Kamarátka žiada vrátenie peňazí po bankrote
V koróne sme sa dostali do fin. problémov, dobre našliapnuté podnikanie išlo skoro na nulu a my sme nemohli splácať svoje úvery. Prešla som teda osobným bankrotom, všetky dlhy boli vymazané a som čistá dnes mám opäť normálny život a úroveň, na akú som bola zvyknutá ako podnikateľka. No teraz, po rokoch od bankrotu sa na mňa obrátila vtedajšia kamarátka že jej mám vyplatiť jej peniaze, ktoré mi požičala, je to viac ako 18000eur. Ona nedokáže pochopiť že ja už žiadne dlhy nemám, ja už neviem ako jej to vysvetliť...
Sprosté ste obe. Aj kamarátka ze dá od seba preč takú sumu v dnešnej dobe je každé euro dobre a aj ty ze nemáš v sebe kus sebauvedomenia ze sa patrí jej to sakra vrátiť. Hoci po splátkach.. Ze nemáš dlhy OK. Ale ty nemáš ani morálku
@anonym_autor však ale ak si si požičala od kamošky tak tento dlh predpokladám nebol zmazaný!!!! Len tie čo si mala nejak zmluvne ošetrené.
@anonym_autor Tak ty si teraz,žiješ ako veľká podnikateľka,a že si odrbala kamarátku ti nie je ani troska hlúpe,ešte sa tu tým chvália.Takych podnikavcov je na bkati,čo vyhlásili bankrot,aby nemuseli splácat dlhy,začali pod inou značkou fungovať na novo a tvária sa ako spása sveta.
@alickapusinka no, pointa je, ze ona ich teraz NEMOZE vratit. resp. nemoze vratit jednemu a ostatnym nic, lebo by jej za to mohol byt zruseny bankrot za preferovanie veritela
@janagem Keby chcela nájde spôsob,veď ona je už za vodou,tak môže dať kamarátke"nenávratnú pôžičku".Neviem či sa to skutočne sa,len mi to tak napadlo.Jednoducjo,kde je vôľa je aj cesta.,No pani podnikateľka na úrovni očividne voľu nemá.....
@anonym_autor 🤮🤮🤮
Nedá sa bankrot uskutočniť iba keď už az exekúcie trvajú nejakú dobu?
Tak pre všetkých čo ma tu urážajú by som to chcela dať na pravú mieru. Súd a aj správca konkurznej podstaty jasne uviedol, že nebol ŽIADNY nekalý zámer pri žiadaní o inštitút osobného bankrotu nakoľko sa pohľadávky pôvodne splácali absolútne bez problémov, bez omeškaní aj keď celkom mesačná splatná suma prevyšovala niekoľkonásobne priemernú mzdu v SR. Využitím inštitútu osobného bankrotu som iba využila možnosť, ktorú má každý občan SR, rovnako ako máte vy poniektorí možnosť brať všelijaké sociálne dávky.
Prečo mám niekomu teda len tak dávať 18000, keď táto pohľadávka podľa ZÁKONA neexistuje?? Kto by tu len tak niekomu prosím vás daroval svoj pár mesačný príjem????
Tak pre všetkých čo ma tu urážajú by som to chcela dať na pravú mieru. Súd a aj správca konkurznej podstaty jasne uviedol, že nebol ŽIADNY nekalý zámer pri žiadaní o inštitút osobného bankrotu nakoľko sa pohľadávky pôvodne splácali absolútne bez problémov, bez omeškaní aj keď celkom mesačná splatná suma prevyšovala niekoľkonásobne priemernú mzdu v SR. Využitím inštitútu osobného bankrotu som iba využila možnosť, ktorú má každý občan SR, rovnako ako máte vy poniektorí možnosť brať všelijaké sociálne dávky.
Prečo mám niekomu teda len tak dávať 18000, keď táto pohľadávka podľa ZÁKONA neexistuje?? Kto by tu len tak niekomu prosím vás daroval svoj pár mesačný príjem????
@anonym_autor Len tak DAROVAL? Ty si fakt vadná. Ty jej nič nedaruješ, ale vraciaš. V tvojom prípade zrejme kamarátka darovala niekoľkomesačný plat tebe!!!! To ale už takto nevidíš 🤮
@anonym_autor stale si nenapisala ze ci bola tato pohladavka byvaj kamaratky uvedena ako pohladavka v ramci tvojho osobneho bankrotu?
jasne, "odrbat" ludi o peniaze a vyhalsit osobny bankrot a potom si kludne zit dalej.. to je pre niektorych priam vykupenie. A este sa budu cudovat, co bezna zena, vraj kamaratka, otravuje teba po osobnom bankrote... kamaratke si povedala, ze si ma pohladavku nahlasit, a riesit ju.. splacala si aj jej nieco? ci si sa tvarila, ze vlastne jej nic nedlzis...? Lebo to je u nas uplne bezne, likvidacie, bankroty, tisko tisko, len nech sa nic nevie.. odpracu sa z trhu taketo osobky a ked sa preberieme o par mesiacov, ze niekto nieco dlzi, uz ich niet...
Nehnevej sa, ale podnikatelka co splaca/splacala dlhy v takej vyske, ak nevrati "kamoske" ci uz ma alebo nema po osobnom bankrote nieco, nema chrbtovu kost.. popravde ovela stiplavejsi nazov by som tomu dala. presne za to ze je takato moznost u nas, sa tu tak zle funguje.. stale dookola su ludia, co niekomu dlzia prachy a nezaujima ich to. Vsak ostatni nech si zarobia, alebo nech tiez vyhlasia bankrot :DDD A este si kludne a spokojne ziju dalej...
Pardon za vyrazy, ale toto mna neskutocne vytaca...
ta pohladavka existuje nevyparila sa len je nevymahatelna
Toto musí byť troll, nikto príčetný sa na toto nemôže spýtať. Bankrot, nebankrot, chodila by som po kanáloch keby som kamarátke dlžná také peniaze 😬
Ked ti raz zhori auto alebo dom necuduj sa,na take k..vychcane ine neplati.
A este ta aj ona nazyva kamaratkou? Bezcharakterna svina a nie kamaratka.
@anonym_autor sorry autorka ale pri OB nejde o to ze dlz prestane existovat, ale ze je nevymahatelny… mas pekne pokrivenu vedomost o zakonoch, rovnako ako mas pokrivenu moralku, nikto ta neuraza, tebe pomohla kamoska ked si bola v nudzi a ty sa tvaris ze ja nic ja muzikant… nepovracias sa pri pohlade do zrkadla?
100% vymyslené 😉
@anonym_autor Ty pani podnikateľka na úrovni, chrbtová kosť bola zahrnutá v bankrote však?!
@anonym_autor inak korona bolo koľko? 5 rokov dozadu? A to si stihla aj OB aj sa zase z toho pozbierať? No si fakt "sikovna" podnikatelka, to sa musí nechať 👌 ze sa pri pohľade do zrkadla zo seba nedovracias je priam zázračné.
@anonym_autor Zo zakona neexistuje, ale mas moralnu povinnost peniaze vratit a kazdy clovek, co ma chrbtovu kost ich vrati, aspon prejavi snahu. Zjavne nie tvoj pripad. Ale bolo by pekne vidiet teba, ake hysaky by si mala na mieste tej kamaratky. Vcelku si slusne vychcana. Nezbaudni si zase napoziciavat a daj si dalsi bankrot aj nabuduce
@anonym_autor že ti nie je k.k.tno zo seba. Tfuj!
Toto jeden pričetny čolovek ani nemože vymyslieť. Nieto ešte myslieť naozaj važne.
@anonym_autor svojim komentarom navysujem pocet komentarov, nech je ucel tohto prispevku splneny. Nic to ale nemeni na fakte, ze tento prispevok je predpokladam opat vymysleny. Preco? Nuz ak niekto dokaze rozbehnut podnikanie a prejst bankrotom, tak snad je dostatocne lucidny na to, aby co to vysvetlil byvalej kamoske.
@anonym_autor svojim komentarom navysujem pocet komentarov, nech je ucel tohto prispevku splneny. Nic to ale nemeni na fakte, ze tento prispevok je predpokladam opat vymysleny. Preco? Nuz ak niekto dokaze rozbehnut podnikanie a prejst bankrotom, tak snad je dostatocne lucidny na to, aby co to vysvetlil byvalej kamoske.
@janababana príspevok je mozno vymyslený, ale takéto kreatury existujú aj v reálnom živote.
Zo zákona povinnosť síce nemáš, ale nie je ti to blbe? Si vezmi, že je to opačne a ona dlhuje tebe. To jej nemôžeš nejak aspoň splácať?
@anonym_autor no a prave preto NEZNASAM tento institut "osobny bankrot" To musel vymysliet len idiot pre idiotov ! Uboha zena, co ti tie prachy pozicala, doplaca na tento jeb*** system. Ze ona nechape?! To TY zrejme nic nechapes,povazujes sa za podnikatelku na urovni? Zarob tie peniaze a laskavo jej ich vrat a to aj s urokmi a do smrti jej bud vdacna.
Nuž, ja si celkom dobre pamätám čas, keď sa tento inštitút zavádzal, alebo keď sa menil Exekučný poriadok, končili viacerí exekútori, zaviedol sa inštitút starých exekúcii, ľudia tomu tlieskali a boli šťastím bez seba. Krútili sme hlavou, ako sa podporuje nezodpovednosť, ale ako píšem, väčšina bola nadšená, často škodoradostná.
Nadšenie kus opadne, keď sa človek ocitne na strane veriteľa, že?
@anonym_autor 2940. To je suma ktorú mi dlhuje bývalý zamestnávateľ ktorý sa dal radšej na bankrot ako by mi to mal zaplatiť. Porsche prepisal na syna, byt na ženu. Chatu na mamu. A vybavené. A ja čo som unho pracovala tri mesiace zadarmo musím pochopiť že on ma to legálny nárok a jeho dlh voči mne neexistuje....Už je to pár rokov ale stále ma serie keď vidím že si okamžite založil inú firmu keď tú kde som pracovala, nechal zbankrovat...len toľko som chcela ..
@anonym_autor 2940. To je suma ktorú mi dlhuje bývalý zamestnávateľ ktorý sa dal radšej na bankrot ako by mi to mal zaplatiť. Porsche prepisal na syna, byt na ženu. Chatu na mamu. A vybavené. A ja čo som unho pracovala tri mesiace zadarmo musím pochopiť že on ma to legálny nárok a jeho dlh voči mne neexistuje....Už je to pár rokov ale stále ma serie keď vidím že si okamžite založil inú firmu keď tú kde som pracovala, nechal zbankrovat...len toľko som chcela ..
@hopsas takých je veru celá,a dotyčná "pani podnikateľka na úrovni"podľa jej vyjadrenia,bude tiež z takého vreca,
Len uplny hajzel a spina moze totok tu napisat a este sa citi ublizene, nepochopim takych ludi ako je autorka,, je mi z takych ludi zle 🤮

Rozdiel je ci bol konkurz alebo splátkový kalendár