Kde nájsť slušného a vzdelaného muža?
Mam uz 28 rokov a som stale single. Vacsina kamaratiek je vydatych, zadanych. V kancelarii sme len same dievcata, na fitness jumpingu tiez. Skusala som zoznamku, ale tam su chudaci, robosi, zenati alebo mamahotel. To uz dnes neexistuju slusni, vzdelani chlapi co maju tak 30r a nieco uz dosiahli?
Poznam jedneho muza, co si dal na online zoznamky presne kriteria, ze jeho zena musi byt stihla blondina, VS okrem filozofickeho smeru, krestanka a panna.. Cuduj sa svete, nasiel taku a uz maju rodinu a myslim ze 2 deti.
@autorka Uvedom si ešte jednu vec: nie všetko je len v tvojich rukách. Neupínaj sa na scenár života, ktorý máš dopredu naplánovaný v hlave: perfektný kvalitný muž, 2 deti krátko po sebe. Lebo ak sa ti to nesplní, budeš veľmi sklamaná.
A radšej by si ostala sama, len aby si nemala "horšieho" ako kolegyne? Čo ak sa tvoj kolektív v práci zmení? Alebo ty zmeníš prácu a budeš mať kolegyne vydaté za "robošov", ktoré si budú pochvaľovať?
No a to sme sa ti tu snažili povedať, že aj nejaký ja neviem, elektrikár, stavbár a podobne zarobí napr mesačne 3000eur a môžeš natrafiť na VŠ vzdelaného ,ktorý prinesie v čistom 1200eur.alebo sa hanbíš možno povedať, že máš doma elektrikára,maliara a podobne..ťažko povedať.ja som sa napr. zoznámila v bare, ja ako čašníčka ,manžel prišiel ako zákazník
Všetky baby okolo mňa, čo veľmi preberali sú doteraz samé (vek cca 34,35rokov) a s ich požiadavkami asi ešte aj dlho budú.
Vzdelani a uz nieco dosiahli? ...tak len nejaki workoholici, lebo ked VS skoncia v 25r a v 30r uz maju mat nieco dosiahnute, tak len take typy podla mna.
Tak sa budes musiet naucit trochu hrat a pretvarovat sa. To chlapovi nemozes takto na rovinu povedat, ze na rande s nim ides len preto, ze vies, ze ma vlastne byvanie a plat na uzivenie rodiny. To ta posle doprcic ako jeden tu, myslim, ze okoloiduci sa volal. Musis to laskavo, milo a hlavne skromne zahrat - ze to tak vobec neni. A pred kamaratkami alebo na Konovi sa takto nevyjadruj priamo, vsak ta roznesu. Mnohe to tiez maju rovnako, ale maju vacsi cit pre nepriamost a hranie skromneho dievcata.
@kate211, Ty si riadny romantik!
Existuju. Ziaden clovek csak nie je dokonaly a niekedy treba prizmurit oko a spoznat viac. Bohuzial,cim budes starsia,tym tazsie sa hlada. A sudim podla slobodnych kamosiek po 30tke...naroky stúpajú,chut skutocne spoznat klesa (malo casu predsa..) a nakoniec su s niekým,s kým byt nechceli alebo stale samé a cakaju,ze po 1. rande zaziju lasku na prvy pohlad ako pubertiacky ale tymi uz davno nie su..
No ale VS ti inteligenciu a dobry plat nezaruci....
@kate211 zase chudak chlap....ked zisti aka je povrchna az po svadbe....
Predstava je jedna vec,realita druhá.
Ty hľadá zabezpečenie,nie lásku a človeka v dobrom,aj v zlom na celý život. Lenže život vie byť zaujímavý...môžeš nájsť svojho princa,lenže stačí maličkosť a príde problém so zdravím,atď,atď....a aj s financiami. Čo potom?nechá ťa...nechás ho?
@pe_mi my sme 2 stredoškoláci, ktorým učitelia veľmi vyčítali prečo nejdú na vysokú, ale proste my sme to nemali ako ambíciu. Rozumieme si výborne 🙂
A autorka, robím v administratíve, so sš, kolegyňa má vysokú a nemám pocit, že by bola nejak priepastne šikovnejšia. Môj manžel je manuálne pracujúci "roboš" a absolútne ani na sekundu som sa nikdy necítila v kolektíve kvôli tomu blbo... Lebo absolútne si týmto nenechám ovplyvňovať život, že och mala by som si nájsť nejakého softvérového inžiniera, aby si nepomysleli, že sme spodina. Nežijeme v podnájme a nečakáme na príspevky od štátu, šetríme, investujeme, aj ideme na dovolenku, aj máme normálne auto a tak priemerne si žijeme, a dokážeme sa porozprávať aj o hlbších veciach ako o tom, koľko druhov šróbikov dnes použil.
A mám ďalší príklad kamaráta, ktorý má prácu v prašnom prostredí, fyzicky veľmi namáhavú, ale je to jeden pozitívny, vždy usmievavý, slušný človek, v ktorého prítomnosti sa 99,9% ľudí cíti veľmi príjemne a určite by si sa aj ty. Samozrejme je šťastne ženatý, takže je fajn, že nie všetky ženy majú také nastavenie ako ty. Nikto z nás nenadáva, nefajčí a nie je nejaký nervák bez úrovne alebo neviem akú predstavu máš o robošoch.
Takže áno, chápem, že nechceš nejakého jednoduchého partnera bez finančnej gramotnosti a úplne iným názorom na život ako ty. Ale odsúdením celej veľkej skupiny ľudí si sa obrala o možnosť spoznať fajn mužov.
Mi to pripadá, akoby autorka hľadala prísadu do slávnostnej večere. Hlavne, aby to bolo kvalitné 🤦♀️ A ten zvyšok.... Tiež by som nechcela mať doma človeka, ktorého najvyššou métou je pivo s kamošmi a tepla večera. Ale to nemá nič s jeho vzdelaním, to je vecou natury a nastavenia. Pripúšťam, ze partner na intelektuálne hovory sa nájde ľahšie medzi ľuďmi s VS ako medzi tými ostatnými. Lenže to evidentne podľa príspevkov nebude autorkina šálka kávy. Ona hľadá reprezentatívnu peňaženku s titulom. Nie ze by také na trhu neexistovali, ale obvykle sa neuspokoja s prvou, co pôjde okolo. A čo má autorka ponúknuť okrem školy, ktorú ukončí naozaj ktokoľvek a nabubrelelych reči som sa akosi nedocitala. Ja som si hľadala muža podľa toho, aký je a nie co (ci) študoval. Obaja mame vš. Skutočnú, nie sociálnu prácu.
@kate211 tak jasne mohla specifikovat napr som ekonomka, odbornicka na ISO, auditorka, danova poradkyna, odbornicka na eurofondy, odborny zamestnanec ministerstva... to vsetko moze byt "administrativa" a nerovna sa vareniu kavy, prekladaniu papierov a dvihaniu telefonov co si vela ludi pod tymto slovom predstavi..
@h2 nemusi, ale snazi sa robit dojem, ze chce a s "robosom" by to nebolo mozne 😃
Mam niekolko kamosiek lekarok, ktore ale zostali normalne a skromne, prioritou je pre ne rodina, maju viac deti a maju skvelych manzelov, ktori sice nie su lekari ako ony, jeden ma myslim len SŠ, ale take harmonicke pary by som inde musela dlho hladat.
Tak asi jediný kto si tu zle ,,odprdol” je autorka 😂😂😅 pracujem s ľuďmi a by si sa čudovala, koľko taký ,,roboš” zarobi a pracuje sa s ním xykrat lepšie ako s nejakou zatrpknutou madam, ktorá príde z kancelárie a myslí si o sebe, že zjedla všetku múdrosť sveta.
Normálne som si dvakrát prečítala tvoje odpovede autorka a skoro som odpadla 😂 VŠ sociálna práca bola pre teba ťažká?? Naozaj? Tak ja už neviem. Ja síce VŠ nemám, ale v administratíve som pracovala niekoľko rokov len s hotelovou a teda časom aj na vedúcej pozícii. Ani moje kolegyne nemali VŠ vzdelanie až na jednu ale keby nevieme, že ma titul myslíme že vyšla s kravína 🤷♀️ takže ani titul nie je znak inteligencie človeka to len tak okrajovo.
A reči že by si si nezačala s robotníkom? Ja teda neviem kde žiješ, ale môj brat aj švagor pracuju na stavbe a ich príjem je okolo 5000€. Obaja maju vlastné bývanie bez hypotéky takže robotníkov by som nepodceňovala.
Ja som si nasla robosa zo stavby. Ked sme zacinali koncila som VS a niekedy nemal ani 10€ na rozky a z vyplaty som mu davala peniaze na jedlo. Ten isty robos je dnes moj manzel, ma vlastnu firmu, mame dom, za ten cas len mne kupil dokopy uz 3 auta, posledne x5-ku a zijeme si skvele, interier domu na kompletku nim porobeny🙂 len na margo spinavych robosov 😁 mlady, vlasaty, vysoky, miestami so 6packom podla narocnosti prace. 😁
ja som svojho ,,roboša,, stretla v autobuse 😍 sme spolu vyše 20 rokov a nenechal ma ani po tom čo už 10 rokov robim v kancli ako obyčajná referentka , chce to len šťastnu náhodu a on sa objaví
@iv007 tak moj manazer si ich zehli sam a hocikedy si oblecie monterky a ide robit okolo domu, zahrady alebo pomoct susedom ked sa im nieco pokazi a koruna mu z hlavy zatial nespadla. Takuto povysenecku sliepku by prekrocil, keby sa mu v praci hadzala pod nohy.
roboš je pre teba zly? Pracujem s nimi a maju lepsie platy ako si myslis, dokonca maju VS vzdelanie. Nie si velmi narocna?
@rorino Ale je úplne jedno, či je múdra, alebo nie. Proste má svoje požiadavky na chlapa a toto je jedna z nich. Tak, ako iná baba napíše, že by nemohla byť napríklad s chlapom, nižším od nej. To je snáď múdry argument? A to je takých žien strašne veľa, ako som práve tu, na fóre, čítala.
@h2 taký tesar moze mat VS a da sa s nimi rozpravat viac ako s nejakym namydlenym hnupom z kancelarie! asi nemas vela kamosov , ked nevies porovnat . Nie kazdfy je tesar preto,m ze je hlupak. ale je vela hlupakov VS vzdelanych
@silvia2013 A kto hovorí, že ja píšem z vlastnej skúsenosti? Ako som už písala, môj muž VŠ nemá, zatiaľ čo ja áno a rozumieme si skvele. Ja si vážim každého človeka. Aj autorku a jej právo mať požiadavky na partnera, aké ona sama chce.
@oriesocek intelektigencne? To je co?

@kate211 Ale ja som priamy clovek. Ja by som na rande s opatrovatelom vobec nesla. Naco? Ja nechcem stracat cas. A ja nechcem zivorit s detmi z opatrovatelskeho platu. Vobec si to neviem predstavit. A kamaratkam hovorim pravdu. Ked sa mi chlap nepozdava, tak na rande nejdem. Nerada robim okolo toho omacky.