Kamarátka žiada vrátenie peňazí po bankrote
V koróne sme sa dostali do fin. problémov, dobre našliapnuté podnikanie išlo skoro na nulu a my sme nemohli splácať svoje úvery. Prešla som teda osobným bankrotom, všetky dlhy boli vymazané a som čistá dnes mám opäť normálny život a úroveň, na akú som bola zvyknutá ako podnikateľka. No teraz, po rokoch od bankrotu sa na mňa obrátila vtedajšia kamarátka že jej mám vyplatiť jej peniaze, ktoré mi požičala, je to viac ako 18000eur. Ona nedokáže pochopiť že ja už žiadne dlhy nemám, ja už neviem ako jej to vysvetliť...
@anonym_autor 📌
Tak pre všetkých čo ma tu urážajú by som to chcela dať na pravú mieru. Súd a aj správca konkurznej podstaty jasne uviedol, že nebol ŽIADNY nekalý zámer pri žiadaní o inštitút osobného bankrotu nakoľko sa pohľadávky pôvodne splácali absolútne bez problémov, bez omeškaní aj keď celkom mesačná splatná suma prevyšovala niekoľkonásobne priemernú mzdu v SR. Využitím inštitútu osobného bankrotu som iba využila možnosť, ktorú má každý občan SR, rovnako ako máte vy poniektorí možnosť brať všelijaké sociálne dávky.
Prečo mám niekomu teda len tak dávať 18000, keď táto pohľadávka podľa ZÁKONA neexistuje?? Kto by tu len tak niekomu prosím vás daroval svoj pár mesačný príjem????
@anonym_autor Ty si teda v dobrej morálnej pi** 🙈 Že ťa hanba nefackuje👎
@anonym_autor A Ty si kompletná?
Kočky, krmite trolla. Taká k.rva bez chrbtovej kosti nemôže existovať...
Tak toto je buď výmysel, alebo chorá hlava 🤦 Na jednej strane áno, ste už "bez dlhov" na druhej strane napíšete že žijete si na úrovni štandardu pred bankrotom , tak potom prečo ich KAMARÁTKE nevrátite ?? Alebo aspoň po splátkach ? 🤔 Tak buď klamete, alebo nemáte všetko v hlave pokope 🤷🙄
@anonym_autor bože aký ste všetci múdri a morálne založení..
trošku zle formulovaná otázka, ale predpokladám, že keď ste prešli bankrotom, súčasťou toho bankrotu bol aj tento dlh kamarátke.. ak pošlete čo i len časť z tohto dlhu, ostatní veritelia sú týmto znevýhodnení a teda sa veľmi ľahko dostanete do situácie keď vás niekto môže nahlásiť za zvýhodňovanie veriteľa a celý bankrot vám zrušia a budete tam kde predtým.. proste jej treba vysvetliť, že to nie je o tom, že jej to nechcete vrátiť ale orgány rozhodli o vašom oddlžení a vy jej to nemôžete vrátiť bez toho aby ste si narobili ďalšie problémy..
A pre ostatných, neviete aká je/bola situácia, neviete v akej výške mohli byť tie ostatné dlhy a ako sa to stalo, dlhy sa musia uvádzať všetky, ak to mali dámy písomne tak musela uviesť aj toto, inak by to zase bolo zvýhodňovanie veriteľa keby to nenahlásila a zase by jej mohol celý bankrot na tom padnúť..
Úprimne, kamarátka nekamarátka, ja byt v takej situácii nedám jej ani cent lebo v dnešnom svete už ani rodine nemôžte veriť.. už som videla také nie raz (robím s takýmito ľuďmi)
dohodnú sa na splátkach mimo tohto, zaplatí prvú splátku, a druha strana si zmyslí že pošli mi okamžite celú sumu inak pôjdem nahlásiť že si ma zvýhodnila.. veľa krát to aj urobia keď nemajú na celú sumu.. lebo v konečnom dosledku oni o nič neprídu, keďže oddlženie sa zruší.. mama s dcérou, brat so sestrou, kamaráti, kolegovia atd.. je to úplne jedno keď ide o peniaze.. aj za menšie sumy..
@maminka0803 A???
to ma byt nejaké ospravedlnenie? Ty si asi sedela za stolom keď sa schvaľovali tieto choré zákony. Takže je to úplne v poriadku, že niekto napoziciava a potom vyhlási bankrot
Pochopiteľne že má vrátiť všetkým!!!!
Nečudujem sa, keď potom niekto vezme spravodlivosť do svojich rúk.
Takýto,,podnikatelia" by mali končiť v base. Nie vyhlásiť bankrot!
@anonym_autor Vysvetli jej to normalne. Ojebala mačka vtáčka,nasrala mu do zobačka.......Neotacas sa ked ides po ulici?
@mircalla zo zákona nesmie už teraz tie peniaze vrátiť, mohla by sa dostať do oveľa väčších problémov v akých bola predtým.. skúste si o tom niečo prečítať skôr ako budete znovu moralizovať..
@maminka0803 Nevies? Myslela som si
@anonym_autor Možno z právneho hľadiska ten záväzok nemáš, ale z ľudského áno. 18k je dosť. Ak si súdny človek, daj jej ponuku na 50 či 60%.
@anonym_autor bože aký ste všetci múdri a morálne založení..
trošku zle formulovaná otázka, ale predpokladám, že keď ste prešli bankrotom, súčasťou toho bankrotu bol aj tento dlh kamarátke.. ak pošlete čo i len časť z tohto dlhu, ostatní veritelia sú týmto znevýhodnení a teda sa veľmi ľahko dostanete do situácie keď vás niekto môže nahlásiť za zvýhodňovanie veriteľa a celý bankrot vám zrušia a budete tam kde predtým.. proste jej treba vysvetliť, že to nie je o tom, že jej to nechcete vrátiť ale orgány rozhodli o vašom oddlžení a vy jej to nemôžete vrátiť bez toho aby ste si narobili ďalšie problémy..
A pre ostatných, neviete aká je/bola situácia, neviete v akej výške mohli byť tie ostatné dlhy a ako sa to stalo, dlhy sa musia uvádzať všetky, ak to mali dámy písomne tak musela uviesť aj toto, inak by to zase bolo zvýhodňovanie veriteľa keby to nenahlásila a zase by jej mohol celý bankrot na tom padnúť..
Úprimne, kamarátka nekamarátka, ja byt v takej situácii nedám jej ani cent lebo v dnešnom svete už ani rodine nemôžte veriť.. už som videla také nie raz (robím s takýmito ľuďmi)
dohodnú sa na splátkach mimo tohto, zaplatí prvú splátku, a druha strana si zmyslí že pošli mi okamžite celú sumu inak pôjdem nahlásiť že si ma zvýhodnila.. veľa krát to aj urobia keď nemajú na celú sumu.. lebo v konečnom dosledku oni o nič neprídu, keďže oddlženie sa zruší.. mama s dcérou, brat so sestrou, kamaráti, kolegovia atd.. je to úplne jedno keď ide o peniaze.. aj za menšie sumy..
@maminka0803 omylom som tukla na vymazať miesto upraviť.
Tak ešte raz. Čisto teoretickofilozoficky ak by jej to vracala po menších sumách, bez svedkov, kto a kedy by to dokázal a ako. Aj keby rovno išla kamoška nahlásiť, tak by to bolo tvrdenie proti tvrdeniu. Nahrávky zvukové či obrazové bez vedomia autorky by boli neprípustné v prípadnom dokazovani. Takže ako reálne? Autorka by sa len držala verzie, že nič nevrátila.
A už len autorka ma z čoho vrátiť, ona si žije na úrovni podnikateľa. Že peniaze tej druhej chýbajú to ju zamak netrápi. Keby áno, formulácia otázky by bola úplne iná.
A toto sú potom presne situácia, keď tým zufalcom čo peniaze požičali a potrebujú ich, rupne v bedni a riešia situáciu násilím. Bud sprostredkovane alebo priamo. A celé zle.
@maminka0803 omylom som tukla na vymazať miesto upraviť.
Tak ešte raz. Čisto teoretickofilozoficky ak by jej to vracala po menších sumách, bez svedkov, kto a kedy by to dokázal a ako. Aj keby rovno išla kamoška nahlásiť, tak by to bolo tvrdenie proti tvrdeniu. Nahrávky zvukové či obrazové bez vedomia autorky by boli neprípustné v prípadnom dokazovani. Takže ako reálne? Autorka by sa len držala verzie, že nič nevrátila.
A už len autorka ma z čoho vrátiť, ona si žije na úrovni podnikateľa. Že peniaze tej druhej chýbajú to ju zamak netrápi. Keby áno, formulácia otázky by bola úplne iná.
A toto sú potom presne situácia, keď tým zufalcom čo peniaze požičali a potrebujú ich, rupne v bedni a riešia situáciu násilím. Bud sprostredkovane alebo priamo. A celé zle.
@janage Toto je, prečo mnohí ľudia nepomôžu. Zúfalci, čo sa dostanú do úzkych sa pýtajú, prečo mi nikto nepomôže? No..pre toto. Lebo morálka a česť sa nenosí.
Nenechala by som na tebe nitku suchu keby si toto spravila mne, pani podnikateľka. Začala by som s tvojou reputáciu a tiez tou firemnou, dokym by si tie prachy nevrátila.
UI píše, že nie je to právny problém, vrátiť jednému z dlžníkov dlh. Ostatní veritelia to môžu napadnúť len vtedy, ak zatajil časť majetku. Ale toto nei je ten problém, predsa ona píše, že nemá v úmysle nič vrátiť, cíti sa čistá. Je to čistá, ale mrcha.
Ono ten zákon hovorí, že nemôže zvýhodniť žiadneho veriteľa. Ak by kamarátke vrátila nejaké peniaze, hocijakú časť, potom by jej osobný bankrot bol zrušený a dlzila by všetkým, vlastne nikomu by zároveň nevedela vrátiť peniaze. Ochranná doba mám pocit je 10 rokov. Kamarátku musela uviesť do zoznamu veriteľov a vtedy sa aj k tomu vyjadrila jej kamarátka. Súd všetky odpovede veriteľov posúdil a rozhodol. Na jednu stranu je to možno neetické ale nevieme, čo bolo príčinou dlhov. I byť dlžný všade je peklo. Na to tu je osobný bankrot. To však neznamená, že v budúcnosti nemôže z vlastnej vôle ona pozicat peniaze kamarátke . Vždy je tu riziko, že peniaze sa nevrátia. Nikoho nezastavam
Kočky, krmite trolla. Taká k.rva bez chrbtovej kosti nemôže existovať...
@tilly ale moze. su aj horsie. ja mam velmi naivnu kamaratku, taky clovek co nepatri do tohto sveta, cista dusa. tiez pozicala peniaze, vyssi obnos, lebo ved zena s malym dietatom, chce si vyriesit byvanie bla bla...odstahovala sa zo dna na den aj s peniazmi.
@tilly ale moze. su aj horsie. ja mam velmi naivnu kamaratku, taky clovek co nepatri do tohto sveta, cista dusa. tiez pozicala peniaze, vyssi obnos, lebo ved zena s malym dietatom, chce si vyriesit byvanie bla bla...odstahovala sa zo dna na den aj s peniazmi.
@alantroj no, to ja som tiež taká naivka. Práve preto nepožičiavam nikdy nič.
A ten osobný bankrot, to ako funguje? Ti veritelia zostanú bez svojich peňazí a dlžník si veselo žije bez dlhov?
@anonym_autor ale máš, máš, požičala si si od nej? Požičala. Vrátila si jej to? Nevrátila. Vráť jej prachu a nebuď svi.a. Vraj mám svoj život a životný štandard späť. No fajn, tak teraz môžeš splatiť svoje dlhy. Si myslíš, že to je sranda, keď jej chýba toľko peňazí? Musela ti veľmi dôverovať, keď ti požičala takú pálku, pekne si sa jej odplatila. "Charakter".
A ten osobný bankrot, to ako funguje? Ti veritelia zostanú bez svojich peňazí a dlžník si veselo žije bez dlhov?
@anonym_b0134e presne tak. Takto funguje u nas systém.. a nie len osobne bankroty. Takéto charakterne osoby nie su ziadna rarita, najmä medzi "podnikateľmi"
@anonym_b0134e presne tak. Takto funguje u nas systém.. a nie len osobne bankroty. Takéto charakterne osoby nie su ziadna rarita, najmä medzi "podnikateľmi"
@simca06022011 len dufam, ze potom takyto clovek, ked zacne opat podnikat alebo zarabat, ma povinnost zacat dlhy splacat, aj ked mu ich “zmazali”
@simca06022011 len dufam, ze potom takyto clovek, ked zacne opat podnikat alebo zarabat, ma povinnost zacat dlhy splacat, aj ked mu ich “zmazali”
@janababana hahaha... podnikatelia ani len osobny bankrot neriesia, otvoria si xy firiem dalsich, jednu zadlzi, pojazdi si po dovolenkach, zavrie, dlhy ostanu nevymozitelne a otvori si dalsiu. fyzicke osoby nemaju majetky, tam aj ked pride exekucia, skonci ako nevymozitelna a viac sa s tym nik nezaobera pravdepodobne. Bohuzial mame velmi vela pripadov v okoli. Nie je u nas nic lahsie ako sa zbavit dlhov (mam taky pocit teda) ale na to treba byt proste "charakter".
@simca06022011 tak to je otrasné. Fakt nikomu nič nepozicat
@simca06022011 tak to je otrasné. Fakt nikomu nič nepozicat
@anonym_b0134e nepozicat, nepredavat hocikomu na faktúru atd atd..

Toto musi byt vymyslena tema...