Kedy oznámiť novému mužovi, že máte dieťa?
Chcela by som vás požiadať o radu. Mám 24 rokov a 7 mesačného syna. Mala som snúbenca, boli sme spolu 5 rokov. Podviedol ma keď som zostala tehotna na rizikovom. Okamžite som sa s ním rozišla a zostala sama so synom. Na soc. Sieti som si začala pisat s jednym muzom. Ten ale nevie, že mám dieta a ja neviem ako to povedať keďže sa za svoju situáciu hanbím. Taka mlada a slobodna mama.😟 intuícia mi hovorí, že aj tak už neodpise keď mu poviem že mám synčeka. Nehladam si náhradného otca ani manzela, skôr niekoho s kym by som mohla stravit voľný cas keď je maly u svojho otca. Čo myslite? Ten muz navrhol stretnutie na káve.. povedať to hneď teraz alebo až po stretnutí? On sa ma na deti nepýtal.
Povedala by som hned. Teda napisala. Ak nema zaujem usetris cas zbytočným stretkom. Urcite to nie je jednoduche ale ozaj sa nemas zaco hanbit. To skor ten chlap co ta tehotnu na rizikovom opustil aj s dietatom
Povedat hned. To je velmi dolezity udaj. To by si mala mat na zoznamke v profile.
@samiramis co to povie o jeho charaktere? Absolutne nic. Nie kazdy ma chut sa hned starat o cudzie dieta. Ja osobne by som sa podakovala za pisanie a ukoncila kontakt. Tiez by som nemala chut randit s niekym, kto ma v starostlivosti male dieta. Chcem randit a nie robit pestunku. Zato este nemusi byt on zly clovek.
Odľahčím trochu. 😁 Ak si krásna, stačí až na prvom stretnutí. 😁
Hanbit sa za to ze si matka? Uff…
No ja som stale hned povedala ked som bola na zoznamke ,dieta bolo premna stale na prvom mieste.
Naco x dni pisat a mozno zbytocne…
A o com si pisete? O pocasi?
@biglovemom nie za to že som matka, ale zato že ma opustil muz keď som bola tehotna. Čítaj s porozumením prosím.
@xnatalkax o práci a tak😅 možno mu to ani nebudem musieť oznamovať, keďže onverzacia sa nejako uplne nevyvíja
Citam s porozumenim… ale hanbit sa zato ze ta chlap opustil je tiez uff…. Tebe asi sebavedomie chyba…
No som zvedavá ako to dopadne.
Lebo on sa nezaujima o teba, bavili ste sa len o nom tipujem
Čo od neho presne čakáš?
Inak, ja keby mám také malé dieťa, asi by som sa sústredila najprv na to dieťa,( veď to ťa potrebuje ešte skoro nonstop), než na hľadanie priateľa, či čo to má byť.
Lebo reálne to bude ako. Dieťa necháš vždy mame? Či bývalý priateľ navštevuje dieťa, bráva si ho k sebe a vtedy máš čas na seba?
Ako aj rozumiem, že ti niekto chýba.
Ale po 5ročnom vzťahu, ktorý sa skončil zle. Nechceš si dať pauzu a sústrediť sa nejaký čas len na dieťa a na seba?
A keď si písala, že nehľadáš pre dieťa otca a sebe manžela, tak na čo konkrétne chceš tohto chalana? Na prechádzky? Lebo to neviem, či by chlapovi stačilo.
Hocikedy. Mne napríklad nikdy nevadilo že má ženská dieťa a ajtak ma nikdy nechceli. Takže to neni len o tom. Keď som napríklad komunikoval na internete tak som videl fotky s malou, aj v profile mala že má dcerku. Tak jej bolo jasné že o tom viem. Keď osobne tak som sa rýchlo dozvedel lebo matka nevydrží aby nespomenula dieťa. Vždy v nejakej téme spomenie niečo v súvislosti s doeťaťom. Školu alebo hocičo podobné.
No on nechce hocikoho... Pozor na takých princov. Ôk môže chcieť zenu, ktorá nechodí 3x týždenne do baru opiť sa a pod, to ešte chápem. Ale napísal ti niečo k tomu - " hocikoho" a akú zenu hľadá? Lebo inak nech pozrie katalóg s Ruska mi a vyberie si 😏. O dieťati kludne povedz hneď.
@xnatalkax Ano to je pravda, nejak uplne sa nezaujima, to písanie rovno aj stopnem. Nezaujímalo ho čo robim po práci (lebo pracujem) nezaujíma ho v krátkosti nič.
Nevieš o ňom vôbec nič a po dvoch dňoch písania si o práci a o kurze s ním ideš von? kde sa ponáhľaš?
@nikaeli nejdeme von, on sa ma spýtal či by sme niekedy vybehli na kávu a ja že Ano, niekedy mozme (nedohodli sme sa že ideme zajtra, cez víkend alebo v pondelok)
aha 🙂 oki, ja som to pochopila tak, že ste už dohodnutí na termíne v najbližších dňoch, keď sa pýtaš, či mu to máš povedať teraz alebo až na káve..
Pri osobnom stretnuti
Povedz mu to skôr, ako sa stretnete. Nechcem byť zlá, ale aj od chlapov viem, že pre mnohých je, žiaľ, dieťa červená čiara, takže je vysoko pravdepodobné, že viac o stretnutie nebude mať záujem. Ak ho to neodradí, o to lepšie. Potom budete mať priestoru na stretnutie až až. Držím palce, zaslúžiš si byť šťastná s tým pravým.
Ja by.som to uvádzala aj vo svojom profile, aspoň nebudeš strácať čas.
@vilma7 Ano, ale nešlo o zoznamku a syna zverejňovať nechcem. Mám s ním jednu fotku kde je zozadu, ale to by si asi malo kto povedal, že je to moje dieta 🙂
Mne to trochu pride,ze je taky egoista. Nie je ti divne,ze sa nezaujima o tvoje sukromie?a ze je narocny na zeny?ja by som bola trochu opatrna pri tomto pankovi a urcite by som mu o dietatku povedala
Nemyslím zverejňovať foto...ale k svojmu profilu napísať. Ak sa to teda dá.
A oznámila by som to co najskôr. Ja by som xatajovanie dieťaťa brala ako klamstvo, podraz. A išla inou cestou.
Ja by som sa s ním najskôr stretla a o dieťati povedala ked sa spýta. Co vyplynie z rozhovoru skoro hneď, keďže si na materskej.
bud hneď alebo vôbec. vsetko ostatne medzitym bude na prd 🙂
Potrebuješ si ho najprv oťuknúť a hlavne potrebuješ zistiť či ho chceš TY. Možno hľadá len babu na sex a spoločnosť a vtedy mu je šum a fuk, že máš dieťa. A ak sa z toho vyvinie niečo viac, prijme ťa aj s dieťaťom. Takže kašli na to ako vníma on teba, ber to celé s ľahkosťou a humorom, mysli na seba. Keď sa ti bude zdať že fajn, tak medzi rečou len tak ledabolo nadhoď, že malý je práve u exa alebo niečo také. Určite nie prejav v zmysle že musím ti niečo povedať ... Napíš, nádych výdych a odošli. A počkaj si na reakciu. Lebo na káve z očí do očí môže vzniknúť blbá situácia pre oboch. Lebo aj jemu bude sprosté do očí povedať že maminku som nehľadal ak mu na tomto záleží. Takže hlavne, s ľahkosťou a humorom. Nie je to žiadna tragédia.
Pozri, ak nehladas si muža, kľudne mu to môžeš povedať. Voľný čas tráviť s tebou predsa nebude žiadny zavazok.
Vôbec sa nie je za čo hanbiť. Osobne by som mu to povedala ešte pred osobným stretnutím 🙂
Nikdy sa nehanbí za svoje dieťa a to, že to tak dopadlo s otcom dieťaťa, nie je tvoja vina. Veď kamoši môžete byť a čas ukáže, či z toho bude aj niečo viac. Držím palceky 😉

Hneď. Nestrácaj čas. Nech má možnosť si to zrovnať v hlave na začiatku.