana76
5. aug 2025
@dskjhfdlkdjhl

@zuzana76 Este vcera mali obe 30😉

@dskjhfdlkdjhl ved ja viem

zuzana76
5. aug 2025
@sella38

@zuzana76 no píše tak neurčito a tak ťažko sa číta, že ja z nej neviem vyjsť 😀

@sella38 lebo klame, len nechapem, naco ten vymysel, uprimna sprava," dievcata vraciam sa studovat Vs, tesim sa ", by bola ovela uveritelnejsia, ako toto trapne divadlo

autor
5. aug 2025
@lauricka

@anonym_autor kde žijete vlastne? V BA je opäť 1400 malo, napríklad. Akože učiteľ nezarobí v BA viac ako inde, aké v BA a okolí by sa tým asi nechválil, keď píšeš, že sa chváli.

sisska96
5. aug 2025
@lauricka

@lauricka to je jedno kde si učitel. Štát platí učitelov

michaela329
5. aug 2025
@anonym_autor

@michaela329 ved to ci na to mam posudzuje niekto iny nie ona si mysli

@anonym_autor tak svojími príspevkami a nedostatkom logiky si jasne ukázala, že kamarátka vie, že na to jednoducho nemáš. Osobnostne a ani inteligenciou.

benit
5. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_210139 ona ma uz po 30

@anonym_autor takto arogsntna osoba co ma sebavedomie do nrba to bude zazitok. Potom sa o uciteloch hovori, co sa hovori ked nam meno robia taketo osoby. Ale to je tak, ked ohidnotenie najnizsie, tak potom je to nabor co nol volakedy vyber.

autor
5. aug 2025
@benit

@anonym_autor takto arogsntna osoba co ma sebavedomie do nrba to bude zazitok. Potom sa o uciteloch hovori, co sa hovori ked nam meno robia taketo osoby. Ale to je tak, ked ohidnotenie najnizsie, tak potom je to nabor co nol volakedy vyber.

@benit ty sa douc pravopis a otieraj si hubu inde co si myslis ze pedagog nema zly den nezahresi? Sa preber

anonym_52b4e0
5. aug 2025
@anonym_autor

@benit ty sa douc pravopis a otieraj si hubu inde co si myslis ze pedagog nema zly den nezahresi? Sa preber

@anonym_autor Pravopisných chýb máš dosť, zbytočne sa rozčuľuješ. Podľa mňa je to aj tak vymyslená téma. A ak pravdivá, len ty radšej ostaň vo svojej práci. A stále nevieme, čo to ty vlastne budeš študovať.

sella38
5. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dúfam, že nedoštuduješ a nebudeš raz robiť hanbu učiteľskému zboru.

benit
5. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor preklepy nemaju nic spolocne s pravopisom, ale nevadi. Ty nemas 1 zly den, ty mas zly kazdy den. Utocis jak diva svina. Radost zit vedla takej osoby.

autor
5. aug 2025
@benit

@anonym_autor preklepy nemaju nic spolocne s pravopisom, ale nevadi. Ty nemas 1 zly den, ty mas zly kazdy den. Utocis jak diva svina. Radost zit vedla takej osoby.

@benit lebo ty si mila reagujem tak ako ty ku mne a ty co robis prezidentku

benit
5. aug 2025
@anonym_autor

@benit lebo ty si mila reagujem tak ako ty ku mne a ty co robis prezidentku

@anonym_autor ty tu vsetkym ukazujes, ako sa spravas, asi kamoska vedela ked ta pozna preco sa cuduje. Predstav si, ze ma. Vystudovane 2 vš,jednu na sk, duhu v čr. To ze ty sa nevies ovladat a vybuchujes tu na anonymne zeny je prejav tvojej inteligencie. Drzim ti palce, aby si konecne tuto vs dostudovala a nasla si miesto v skolstve a zivot ta vycvici.

autor
6. aug 2025
@benit

@anonym_autor ty tu vsetkym ukazujes, ako sa spravas, asi kamoska vedela ked ta pozna preco sa cuduje. Predstav si, ze ma. Vystudovane 2 vš,jednu na sk, duhu v čr. To ze ty sa nevies ovladat a vybuchujes tu na anonymne zeny je prejav tvojej inteligencie. Drzim ti palce, aby si konecne tuto vs dostudovala a nasla si miesto v skolstve a zivot ta vycvici.

@benit dakujem aj tebe prajem nech ta zivot vycvici

irusa
6. aug 2025

Absolútne neviem,čo má závidieť.... učiteľky sú kategória sama o sebe 😄

princezna_bosorka
7. aug 2025
@deti95060810

nič.
viac túto tému pred ňou neotvárala.

@deti95060810 a uz by som ju nepovazovala za kamosku

gerdusha
7. aug 2025
@princezna_bosorka

@deti95060810 a uz by som ju nepovazovala za kamosku

@princezna_bosorka ty si čítala celu diskusiu, či iba tak z brucha strielas reakcie?

anonym_6bdab8
7. aug 2025

@anonym_autor na takú kamošku ser .je veľa ľudí či sa bude tváriť ako kamaráta a potom ťa nepodporí .. nechceka by som také kamarátstvo

sisamisaaa
7. aug 2025

Je to tvoj život alebo kamoškin? Sesternica sa rovnako pozerala na mňa keď som raz povedala že chcem ísť robiť do IT, rovnakú prácu ako má ona. Najprv že to asi nie, potom mi pomohla s otázkami na aké sa mám pripraviť na pohovore, nakoniec som tú prácu získala a robím ju už niekoľko rokov a už to nerieši.