icon

Keď vás manželova rodina nemá rada

25. apr 2025

Tiež máte pocit že manzelova rodina ma vaše dieťa menej rada?

Prišli sme od svokrovcov kde sa cez sviatky zišla celá rodina, no celý cas som mala pocit že nás a malú 2,5 ročnú len za všetko kritizujú….aky ma účes, čo ma oblečené, prečo neje príborom, aby nebehala lebo ich mačky sa boja, prečo ešte nechodí do škôlky, stále iba “no no a to sa nesmie”. Mala ich už potom posielala sama prec 🤣 čo napríklad mojej mame nikdy nepovedala, majú krásny vzťah, niekedy mám pocit že ma radšej babku ako mňa. Určite nie som jediná s týmto pocitom, máte to tiež takto, obmedzili ste potom trošku tie návštevy? Alebo som iba precitlivelá na svoje dieťa 🤔

elenka.k
25. apr 2025

skôr alergická na svokrovcov

anjelicek26
25. apr 2025

ked to dieta nevidaju casto, tak je ta reakcia normalna...davno zabudli, kde vyvojovo take bezne 2,5 rocne dieta je... a tvoja mama ma uplne ine pocity k vnucke, ked s nou travi kopu casu, tak pozna kazde jej gesto, naladu, preferencie...

A nie, toto som nikdy nezazila,svokrovci nase deti na rukach nosili, moja mama k nim je a bola divna, uz sa nestretavame...ona je proste cudny clovek celkovo...

suzitok
25. apr 2025

moja svokra by dala môjmu synovi všetko na svete, nevravím len o materiálnych veciach, neskutočne ho ľúbila, tešila sa z neho, hrala sa s ním.....moja mama k nemu nemá žiadny vzťah, ale ona je ten typ ženy, ani ku mne a bratovi iná nebola

colsami
25. apr 2025

Myslim ze vobec nezalezi na tom ci ide o Tvojich rodicov alebo svokrovcov ako takych. Ide o to, ci ti stari rodicia maju k vnucatam vztah a chcu s nimi travit cas. U nas svokrovci zaujem tiez nemaju.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
mandinka
25. apr 2025

Nejde určite o to, z ktorej strany sú to starí rodičia. Ide o postoj ľudí, ich uvedomelé vnímanie dieťaťa na akej úrovni je, čoho je vzhľadom na vek schopné a pod. Ale nezatracovala by som to úplne, možno to nevedia len s malými deťmi a keď bude dcéra staršia, vytvoria si vzťah. Otvorene by som ale povedala hned v tej situácii, nech nekritizujú účes či oblečenie, ved je to nepodstatné.

sulavikova
25. apr 2025

Áno, sme podobný prípad. Môj syn je jediný vnuk neuveriteľne finančne vyčleňovaný st. rodičmi, a pritom bývame vo viacgeneračnom dom, syn sa im stará o zvieratá, dcéry nie. Len inkasujú. Ja mám o problém menej, neoslavujem.

slavka1988
25. apr 2025
@anjelicek26

ked to dieta nevidaju casto, tak je ta reakcia normalna...davno zabudli, kde vyvojovo take bezne 2,5 rocne dieta je... a tvoja mama ma uplne ine pocity k vnucke, ked s nou travi kopu casu, tak pozna kazde jej gesto, naladu, preferencie...

A nie, toto som nikdy nezazila,svokrovci nase deti na rukach nosili, moja mama k nim je a bola divna, uz sa nestretavame...ona je proste cudny clovek celkovo...

@anjelicek26 ako zvládaš nestretavanie sa s mamou?

michaela329
25. apr 2025

Nie...je tam jediné vnúča a svokra ho síce nejako nezabaví, ale bezpochyby ho ľúbi. Moja mama sa o bratove deti stará častejšie ako druhá babka. Aj u vás môže byť problém inde.

lucia13022023
25. apr 2025

Nie, jedine co svorka malému zakazuje je jest a chodiť pri tom 🤣 podľa nej sa je v kuchyni, mne osobne je jedno ci jablko je v kuchyni alebo v detskej.. Ale s tým viem žiť aj ja a aj malý.

jablkovastrudla
25. apr 2025
@elenka.k

skôr alergická na svokrovcov

@elenka.k preco by bola alergicka na svokrovcov? Tiez by sa mi nepacilo keby mi niekto iba kritizuje dieta.
Ja mam taku maminu, ona nie je zla ale tym ze zije sama tak tiez jej vsetko vadi. Starsiemu nevymenila ani raz plienku ked sme boli na slovensku, moznosti bolo kopa.
Svokrovci by za moje deti asi aj dychali, oni su naozaj velmi zlati. Teraz sme tam boli na sviatky a tak hrdo sa prechadzali s malym, aj v kostole cely stastni ze ho mohli ukazat 🙂

miriamzba
25. apr 2025

Ak vás konstantne len kritizovali a nenechali nitku suchu, tak to viac svedčí o tom, že skôr oni nemusia vás. A vsimala by som si, či je to často, a či aj niečo privetive a laskavé vnučke povedia. Ak nie a všetko im na nej len vadí, tak by som sa podla toho zariadila.

janetinka27
25. apr 2025

Ahoj, asi nie su zvyknuti.

cukroska
25. apr 2025
@anjelicek26

Myslím, že @anjelicek26 to vyjadrila úplne výstižne.
Je to o tom s kym to dieťa trávi čas a kto sa im plne venuje. Ale ten človek musí mať vzťah k deťom, teda aspoň sa pokúsiť sa ho vytroriť.Niekto už nemá trpezlivosť na deti, nemá potrebu sa im venovať a nerád deti zabaví.A starší ľudia rýchlo zabúdajú ako ich deti rástli. Boli mladší, trpezlivejší a neskôr ich to obťažuje ak nie sú obklopený deťmi.
A väčšinou vždy viac pomáha mama dcére.Ale je to naozaj individuálne..Mne moja mama deti veľa zabávala,hrávala sa veľa s nimi a trávila každú voľnú chvíľu s nimi. Deti miluje,zabavila všetky v rodine a venuje sa aj pravnučke ak môže.Starší syn má s ňou nádherný vzťah. Vďaka nej som mohla pracovať a strážila ich dobrovoľne keď boli chorí.
Svokra zase bola na iné. A možno bolo to trochu podobné tomu čo píšeš, ale mala ich rada najviac na svete. A to, že sa s nimi nehrala toľko ako svokor,moja mama a nekočíkovala ich, som nikdy nebrala zle. Ani by ma to nenapadlo. Beriem to aj teraz tak,že nie každý má vzťah k deťom.
Dala by im prvé aj posledné.

heminepa
Autor odpoveď zmazal
laila22
26. apr 2025
@heminepa
Odpoveď bola zmazaná

@heminepa tázmena názvov tém je trápna.. Často zmení úplne odveci. Minule som ho upozornila, nech láskavo zmení nazov témy gramaticky správne.. zrejme ju vymazal... 😆