Kedy novému partnerovi spomenúť panickú poruchu?
Ahojte, rada by som sa zoznámila s mužom a idem vyskúšať zoznamovacie aplikácie.
Mám už viac ako 20 rokov panickú poruchu, tetániu, úzkosti a aj občasné depresie, v liečbe. V minulosti som bola 2x v nemocnici na nastavovaní liečby a zmenu AD.
Mám aj polovičný ID, ale riadne pracujem a na prvý pohľad by ste to o mne nepovedali.
V akom bode, by mal muž vedieť, čo je za mnou a čím si prechádzam? Lebo je to fér, aby to vedel a mohol sa rozhodnúť, či do toho chce ísť, lebo ono život s človekom s PP a úzkosťami je iný... ale na druhej strane neplánujem vešať svoj zdravotný stav na nos každému mužovi.
Ahoj, urcite by som to nespominala po pisani a ani na prvom rande. Niektorí muzi idu cielene na takych zoznamkach-napr. manipulatori a narcisti by ta mohli pokladat za velmi lahku obet pre nich a aj ked to bude cez pismenka a na prvom rande uzasní jedinci, ale to len za to, aby si im naletela a zalubila sa, aby ta mali cim skor v hrsti. Ja by som to povedala, az ked sa zacnem s niekym stretavat castejsie a tiez nie na prvych stretnutiach, ale az ked uvidim,ze to vobec niekam smeruje...tak az potom by som sa zacala ale postupne otvarat s touto vecou. Kedze pises,ze to na tebe nie je badatelne ako napr v tvojej praci. Tie hospitalizacie by som nepovedala v stadiu randenia...ale az keby som si bola vztahom ista, ako aj v tom,ze sa da cloveku doverovat. Ano je to stale riziko, lebo s chlapa sa vie vyklubat netvor aj po dllllhom case, ale vzdy je lahsie sa potom rozist kym budete len par bez svadby dajme tomu. Tiez bud obozretna a tiez mu nenalet uplne na vsetko, co on povie, ber to nejaky cas sama v sebe s takym malym odstupom. Velmi ti prajem, aby si nasla tu pravu skutocnu lasku, a aby chlap s ktorym sa das raz do vztahu bol tolerantny voci tvojmu stavu a nech ste si jeden druhemu oporou🍀 Drzim ti palceky
Ja som v tomto otvorená a na súčasného som to vybalila na prvom rande. Nie počas písania, ale pri osobnom stretnutí, keď už som videla ze naozaj to niekam smeruje. Keď som sa pred tým stretla s chalanom s ktorým sa mi skvelo písalo ale na osobnom stretnutí to bolo o ničom a vedela som ze už ho nechcem vidieť nepovedala som. Jedného som takého mala, nechcela som mu to povedať ale co čert nechcel, dostala som panicky záchvat ku koncu stretnutia. Čiže som mu to povedala. Ale súčasnému v polovici stretnutia. To som vedela ze z toho bude niečo a nechcela som to tajiť. Úplne v pohode to vzal. Mam úzkosťou panicku poruchu a je mi obrovskou oporou vo všetkom.
Ja by som z toho nerobila veľkú vec, akože žiadne "priznania" a neviem aké ohlásenia..proste v rámci normálneho rozhovoru to spomenúť. Niektorí ľudia si urobia z diagnózy vecí hotovú identitu, akoby to bola celá ich osobnosť a to nie je ok. Teraz má tetániu a úzkosti veľká časť ľudí a nenosia to na čele, ani to nehlásia všetkým v okolí. Však aj Ty pracuješ, žiješ život. Nezatajovať, ale ak by mi niekto na prvom rande začal hovoriť o tetánii, panickej poruche ako o veľkej veci, tak s ním nebudem. A to preto, lebo ak to riadi celý jeho život, tak nie je partner pre mňa.
Ja by som z toho nerobila veľkú vec, akože žiadne "priznania" a neviem aké ohlásenia..proste v rámci normálneho rozhovoru to spomenúť. Niektorí ľudia si urobia z diagnózy vecí hotovú identitu, akoby to bola celá ich osobnosť a to nie je ok. Teraz má tetániu a úzkosti veľká časť ľudí a nenosia to na čele, ani to nehlásia všetkým v okolí. Však aj Ty pracuješ, žiješ život. Nezatajovať, ale ak by mi niekto na prvom rande začal hovoriť o tetánii, panickej poruche ako o veľkej veci, tak s ním nebudem. A to preto, lebo ak to riadi celý jeho život, tak nie je partner pre mňa.
@mdse asi tak, ja co sama beriem AD by som sa asi zlakla, keby toto chlap zacal riesit na prvom rande
@mamina7070 co konkretne by pre teba bola stopka?
@anonym_autor mozes mi napisat spravu? Nechcem verejne
@marianarem Ďakujem. V časoch, keď mne diagnostikovali PP o tom nikto nepočul. A chodiť ku psychiatrovi bolo najhoršie na svete. Dnes je to všade. Len v práci mám dve kolegyne s PP, dve s tetaniou a jedna má ADHD a uzkosti.
@anonym_autor tetania? To by mi ani nenapadlo spomínať. To nie je choroba, panicka a úzkostná porucha, taktiež nie. Určite až neskôr. Ja mám aj tetaniu aj úzkostnu poruchu, neberiem lieky a žijem úplne normálne. Nikdy som sa u psychiatra neliecila. Podľa mňa toto su veci zvládnuteľné behaviorálnou terapiou, som sama sebe psychológom a žijem v pohode. Nikdy by som to neriesila. Niekto je jednoducho úzkostlivejsi. Mňa to ovplyvňuje jedine pri lietaní. To je jediná vec, kedy mám stres, aké aj to zvládam. Takže autorka, kľudne mu to Nehovor, pokiaľ ti to nezasahuje veľmi do života. Každý sme nejaký.
Môj muž vedel o mojich diagnózach už počas písania si. Chcela som, aby mal na výber, či sa so mnou vôbec chce stretnúť. Chcel.🤗
@anonym_autor urcite je blbost vyklopit to na prvom rande.. moj kamos berie AD a vzdy ked to spomenul na prvom,druhom rande, uz ich viac nebolo a pritom je taky fajn chalan,ze by som ho sama chceka,keby som nebola vydata.
@anonym_autor hneď na zaciatku
@mamina7070 chápem. U mňa PP a úzkosti prišli ako reakcia na traumu - fyzickú aj psychickú a stratu milovanej osoby. V zásade zatiaľ ta tie roky, každý kto sa už dozvedel "story behind", tak ma pochopil. Ešte som sa nestretla s tým, že by sa niekto čudoval, že prečo máš PP. Skôr, buď rada, že je to len to a že si vyviazla takto ... zase na druhej strane tá invalidita súvisí s fyzickým zranením, ktoré som mala počas tejto udalosti, čiže ono sú to dve spojené nádoby.
@anonym_autor toto je za mna velmi intimna vec, co sa randenia tyka, urcite by som to len tak nevmietla do temy na prvom, alebo druhom rande. Sama budes vediet, kedy a ci pride ten vhodny cas, lebo ako tu pisu niektoré kočky, tak stale je mnoho ludi co ta hned odsudia a zavrhnu, aj ked nevedia a nechapu co je to vlastne za diagnózu a co vsetko sme v zivote prezili, co nas takto poznacilo. Hlavne mnohi chlapi su naozaj velmi povrchni a PP beru doslova ako ze je clovek sibnuty, vadny... Aj ja mam diagnostikovane PP, depresie, uzkosti.. a vies co, ani dcere som to nepovedala hned, proste som si nebola ista, ako to ludia v mojom okoli prijmu. Z rodiny to vie len brat, nikto iny a to v rodine sme mali blizkeho cloveka s depresiami, ale aj tak im to proste nepoviem, lebo .... Naucila som sa to brat ako sucast zivota, ale stale nie som toho nazoru, ze kazdy to pochopí. Riad sa proste podla seba. Doba sa sice posunula, ale kde a ako moc je velmi otazne.
Ahoj, urcite by som to nespominala po pisani a ani na prvom rande. Niektorí muzi idu cielene na takych zoznamkach-napr. manipulatori a narcisti by ta mohli pokladat za velmi lahku obet pre nich a aj ked to bude cez pismenka a na prvom rande uzasní jedinci, ale to len za to, aby si im naletela a zalubila sa, aby ta mali cim skor v hrsti. Ja by som to povedala, az ked sa zacnem s niekym stretavat castejsie a tiez nie na prvych stretnutiach, ale az ked uvidim,ze to vobec niekam smeruje...tak az potom by som sa zacala ale postupne otvarat s touto vecou. Kedze pises,ze to na tebe nie je badatelne ako napr v tvojej praci. Tie hospitalizacie by som nepovedala v stadiu randenia...ale az keby som si bola vztahom ista, ako aj v tom,ze sa da cloveku doverovat. Ano je to stale riziko, lebo s chlapa sa vie vyklubat netvor aj po dllllhom case, ale vzdy je lahsie sa potom rozist kym budete len par bez svadby dajme tomu. Tiez bud obozretna a tiez mu nenalet uplne na vsetko, co on povie, ber to nejaky cas sama v sebe s takym malym odstupom. Velmi ti prajem, aby si nasla tu pravu skutocnu lasku, a aby chlap s ktorym sa das raz do vztahu bol tolerantny voci tvojmu stavu a nech ste si jeden druhemu oporou🍀 Drzim ti palceky
@motylik2559 veľmi pekne napisane, dakujem za takych vnimavych ludi, ako si ty 🙏🏻
@anonym_autor na prvom rande by som neriešila určiť absolútne nič, maximálne tak vyber reštiky, jedla 🤣 srandujete snáď s tým, že na prvom rande vešate na hlavu mužovi všetko hneď?! 🤣
Na mňa keby vybehol muž na prvom rande vybehol s niečím, hneď mu dám stopku.. Keď už budeš vidieť, vedieť, že muž by mohol byť tvoj potencionálny partner a trosku sa zblížite, určite by som povedala.. Ja som mala tiež panike ataky, ostali mi po vyhoreni, a nový partner mi pomohol tak, že som od dňa jak sme sa dali oficko dokopy nemusela žiadne lieky 🥰 A spomenula som mu to tuším až keď sme riešili po mesiaci, že teda ideme do toho 😊 kým sme sa len stretávali, nevedel skoro nič z môjho súkromia
Tak ja som z tych,co ma psychicke problemy tiez viac ako pol zivota - uzkostna porucha v roznych formach,liecena,ale niekedy lieky ani nezaberaju a treba to obdobie preckat. Som vydata 20 r. Spoznala som viac muzov,ale nikdy nikomu som to nevesala na nos na 1.rande. To akoze kto vesia svoj zdravotny stav na nos cudziemu cloveku??? Moj muz sa to dozvedel az postupom casu,ako to vyplynulo zo situacie. Nenosila som so sebou zdravotnu kartu na rande😂 Vobec to pre neho nebolo prekazkou. Ani predosly vazny vztah sa mi nerozpadol kvoli tomu. Takze sa mi paci,ako tu mnohe nezainteresovane pisu,ze mu to mas oznamit hned,ale stavim sa,ze keby to bolo ine ochorenie,tak by to na 1.rande na nos nevesali. To je stale ta pretrvavajuca stigma ohladom psychickych ochoreni. Jedna tu minule inej,ktora ziadala o radu ohladom svojich psych.problemov,nevahala napisat,ze by jej mali odobrat deti,lebo je pre nich nebezpecna🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Podotykam,zena s uzkostnou poruchou.
to uz radsej aby sa clovek pytal na 1. rande, ci je dotycny/a zdrava - lebo takto sa moze stat, ze clovek strati 3-6 mesiacov, a potom sa to len tak "medzi recou" dozvie, fakt super...
to uz radsej aby sa clovek pytal na 1. rande, ci je dotycny/a zdrava - lebo takto sa moze stat, ze clovek strati 3-6 mesiacov, a potom sa to len tak "medzi recou" dozvie, fakt super...
@anonym_5d422f a ak za ten čas zistí že dotyčná je úplne normálna v pohode osoba na ktorej nič nevidno akurat má problémy ktoré nezasahujú nikomu to života ani vzťahu tak čo? Okaslat ju pre diagnózu?
@anonym_5d422f a ak za ten čas zistí že dotyčná je úplne normálna v pohode osoba na ktorej nič nevidno akurat má problémy ktoré nezasahujú nikomu to života ani vzťahu tak čo? Okaslat ju pre diagnózu?
@sova7 jednoducho to nie je cestne, take veci sa maju hovorit na zaciatku, nehovorim ze v prvych 2 hodinach, ale na zaciatku.
@anonym_5d422f a čo tým stratí prosím vás? Akože ma opustí len preto, že mám PP alebo úzkosti? A kto ich z času na čas nemá? Že ja na to beriem lieky? A poznám kopec žien, čo potajme berú benzáky, ale k lekárovi ani za svet. Pracujem na manažérskej pozícii, mám vlastné bývanie, zázemie, mám hobby, cestujem, žijem svoj život. Nevyzerám vôbec zle, aj keď 2 kg by som mohla schudnúť, to je fakt. Vediem normálny život s normálnymi problémami. Čiže ak toto bude po 6m vadiť mužovi, tak vieš čo? Takého by som ani ja nechcela. Môj ex sa dozvedel po 2rokoch spoločného vzťahu a roku spoločnej domácnosti, že mám nejakú diagnózu. Bola som s ním 11r a rozišli sme sa kvôli iným veciam ako je zdravotný stav.
@sova7 jednoducho to nie je cestne, take veci sa maju hovorit na zaciatku, nehovorim ze v prvych 2 hodinach, ale na zaciatku.
@tehulka2011 to všetci by teda mali chodit so zdravotnou kartou na rande či to je ppvinnost iba tých co si dovolili ochorieť na depresiu alebo psychické problémy? Pokial viem zdravotný stav patrí pod ochranu osobných údajov a ak to na človeku nevidno nezasahuje negatívne do vzťahu nespi kade chodí všetko funguje a je schopný fungovať nemusí nikomu nič oznamovat keď tak keď už vzťah funguje a má zmapovaný stav predsudkov v tomto smere.
@marianarem Ďakujem. V časoch, keď mne diagnostikovali PP o tom nikto nepočul. A chodiť ku psychiatrovi bolo najhoršie na svete. Dnes je to všade. Len v práci mám dve kolegyne s PP, dve s tetaniou a jedna má ADHD a uzkosti.
@anonym_autor na prvom rande nemusis, ale pokial vycitis ze su vacsie sympatie a chces ho viac spoznavat tak je to v podstate aj taky test ci to unesie a chce byt so zenou co ma psych. diagnozu. je to fer aj voci nemu. Bohuzial mam z okolia skusenost kedy zena tajila priatelovi svoje problemy, kedze v zalubenosti a euforii mracna sa rozptylili. Neviem ci netusil ale zrazu ona hospitalizovana a on v soku. Myslim ze aj pre muza to moze byt trauma. Skutocny vztah musi byt zalozeny na pravde. A ked vies ze ten druhy ma diagnozu a teda je cojaviem viac citlivy, vztahovacny atd aj ty prisposobis svoj styl komunikacie.
@tehulka2011 to všetci by teda mali chodit so zdravotnou kartou na rande či to je ppvinnost iba tých co si dovolili ochorieť na depresiu alebo psychické problémy? Pokial viem zdravotný stav patrí pod ochranu osobných údajov a ak to na človeku nevidno nezasahuje negatívne do vzťahu nespi kade chodí všetko funguje a je schopný fungovať nemusí nikomu nič oznamovat keď tak keď už vzťah funguje a má zmapovaný stav predsudkov v tomto smere.
@sova7 nesuhlasim. Ked mas 2r vzah a partner nevie tvoj skutocny zdrav stav pride mi to ako umyselne tajenie. Ved aj svadba je platna len vtedy ked potvrdis ze tvoj partner pozna tvoj zdravotny stav. ja by som to o partnerovi chcela vediet.
@anonym_autor na prvom rande nemusis, ale pokial vycitis ze su vacsie sympatie a chces ho viac spoznavat tak je to v podstate aj taky test ci to unesie a chce byt so zenou co ma psych. diagnozu. je to fer aj voci nemu. Bohuzial mam z okolia skusenost kedy zena tajila priatelovi svoje problemy, kedze v zalubenosti a euforii mracna sa rozptylili. Neviem ci netusil ale zrazu ona hospitalizovana a on v soku. Myslim ze aj pre muza to moze byt trauma. Skutocny vztah musi byt zalozeny na pravde. A ked vies ze ten druhy ma diagnozu a teda je cojaviem viac citlivy, vztahovacny atd aj ty prisposobis svoj styl komunikacie.
@alantroj utajiť paranoidnú schizofréniu alebo BAP sa asi úplne nedá, lebo nastanú psychózy, mánia, hypománia alebo ťažká depresia a to si okolie zaručene všimne. Mám za to, že ani by sa to tajiť nemalo, aj keď si viem predstaviť, že sa za to pacienti hanbia a logicky o tom otvorene nehovoria. Ale to, že mám úzkosti a panickú poruchu už 24 rokov nemienim vešať žiadnemu mužovi zo zoznamy na nos pri prvej príležitosti, ani pri druhej a treťej. Áno bola som v nemocnici, lebo som vysádzala po rokoch liek (AD), ktorý je najťažší na vysádzanie a nasádzala nový liek - nežiadúce účinky. Povedala som si, že to zvládnem radšej v nemocnici a neľutujem. Bola som na nadštandarde, absolútne otvorené oddelenie, návštevy mohli ku mne kedy chceli, ako chceli. Dostavala som infúzie magnézia, chodila na spoločné arte terapie, meditácie, a pritom som mala 3 týždne oficiálne dovolenku. O tom, že som bola v nemocnici vedela iba moja a môj partner. Bolo mi tam super, skvelí lekári, skvelí ošetrovatelia, maximálny komfort na izbe a boli tam hlavne fajn ľudia - pacienti, s ktorými udržujeme kontakt do dnes. Lekárka z ARO oddelenia, ktorá vykonáva svoju prácu aj potom, čo si prešla mnohými hospitalizáciami kvôli depresiám a vyhoreniu, primár jedného nemenovaného oddelenia nemocnice na strednom SVK, ktorý ma BAP, manželku a dve krásne zdravé malé deti. Podnikateľ a komunálny politik, ktorý ma depresie a pokúsil sa o samovraždu a nikto o tom nevedel. Mamičky s popôrodnou depresiou, ženy, ktoré vyhoreli a mali také úzkosti, že už to doma nezvládali. Mladí muži s problémom s alkoholom, mladí ľudia HPO, PP, OCD apd. Na tom, že ma niekto úzkosti a PP nevidím nič zlé. Horšie však je, že mnoho ľudí má nediagnostikované a nezamedikované psychiatrické ochorenie a poruchu osobnosti. Takých ľudí poznám žiaľ tiež dosť a toto vnímam ako reálny problém pre ich rodinu a okolie.
@alantroj utajiť paranoidnú schizofréniu alebo BAP sa asi úplne nedá, lebo nastanú psychózy, mánia, hypománia alebo ťažká depresia a to si okolie zaručene všimne. Mám za to, že ani by sa to tajiť nemalo, aj keď si viem predstaviť, že sa za to pacienti hanbia a logicky o tom otvorene nehovoria. Ale to, že mám úzkosti a panickú poruchu už 24 rokov nemienim vešať žiadnemu mužovi zo zoznamy na nos pri prvej príležitosti, ani pri druhej a treťej. Áno bola som v nemocnici, lebo som vysádzala po rokoch liek (AD), ktorý je najťažší na vysádzanie a nasádzala nový liek - nežiadúce účinky. Povedala som si, že to zvládnem radšej v nemocnici a neľutujem. Bola som na nadštandarde, absolútne otvorené oddelenie, návštevy mohli ku mne kedy chceli, ako chceli. Dostavala som infúzie magnézia, chodila na spoločné arte terapie, meditácie, a pritom som mala 3 týždne oficiálne dovolenku. O tom, že som bola v nemocnici vedela iba moja a môj partner. Bolo mi tam super, skvelí lekári, skvelí ošetrovatelia, maximálny komfort na izbe a boli tam hlavne fajn ľudia - pacienti, s ktorými udržujeme kontakt do dnes. Lekárka z ARO oddelenia, ktorá vykonáva svoju prácu aj potom, čo si prešla mnohými hospitalizáciami kvôli depresiám a vyhoreniu, primár jedného nemenovaného oddelenia nemocnice na strednom SVK, ktorý ma BAP, manželku a dve krásne zdravé malé deti. Podnikateľ a komunálny politik, ktorý ma depresie a pokúsil sa o samovraždu a nikto o tom nevedel. Mamičky s popôrodnou depresiou, ženy, ktoré vyhoreli a mali také úzkosti, že už to doma nezvládali. Mladí muži s problémom s alkoholom, mladí ľudia HPO, PP, OCD apd. Na tom, že ma niekto úzkosti a PP nevidím nič zlé. Horšie však je, že mnoho ľudí má nediagnostikované a nezamedikované psychiatrické ochorenie a poruchu osobnosti. Takých ľudí poznám žiaľ tiež dosť a toto vnímam ako reálny problém pre ich rodinu a okolie.
@anonym_autor ja ta nehodnotim ani neposudzujem, ja som len napisala kedy ja vidim ako vhodné sa zdôveriť. samotné rozhodnutie je na tebe.
Napr. ja nechapem vobec co riesis.. robis z toho velku vec. Ze mas tetaniu a obcas uzkost? A co ako? Predychas, prejde to a ide sa dalej. Mas depresivne stavy? Take ze nevyjdes z izby a chces si ublizis? Toto je vazne. Ale uzkosti? Ved casom mu to povies.. este nikoho nemas a uz riesis co kedy povedat. Kliiiidek.. uz teraz sa zbytocne stresujes. 🤗 ved konaj za seba tak ako to ty citis. Neriad sa tym co ti povedia ine zeny. Asi sama najlepsie zhodnotit spravanie daneho muza a ci je (bude) normalny a zvladne to s tebou. Ved zas nic zasdne sa nestane. Ja mam tetaniu 10 rokov a mam problemy kvoli tomu s dychanim. S manzelom som 16 rokov a vzdy ked prisiel na mna stav uzkosti pomohol mi to predychat.. ukludnit sa. Nosim so sebou sypke magnezium. Mam dve deti. Nerobim z toho vedu ani stred mojho zivota. Uzkostne situacie nastanu iba ked je stresu zrazu privela. Preto ich mam naozaj iba obcas. Neovplyvnuje to moj zivot nejako vyrazne.. netrpi manzel ani deti. Len ty sama voes ako realne na tom si a ci sa tvoj “stav” bude dotykat aj buduceho muza.
@sova7 nesuhlasim. Ked mas 2r vzah a partner nevie tvoj skutocny zdrav stav pride mi to ako umyselne tajenie. Ved aj svadba je platna len vtedy ked potvrdis ze tvoj partner pozna tvoj zdravotny stav. ja by som to o partnerovi chcela vediet.
@alantroj tak to potom sa ludia s duševnými starosťami na sk môžu nachystať že ostanú sami ako poznám túto spoločnosť a predsudky málokto ustojí že ten druhý má problém a ono tiež to hovoriť na prvom rande sa musí pripraviť že z veľa ľudí možno niekto niekedy ostane a k sebavedomiu a pohode to nepridá
Nehovor mu to na prvom rande. Keď začnú sympatie a budeš vidieť že je to nádejné, vtedy mu to povedz. Čo najskôr ale nie priskoro. Keď ťa bude milovať toto mu nebude vadiť. Ty sama vieš, do akej miery ťa to obmedzuje. Popíš mu to potom a ubidíš. Nehovor mu to prineskoro aby si nebola sklamaná veľmi a aj on. Možno tretie alebo štvrté rande. Ak uvidis, že máte iné nezhody, rozidete sa kvôli ním a toto mu nemusíš vôbec hovoriť.
@alantroj tak to potom sa ludia s duševnými starosťami na sk môžu nachystať že ostanú sami ako poznám túto spoločnosť a predsudky málokto ustojí že ten druhý má problém a ono tiež to hovoriť na prvom rande sa musí pripraviť že z veľa ľudí možno niekto niekedy ostane a k sebavedomiu a pohode to nepridá
@sova7 ja som nenapisala ze na prvom rande. napisla som ze vtedy ked vztah vidi ako perspektivny a chce dalej rozvijat.
Nehovor mu to na prvom rande. Keď začnú sympatie a budeš vidieť že je to nádejné, vtedy mu to povedz. Čo najskôr ale nie priskoro. Keď ťa bude milovať toto mu nebude vadiť. Ty sama vieš, do akej miery ťa to obmedzuje. Popíš mu to potom a ubidíš. Nehovor mu to prineskoro aby si nebola sklamaná veľmi a aj on. Možno tretie alebo štvrté rande. Ak uvidis, že máte iné nezhody, rozidete sa kvôli ním a toto mu nemusíš vôbec hovoriť.
@slovakboy tie osemetne záhadné sympatie. Je niečo také možné na prvom rande? Príde mi to že to chlap skôr používa ako vyhovorku keď sa mu nechce povedať iný dôvod že druhé rande už nebude

@anonym_autor urcite by som to nevybalila pri prvych spravach a ani takto ako si to napisala ty. Ved to vyplynie z konverzácie. Ako si sa mala? No dnes mi nebolo moc dobre, točila sa mi hlava, to mam z tetanie. Sem tam sa pripomenie, ze mam zase spomaliť. A to, ze si bola hospitalizovaná a neviem co, to by som povedala iba cloveku s ktorym mam vztah. Ved mas nasadenú liecbu. Kym najdes normalneho, mozno uz ani nebudes mat ziadny problem. Naco budes vesat svoj zdravotny stav v podstate cudzím ludom na nete alebo pri nejakych 3-4 rande.