icon

Kedy by sme mali náš vzťah oficiálne pomenovať?

Včera o 06:28

Ahojte, potrebovala by som nezainteresovaný pohľad na môj „vzťah-nevzťah“.

S jedným mužom sme boli najskôr kamaráti. Poznáme sa dlhšie a postupne sa to medzi nami začalo meniť. Prišli bozky, intimita a začali sme spolu tráviť oveľa viac času.

Asi pred mesiacom sme sa o tom otvorene rozprávali a dohodli sme sa, že chceme náš vzťah ďalej prehlbovať. On to vtedy pomenoval tak, že sme niekde „medzi kamarátstvom a láskou“.

Odvtedy mám pocit, že sa to posunulo ešte ďalej. Trávime spolu veľa času, prespávame spolu, sme intímni, bozkávame sa, ale nie je to iba o fyzickej stránke. Zaujíma sa o mňa, stará sa o mňa, keď som chorá, príde za mnou, keď ho potrebujem, a celkovo sa ku mne správa veľmi pekne. Pri ňom sa cítim naozaj dobre a prirodzene.

Hovorí o mne ako o „svojej“, dáva najavo, že sa o mňa nechce s nikým deliť a niekedy mám z jeho správania pocit, že už je do mňa zamilovaný, len to možno ešte nevie alebo nedokáže pomenovať.

Na začiatku pritom hovoril, že vzťah nechce.

Ja už viem, že by som s ním chcela byť. Neviem však, či mám jednoducho čakať, kým k tomu pomenovaniu príde sám. Nechcem na neho tlačiť, pretože vidím, že sa to medzi nami prirodzene vyvíja a je nám spolu dobre. Zároveň nechcem mesiace fungovať ako jeho priateľka bez toho, aby som vedela, či ma tak vníma aj on.

Ako by ste to videli vy? Je mesiac od dohody, že budeme náš vzťah prehlbovať, ešte krátka doba a nechali by ste tomu čas? Alebo by ste už chceli vedieť, na čom ste? Ja čakám na jeho otázku či budem jeho priateľka.

Strana
z2
autor
•
Včera o 11:17
@anonym_551101

Mna by viac ako to, ci som jeho priatelka zaujimalo, ci caka a ponuka exkluzivitu. Teda ci to, co spolu mate prenho znamena, ze uz ani ty a ani on nebudete spavat s inymi, alebo nie. Lebo to je podstatne vediet. Nemusi ta priamo pomenovat svojou priatelkou, ale asi tiež nechces o tri roky zistiť, ze ta berie len ako kamaratku s vyhodami a nema zabrany najst si takych viac, zatial co ty planujes spolocny zivot.

Ak mas jasno v tom, ako to mate s inymi ludmi a potencialnymi kamosmi / sexualnymi partnermi, tak by som to nehrotila a nechala nepomenovane. No mam sa prilis rada na to, aby som bola dlhodobo v neistote, co to vlastne medzi nami je. On sa nechce viazat a mat nejaky zavazok voci tebe, ocividne. Takto mu je dobre, len uzivanie, ziadna zodpovednost.

@anonym_551101 v tom mame jasno. To mi povedal narovinu, ze sa nechce s nikym inym stretavat. A ze ma v hlave len mna.

natalka13
•
Včera o 11:19
@mauduska

Tak napr. môj manžel mal 19 rokov, keď sa ma narovinu po dvoch mesiacoch pravidelného stretávania spýtal, či by som s ním chcela chodiť. Povedala som, že áno a bolo vybavené 😅 ja si myslím, že je to také chlapské, normálne oddeliť fázy: ty si kamoška, ty si frajerka, ty si manželka. Mne osobne sa to zdá úctivne voči žene, že muž je fér a čestný+otvorený s úmyslami.

@mauduska ked pravidelne sexujem s niekym bozkavam sa tak to je laska chodenie.... bozkavanie a travenie spolocneho casu nieje kamaratstvo.

anonym_e60ba0
•
Včera o 11:55

@anonym_autor akooooo, pred 17 rokmi som spoznala kamaráta na vysokej škole, mali sme 20. Už je manžel a máme na ceste druhé dieťa. A ani jeden z nás nevie povedať kedy sme spolu začali chodiť a mať vzťah priateľ -priatelka, lebo sme si to nepovedali. Ani sme nikdy neoslavovali žiadne výročia chodenia mesiac pol roka, rok, ako je teraz zvykom, iba výročie sobáša, blíži za ôsme. A nechýbala mi k životu informácia či som priateľka, nejako sa to proste vyvinulo. Stačilo nmi vidieť že si so mnou plánuje Vianoce vo februári alebo letnú dovolenku v decembri, nejakú vzdialenú budúcnosť. Ale teda po 7 rokoch som sa spýtala či so mnou počíta v živote. Ja už som sa chcela usadiť a mať deti, zarábala som, on ešte študoval PhD. Nakoniec ťa žiadosť o ruku prišla z jeho strany keď začal zarábať a cítil že dokáže zabezpečiť rodinu.

bielasovicka
•
Včera o 12:22
@anonym_e60ba0

@anonym_autor akooooo, pred 17 rokmi som spoznala kamaráta na vysokej škole, mali sme 20. Už je manžel a máme na ceste druhé dieťa. A ani jeden z nás nevie povedať kedy sme spolu začali chodiť a mať vzťah priateľ -priatelka, lebo sme si to nepovedali. Ani sme nikdy neoslavovali žiadne výročia chodenia mesiac pol roka, rok, ako je teraz zvykom, iba výročie sobáša, blíži za ôsme. A nechýbala mi k životu informácia či som priateľka, nejako sa to proste vyvinulo. Stačilo nmi vidieť že si so mnou plánuje Vianoce vo februári alebo letnú dovolenku v decembri, nejakú vzdialenú budúcnosť. Ale teda po 7 rokoch som sa spýtala či so mnou počíta v živote. Ja už som sa chcela usadiť a mať deti, zarábala som, on ešte študoval PhD. Nakoniec ťa žiadosť o ruku prišla z jeho strany keď začal zarábať a cítil že dokáže zabezpečiť rodinu.

@anonym_e60ba0 presne. Toto sa ma vyvíjať, a nie oznamovať ze počuj, tak od zajtra budeme pár, môže byť?🤣 To som ešte ani nepočula.

mauduska
•
Včera o 12:26
@natalka13

@mauduska ked pravidelne sexujem s niekym bozkavam sa tak to je laska chodenie.... bozkavanie a travenie spolocneho casu nieje kamaratstvo.

@natalka13 ale my sme sa v tom čase ani len nedržali za ruky, boli sme naozaj len kamaráti. Nedokážem si predstaviť niekoho nazvať kamáratom a robiť s ním veci, ktoré robím s niekým, za koho som vydatá. 🤷‍♀️🤷‍♀️

natalka13
•
Včera o 12:47
@mauduska

@natalka13 ale my sme sa v tom čase ani len nedržali za ruky, boli sme naozaj len kamaráti. Nedokážem si predstaviť niekoho nazvať kamáratom a robiť s ním veci, ktoré robím s niekým, za koho som vydatá. 🤷‍♀️🤷‍♀️

@mauduska ale ona sa s nim viac ako drzi za ruky. Ona nema co oddelovat.

anonym_038673
•
Včera o 13:09
@patrike

@mimachicha Presne. Ani uradna nalepka alebo mrmlanie carovnych formuliek homosexualom v satovej zastere v domceku s prekrizenymi drievkami na streche nic negarantuje. 50% manzelstiev konci rozvodom.

@patrike

statisticky je to menej, dlhodobo okolo 30 manzelstiev zo 100 konci rozvodom.

sense
•
Včera o 13:19

Ja neviem, ale akosi žiaden svoj vzťah som neplánovala špeciálne pomenovať alebo povedať od napr 01.10 som vo vzťahu. Keď som sa s dotyčným už stretávala, často, plánovali spoločný čas nielen v pritomnosti ale aj v blízkej budúcnosti, boli vo vzťahu vyznania atď. Jediné kedy mal vzťah oficiálne meno boli zásnuby a sobáš.

mauduska
•
Dnes o 05:47
@natalka13

@mauduska ale ona sa s nim viac ako drzi za ruky. Ona nema co oddelovat.

@natalka13 ale v tom prípade je to pre mňa osobne nepochopiteľné a s chlapom, ktorému som dobrá na sex ale nie na to, aby to so mnou myslel vážne, by som už len zavrela dvere pred nosom. V živote by som nemárnila čas s niekým, kto nemá jasné úmysly so mnou.

natalka13
•
Dnes o 05:51
@mauduska

@natalka13 ale v tom prípade je to pre mňa osobne nepochopiteľné a s chlapom, ktorému som dobrá na sex ale nie na to, aby to so mnou myslel vážne, by som už len zavrela dvere pred nosom. V živote by som nemárnila čas s niekým, kto nemá jasné úmysly so mnou.

@mauduska to ze sa nepostavi do pozoru a nepovie nahlas Oficialne ta prehlasujem za moju priatelku frajerku...znamena ze to s nou nemysli vazne?

mauduska
•
Dnes o 06:41
@natalka13

@mauduska to ze sa nepostavi do pozoru a nepovie nahlas Oficialne ta prehlasujem za moju priatelku frajerku...znamena ze to s nou nemysli vazne?

@natalka13 ak si ona nie je istá, čo on sleduje, tak potom áno, nemusí to s ňou myslieť vážne. Človek má vedieť normálne pomenovať svoje umysly

natalka13
•
Dnes o 07:43
@mauduska

@natalka13 ak si ona nie je istá, čo on sleduje, tak potom áno, nemusí to s ňou myslieť vážne. Človek má vedieť normálne pomenovať svoje umysly

@mauduska ona je ako panna v kukuricnom poli.
Nevie ako na tom je.
Cize kedcto bude z neho tahat a on sa vyjadri aj ked bude klamat uz bude spokojna?
Vztah nieje definovany sexom bozkom...
Ale tym ako sa jeden k druhemu spravaju celkovo ako trsvia spolocny cas. A to ona musi vycitit.

autor
•
Dnes o 08:32

Nakoniec sme sa o tom otvorene porozprávali a povedal mi, že chce byť so mnou a chce, aby sme tvorili pár.

Takže po všetkom tom premýšľaní, či čakať, nečakať a kam to vlastne celé smeruje, mám konečne jasnú odpoveď.

Samozrejme, stále tam sú veci, o ktorých sa budeme musieť rozprávať a nastaviť si ich, hlavne keďže predtým mal zo vzťahu obavy. Ale pre mňa bolo dôležité, aby to rozhodnutie prišlo aj z jeho strany a nebola som jediná, ktorá vie, čo chce.

Takže áno – nakoniec sme sa z „nevzťahu“ dopracovali k tomu, že chceme byť spolu a tvoriť pár. 😄❤️

natalka13
•
Dnes o 09:06
@anonym_autor

Nakoniec sme sa o tom otvorene porozprávali a povedal mi, že chce byť so mnou a chce, aby sme tvorili pár.

Takže po všetkom tom premýšľaní, či čakať, nečakať a kam to vlastne celé smeruje, mám konečne jasnú odpoveď.

Samozrejme, stále tam sú veci, o ktorých sa budeme musieť rozprávať a nastaviť si ich, hlavne keďže predtým mal zo vzťahu obavy. Ale pre mňa bolo dôležité, aby to rozhodnutie prišlo aj z jeho strany a nebola som jediná, ktorá vie, čo chce.

Takže áno – nakoniec sme sa z „nevzťahu“ dopracovali k tomu, že chceme byť spolu a tvoriť pár. 😄❤️

@anonym_autor no Amen🙏

vilma7
•
Dnes o 20:16
@anonym_autor

@anonym_autor a teraz ten vek ;)

Strana
z2