icon

Kedy je žena pripravená na odchod?

9. sep 2022

Zaujíma ma také príbehy kedy žena odišla s deťmi od chlapa a začala sama na nule odznova,taká čo nemôže sa spoľahnúť na rodinu ani na nikoho.Kedy je žena pripravena na odchod,kedy je ten správny čas?Mám 2 deti školáčka a skolkar,s manželom nám to už neklape,bohužiaľ nedá sa to už zachrániť.Rozmyslam o odchode a nad rozvodom.Momentalne som na podpore a šetrím si peniaze,nechcem robiť unáhlené rozhodnutie.Kedy je vlastne žena pripravena na odchod,koľko má mať našetrené tisíc 5tisic či ešte viac?Na začiatok,viem že je to ťažké sama utiahnuť všetko a preto zatiaľ len sporim a rozmýšľam nad možnosťami.Nechcem dopadnúť tak že v podnájme pol roka,dôjdu nám peniaze a ďalej čo,kam pôjdem s deťmi.Ake máte skúsenosti?

Strana
z3
veronikastrickova
11. sep 2022

@dkethe a toto je uplne dobra poznamka, v manzelstve je vsetko na polovicu, cize autorka musis ratat aj s tym, ze polovica je muzova, nie tvoja a to moze narobit problem.

autor
11. sep 2022

@veronikastrickova Aj keď mám svoj účet sa to tak berie že polovica je manželovi?

zabka1000
11. sep 2022

Ano,aj z tvojho účtu je polovica manželova.... odporúčam v dostatočnom predstihu pred podaním o rozvod vybrať hotovosť a niekam schovať

kubkovamama
11. sep 2022

Nemala som našetrené vôbec nič.To bolo pri ňom nemožné.Isla som s dokladmi,jedno dieťa so školskou taškou,druhé v papuckach.Asi tak

kattrin5
11. sep 2022

Ja som tiez tak odisla a este v zahranici, bez nicoho s 200$ vo vacku, robila som co sa dalo, odisla som ked mala dcerka rok, ked mala 3 som zacala na vysokej skole, cez den v praci a po veceroch a vikendoch som chodila do skoly a bolo to najlepsie co som mohla pre seba a pre nu urobit, teraz mam super pracu, studujem dalej, druhy krat som sa vydala. Nikdy nevies co je pred tebou, odides od muza a mozno sa budes mat este lepsie!

alexandrahaspi
11. sep 2022

Ked mate spolu dom a hypoteku, tak treba dom predat (teraz su ceny tak vysoko ze pekne na tom zarobite), rozdelit si peniaze a mozno sa ti podari aj nieco male kupit. keby bol manzel normalny, nechal by vas zit v dome, ved su to jeho deti, normalny chlap by nenechal deti pretlkat sa niekde po podnajmoch, ale neviem aky je 😒

isis234
11. sep 2022

@pribinak pozri na www.profesia.sk . posielajú ponuky na mail i prácu z domu

pribinak
11. sep 2022

@isis234 tá vieš aké má ona vzdelanie? Prax? Kde býva?

isis234
11. sep 2022

@zabka1000 presne tak, vybrať z účtu čo najviac....
.. ak by bolo možné, že máte dôvernú osobu, ktorej ozaj veríte, že by ste u nej nechali peniaze, čo najskôr vybrať z účtu... lebo pri rozvode sa všetko deli na polovicu.- spoločná domácnť... a po rozvode vám peniaze vráti. Držím palce, aj pri nájdení vhodnej práci,, myslite na to čo by ste chceli, na niečo pekné, aby sa to uskutočnilo,, nie strach, obavy.

isis234
11. sep 2022

@pribinak na webe profesia sú ponuky na celom Slovensku,,, vyberie si mesto, a budú jej ponuky chodiť na mail.

pribinak
11. sep 2022

@isis234 vieš aké má vzdelanie? Skills? Prax?

Praca je bod c. 1, to je jasne, ale ja fakt nejdem prehľadávať profesiu, zo nechám na teba a autorku

isis234
11. sep 2022

@pribinak ja som len odpovedala, jasné že si to autorka bude vyhladávať sama

luccija
11. sep 2022

@kubkovamama z coho si zila?isla si k rodicom?

juliet86
11. sep 2022

kmotricky..sk ak by si mala rok dva byvanie takmer zadarmo tak aj na hypo si nasetris. pripadne si daj hned teraz ziadost o mestsky byt. na soxialnon oddelwni v tvojej obci

pribinak
11. sep 2022

@juliet86 nefungujú

tamichloe
12. sep 2022

@55kvetinka55 🤗🤗🤗teším sa s tebou
Veď to ,že kvôli deťom, potom stále v kontakte....drž sa, veľa šťastia ti prajem🥰

veronikastrickova
12. sep 2022

@isis234 vybrat z uctu co najviac? Je to ich spolocne, nielen jej tak akej dovernej osobe dat ich spolocne peniaze?

isis234
12. sep 2022

@veronikastrickova vybrať z jej polovice na účte

mellani28
12. sep 2022

Odporúčam mat minimálne prácu, keď už si rozhodnutá. Ja som si našla prácu a aj vlastný byt som si ihneď hľadala a kúpila, po vysporiadaní nášho majetku, bol to (1 Izbovy byť) ale mali sme svoje so synom,je to cca 4 a 1/2 roka, ale najlepšie rozhodnutie môjho života.

55kvetinka55
12. sep 2022

@tamichloe ďakujem krásne,si zlata 🥰

elly11
16. sep 2022

Ahoj.

Nepíšeš ako je to s vaším majetkom. Všetko získané po uzavretí manželstva sa delí na polovicu
Zisti si aké máš možnosti, ak o tom este nevieš.
Ak máte nehnuteľnosť spoločnú (z toho ti patrí polovica), auto, iný majetok a pod.

Ak je všetko jeho a získané pred uzavretím manželstva, tak nemáš veľa možností.

Urcire ste niečo platili do nehnuteľností po sobáši, aj z toho ti patrí polovica.

Potom, nevieme akú máš prácu, aké máš výdaje, čo všetko musíš platiť.

Záleží aj od toho kde žiješ, aký je tvoj štandard.

Krok odísť je to najmenej
Rozhodnutie tiež.

To co je potom je dôležité.
Čiže pre niekoho môže byť 5000 tis malo pre iného 800 akurát.

Ja som sa nedávno rozviedla. Más urcire viac možností ako sa len zbaliť a ísť.

Strana
z3