Keď vás niekto nemá rád: Čo robiť?
ahojte, stalo sa vam prosim alebo mate taku skusenost ze vas niekto ci uz z kolegov alebo rodiny proste nema rad alebo ma s vami nejaky problem aj ked ste mu nic nespravili?..ja mam jedneho kolegu a v rodine jednu svagrinu ( mam ich celkom 4) ktori ma absolutne nemusia a davaju to najavo aj ked som im nikdy nijak neublizila..obaja ma nemusia od zaciatku ako sme sa spoznali..vy taketo nieco riesite ze preco? kde je pricina?..alebo si poviete ze ked viete ze ste im nijak neublizili a aj tak vas nemaju radi tak je to proste ich problem a neriesite?..kolega si napriklad ked k nam nastupil potykal so vsetkymi kolegynami okrem mna..doteraz si vykame..a svagrina hned od zaciatku povedala druhej ze jej nie som sympaticka..a ze je na mne nieco co jej strasne vadi ale nevie to pomenovat..
Tak niekto to naozaj proste vie, vycíti, ma natoľko veľa skúseností s ľuďmi rôznymi povahami a pozná aj sám seba a vie že tu to neklapne.. ako vravím, ja mám našťastie na toto už radar, nebolo to tak vždy ale vstupom do dospelosti som sa proste zorientovala a už viem, ako ľudia mi sedia, akých viem iba tolerovať a ktorých nemôžem vystat a nikdy to nebude inak...vážne si nelam hlavu to nieje nikoho vina proste to tak je. Aj medzi mužom a ženou niekedy hneď prebehne iskra , niekedy ti zahoria lýtka len niekoho vidíš ani nemusí slovo povedať...a pri niekom aj keby ti robil návrhy a flirtoval s tebou tak to s tebou nepohne...toto je ten istý princíp, niekde to klapne hneď, niekde po čase, niekde nikdy , a niekde vieš hneď že toto klapať nebude...to je život 🙂
Podľa mňa sa naozaj zameraj na to že kým ti nikto neubližuje iba za to aká si, tak je to všetko vlastne v poriadku. A netlac na pílu , keď vieš aký je ten kolega , načo ho pozyvas do auta, je to presne to čo som napísala aj ja, nerob to cez mŕtvoly iba aby si ukázala že ty si ten ludomil a on nemá dôvod... Zjavne ho má a ty to týmto naozaj zhorsujes...aj keď sa s niekým zoznamuje s, povedz ahoj rada ťa spoznávam Max..a nie že dúfam že si budeme rozumieť to už vopred dávaš najavo že si ťa snažilka čo bude tlačiť na pílu ( aspoň z môjho pohľadu)..buď nad vecou, pozdrav sa čo je slušnosť a ďalej nerieš, nevnucuj sa , nehraj rolu obete bez dôvodu... Ži si svoje a kašli na nich , keď uvidia že to úplne normálne dôstojne prejdes bez riešenia časom sami možno pochopia že to nieje až také zle...držím palce 🙂
@cimage
@beronsche
Súhlasím s vami, to ako sa chová kolega a čo ti pri zoznámení povedala švagriná- to je vyslovene urážlivé, toto nema nič spoločné so sympatiami a ani s tým, že s niekým si rozumiem viac a s niekým menej.
A na tvojom mieste by som sa rovno kolegu spýtala,
aký ma problém, lebo toto má k dobrému pracovnému prostrediu veľmi ďaleko.
Držím ti palce a viem si veľmi dobre predstaviť, ako sa cítiš ☺️
Prečo to tak ťažko berieš,však to je úplne normálne a prirodzené
Nemoze to byt tak, ze ta prva svagrina vycitila v tej druhej, ze su si na rovnakej vlnovej dlzke a ty k nim nepatris, tak jej navrhla, ze ci by sa nespolcili a ta nepoohovarali, ze ty im s niecim vadis a nepatris k nim. Ludia vseobecne si vyberaju k sebe skupinky, ktore ku nim patria a to musia k sebe pasovat z viacerych veci a byt na rovnakej dlzke, ty asi k tym tvojim protipolníkom nepatris, nie si ich krvna skupina, ale oni sa vyznacuju este niecim navyse - davaju to najavo a ohovaraju tych, ktorí ku nim nepatria a nie sú o tom ticho, teda sú neinteligentní, sedlácki. Ty si hladaj vlastný repertoar ludi a tých sa vyvaruj.....
@sheila121 ja sa takisto nestaviam k tebe typu ' nemam ta rada', vsetky prispevky a tvoj pohlad na vec je tvoja osobna volba a vec a nieco sa moze zhodovat a nieco nie, mozno aj zo zivotných skúseností.
Tiez mam takych v okoli a aj mne su poniektori menej sympaticki, ale nedavam to najavo. Pomyslim si svoje a idem dalej.
Neriesim. Viem, ze su ludia, ktori ma radi nemaju, je to ich pravo. Tak ako aj ja nemam rada vsetkych bez rozdielu. Nemam ani potrebu dosahovat, aby ma mali vsetci radi.
Tiež si myslím, že švagrine už o tebe niekto hovoril a nie práve najkrajšie. Píšeš, že so všetkými sa zoznámila na rodinnej grilovačke. Predpokladám, že so svojim nastávajúcim sa zoznámila skôr ako na tej grilovačke...
Aj keby si mala svätožiaru, všetkým nevyhovies. Život je príliš krátky na to aby si strácala čas s takými nevychovanymi tupelami ako kolega a švagriná.
@autor netráp sa.Ja toto mávam bežne.Mne je vela ludí nesympatických a vždy na nich dačo nájdem.Alebo mi proste nejak nerežú ani neviem prečo🙂 a určite to takto má aj somnou vela ludí.Normálka.Nie sme všetci naladení na druhého rovnako.Mala som to aj so susedmi v bytovke,tu na dome ani nie,lebo v blizkosti žiaden sused neni.Nemá mi kto tak vadiť.Ale bežne klienti sú mi nesypmatickí a musím sa im venovať a nedať to na sebe znať🙂 ked je to v rodine je to horšie,že sa tej osobe nemôžeš nejak extra vyhnúť
Nie sú mi všetci ľudia sympatickí a celkom určite nie som všetkým sympatická ja. Pokiaľ ok. Ale pokiaľ sa niekto skúsi správať ako nevycvalany hulvát (ako tvoj kolega alebo švagriná), tak veľmi rýchlo zistí, že som nie len nesympaticka ale aj dostatočne asertivna, aby som ich upratala. To nemá nič so sympatiami, to sú proste tupci, ktorým byť sympatická vôbec nechcem.
ked maš na to gule a tak ti na tom zaleži, spytaj sa ho priamo..možno sa vymačone a možno ta bude este viac neznašat..ked tam bolo len nejake nedorozumenie, možno to bude brat ako prilezitosť na vysvetlenie

Podľa mňa je síce úplne prirodzené, že nie každý nám sedí a že sú ľudia, ktorým nesedime my.
Ale je tiež normálne, že napriek tomu, že sa taky ľudia vzájomne nevyhľadávajú a spolu čas netravia, ked je to potrebné, či vhodné, komunikuju slušne.
Čiže byt kvôli tomu byť protivny a ustipacny ako švagriná, či vôbec nekomunikovat a doslova ignorovať, ako kolega , to už nie je normálne, je to primitívne.
A ukazuje akurát, že daná osoba má problém najmä sama so sebou.
Kašli na nich, také toxické osoby by tvoj život aj tak nijako neobohatili. A verím, že je to viac o nich, ako o tebe.