icon

Kamarátka predáva môj dar na Sashe. Ako by ste reagovali?

Včera o 10:53

Co by ste si pomysleli o tejto situacii? Moja kamoska kupila byt a pozvala ma na prvu navstevu. Ja som jej doniesla kvetinku v kvetinaci a este som sa jej pytala, ze ci by chcela susenu lipu, ze mam nazbieranu, ze si moze dat do caju. A ona ze ano. Tak som jej doniesla aj tu lipu. Po par mesiacoch som si vsimla, ze v jej obchodiku na Sashe predavala moju susenu lipu, ktoru s dobrym umyslom dostala, len ju dala do cajovych vrecusok. Normalne som ostala v soku 🤣. Ja by som si toto v zivote nedovolila. Chapem, ze to uz bolo jej a moze si s tym robit co chce, ale mne by to bolo proste blbe a este to prezentuje ako jej vyrobok..

Strana
z3
anonym_2fe3f4
Včera o 14:33
@anonym_autor

@martinmmartin ja som jej tu lipu nedoniesla ako nejaky nevyziadany dar, ktory by mal koncit v kosi. Treba citat poriadne, ze som sa jej vopred spytala a povedala, ze ju chce. A keby som vedela, ze ju chce len pre to, aby ju mohla spenazit, tak by som jej nic nedavala. Takto sa k darom nesprava a navyse takto okato

@anonym_autor tak mozno potrebuje peniaze, co vies ako je na tom.

anonym_2fe3f4
Včera o 14:36
@anonym_f156e5

Akože ty budeš tiež celkom mimo. 😁 sorry not sorry

@anonym_f156e5 asi tak, mozno sa dotycna aj potesila ked sa autorka odmlcala, ani netusi ze za to vdaci predavanej susenej lipe. 😃

tomiholjubavi
Včera o 14:36

Mňa by to tiež urazilo. Neznášam, keď niekto berie dary ako posuvné. Neraz sa mi stalo, že som rodine bývalého muža niečo dala a vratilo sa mi to o polroka naspat. 😅
S kamoskou by som sa bavit neprestala, ale povedala by som jej na rovinu, že som našla moj dar v jej obchode a preto jej už nič nedám. Vždy, keď som videla niekoho posúvať dary, viac odo mňa nič nedostal.

autor
Včera o 14:41
@simona_racz

@anonym_autor tak to ešte čo povieš na to čo urobil kamarát. Boli v kúpeloch ako celá rodina, a jeho rodičia vyhrali na kvíze kúpeľné oplátky. Dali to ako darček synovi (tomu kamarátovi), jemu nepasovala príchuť, tak to zobral ako darček na návštevu, ako suvenýr z kúpeľov. Nakoniec vysvitlo že je to staré. Takže darček sa 2x podaroval ďalej ako primárny darček. Ako by sa mal cítiť teraz on alebo tí rodičia? Lebo oni sa tiež dozvedeli že ich darček bol vlastne darovaný ako darček. A ešte dokonca ani nevedeli že syn to posunul príbuzným. Až tam sa dozvedeli že tam skončil ich pôvodný darček ktorý vlastne vyhrali oni.

@simona_racz ale ved to je nieco uplne ine. Pochop, ze moj darcek bol ziadany, vyslovene povedala,ze ho chce. A nasledne sa ho snazila spenazit. To nie je tvoj priklad, kde sa niekde nieco vyhra a posuva sa to dalej ako nieco nechcene a navyse sa to nepredava dalej

zuzubb007
Včera o 14:47
@misiak7777

@zuzubb007 ja @autorku chápem že ju to naštvalo. Pretože ona strávila čas zbieraním, sušenim a kvargľa jej námahu spenazi.. keby to bol nevyziadany dar, tak ok. Príde mi to využivačné

@misiak7777 hlavne ani nevie či predáva skutočne tu jej lipu, pretože bežne sa to dá kúpiť, a ak jej nedarovala kila toho tak skutočne si namýšla autorka

autor
Včera o 14:49
@zuzubb007

@misiak7777 hlavne ani nevie či predáva skutočne tu jej lipu, pretože bežne sa to dá kúpiť, a ak jej nedarovala kila toho tak skutočne si namýšla autorka

@zuzubb007 jaj, cize ked na sashe predavala malovane obrazky a potom tam kratko po mojej navsteve pridala lipu, tak to urcite nebude moja, ze 😆

anonym_2cef88
Včera o 14:53

@anonym_autor odveci ale link na cajove vrecuska nemas ? ja mam plno nasusenej lipy a celkom ma to zaujalo dakujem

ale chapem ze ta to stve najma ak si to sama vypytala uz by som jej asi nic take nedavala

iwesska
Včera o 15:03

Mala si jej odpisat na inzerat,ze ju kupis od nej vsetku,ci by ti dala zlavu. Chcela by som vidiet reakciu😂😂😂

anonym_0dc793
Včera o 15:53

@anonym_autor Zamrzelo by ma to a veľmi dobre by som si rozmyslela či dotyčná odo mňa dačo nabudúce dostane - maximálne tak lacnú čokoládu z lidla.
Tie čo ste sa do autorky pustili sa spamätajte, sak ta lipa sama nezoskocila zo stromu, neodpochodovala do lavora, neumyla sa, nevytriasla zo seba chrobáky, nenaskakala sama do sušicky.
Mnohé tu vyrábate rôzne veci, hackujete, prerabate nábytok. Jak by sa vám ľúbilo keby si daktora vaša kamarátka zaželala nech jej uhackujete 4 košíky či prebrusite a nslakujete komodu. Vy sa s tým trápite xy hodín, tešíte sa ako jej skrášlite domov a madam čo nemá kozku na papuli to hneď strčí na sashe ako svoj výrobok.

anonym_0dc793
Včera o 15:57

@anonym_autor ešte taký detail ze ak tu lipu nepredávala ako dekoráciu ale na čaj dakto prajny ju môže natrieť SOI-ké. Na predaj bylín musíš byť farmaceut a mat živnosť ci podnikanie v tejto oblasti. V EÚ prísne regulované.

anonym_ada2c2
Včera o 16:16

su ludia, ktori nevedia povedat nie tak prikyvnu aj ked tu danu vec nepotrebuju. Znama tak robi bezne a potom to preda, vyhodi

marsmykkok
Včera o 17:14

@anonym_autor Chápem ťa, ak si sa jej spýtala a chcela jasné že si očakávala že to minie pre seba a nebude to mať na predaj. Druhá vec je že možno fakt ju donútili okolnosti... Vieš ako je to ak kúpiš byt, pár tisíc dáš viac ako chceš, do toho rôzne poplatky, treba posteľ a také a zrazu zistíš že nemáš ani kde spať lebo nemáš na posteľ alebo ako variť lebo nemáš na hrniec. A proste sa len vynašla a predáva všetko čo ju napadne, aby bola na tom lepšie a nie je to nič osobné. Zase nerobila by som oduté decko zo seba, skús ju proste konfrontovať s tým že ti vyhodilo jej Sashe a videla si to tam a uvidíš ako sa obháji...

anonym_f79215
Včera o 17:20

Zarazilo by ma to porozprávala by som sa s ňou prečo to urobila. Nerušila by som úplne vzťah s ňou.
Je blbé predávať niečo, čo dostala darom, nemá sa to robiť.
Ja som viac krát dostala dar ktorý som dala ja.

helenbozka
Včera o 18:57

@anonym_autor a to je z toho taký veľký kšeft? 😳 Nevyznám sa, preto sa pýtam... Je to naozaj niečo tak záväzné, aby si s ňou kvôli pár lístkom zo stromu prerušila kontakt?
Záleží, či je to dobrá kamarátka, v tom prípade je to malicherné... Ak to bola len kamarátka do počtu, ber ju s rezervou a nena💩 sa na to, je to zbytočné

anonym_da9e77
Včera o 19:36

Nepovedala by som na to asi nič ale určite by ma to zamrzelo

hefo
Včera o 20:04

Ja ti nevím Karle, ale z toho, ako je napísaný ten úvodný príspevok, sa mi to javí tak, že si jej to ponúkla nie ako vzácny darček (konkrétnu vec), ale ako nejaké "prebytky zo záhrady" (hromadnú surovinu, niečo ako trebárs košík sliviek). Na tom nevidím nič zlé, keď sa to zužitkuje.

slavomira236
Včera o 20:47
@dorizzz

@slavomira236 zbierala si niekedy lipu? Ja kvoli vcelam a osam nie. Je to sice “len lipa” ale pointa je niekde uplne inde…

@dorizzz ano zbierala som a susila na caj j. Ja som nathala ychlo na strom som neliezla. Ked som bola na zakladkeiez som chodila trhat s mamou

Strana
z3