icon

Kamarátka žiada vrátenie peňazí po bankrote

29. okt 2025

V koróne sme sa dostali do fin. problémov, dobre našliapnuté podnikanie išlo skoro na nulu a my sme nemohli splácať svoje úvery. Prešla som teda osobným bankrotom, všetky dlhy boli vymazané a som čistá dnes mám opäť normálny život a úroveň, na akú som bola zvyknutá ako podnikateľka. No teraz, po rokoch od bankrotu sa na mňa obrátila vtedajšia kamarátka že jej mám vyplatiť jej peniaze, ktoré mi požičala, je to viac ako 18000eur. Ona nedokáže pochopiť že ja už žiadne dlhy nemám, ja už neviem ako jej to vysvetliť...

lienka.7
29. okt 2025
@hopsas

@anonym_autor 2940. To je suma ktorú mi dlhuje bývalý zamestnávateľ ktorý sa dal radšej na bankrot ako by mi to mal zaplatiť. Porsche prepisal na syna, byt na ženu. Chatu na mamu. A vybavené. A ja čo som unho pracovala tri mesiace zadarmo musím pochopiť že on ma to legálny nárok a jeho dlh voči mne neexistuje....Už je to pár rokov ale stále ma serie keď vidím že si okamžite založil inú firmu keď tú kde som pracovala, nechal zbankrovat...len toľko som chcela ..

@hopsas toto je žiaľ realita dnešného podnikania. Pokial robíš u nejakého sukromnika, zabudni, ze od neho niečo niekedy vysudis. Moja sestra sa takto súdila s bývalým zamestnávateľom o neplatnosť výpovede. Kým sa po 7 rokoch dopracovala k rozsudku, firma dávno už neexistovala. A pán podnikateľ toto urobil este 2x. Na 3x vsak už "narazil"...

zoe111
30. okt 2025
@lienka.7

@hopsas toto je žiaľ realita dnešného podnikania. Pokial robíš u nejakého sukromnika, zabudni, ze od neho niečo niekedy vysudis. Moja sestra sa takto súdila s bývalým zamestnávateľom o neplatnosť výpovede. Kým sa po 7 rokoch dopracovala k rozsudku, firma dávno už neexistovala. A pán podnikateľ toto urobil este 2x. Na 3x vsak už "narazil"...

@lienka.7 toto je vymyslená téma, aby stúpol ľuďom tlak. Ale reálne také k... y existujú. Na nich platia potom iné veci, ako sa dostať k vlastným peniazom.

janage
Autor odpoveď zmazal
janage
30. okt 2025

Keby si sa autorka tak intenzívne snažila nájsť spôsob ako tej žene tie peniaze vrátiť.
Tebe je fakt jedno, že ty si žiješ svoj podnikateľský štandard na úkor druhých?
Opýtam sa ak by si jej dávala v hotovosti po 2tis. mesačne ako by to bolo dokázateľné?

mamka34
30. okt 2025

@anonym_autor počula som o tom, že takéhoto podnikateľa niekto z dediny vzal a priviazal v lese k stromu. Dostal podmienku, ale aj peniaze späť.

anie888
30. okt 2025

@anonym_autor ak si tento dlh uviedla v bankrote, nemusíš nič vrátiť. Z morálneho hľadiska si poriadna potvora

callisia
30. okt 2025
@lienka.7

@lienka.7 ako "narazil"? Čo sa mu stalo?

anonym_452e4e
30. okt 2025
@hopsas

@anonym_autor 2940. To je suma ktorú mi dlhuje bývalý zamestnávateľ ktorý sa dal radšej na bankrot ako by mi to mal zaplatiť. Porsche prepisal na syna, byt na ženu. Chatu na mamu. A vybavené. A ja čo som unho pracovala tri mesiace zadarmo musím pochopiť že on ma to legálny nárok a jeho dlh voči mne neexistuje....Už je to pár rokov ale stále ma serie keď vidím že si okamžite založil inú firmu keď tú kde som pracovala, nechal zbankrovat...len toľko som chcela ..

@hopsas mám podobnú skúsenosť, muž pracoval pre jednu firmu ako živnostník (robil im servis počítačov) ešte ho svinka nechal vymeniť SSD disk v PC a potom mu jeden so zamestnancov povedal či vie že firma ide do konkurzu ostal dlžný vyše 4000 Eur a obratom založil druhú firmu kde podniká s úsmevom na tvári a vieš čo je najväčšia drzosť? vraj čo on s tým má dlhy si máme uplatniť u správcu konkurznej podstaty (hej postaviť sa do radu kde už stojí banka s nesplateným úverom) a minule volal či by muž neprišiel lebo mu nefunguje notebook a kasa a on má problém s predajom

carter30
30. okt 2025

Dievča zlaté, môjmu mužovi raz dlžil tebe podobný človek a to bola polovica tvojho dlhu. Tak isto sa nemal, po niekoľkých výzvach, prosíkaniu o vlastné peniaze, kde sme my s deťmi nemali čo do úst a dotyčný si užíval luxus po dovolenkách, autá atď. Bohužiaľ to zašlo až do toho štádia, kde na to dvaja ľudia určený s hrubými krkmi sa prišli porozprávat a čuduj sa, na druhý deň peniaze boli na účte. 👌 Takže tak. Si úbohý človek bez chrbtovej kosti a to som povedala veľmi pekne!

anonym_c38af0
30. okt 2025

@anonym_autor bud rada ze este nie si na sude , prve co si mala urobit vratit jej tu sumu

anonym_6990e6
30. okt 2025

@anonym_autor osobný bankrot neznamená, zbavenie sa dlhov bez čiastočného splatenia alebo splátkového kalendára https://www.centrumpravnejpomoci.sk/sekcia/7-za...

zazka666
30. okt 2025

@anonym_autor no teda, ty máš hrošiu kožu. Vráť jej ich!!!

derdia
30. okt 2025

@anonym_autor osobny bankrot ok....ved to je najjednoduchsie vyhlasit bankrot... Ale jej peniaz3 ktore ti poziciala na to sa tvoj osobny bankrot nevztahuje... Ako ma ona k tomu prist... Ze ty vyhlasis bankrot a ona co?
Ona musela niekd3 tie peniaze zarobit a ty si ich zlikvidovala.... Co to ma s tym ona spolocne? Samozrejme ze ich mas vratit...
Kamaratka nie je stat.

derdia
30. okt 2025

Vacsinou tito co vyhlasuju osobny bankrto velmi dobre vedia co robia... Je to super biznis....
Popisem na mamicku na otecka posposielam kade tade a potom vyhlasim bankrot...
A este ich treba lutovat.

derdia
30. okt 2025

Ponaucenie vyplyva nepoziciavat... Nikomu. Ani sestre alebo bratovi.

anonym_7bcdbb
30. okt 2025
@anonym_c4c0ad

@anonym_autor stale si nenapisala ze ci bola tato pohladavka byvaj kamaratky uvedena ako pohladavka v ramci tvojho osobneho bankrotu?

@anonym_c4c0ad určite nebola. Prečo bola asi autorka v osobnom bankrote keď si nevie spočítať 2 a 2. Kamoška jej požičala na dobre slovo a teraz sa autorka snaží vyvliecť zo záväzku.

anonym_c4c0ad
30. okt 2025
@anonym_7bcdbb

@anonym_c4c0ad určite nebola. Prečo bola asi autorka v osobnom bankrote keď si nevie spočítať 2 a 2. Kamoška jej požičala na dobre slovo a teraz sa autorka snaží vyvliecť zo záväzku.

@anonym_7bcdbb ak nebola tak je to jasny nepoctivy zamer a cely OB by jej mal byt zruseny

anonym_fb81ee
30. okt 2025

@anonym_autor uviedla si kamarátku v zozname veriteľov?

alickapusinka
30. okt 2025
@anonym_autor

Tak pre všetkých čo ma tu urážajú by som to chcela dať na pravú mieru. Súd a aj správca konkurznej podstaty jasne uviedol, že nebol ŽIADNY nekalý zámer pri žiadaní o inštitút osobného bankrotu nakoľko sa pohľadávky pôvodne splácali absolútne bez problémov, bez omeškaní aj keď celkom mesačná splatná suma prevyšovala niekoľkonásobne priemernú mzdu v SR. Využitím inštitútu osobného bankrotu som iba využila možnosť, ktorú má každý občan SR, rovnako ako máte vy poniektorí možnosť brať všelijaké sociálne dávky.
Prečo mám niekomu teda len tak dávať 18000, keď táto pohľadávka podľa ZÁKONA neexistuje?? Kto by tu len tak niekomu prosím vás daroval svoj pár mesačný príjem????

@anonym_autor ako daroval.TY ked si si išla požičať tak kamarátka nemala papier a TY druhy.Jena si požičala od druhej.To sa najde naivka že 18 tisic len tak niekomu dám.Stači že ma potvrdenie z banky že TI previedla na účet peniaze a už to je dôkaz na súd. Ak mala papier a do konkurzu jej pohľadavka nebola zahrnuta môže si sudnou cestou výmahať.Stači že bude mať papier z banky o prevode peniaze to je tiež dôkaz.A bude tam napísane že pôžička komu a koľko.

alickapusinka
30. okt 2025

Na starobu na dôchodok ťa to dobehne exekucia.Neboj na takých ako TY príde.

zazka666
30. okt 2025
@anie888

@anonym_autor ak si tento dlh uviedla v bankrote, nemusíš nič vrátiť. Z morálneho hľadiska si poriadna potvora

@anie888 hyena je to

anonym_55f094
30. okt 2025
@simona20201309

@anonym_autor vážení, vitajte na Slovensku. Kamarátka sa svojich peňazí nikdy nedočká.
18tis je ešte nič oproti tomu koľko podobných hajzlov ,,podnika" rovnako. Aj niekoľko krát dajú svoju firmu do krachu (len menia nazvy firmy) a vy svoje peniaze nikdy neuvidíte. Nepomôže vám ani najvyšší súd. Ako píše autorka - je čistá, oficiálne nemá žiadne dlhý. Kamoška sa môže klepkat po čele.
Viete koľko je takých podnikateľov? Napoziciavaju a vyhlásia krach pritom majú obrovské zákazky, desiatky nehnutelnosti, 4 porsche v garáži.
Jedným slovom SLOVAKIA
Raj pre podvodníkov, na čele s našimi politikmi

@simona20201309 to poznáme ...my sme tak požičali kamarátovi 75000€ ,on dal firmu do konkurzu a nám do očí tvrdí že nám nič nedlhuje ,že si od nás nič nepožičal . Hlavná vec že on sa má dobre a pani manželka sa tvári ako dáma .( A o všetkom vie ) Pritom takto pookradal aj cudzích ľudí ,od ktorých pobral peniaze za zákazky ,ktoré nedokončil .

evansova
30. okt 2025

@anonym_autor Ale nehovor! Ty už žiadne dlhy nemáš? A kto ich za teba splatil, nemecki vojaci?
To by dokázal každý,nnarobit dlhý a potom zbankrotovať!
A žena, ktorá ti požičala značnú sumu bola tvoja kamarátka? A teraz ti je čím? Keď treba vrátiť, tak už kamarátkou nie je?
Som nekonfliktný človek, ale podvodníci tvojho druhú má nekonečné rozčuľujú a čo ešte ti, ktori sú takí hlúpi, že to napíšu sem!
Čo si čakala, metal za to, že si schopná? Si, všetkého, fuj!

uzivajden25h
30. okt 2025
@anonym_55f094

@simona20201309 to poznáme ...my sme tak požičali kamarátovi 75000€ ,on dal firmu do konkurzu a nám do očí tvrdí že nám nič nedlhuje ,že si od nás nič nepožičal . Hlavná vec že on sa má dobre a pani manželka sa tvári ako dáma .( A o všetkom vie ) Pritom takto pookradal aj cudzích ľudí ,od ktorých pobral peniaze za zákazky ,ktoré nedokončil .

@anonym_55f094bvy ste dali zálohu 75 tisíc na čo?. Na dom?. Šialenci ste vy

anonym_ac9561
30. okt 2025

Takže milá autorka už som to zistila za teba, keďže si zamlcala veritela,tak to môže byť považované za nepoctivy zámer, takže je dôležité aby si sa s ňou snažila dohodnúť na vyplatení lebo je pravdepodobné, že to skončí zrusenim celeho oddlzenia
Zbytočne si sa radovala aká si na úrovni 🤭jedine sa môžeš ,, zachrániť,, ze sa s ,, kamoškou,, dohodnes a jej to pekne krásne zacvakas😉

dianaaaaa
30. okt 2025

Teba sa nedá nazvať inak ako chudera

maminka0803
30. okt 2025

@anonym_autor bože aký ste všetci múdri a morálne založení..
trošku zle formulovaná otázka, ale predpokladám, že keď ste prešli bankrotom, súčasťou toho bankrotu bol aj tento dlh kamarátke.. ak pošlete čo i len časť z tohto dlhu, ostatní veritelia sú týmto znevýhodnení a teda sa veľmi ľahko dostanete do situácie keď vás niekto môže nahlásiť za zvýhodňovanie veriteľa a celý bankrot vám zrušia a budete tam kde predtým.. proste jej treba vysvetliť, že to nie je o tom, že jej to nechcete vrátiť ale orgány rozhodli o vašom oddlžení a vy jej to nemôžete vrátiť bez toho aby ste si narobili ďalšie problémy..

A pre ostatných, neviete aká je/bola situácia, neviete v akej výške mohli byť tie ostatné dlhy a ako sa to stalo, dlhy sa musia uvádzať všetky, ak to mali dámy písomne tak musela uviesť aj toto, inak by to zase bolo zvýhodňovanie veriteľa keby to nenahlásila a zase by jej mohol celý bankrot na tom padnúť..

Úprimne, kamarátka nekamarátka, ja byt v takej situácii nedám jej ani cent lebo v dnešnom svete už ani rodine nemôžte veriť.. už som videla také nie raz (robím s takýmito ľuďmi)
dohodnú sa na splátkach mimo tohto, zaplatí prvú splátku, a druha strana si zmyslí že pošli mi okamžite celú sumu inak pôjdem nahlásiť že si ma zvýhodnila.. veľa krát to aj urobia keď nemajú na celú sumu.. lebo v konečnom dosledku oni o nič neprídu, keďže oddlženie sa zruší.. mama s dcérou, brat so sestrou, kamaráti, kolegovia atd.. je to úplne jedno keď ide o peniaze.. aj za menšie sumy..

maminka0803
30. okt 2025
@mircalla

@anonym_autor Zo zakona neexistuje, ale mas moralnu povinnost peniaze vratit a kazdy clovek, co ma chrbtovu kost ich vrati, aspon prejavi snahu. Zjavne nie tvoj pripad. Ale bolo by pekne vidiet teba, ake hysaky by si mala na mieste tej kamaratky. Vcelku si slusne vychcana. Nezbaudni si zase napoziciavat a daj si dalsi bankrot aj nabuduce

@mircalla zo zákona nesmie už teraz tie peniaze vrátiť, mohla by sa dostať do oveľa väčších problémov v akých bola predtým.. skúste si o tom niečo prečítať skôr ako budete znovu moralizovať..

magdalienka11
30. okt 2025

@anonym_autor keby si bola na mieste kamarátky, tiež by si si myslela, že je všetko ok? Keby si jej požičala a teraz sa vec tvári, že skutok sa nestal? To ako fakt? Že ti nie je zo seba na bliti... pretože mne je z teba. To nie je 5 evry.

mircalla
30. okt 2025
@maminka0803

@mircalla zo zákona nesmie už teraz tie peniaze vrátiť, mohla by sa dostať do oveľa väčších problémov v akých bola predtým.. skúste si o tom niečo prečítať skôr ako budete znovu moralizovať..

@maminka0803 Ano, tak daj link to znenie zakona, rada si precitam...dnes vytvoreny profil