Keď ženatý muž navrhne tykanie čašníčke: Je to správne?
Chcela by som vediet len nazor na danu situaciu:
Zena vydata robi casnicku v restauracii a chodi tam denne zakaznik,muz zenaty,obcas aj so svojou manzelkou. Muz navrhne casnickam tykanie,lebo vraj sa citi tak blbo aby si vykali,ked tam chodi kazdy den a nie je taky stary. Co si o tom myslite? Je to podla vas spravne ci nespravne ?
Dakujem za nazor
Neexistuje - a čudujem sa, koľko žien by to akceptovalo, či už ako manželka dotyčného ženatého alebo ako čašníčky.
Môj manžel v živote tykal len jednej čašníčke, v čase keď sme ešte spolu len chodili. Bola to jeho kamoška, spolužiačka to strednej a poznali sa dlhé roky predtým, ako tam začala pracovať. Ja som jej vykala, hoci sme boli všetci traja v rovnakom veku ale chcela som udržať odstup. Bola to dosť nepríjemná situácia ale to bude asi aj celkovým správaním dotyčnej, nie len tykaním samotným.
@karolinakr ona inak bola super,oslovovala ma pekne krstným menom......bohužiaľ zomrela...
@jana_eyre_2 pozri si knihu o bontóne, ak ide o staršieho vazeneho muža tykanie navrhuje on, nie žena, ktorá je od neho výrazne mladšia.
@pininka1 zákazník nie je muž ktorý je nadradený žene, jedine že by to bol starší pán (alebo nadriadený v práci).. pokiaľ ide o muža v stredných rokoch nemôžeš vedieť určiť kto z nich je starší a v takom prípade je vždy žena tá ktorá navrhuje tykanie.. a ďakujem za odporúčanie, také knihy som čítala, neviem prečo predpokladas že nie.. 😉
Zalezi od situacie, ak su rovnaki naladeny a chodi tam casto, tak tykanue nevidim ako problem, ak obe strany suhlasia. Ale navrhnut moze len ona
@jana_eyre_2 pretože tu tvrdíš ze my ostatné nepoznáme pravidla. Nevieme nič o veku zákazníka a čašníčky. Môže to byť kľudne univerzitný profesor chodiaci do reštaurácie a starší od čašníčky o 20 rokov. Ja len píšem, že nie vždy navrhuje žena, ty si napísala ze LEN žena, čo nieje pravda.
Normalka
Uplne v pohode moji kolegovia si po case týkajú aj s čašníkom, ked je to muz aj ked je to zena. Aj s rozvozom jedla co nosia obedy. Nevidim v tom problem. Moj muz mal dokonca cislo na jednu babu z kebabu a vzdy jej volal, ze nech prípravy a pride pre to. Vtedy este nerobili rozvoz. Ked tam skoncila, tak mu volala, ze je finančná poradkyňa, ze ci nechce nejake poistenie 🤣🤣🤣. Tak som sa smiala, lebo kuka na telefon a hovori ta baba z kebabu mi vola….ved zisti co chce….a z nej vyslo toto. Este mesiac som si robila srandu, ze si si myslel, ze na rande ta vola mlada žabka, Ved mozes ale deti beries so sebou 🤣🤣🤣🤣
@nynia hej určite bude univerzitný profesor tak netaktny že navrhne tykanie, lebo "on sa chudák cíti blbo" 😒 no a áno, tie ktoré tu tvrdia, že to je normálna a bežná situácia zrejme tie pravidlá nepoznajú, neviem čo ťa na Tom tak popudilo..
Mam podnik, s viacerymi zakaznikmi si tykame. Ale iba ak navrhne zakaznik. Ale je tam vela takych chlapov ako popisujes 😃
Samozrejme sa stale bavime na profesionalnej urovni a nikto neplanuje s nikym nic mat. Ale kedze sa vidime kazdy den je to take spontanne.
Ja si tiez tykam v restike so vsetkymi kde chodim kazdy den na obed.
Chlap môže navrhnúť tykanie. Je to blbosť, že nemôže. Ten kto to tvrdí, ten nepozná etiketu. Žena môže odmietnuť.
@autorka na Tvojom mieste by som to zvážila. Zamestnávateľ na toto pravidlá nemá? Ak to máš povolené a si s tým zákazníkom ok a už ho poznáš, tak by som to nezavrhla. Nie je na tom nič zlé. Utvára to priateľskú atmosféru v podniku. To ale neznamená, že nebude dodržiavať nejaké hranice slušnosti vo vzťahu čašník-hosť. Keď spomínaš, že si vydatá a on ženatý, tak možno máš z neho pocit, že mu ide o niečo iné ako o dobrú armosféru. Tam by som odmietla, aby si nenamýšlal, že má chlapec šancu si nabaliť milenku.
Ak by chodili 2-3roky mozno by som aj… ale inac nie. Pride mi to nevhodne. Vzdy je to pracovisko. a nie nejake kupalisko kde sa zide partia.
Nepripada mi to spravne ked je to zadana osoba. Proste urcite sa to nepatri a komu je to jedno je naruseny bodka a egoista
Ty asi budes jeho manzelka 😂 Ja som si s jednym u nas vo firme vykala hadam aj 3 roky a jedneho dna som mu navrhla tykanie. A on na to,ze konecne. On stara skola,isiel podla bontonu a cakal,kym sa ja ozvem. Lenze ja bonton nepoznam ani som nevedela,ze ma zena navrhnut tykanie. Mna by muz neurazil,keby navrhol tykanie. Neberiem sa prilis vazne ako niektore zeny,dobreze neodpadavaju od pohorsenia,ked muz navrhne tykanie. Nevidim na tom nic zle. Niektori ludia su priatelski a nemusi byt za tým hned nieco viac

V prvom rade ma prekvapuje že toľko žien nepozná bontón a že navrhnúť tykanie môže LEN žena, nie chlap.. 😏 rozhodne to nie je bežná situácia..