Kamarátstvo bez hraníc
Baby potrebovala by som sa takto anonymne zveriť alebo respektíve opýtať.
Môj 12 ročný syn povedal mi, že chce ísť von s kamarátom. Keď som sa ho opýtala kto to je, bola som prekvapená. Povedal mi, že to je štvrták ako keby na strednej. Keďže chodí do spojenej školy. Čiže v podstate podľa mňa bude mať okolo 18 rokov. Ja svojmu synovi verím ale osobne mi to príde asi divné. Aj keď za mojich mladých čias to bolo normálne. Kto už vie v tejto novej dobe.
som v podobnej situacii hoci vobec nie rovnakej... Dcera cerstvo 13rocna chodila v lete von. 2 baby mali 12 rokov a jedna uz takmer 16. To mi prislo divne ze 16rocna sa vlaci vonku s 12 a 13rocnymi.... 18rocny by mi urcite kazdopadne vadil. Ani nie ze ma 18 rokov, ale ze uz ten si moze robit co chce a nie, nemusi to byt nic dobre... 12rocny a 18rocny vobec neidu dokopy... proste si to neviem predstavit... je to obrovsky rozdiel
Oni sa poznaju z tej skoly? Ci nerozumiem tomu spravne? A je tvoj syn na svoj vek vyspelejsi ako jeho rovesnici?
Neviem, co napisu ine zienky, pockam si, lebo ma to zaujima...ale za mna trochu zvláštne. Bola by som opatrna 🤔
Oni sa poznaju z tej skoly? Ci nerozumiem tomu spravne? A je tvoj syn na svoj vek vyspelejsi ako jeho rovesnici?
Neviem, co napisu ine zienky, pockam si, lebo ma to zaujima...ale za mna trochu zvláštne. Bola by som opatrna 🤔
@wilkova Áno zo školy. Myslím, ze moj syn je veľmi vyspelý
Bolo by mi to divné, predsa 12 a 18 ročný chalan už majú úplne iné záujmy aj témy na debatu,to je veľký rozdiel v tomto veku.
Ešte taký 15 ročný,no ok,môže ešte si mať čo povedať s 12 (v podstate stále ešte dieťaťom)keby bol veľmi vyspelý na svoj vek.Ale takto ...Minimálne by som chcela toho 18 ročného kamaráta spoznať
Toto mi lride divne. Asi by som sa pozrela na toho kamarata.
Tiež mi to príde divné a to nie som matka. Tvoje materinské podvedomie tiež určite reflektuje,že to nie je ....bežné? normálne?(neviem,ako to tiež nazvať).
moj syn, ked mal 13, tak jeho dobry kamos v rovnakom veku mal frajerku, ktora mala 15. tiez mi prislo zvlastne, ze sa 15 rocna vlaci s 13 rocnymi, ale presli dva roky a stale su taka trojica. chalani su osmaci na ZS a ona prvacka na SS. neriesim, lebo ich poznam, takze viem, ze su vsetci v pohode.
niekedy su ludia sadnu, aj ked je tam velky vekovy rozdiel. Ja mam napr 40 a moji dvaja velmi dobri kamosi maju 27 😀
dnes su tie decka ovela vyspelejsie.
ak mas pochybnosti, tak sa s tym jeho kamosom proste zoznam 🙂
Ja len pre istotu, určite ste sa dobre pochopili a nemyslel to náhodou tak, že je v kvarte, len to zle povedal? Nepýtala si sa rovno koľko má kamoš rokov?
Trinásťročná sa pýta, či môže ísť so spolužiačkami na víkend na chatu. A idú s vami aj nejakí dospelí? Áno, traja osemnásťroční chalani.
Tak mne by ako rodičovi bolo úplne jedno, či kamarát môjho 12r dieťaťa má 10 alebo 18 ani v jednom prípade bez osobného poznania by som ho nepustila. Čo sa týka vekového rozdielu mne nepríde strašný, chodila som na 8r gympel a tam sme sa hneď od začiatku bavili aj s maturantami a neriešili, že my máme 11-12 a oni 18-19.
@anonym_autor ako radia ostatne baby urcite treba kamarata spoznat nexh vies aspon trocha co je zac ... ja som ale ako 8-9 rocna chodievala ku kamoske sem tam co mala 17-18 ... ale bola to dcera sefa mojho otca takze rodiny sa poznali
Tak kam idu von? Neviem syn ma kadejake partie - zo skoly, s kostola, z hadzanej, z tenisu... chodia von rozny vek, starsi mladsi, potom ma kamosov, s ktorymi drti vecer nejake online hry, tam to vekove spektrum je uplne najsirsie asi... toto neviem pausalne odpovedat
@anonym_autor von kam?do mesta, na bicykel, hrať futbal?chalani to tak neriešia aj ten 18 r môže byť mentálne na úrovni tvojho.A nie je 4 akože na 8 r škole?
môj 10 ročný syn má tiež "kamaráta" ktorý má okolo 16-17 rokov. poznajú sa zo základnej školy a zvykol hrať s nim futbal, ale chodili aj iné malé deti. ten starší chlapec mi príde taký smutný , a ako keby nemal kamarátov . aj malý mi povedal že mu na základnej škole robili spolužiaci zle , že ho obliali vodou a tak. tak ja to neriešim že sa stretnú raz za čas všetci a zahrajú si futbal.
tak isto má môj syn aj menších kamarátov , zo školy , aj prvákov , druhákov , a celkovo mu nevadia aj 5 ročné deti . keď je s kým sa bicyklovať a stavať bunkre , tak je jedno koľko majú rokov . Ale zase on je dosť detský
Von kam? Nech ho pozve ku vám a spoznáte sa.
Ked som mala 16, tiez som sa "hravala" - travila cas s dievcatami o 4 roky mladsimi, na prazdninach u babky, susedina dcera, jednoducho tam nik iny nebol, ona uz ako 12 rocna mala rada modu a sminky, tak sme sa malovali spolocne. Ale 18 a 12 mi pride rozdiel v tomto veku, bala by som sa, chcela by som toho 18-rocneho spoznat.
@anonym_autor a nie su obaja gayovia.?Aj to moze byt ze ten starsi je na chlapcov.Ako raz som pozerala taky podcast kde presne takto 12 r naletel 26 r a ten ho zneuzil.

@anonym_autor najskôr by som ho chcela spoznať.