icon

Kedy nechať deti strážiť starými rodičmi?

28. apr 2024

Prosím je tu niekto kto dal svoje deti strážiť starým rodičom čiže buď vašim rodičom alebo svokrovcom až keď mali deti 2 roky a viac?
Ja som to doteraz nepotrebovala a ani som to tak necítila, keďže o dieťa sme sa snažili dlhé roky a museli sme absolvovať ivf, ale je mi to vycitane že im deti nedávam. Pritom na návštevy chodíme pravidelne a sú často v kontakte len mi je proti srsti nechať ich bez nás ako rodičov

Strana
z3
natall113
28. apr 2024

@lienka.7 nezažiješ nepochopíš preto sa ti to zdá ponafukovane, moja svokra by bola schopná do polročnej napchať hribovicu bez problému lebo šak to je zdravá polievka ublížila by jej ale nie vedome teda podľa nej, hovoríš o niečom úplne inom, je na mieste rešpektovať čo chcú rodičia a nie len čo chcú starí rodičia.
Čítaj poriadne ja nehovorím o tom že dieťa potrebuje matku 24/7 ale teda že určite mu rozumie viac ako babka s ktorou nebýva toľko

majlo1234
28. apr 2024

Ja, muzovej mame, ale z dovodu, ze sme 500 km od seba a teda kym som dojcila, musela som sa tam trepat aj ja. A verim, ze zle mu spravit nechce, i ked sa nestototoznujem s niektorymi vychovnymi metodami. Ale za dovolenku bez dietata mi to stoji, a syn sa k nej vzdy velmi tesi.😂
Mojej mame verim viac, je mladsia, mala deti nie tak davno, ale ta ho zas dobrovolne skor nechcela😂

mikadooo
28. apr 2024

@nivea777 nemáš dieťa, ktoré reve od narodenia, len sa niekto na neho pozrie. Ja mám deti tri a jedno z nich bolo presne takéto. Nesúď. Buď rada, že máš dieťa aké máš. Áno, jedno moje dieťa bolo (je) matkin "cecok" a neviem ako "ináč" som ju vychovala, bola to druhorodená, holt od narodenia je takáto, ostatní dvaja sú "normálni" táto jedna je aká je. Nebudem ju nasilu tlačiť do táborov a na prespávačky ku kamarátom a k babke na prázdniny, keď viem, že tam noci prereve. A nie, neplakala som, keď nastúpila do škôlky, aj keď ona si poplakala. Skúsili sme, aj ona skúsila jednu dve prespávačky, keď chcela, vždy sa tešila a prišla odtiaľ celá roztrasená, bolo jej fyzicky zle a týždeň po tom sa bála v noci sama zaspávať v izbe. Ja nebudem decku vyrábať traumy len preto, lebo pche je to mamkin cecok a treba ju to odučiť.

thoughtfulweirdo
28. apr 2024

@oli18 To je super, ja som tiež trávila obrovskú časť detstva u starých rodičov, ale až v staršom škôlkarskom veku, dovtedy som nechcela. Potom som to u nich milovala až do puberty, videli ma viac než rodičia 😁

svetlonos
28. apr 2024

@letfenixa
áno môže ale ja som bola s malými zatiaľ len 5 noci sama. Ale je ram viac dôvodov, nie len toto.

mk1111111111
28. apr 2024

A ved, ked nechces, bedaj, ale potom sa sa nehnevaj, ked povedia nie, ked budes Ty potrebovat.

nivea777
28. apr 2024

@mikadooo nakoľko môj chodil od narodenia a veľa času sme trávili spoločne u babky tak si proste zvykol aj na iných ľudí. Je jasné,že keby 3 roky nešiel ku nikomu tak by vymyslal

simca06022011
28. apr 2024

Moja chodila, prečo by nie... ked treba a nie je to každú chvíľu som s tým v pohode. Deti si so starými rodičmi užijú iné veci a iné vzťahy sa tam budujú ako.ked je mama za zadkom počas "navstevy". Neviem prečo by som nemala dávať.. jedine ak by boli zdravotné problémy a bála by som sa ci to dieťa zvládnu atď. Alebo moje dieťa by malo zdravotný problém, pripadne ak.by robili starí rodicia prieky ohľadom stravy a pod pri alergiach atď.

30katrusa40
28. apr 2024

@lenka22031 lenže ona nepostrazi ani dcéru ktorá je zdravá. To je problém.

mikadooo
28. apr 2024

@nivea777 njn moja svokra tiež chodila od narodenia pomáhať ale holt pri strednej bola zakázaná vzdialenosť a tú keď prekročila tak bol rev (samozrejme, keď spala, tak to bolo jedno, to som si mohla ísť aj nakúpiť). Kočíkovať ani vlastný otec ju nemohol, proste musela vidieť maminku. Hovorím ti, nesúď, ak si také dieťa nemala a nebi sa do pŕs akú máš ty na tom zásluhu, že ti dieťa prespávalo od narodenia u babky. Určitú máš, ok, ale nie sú všetky deti cez kopirák.

monymony1
28. apr 2024

Az od 3 rokov a to uz sa vyjadrila aj dcerka ze chce ist k babka. Na noc prvy krat v 4 r a aj to sama povedala ze chce! Teraz si deti vacsie dcerka 6,5 syncek skoro 4 uz by smenaj my chceli ale nikto si icz nepyta😀

dusanka92
29. apr 2024

6-7 mesačné a bola aj cez noc, nielen deň

pomaranc24
29. apr 2024

Ja problém nevidím. U svokrovcov bol ako čerstvo 2 ročný (v ten istý mesiac) na celý víkend a veľmi si to užil. Ale to bolo prvýkrát, čo niekde prespal. Bývajú len polhodinu cesty od nás. U našich ešte nespal sám, ale to je dobré 2 hodiny cesty. (Od narodenia je ale zvyknutý spávať bars kde)

11bodka11
29. apr 2024

Nasi strazili nase deti od babatka. Verim im uplne

kris_tin257
29. apr 2024

Ja som dávala deti kocikovat von od narodenia keď mali záujem, strážiť v podstate od jedného roka na chvíľu, to znamená že dieťa bola vyspate najedene prebalene a iba sa spolu na hodinku pohrali. Na dlhší čas kedy trebalo sa reálne aj starať asi až od tých 2-2,5 roka

sashulla
29. apr 2024

Keď som prestala kojiť,tak keď mala cca 2 roky aj niečo isla k našim. Aj k druhým starým rodičom. Na 2-3 noci. Ako 4 ročna už sla cez prázdniny na 2 týždne, lebo sme obaja museli pracovať. Nikdy som sa nebala ani u našich ani u druhých starych rodičov. I keď u svokrovcov som mala nervy, lebo jej davali sladke vody, sackove polievky a sladkosti. Tak som povedala, ze sladke nie len cistu vodu a nikdy som to už neriešila. Teraz je dieťa velke a už je radšej doma.

Strana
z3