icon

Kedy je už neskoro vyznať lásku?

Včera o 22:15

Často sa hovorí o tom, keď sa slova ako milujem ťa povedia príliš skoro, čo ale opačný prípad- je podľa vás nejaká časová hranica, kedy už na to môže byt neskoro? Je pre vás dolezite, aby tieto slova ako prvý povedal muž alebo pripadne, vôbec ich nepotrebujete počuť ? Myslím prvýkrát.

alebostraka
Včera o 22:20

Ja teda skúsenosti moc nemám ale podľa mňa je úplne jedno či to prvé milujem ťa povie žena alebo muž mal by to povedať ten kto to tak cíti viac alebo prvej a podľa mňa je neskoro vtedy keď ten druhý už stratí nádej

anonym_c1030d
Včera o 23:20

Povedz to vtedy ked to tak budes citit, nepoviem ti kedy … je to ako kofola- ked ju/ ho milujes, nie je co riesit 🙂

jblheart
Dnes o 02:12

100% je neskoro ak ten človek už nežije.. to je isté.

citronove_koliesko
Dnes o 03:02

@anonym_autor niekedy sa slovam pripisuje vacsia dolezitost ako maju. Mna slova nezaujimaju ked nie su za nimi skutky. Moze mi niekto hovorit ze ma miluje od rana do vecera ked to z jeho spravania neciiim.

moonlight1210
Dnes o 05:06

@anonym_autor neskoro je ked vidis, ze ten druhy stratil zaujem o teba, alebo ma zaujem uz o niekoho ineho. Vtedy ides s krizikom po funuse (ako sa u nas hovori).

Laska je zvlastna vec, ze ked raz z nej k niekomu naozaj “vyrasties”, uz sa do toho isteho cloveka druhykrat nezamilujes. Vsetka jeho sexualna a citova pritazlivost pre teba uplne zmizne.
A ak sa az vtedy on vyzna, tak citis uz len nezaujem pomiesany so sucitom.

Co sa tyka “milujem ta”, prvy by to mal povedat ten, kto to citi. Ostatok su hry.
Ked je niekto sebaisty, kludne to povie, lebo vie, ze ako to povedal, tak to vezme naspat, ak sa raz odmiluje.
Nezarucuje to nikomu ziadnu vyznamnejsiu/zavislejsiu poziciu vo vztahu.
Naopak, ak niekto sebaisty sa uprimne zalubene vyzna (lebo sa toho neboji) a vidi, ze ten druhy sa zacal zrazu chovat sebavedomo a dolezito, lebo si mysli, ze teraz uz hra prve husle on, tak jeho city zacnu miznut. Lebo namiesto vztahu tu maju akesi tajne bojove hry.

autor
Dnes o 06:13
@alebostraka

Ja teda skúsenosti moc nemám ale podľa mňa je úplne jedno či to prvé milujem ťa povie žena alebo muž mal by to povedať ten kto to tak cíti viac alebo prvej a podľa mňa je neskoro vtedy keď ten druhý už stratí nádej

@alebostraka vďaka za odpoved. Ja zastávam v tomto názor, že by som chcela, aby to prvýkrát povedal muž. Rovnako ako zásnuby, aj žena v dnešnej dobe moze požiadať o ruku ale asi väčšina z nás si želá aby tak urobil muž. Rovnako čakanie na ten moment keď nám vyzná lasku. Byt v dakom intímnom momente a zrazu to počuť. Ja nemám problém povedať to aj stokrát, kedykoľvek ale ten prvýkrát to chcem počuť od neho.

autor
Dnes o 06:15
@citronove_koliesko

@anonym_autor niekedy sa slovam pripisuje vacsia dolezitost ako maju. Mna slova nezaujimaju ked nie su za nimi skutky. Moze mi niekto hovorit ze ma miluje od rana do vecera ked to z jeho spravania neciiim.

@citronove_koliesko súhlasím. Ale tu myslím skôr take to prvé vyznanie lasky, keď s niekym randis resp nový vzťah, zaľúbenie. Keď je vsetko uzasne ale keď sa to nestane počas toho, tak zase čakáš ze to príde neskôr, keď práve ta prvá zaľúbenosť opadne.aj tieto slova mi prídu dačo ako potvrdenie vzťahu

autor
Dnes o 06:21
@moonlight1210

@anonym_autor neskoro je ked vidis, ze ten druhy stratil zaujem o teba, alebo ma zaujem uz o niekoho ineho. Vtedy ides s krizikom po funuse (ako sa u nas hovori).

Laska je zvlastna vec, ze ked raz z nej k niekomu naozaj “vyrasties”, uz sa do toho isteho cloveka druhykrat nezamilujes. Vsetka jeho sexualna a citova pritazlivost pre teba uplne zmizne.
A ak sa az vtedy on vyzna, tak citis uz len nezaujem pomiesany so sucitom.

Co sa tyka “milujem ta”, prvy by to mal povedat ten, kto to citi. Ostatok su hry.
Ked je niekto sebaisty, kludne to povie, lebo vie, ze ako to povedal, tak to vezme naspat, ak sa raz odmiluje.
Nezarucuje to nikomu ziadnu vyznamnejsiu/zavislejsiu poziciu vo vztahu.
Naopak, ak niekto sebaisty sa uprimne zalubene vyzna (lebo sa toho neboji) a vidi, ze ten druhy sa zacal zrazu chovat sebavedomo a dolezito, lebo si mysli, ze teraz uz hra prve husle on, tak jeho city zacnu miznut. Lebo namiesto vztahu tu maju akesi tajne bojove hry.

@moonlight1210 pekne povedané, v podstate súhlasím. Vďaka. Keď sa zamilujem a viem, že to nie je len krátky osial ( tiež by som nechcela tieto slova počuť za 2 týždne ako ma niekto lubi) tak cítim tu potrebu povedať to. Pri toľkých intímnych momentoch, nielen sexuálnych je ta príležitosť. Neberiem to ako hry, že to nechcem povedať prvá. Je to pre mna iba jedna z naozaj mala veci, kde chcem uchovať tradicnost toho, že to povie muž. My obaja vieme, že je to tak. Hovoríme si veľa iných veci ale to lubim ta/ milujem ta je už take skutočne potvrdenie. Ja viem, že ak to vyslovim, odpovie mi rovnako. Túžim ale, aby tie slova šli prvé od neho. Prešiel už dlhy čas na to, aby sa tak stalo a hoci je dosť introvert, tu už to veľkú rolu nehrá. Mohol to urobiť aj zbabelejsim spôsobom a napísať mi to. Nemusí človek čakať na to, kým spolu začneme bývať a veľa iných okolnosti aby toto bolo vyslovene. A tak ako píšeš, tým že sa tak ešte nestalo a ja som z jeho úst doposiaľ nepočula tieto slova, začínam rozmýšľať či to tak je. A veľa sa tým pre mna pokazí, ak to vyslovim ja a nebudem už mat istotu, či ma naozaj lubi tak veľmi alebo situačne. Som stále v akejsi mienke, že ak by prišla do jeho života žena, ktorú by naozaj neskutočne miloval, nedokazal by tie slova držať v sebe, možno to len nie som ja

mischy00
Dnes o 06:29
@anonym_autor

@moonlight1210 pekne povedané, v podstate súhlasím. Vďaka. Keď sa zamilujem a viem, že to nie je len krátky osial ( tiež by som nechcela tieto slova počuť za 2 týždne ako ma niekto lubi) tak cítim tu potrebu povedať to. Pri toľkých intímnych momentoch, nielen sexuálnych je ta príležitosť. Neberiem to ako hry, že to nechcem povedať prvá. Je to pre mna iba jedna z naozaj mala veci, kde chcem uchovať tradicnost toho, že to povie muž. My obaja vieme, že je to tak. Hovoríme si veľa iných veci ale to lubim ta/ milujem ta je už take skutočne potvrdenie. Ja viem, že ak to vyslovim, odpovie mi rovnako. Túžim ale, aby tie slova šli prvé od neho. Prešiel už dlhy čas na to, aby sa tak stalo a hoci je dosť introvert, tu už to veľkú rolu nehrá. Mohol to urobiť aj zbabelejsim spôsobom a napísať mi to. Nemusí človek čakať na to, kým spolu začneme bývať a veľa iných okolnosti aby toto bolo vyslovene. A tak ako píšeš, tým že sa tak ešte nestalo a ja som z jeho úst doposiaľ nepočula tieto slova, začínam rozmýšľať či to tak je. A veľa sa tým pre mna pokazí, ak to vyslovim ja a nebudem už mat istotu, či ma naozaj lubi tak veľmi alebo situačne. Som stále v akejsi mienke, že ak by prišla do jeho života žena, ktorú by naozaj neskutočne miloval, nedokazal by tie slova držať v sebe, možno to len nie som ja

@anonym_autor a možno tiez len čaká, ze to povieš prvá ty, aby ti mohol povedat ze aj on teba. Ťažko povedať, veľa záleží od povahy. Niekto je az prehnane cukrikovy, tulkaci a niekto skôr tichý a dáva to najavo skutkami.
Ale na druhej strane ak to clovek ozaj cíti, tak to z neho spontánne vyletí, ani si to vlastne neuvedomí. A ked sa toto stane, ver, ze to je úprimné. Nie strojene, niekde kde by sa to hádam patrilo povedať.

marianarem
Dnes o 06:39

@anonym_autor Ja to vobec nepotrebujem pocut, ale citit. Ked to citim, tak uz dalej nie su potrebne ani ziadne slova, ani gesta.
A su mi nesympaticke americke filmy, kde sa okolo toho robia strasne tance, ze kto to povie/povedal prvy, vzdy potom taka dramaticka pauza a este sa to potom dodatocne rozobera...to ide uplne mimo mna.

anonym_fc9d1e
Dnes o 07:08

Pre mňa je ideálny čas povedať ľúbim ťa - nie milujem ťa - po 3m vzťahu a stretávania. Ak ani po pol roku mi chlap nepovie, že ma ľúbi, alebo mi to aspoň nenapíše, niečo je zle. A razím teóriu, že prvý to hovorí chlap. U mňa to bol vždy chlap a vždy do 3m. Ak mi to niekto povedal po 2t, tak bol to pre mňa warning.

anonym_c73c25
Dnes o 07:32

No náš vzťah začal čisto sexuálne. Najskôr sme si písali, potom volali, potom sa stretli v ten deň sex nebol len bozky, dotyky ale na druhý deň už áno. Stretávali sme sa celé mesiace na chvíľu jazdy deň ale stále to bolo len o sexe, máločo sme si popritom stihli povedať, večer sme si volali kde sme sa chvíľu aj porozprávali. To že si vyhýbame sme si povedali, ale nie že mám ťa rád alebo milujem ťa to vôbec. Áni jeden z nás vzťah nehľadal skôr len také občasné vyplnenie času. Ja mám deti takže večer som musela byť doma, ani som nemala záujem mu deti predstavovať ani on sa netváril že by ich chcel spoznať. Najhoršie bolo že ja som sa zaľúbila hneď. Potom sme začali chodiť aj von do prírody, na ľahšiu turistiku, na plaváreň, len môj čas bol veľmi obmedzený, niekedy keď som nemala deti som prišla k nemu na celý víkend, keď som s nie im potrebovala pomôcť, pomohol mi, všetko by bolo fajn len ja som vôbec nevedela na čom som, mimo našich stretnutí som nevedela čo robí kde je s kým je ako trávi večery,... a možno až po dvoch rokoch som nadhodila tu tému cibje náš vzťah len čisto sexuálny, že ako to cíti lebo ja k nemu určite cítim viac a chcem s ním byť viac, vtedy mi to opätovala že aj on to cíti rovnako. Dovtedy si myslel že mám záujem len o ten sex ísť s kým na výlet keď som sama. Neviem možno nebyť tej chvíľky doteraz sa len tak stretávame a možno by to časom nejak opadlo. Ale každopádne potom sme sa stretávali už viac, spoznal aj moje deti, už je to 5 rokov, nebývalé úplne spolu, ale príde on na pár dní k nám, keď ideme spolu, ideme aj s deťmi, chodíme spolu na dovolenky, trávime spolu Vianoce a iné sviatky, pomáha mi úplne so všetkým či už s deťmi, doma, beriem ho ako partnera a dúfam že už na celý život.

anonym_91ab6f
Dnes o 08:11

@anonym_autor ja to nehovorim a ani to nevyzadujem. Rozmyslam ci mi to vobec niekedy niekto povedal. Za mna je to pekna fraza. Dolezite je ci sa citim byt milovana.

anonym_347df2
Dnes o 08:18

Ak niekto cíti že je milovany hovoria to skutky a zo spravania je to jasné slová ani netreba