icon

Keď moslim prijme kresťanstvo a čelí opusteniu rodiny

ktochytavzite
18. júl 2024

Moslim ktory sa stal kresťanom a rodina ho opustila-kde je tolerancia moslimov?

Strana
z2
la_dolce_vita
18. júl 2024

U nich toleranciu necakajme..

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
ktochytavzite
autor
18. júl 2024

Ano a tu moslim sa obrátil k Jezisovi a je stastny,rozhodol sa sam ,nie jeho rodicia za neho ako za miliony moslimov.Drzim palce aby aj ostatni ludia ktori su narodení vo viere nemozu ju opustiť z obáv najdu odvahu ako on.
Podla saria mozu ho zabit!

viestta
18. júl 2024

Lenka Kravcova ti to dnes urcite vysvetli

ktochytavzite
autor
18. júl 2024

@viestta 😀😀ja som rada ze naozaj sa najdu aj odvážlivci kt si dovolia zmenit ich vieru ako oni chcu ,podla mna kebyze tam nie je strach z vraždy alebo odcudzenia rodinou,tak by ich mozno bolo viacej.

viestta
18. júl 2024

@ktochytavzite pozri sa, mne su otazky viery celkom vzdialene, je jedno o aku sa jedna, takze konverzia z jednej na druhu ide viac ci menej povedla mna. Lenku som spomenula len preto, ze to vysvetli z moslimskeho hladiska. Mozno ti odpovie na tu otazlu o tolerancii.

hefo
18. júl 2024

@viestta Vysvetlí - že ona nepatrí ani k sunnitom, ani k šiítom, ale k tým jediným pravým moslimom, čo sa len koránom riadia. Len k tomu sedí starý kresťanský vtip:

Šel jsem takhle jednou po mostě a na zábradlí balancoval chlápek, který se zjevně chystal ukončí svůj život skokem do údolí. Přiběhl jsem k němu a říkám:
"Hej, stůjte, nedělejte to!"
"A proč ne?"
"Je spousta věci, kvůli kterým stojí za to žít!"
"Co třeba?"
"Třeba... jste věřící nebo ateista?"
"Věřící."
"Já taky! Jste křesťan nebo žid?"
"Křesťan."
"Já taky! Jste katolík nebo protestant?"
"Protestant."
"Já taky! Jste episkopál nebo baptista?"
"Baptista."
"Já taky! Jste z Baptistické Církve Paně nebo z Baptistické Církve Hospodina?"
"Z Církve Paně."
"Bezva! Já taky! Jste z původní Církve Paně nebo z Reformované Církve Paně?"
"Z Reformované Církve Paně."
"Bezva! Já taky! Jste z Reformované Církve Paně reformou v roce 1879 nebo z Reformované Církve Páně reformou v roce 1915?"
"Z Reformované Církve Páně reformou v roce 1915!"
"Chcípni, ty kacířský bezbožníků!" A strčil jsem ho dolů.

la_dolce_vita
18. júl 2024

S nimi je zbytocne stracat cas, ziju este myslenim v stredoveku..

ktochytavzite
autor
18. júl 2024

@viestta kebyze to je len otazka viery ok,ale v europe sa siri radikálny-politicky islam a to uz zacina byt problémom.

viestta
18. júl 2024

@ktochytavzite vies k tomu sa nejak neviem vyjadrit, ale vtedy mi napada historicka pararela a nasilna krestanizacia Ameriky, Afriky...

vroni
18. júl 2024

Akože a čo má byť? Na slovenských dedinách bolo ešte donedávna úplne bežne (a možno stále je), že sa rodina odvrátila od "odpadlika", stačilo si vziať "nesprávneho" kresťana. Katolík evanjelika či naopak a Romeo a Júlia boli selanka oproti vojne rodín, ktoré potom vypukli na štyri generácie. Maximálne to ukazuje, aká je hlúposť, malomestiactvo a obmedzený rozhľad celému ľudstvu vlastna, úplne fuk, za akú "pravdu" sa bijú.

ktochytavzite
autor
18. júl 2024

@viestta
@viestta Tak ak s vraciame do cias stredoveku,tak ani Islam sa nesiril slovom ale hlavne mečom.

katarinaschober
18. júl 2024

Podla mna ani alah ani boh nic take neexistuje

ukgirls
18. júl 2024

A vies kolko krestanov spravilo to iste? Kolko jehovistov a inych fanatikov akehokolvek nabozenstva? Preco tolka nenavist len k jednemu z nich

enmery
18. júl 2024

🍿A komenty od Lenky...😊Teším sa.

vanilkovazmrzka
18. júl 2024

Tolerancia moslimov k nemoslimom je presne taka ista ako tolerancia krestanov k nekrestanom 🙃

hefo
18. júl 2024

@vanilkovazmrzka Tak to si strelila pekného capa.
Daj nejaký ekvivalent trebárs k Charlie Hebdo či Jyllands-Posten za posledných 30-50 rokov...

vroni
18. júl 2024

@hefo, tak toto si strelil capa zase ty. Čo má teroristický útok s tým, že nejaká rodina sa odvráti od nejakého konvertitu? Si v živote nestretol sibnuteho fanatika, presvedčeneho o svojej jedinej pravde? A čo sa kresťanských teroristických útokov týka: Takí Iri by ti to v neďalekej minulosti náramne plastický zobrazili. Alebo cukricek Breivik, ktorý udával ako motív potrebu odstrániť moslimov. Proste debil a fanatik je debil a fanatik úplne bez ohľadu na to, v akého boha verí alebo neverí.

ktochytavzite
autor
18. júl 2024

@ukgirls Ano ale kazdy by mal byt vo viere dobrovolne,nie pod nátlakom.Tomuto mladíkovi drzim palce ze aj napriek nátlaku rodiny si siel za svojim presvedčením,nie tym nanúteným ako to zvatsa v moslimskom svete byva.

ukgirls
18. júl 2024

@ktochytavzite a kolko deti islo do krstu dobrovolne?? nerozhodovali v ich viere rodicia bez opytania sa ... a ked sa neskor rozhodli nebyt krestania kolko rodin sa im odvratilo a odsudilo ich .. nemysli si ,ze sa to v krestanstve nedeje a nielen to ale daleko horsie veci-co ty chlapcy zneuzity a nie ze nie... ale kazda vieta ma fanatikov magorov a inu plevel ..

ukgirls
18. júl 2024

*chlapci

hefo
18. júl 2024

@vroni Snáď čo to má spoločné s príspevkom, na ktorý som reagoval, teda o tom, aká je tolerancia jednotlivých náboženstiev k okoliu?

vroni
19. júl 2024

@hefo, že @vanilkovazmrzka nad tebou ma pravdu. Tolerancia akéhokoľvek náboženstva voči inému či žiadnemu je všade len deklarovaná a nie skutočná.

enmery
19. júl 2024

@vroni Je, aj kresťania sú a vedia byť nenávistní a hnusní k inej viere, či nekresťaňom. Mne stačilo len ako príklad napísať v jednej téme opakovane, že depresia je regulárne diagnóza, ktorá sa dá liečiť a a "žiadny démon", zhejtovali ma, že prosím pekne "urážam veriacich". Aj keď sama verím. Obmedzenosť je na všetkých brehoch. Viď upaľovanie čarodejníc, križiacke výpravy. To robili všetko kresťania.Teraz sú zas teroristické útoky, kdo dotyčný kričí niečo o "alahovi" je to.✌️

ktochytavzite
autor
19. júl 2024

@vroni alw urcite nie,v de je 5tis mešít,myslis ze v saudskej arabii raz postavia kostol?Staci si pozriet nejake diskusie kde sa moslimi odháňajú ze chcu vatsie prava.

enmery
19. júl 2024

@ktochytavzite A nechci mi povedať, že "vatsie",
Ti mobil poradil. A to je fakt len čerešnička na torte tvojích chýb. Furt a všade. Alebo že je to preklep. Preklepy sama robím a viem pochopiť, ale toto u Teba v každej téme. 🤷‍♀️Hlavná vec, že kostoly vo svete Ťa trápia. Čo Tvoj koment, to perla. Od písaného textu až po obsah. Akýkoľvek pokus o relevantný obsah Tvojho textu stráca význam, lebo pôsobí, že nevieš do troch narátať. Už som musela. A pokojne sa na mne odbav.

vroni
19. júl 2024

@ktochytavzite, a čo má byť? Koľko je kresťanov v saudskej arabii a koľko moslimov v Nemecku? Koľko mešít je vo Vatikáne? Alebo Poľsku? Vôbec sa nemusíme baviť o tom, že pod zámienkou náboženstva sa zviditeľňuje hodne uvrestanych idiotov. A som za, aby týchto fanatických kazatelov zatvárali tam, kde patria. Na uzavreté oddelenia psychiatrii. Ale to nie je vecou náboženstva. Uvrestany fanatik napodiv vždy nájde dosť obdivovateľov a nemysliacich nohsledov, ktorí budú jeho choré bludy papagajovat a brániť do poslednej krvi. A je úplne fuk, čo bude vyvreskovat. Či už "za Alaha", "za národ", "za sociálnu spravodlivosť" či "za oslobodenie kristovi hrobu", obsah je irelevantný, vždy sa nájde dosť tých, ktorí úprimne uveria tomu, že keď toľko vrieska, asi to bude pravda, inak by sa predsa o to tak nebil.

vroni
19. júl 2024

@enmery, veď to mám na mysli. Či je človek dobrý či zlý nemá vplyv na to, či verí v boha a v akého. A žial, na jeho morálne nastavenie nemá vplyv ani to, či je múdry či hlúpy.

enmery
19. júl 2024

@vroni V jednej veci máličko nesúhlasím-napr v takej politike, ako na napr na SK, hlúposť alebo "nehlúpost" kanditáta dosť ovplyvňuje smerovanie krajiny, na čom pracujú politici, kam idú peniaze. Vymožiteľnosť práva. Proste všetko a tam sú tiež fanatici, fanatik najľahšie zmanilupuje človeka hlúpeho. Tvrdím To bez akéhokoľvek dešpektu voči tomu slovu. A zvyšok si vystihla úplne brilantne.👌

ktochytavzite
autor
19. júl 2024

@vroni no len skus prist do saudskej s bibliou a uvidis,nie nema byt nic.
ja posem o tolerancii mi napis koľkým kresťanom co s aodbratia vyhrážajú smrtou alebo sa s nimi rodin nebavi,nemusis bagatelizovať,v mosl svete s to nemosi,a kto napr ko tento moslim odstúpi moze zabudnúť na rodinu,mozw nyt rd te ho nechaju zit.

Strana
z2