Keď sa manžel stáva ďalším "dieťaťom" v rodine
Ahojte. Mám čerstvo ročné dieťa. Dáva nám občas zabrať už je to lepšie ale prakticky do roka plakavala že nonstop. Ja mám štítnu žlazu v péčku, samostatne riešim to len dlho ešte bude trvať kým mi nastavia liečbu ak to vlastne neskončí op, lebo je fakt zlá. Ja som emočne veľmi taká citlivá, rozplače ma hocičo smutné nie akože náreky hodinové ale tá emócia plaču príde. Takto sa tvarim že som ok ale prejdime k meritu veci. Zacal ma vytáčať moj manžel. On je super , ale samozrejme lebo typický muž čo zabudne niečo do 3 sekúnd a to myslím doslovne. Akože stará sa o nás, varí veľa krát a myslím že je to sen každej ženy ale neviem kvôli čomu mi začali vadiť také hlúposti či je to kvôli chorobe , či je to už tak po deťoch / dietati, alebo vekom, alebo mi načisto šibe. Niekedy mám pocit že keď som na všetko sama som viac v pohode ako keď je doma. Pritom sa na neho veľmi teším že bude s nami je to môj najobľúbenejší človek ak má chápete a milujem ho a neprestanem aj s chybami ale neviem kde je problém. Ja myslím 20 krokov dopredu a on musí myslieť len na jeden aj ten spravidla zabudne. Nechcem byť xantipa a dodrbavat ho ako malého chalana. Nerobí to dobre ani mne ale niekedy sa neviem ovládnuť a zrapujem ho ako 10 ročného chalana. Niekedy mám pocit že mám doma 2 deti. Pritom fakt je super len všetko mu treba hovoriť.
len v tom pekne pokračuj. aj v tom revaní. o krátky čas si nájde za teba náhradu.
to bola všetko irónia čo som ti napísala. Ale pozor, PRAVDIVÁ.
Troška sa kontroluj, lebo kto chce umrnčanú a večne nespokojnú ženu doma.
Skús hádať.
@anonym_133930 ja som žena a bohužiaľ s týmto súhlasím.
Neviem ženy , nerozumiem vám. Len by ste sa hneď všetky kdesi rozvádzali pre kde aké blbosti .
Však ak nepomáha manž. , tak aj ja spomalím rýchlosť v obskakovaní manžela a vybavené. Prečo hneď rozvod.
@anonym_133930 nikto sa nechce hned rozvadzat. Chce to komunikovat, komunikovat, komunikovat. Ak nepomaha, tak zrkadlit. Ak nepomoze ani to, tak vymenit. Ako niekto vyssie pisal-v praci sa chlap nemoze hrat na idiota, co nevie, zabuda a nepamata si. Preco to potom robi doma? A ked to robi iba doma a nikde inde, tak nieco za tym je. A naco mi je taky chlap, na ktoreho sa nemozem v nicom spolahnut, nic neurobi, nevie zaopatrit deti... Je to bremeno a nie opora.
@anonym_133930 neviem či ste zaregistrovali že som chorá a že stitna veľmi mojimi emóciami hádže čo sa snažím kontrolovať ale nie som stroj
@anonym_autor Ja si myslim, ze si nervoznejsia kvoli tej stitnej zlaze. Co by ine zeny dali za chlapa, co doma nelezi na gauci..chyby ma kazdy. Verim, ze ked ti nastavia liecbu, tak sa ukludnis a doma bude vacsia pohoda
@anonym_autor Ja si myslim, ze si nervoznejsia kvoli tej stitnej zlaze. Co by ine zeny dali za chlapa, co doma nelezi na gauci..chyby ma kazdy. Verim, ze ked ti nastavia liecbu, tak sa ukludnis a doma bude vacsia pohoda
@anonym_f57e98 ty si zrejme mala to šťastie, že ste tie zanedbavené povinnosti dokončili spolu. Podla reakcií ostatných žien by som skôr povedala, že ony si tie zameškané povinnosti museli dorobiť samy.
@dadis Chcela si napísať, že keď jej nastavia liečbu, bude vo väčšej v pohode a bude to vsetko lepšie stíhať aj sama, či ako?😀
@anonym_f57e98 ty si zrejme mala to šťastie, že ste tie zanedbavené povinnosti dokončili spolu. Podla reakcií ostatných žien by som skôr povedala, že ony si tie zameškané povinnosti museli dorobiť samy.
@dadis Chcela si napísať, že keď jej nastavia liečbu, bude vo väčšej v pohode a bude to vsetko lepšie stíhať aj sama, či ako?😀
@katkazatka Dcere ked nastavovali liecbu, tak ma lekar upozornil na to, ze moze byt velmi vybusna a vtedy sa mame ozvat, aby skontroloval krv a aby prenastavil liecbu. No hlave som si hovorila, ako to rozoznat od beznych pubertalnych vylevov? Prislo na to a veru, vedela som to rozoznat, dokazalo ju vytocit ale ze komplet vsetko 😅. Tak to vnimanie moze byt ozaj skreslene tymi hormonmi. Ved ona pise, ze sa doma zapaja, vari.. len jej strasne vadi. Este som poznala pripad - boli dlhorocni manzelia, obaja lekari a pan sa zrazu dost zmenil, fakt situacia v ich manzelstve zacala byt vyrazne zla, mali podozrenie na psychiatricku diagnozu u
neho... a co to nakoniec bolo? Ano, stitna zlaza..
tá štítna žľaza je zázrak 😀 môže za obezitu lenivých ľudí, môže za nemožné správanie mužov... zaujímavé že keď obézni začnú športovať a prestanú žrať a nemožných mužov prestanú obletovať ich ženy, tak sa štítna žľaza dá dokopy aj sama 🤭😜😂 hovno a nie štítna žľaza
@katkazatka ano, mala som stastie. Ale tak ako ja, aj tuna autorky si vyberali sikovneho, samostatneho, pozorneho muza ktory ovlada domace prace a neboji sa ich spravit. Muza, ktory prebera svoj diel zodpovednosti a nesklada ho na plecia svojej zene. Ci nie?
A ak prisla unava (vekom, starostami, ...) netreba im dovolit preniest jeho zodpovednost na seba. Netreba sa hrat na hrdinku a "zrychlovat".
Ano, mali sme 2 male deti, chlapcov. Ano, unaveni sme boli obaja. Ano chcel mat volno. Aj ja. Zial nedalo sa. Na druhy den uz boli ine povinnosti a tie "dnesne" by som na druhy den sama s 2 malymi chlapcami nestihla.
Popravde neviem akoby sa nas zivot vyvijal dalej, ak by ma vtedy nechal dokoncovat vsetko samu.
@anonym_3f1ee0 ja som si sadla na gauc, ked sme mali 2 male deti (ani jedno este nechodilo do skolky). A potom sme tie povinnosti, co sa nakopili kym sme pozerali telku dokoncili spolocne. Na mojho to zabralo.
Ty si s tou prackou skusala? Ci to si len tak predstavujes, zeby to takto dopadlo?
Pises to vyslovene vo "vojnovej nalade". Ja som nemala vojnovu naladu. Nebolo to o dokazovani co kto komu urobi horsie. Bolo o uplne jednoduchom "videni" dosledkov.
Preco si nemozes len tak sadnut na gauc a mat v trubke? Teda okrem dietata. Aj dieta mu mozes dat do ruk a nech prebali, nakrmi...neviem ake je velke.
@anonym_f57e98 áno, toto bol opis mojej reálnej skúsenosti s mojím manželom, keď som od zúfalstva skúšala všetko možné aj nemožné. Nič som si tým nepomohla. Vôbec nič! A ešte som sa viacej vytočila, keď som nevedela, kam s tým mokrým prádlom! Čiže to skončilo znova brutálnou hádkou.
Čo sa týka sadnuť si len tak na gauč k nemu a čakať, to nedávam. Pokiaľ viem, že mám nejakú povinnosť, ktorú musím spraviť, tak ju skrátka spravím a nebudem nikomu nič dokazovať a čakať, kým sa milosť pán láskavo postaví z gauča a pridá sa. Vieš, pokiaľ nebolo dieťa, nikdy sa takto nesprával. Už som sa tisíckrát spýtala, prečo to neurobil počas nášho randenia, žitia bez dieťaťa? Lebo prisahám, že stačila by mi jedna červená vlajka, a ja končím! Nikdy by som si nezakladala rodinu s niekým takým.
Neviem, či sa len vtedy pretvaroval a teraz sa ukázal v plnej paráde. Ale ak áno, tak pred ním dávam klobúk dole, pretože vydržal hrať chrumkavého rovných 9! rokov v jednej domácnosti a robiť všetko, čo bolo treba bez pomoci.
Dnes nie je schopný ísť ani do toho obchodu. A ak tam ide, volá stále, že čo potrebujem a čo má vlastne kúpiť? Toto som predtým nikdy nezažila.
Btw: ja mám 39, manžel 42 a dieťa čerstvé 2 roky.
Pracujem od jej 10 mesiacov.
tá štítna žľaza je zázrak 😀 môže za obezitu lenivých ľudí, môže za nemožné správanie mužov... zaujímavé že keď obézni začnú športovať a prestanú žrať a nemožných mužov prestanú obletovať ich ženy, tak sa štítna žľaza dá dokopy aj sama 🤭😜😂 hovno a nie štítna žľaza
@zuzanka.zuzu fuha toto napise len človek čo ju má zdravú , alebo veľmi dobre podchytenú. Som tučná, ale za to svoju štítnu žľazu neviním. No keď ráno vstávate a ste unavená a uťahaná rovnako ako večer keď ste si šli ľahnúť, keď zaspíte v ohrádke pri dieťati, keď nemáte energiu na nič ale musíte lebo ste matka...no neviem hovorili by ste inak. Tiež som sa na štítnu pozerala že nie je taký problém až kým som nezažila toto. To je problém za problémom.
@anonym_133930 ja som žena a bohužiaľ s týmto súhlasím.
@anonym_133930
@anonym_ce6603 urcite sa zeny za takym exemplarom potrhaju
@anonym_f57e98 áno, toto bol opis mojej reálnej skúsenosti s mojím manželom, keď som od zúfalstva skúšala všetko možné aj nemožné. Nič som si tým nepomohla. Vôbec nič! A ešte som sa viacej vytočila, keď som nevedela, kam s tým mokrým prádlom! Čiže to skončilo znova brutálnou hádkou.
Čo sa týka sadnuť si len tak na gauč k nemu a čakať, to nedávam. Pokiaľ viem, že mám nejakú povinnosť, ktorú musím spraviť, tak ju skrátka spravím a nebudem nikomu nič dokazovať a čakať, kým sa milosť pán láskavo postaví z gauča a pridá sa. Vieš, pokiaľ nebolo dieťa, nikdy sa takto nesprával. Už som sa tisíckrát spýtala, prečo to neurobil počas nášho randenia, žitia bez dieťaťa? Lebo prisahám, že stačila by mi jedna červená vlajka, a ja končím! Nikdy by som si nezakladala rodinu s niekým takým.
Neviem, či sa len vtedy pretvaroval a teraz sa ukázal v plnej paráde. Ale ak áno, tak pred ním dávam klobúk dole, pretože vydržal hrať chrumkavého rovných 9! rokov v jednej domácnosti a robiť všetko, čo bolo treba bez pomoci.
Dnes nie je schopný ísť ani do toho obchodu. A ak tam ide, volá stále, že čo potrebujem a čo má vlastne kúpiť? Toto som predtým nikdy nezažila.
Btw: ja mám 39, manžel 42 a dieťa čerstvé 2 roky.
Pracujem od jej 10 mesiacov.
@anonym_3f1ee0 fuha...takze ako dlho to vlastne trva? Pisala si, ze este pred rokom to bolo ok. A zaroven, ze dieta ma 2 roky. Co vsetko predtym robil a teraz uz nebude?
Jasne, ze svoje povinnosti si spravis....ale nie jeho povinnosti. Ked ma napr. umyt kupelnu, tak ju umyjes Ty, lebo on to nespravil?
Kriste, práve pre pol hodinou som robila kvôli tomuto cirkus. Som na všetko sama, pokiaľ mu nedám absolútne presné inštrukcie čo, kedy a ako, on má na háku! Dnes behám od rána okolo malej, do toho periem periny, so psom som bola 2x vonku, beží myčka, práčka, sušička, v oboch weckách mám nastriekaný sersam na čistenie, on sa ešte včera večer sám ponúkol, že teda on dnes navarí. No, lenže nedostal presné inštrukcie že ČO má navariť, tak sa skiepil na gauč a v kľude spinká!!! Som prišla do obývky, s gumenými rukavicami na rukách a keď som ho zbadala, moja prvá myšlienka: ,,keď ho teraz zahrdúsim, ani odtlačky nezanechám!” Ten adrenalín, ktorý mi vystrelil, ani opísať nedokážem! Rukavice som šmarila v kúpeľni do umývadla, vzala tašku a išla do Lidlu, že snáď mi tam niečo napadne a budem musieť ešte variť. Hneď pri príchode sme sa pohádali, no najviac ma štve, že to všetko počula aj dcéra a ja rozmýšľam, čo a ako ďalej, pretože odmietam byť tá, na ktorej pleciach je dozeranie na všetko a rozmýšľať aj za druhého dospelého človeka! Keď som sama doma s malou, všetko funguje tak, ako má. Príde on, a miesto pomoci, sa odmňa očakáva, aby som vymyslela program a úlohy aj pre neho a on sa potom môže pochváliť, aký je on skvelý chlap, však predsa urobí všetko čo poviem, tak on nechápe, čo zas vyšilujem…🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@anonym_3f1ee0 a kto nakoniec varil? Preco si ho nezobudila a nech ide na nakup? Ved slubil....ak nie je chory, dolamany...mala si ho zobudit podla mna.
@anonym_3f1ee0 a kto nakoniec varil? Preco si ho nezobudila a nech ide na nakup? Ved slubil....ak nie je chory, dolamany...mala si ho zobudit podla mna.
@anonym_f57e98 on sa zobudil, aj sa ma spýtal, že kam idem. Som povedala, že do obchodu, pretože o chvíľu sa malá zobudí, tak aj jesť jej treba dať. S pokojom angličana mi povedal, že vraj som mu mala povedať presne ČO! má kúpiť a navariť, bol by išiel on.
Vytočilo ma to ešte viac a tak som odišla.
Keď som sa vrátila, dcéra už bola hore a hneď medzi dverami mi oznámil, že keď ma doma nenašla, začala plakať a to je len a len moja chyba, lebo som mu mala povedať a on by to urobil! A tak vznikla mega hádka, ktorej teda dcéra bola svedkom. Zo všetkého najviac ma mrzí toto:(
Áno, môj muž sa stal nesamostanou jednotkou a úplným dieťaťom v tejto domácnosti a mne už dochádza trpezlivosť.
@anonym_3f1ee0 fuha...takze ako dlho to vlastne trva? Pisala si, ze este pred rokom to bolo ok. A zaroven, ze dieta ma 2 roky. Co vsetko predtym robil a teraz uz nebude?
Jasne, ze svoje povinnosti si spravis....ale nie jeho povinnosti. Ked ma napr. umyt kupelnu, tak ju umyjes Ty, lebo on to nespravil?
@anonym_f57e98 začalo to jemne po narodení dcéry, ale ako som už písala kdesi vyššie, bolo to pomalé. Cca rok? som sa s ním snažila v kľude rozprávať a vysvetľovať, no po roku som začala konať( viď prádlo v práčke) no nepomohla som si nič a teraz je to už celé zle.
Varila som nakoniec ja aj kúpeľne som dokončila ja. Muž zobral malú k svokrovcom.
@anonym_f57e98 on sa zobudil, aj sa ma spýtal, že kam idem. Som povedala, že do obchodu, pretože o chvíľu sa malá zobudí, tak aj jesť jej treba dať. S pokojom angličana mi povedal, že vraj som mu mala povedať presne ČO! má kúpiť a navariť, bol by išiel on.
Keď som sa vrátila, dcéra už bola hore a hneď medzi dverami mi oznámil, že keď ma doma nenašla, začala plakať a to je len a len moja chyba, lebo som mu mala povedať a on by to urobil! A tak vznikla mega hádka, ktorej teda dcéra bola svedkom. Zo všetkého najviac ma mrzí toto:(
Áno, môj muž sa stal nesamostanou jednotkou a úplným dieťaťom v tejto domácnosti a mne už dochádza trpezlivosť.
@anonym_3f1ee0 robíš to zle. ale na to prídeš o pár rokov sama 😀 ja mám presne toto za sebou. nezávidím ti to čo teraz príde, ale padnúť a vstať musíš sama. držím palce.
@anonym_3f1ee0 nerobí to naschvál?? Alebo len posúva hranice?
Úprimne ti poviem- párkrát som v obchode zažila, že chlapík mal telefón na uchu, očividne telefonoval s manželkou. Pýtal sa kde sú vajíčka, aké jablká má kúpiť, aké rohlíky má kúpiť... proste nič nevedel. Uplný idiot, toto by som doma nemohla mať za žiadnu cenu, ani keby mi doniesol domov mesačne 10 000 € . Proste neschopný idiot, aby jeden dospelý chlap nevedel urobiť nákup pre rodinu? Neviem ako potom funguje v reálnom živote, keď nevie základné veci.
@katkazatka môj muž bežne ide do obchodu bez telefónu a ja by som mu rada zavolala, čo mi ešte napadlo prikupit, tak mám smolu. A vždy mi napadnú takýto neschopaci, čo ich žena po telefóne naviguje, kde čo nájde.
@anonym_autor myslim, ze si pretazena narocnym dietatom a z toho mozno podrazdena atd.nemas naznaky depresie?
Moj je tiez taky, ze si veci nedomysli...vsetko mu musim priamo povedat. Nema s tym problem, urobi, ale nedochadzaju mu take veci ako nam mamam...ze treba aj vodu a jedlo detom ked niekde ideme 🤦♀️
Aj ja rozmyslam dopredu...20r az nie. Muz riesi aktualnu vec, nevie robit 3 veci naraz...to je muzske myslenie proste. My zeny vidime detaily, muzi ci vec funguje alebo nefunguje, pozeraju globalne.
Aj moj zabudol ist po dieta do skolky...alebo zobral cudzie obliecky zo skolky 😁...nepozna rodicov, ktorych sme v skolke stretavali, 4rocnemu obliekol rifle pre 2rocneho 😁 ...alebo bola som v nemocnici a povedala ako maju doma zapnut umyvacku...na druhy den som sa spytala, co tam dal tabletu...ale ved to si nepovedala 🤦♀️...ale je to skvely manzel a otec, len jeho domacnost nebavi, deti sa v kuchyni lepsie orientuju ako on, ale opravi, zmajstruje vsetko co chcem a co treba.
@anonym_3f1ee0 a pred rokom ci 2 rokmi by si sam urobil zoznam na nakup aj sam vymyslel co bude varit? A tak siel nakupil a uvaril?
@anonym_3f1ee0 robíš to zle. ale na to prídeš o pár rokov sama 😀 ja mám presne toto za sebou. nezávidím ti to čo teraz príde, ale padnúť a vstať musíš sama. držím palce.
@zuzanka.zuzu nevies jej poradit viac? Alebo mozno aj vsetkym? Mne preventivne. Keby to nahodou bolo vekom. Moj ma 41.
Juj, takýchto mužov je ale strašne veľa. Oni ako keby mali vo vzťahu vyoperovane vnímanie. Neurobia ako žena 5 činností naraz, potrebujú na každú jednu čas a kľud.
Môj dostal " facku" ked som bola s mladšou v pôrodnici týždeň a mal sa starať o staršieho syna a domácnosť. Ze on ani netušil, ze koľko roboty je doma a to sme mali este aj službu na schodoch a musel ten týždeň každý den zametat a umyť 5 poschodí 😀. Reku, vitaj v klube .....a to teda ani nebol doma az taký poriadok, ako robím ja.
Občas mam naozaj pocit, ze mnoho žien by si aj vydychlo, aj opeknelo keby sa zbavili " tejto gule na nohe".😀😀

to nie je maličkosť. v našej domácnosti sa z dokonalého muža stalo tiež toto 🙈 všetko čo tu baby opisujú. lenže ja som okrem svojich povinností, povinností nášho dieťaťa a povinností mojom muža mám ešte aj náročné pracovné povinnosti (robím sama na seba) a jedného dňa som sa zrútila... 🥺 to viem pomenovať až teraz, s odstupom času. toto čo tu popisujete je reálne psychické týranie - našla som o tom aj odborné články. viem na 100% že môj muž to nerobil úmyselne a viem na 100% že ma miluje. ale dosť. po prvé som prioritne robila to čo bolo dôležité pre mňa. ako v lietadle - masku najskôr sebe 😁 a po druhé k mužovi som sa začala správať ako k dospelému. ON má na starosti svoje termíny. ak ma požiada a ja mám čas, viem mu pomôcť. nerobím to všetko už automaticky (pripomienky v telefóne, nápisy na chladničke a podobné blbosti boli aj u nás 🙈). ale veru cesta k tomu bola dlhá a bolestivá... prádlo muselo byť pri práčke. nebolo? nuž išiel do roboty v smradľavom. a kopec iných veci čo tu ani písať nebudem. ženy, držte sa a majte sa rady. zachráňte seba! tí muži sú len leniví, nie neschopní