icon

Kedy má význam pozvať dievča na rande?

petercen
3. feb 2025

Zdravím,
Mám už za chvíľu 26 rokov a v podstate posledné mesiace sa viac menej aktívne venujem randeniu, resp. som sa rozhodol viac na tomto zapracovať aby som si konečne našiel prvý vzťah.

Akonáhle začnem pravidelne a osobne stretávať dievča na nejakom mieste, tak sa snažím s ňou dať do reči v prípade, že mám reálne o ňu záujem. Po určitej dobe, keď sa ako tak spoznáme, môj postup je pozvať ju von na kávu / nejakým spôsobom jej naznačiť, že s ňou chcem niečo viac.

Tu však nastáva menší problém - pri pozvaní zistím, že dievča reálne niekoho má alebo proste nemá záujem. Občas premýšľam, či by nebolo lepšie každý podobný vzťah viesť v kamarátskej rovine a následne to rozviť viac keď sa budeme poznať dlhšie.
Príde mi trochu trápne/blbé pozvať dievča na rande a v prípade odmietnutia naďalej s ňou udržiavať (kamarátsky) kontakt.

Príklad: chodím do gymu a rovnako tam chodia väčšinou tie isté baby. Po nejakom čase sa rozhodnem, že sa dám s jednou do reči. Každým stretnutím vo fitku sa spoznáme viac a následne sa odhodlám pozvať ju von - ona môže odmietnuť. Po takejto skúsenosti mi bude blbé chodiť do fitka. Žijem na dedine, čiže možno aj preto.

vilma7
•
4. feb 2025

Keď to budeš tak cítiť. Ja neviem co ty stále analyzuješ, tak hádam cítim ze tam.je alebo nie je cit, záujem atď... prídeš mi ako robot.

lenkakravcova
•
4. feb 2025

@petercen ak máš o nejakú záujem, tak ju pozvi von. To hranie sa na kamarátov myslím, že ničomu nepomôže. Len sa zbytočne za nejaké týždne naviazes a potom zistíš že je zadaná.. rovno na začiatku komunikuj priamo.

rorino
•
4. feb 2025

@petercen uvoľní sa,ak to máš takto blbo rozplanovane a rozanalizovane,tak najvyšší čas prebudiť sa a začať žiť Veď sám vidíš,že ti to nefunguje.Mozno práve to odradi tie dievčatá.

whooops
•
4. feb 2025

@petercen tak na to nechoď cez kamarátstvo, lebo takto len zbytočne stracas čas pokiaľ ti ide o to mať vzťah. Ak ti je nejaká baba sympatická, príď za ňou trochu sa s ňou porozprávaj a rovno si vypytaj číslo, alebo ju pozvi von. Ak bude mať záujem, tak aj ocení tvoju odvahu a úprimnosť a dá ti ho, pokiaľ tam záujem nebude alebo je zadaná tak hneď vieš na čom si. Stretneš sa aj s odmietnutiami, ale takýto priamy prístup je podľa mňa najlepší, lebo tá baba aj tak vycíti že máš o ňu záujem, aj keď jej to priamo nepovieš