icon

Kedy pochopí, že je definitívny koniec?

17. feb 2023

Moj ex priatel si nedá pokoja. Už pred dlhšou dobou sme sa rozišli a nie v najlepšom. Xy krát som mu už dohovárala že je to z mojej strany definitivnyy koniec a nezmení to už nič, no on si stále ide svoje aby som sa vrátila, nonstop za mnou sliedi. Snažila som sa už hoci ako mu dať najavo že má u mňa dvere zavreté dokonca som si musela vymyslieť že mám novú známosť aby som mala už konečne pokoj. Ale zbytočne. Stále mi chodia verifikačné kódy od soc. sieti na ktoré sa mi chce dostať aby si overil či ozaj niekoho mám, čaká pri dome, vypisuje mi aj ked bloknem tak cez druhých volá a píše…Neviem už čo mám spraviť aby som mala konečne pokoj a mohla si v klude žiť svoj život.

dzulli1980
17. feb 2023

Povedz mu, že pôjdeš na políciu ... ak ho ani to neodradí, tak na tú políciu choď a udaj ho za obťažovanie.

anjelicek26
17. feb 2023

Poziadat o sudny zakaz styku, jednoducho povedz, ze sa ho bojis...stalking je trestny, hlavne to naburavanie do uctov a vyckavanie pred domom nevesti nic dobreho...

svetlonos
17. feb 2023

U mna pochopil takmer az po roku- a to ani nevedel poriadne, kde byvam ( stahovanie za pracou) Maily posielal kazdy tyzden aspom dva - raz prenadherne vyznanie, potom nadavky najhrubsieho zrna a tak to striedal. Ja som prvy mesiac este reagovala, potom uz nie. Dokonca este aj mojej mame k narodkam poslal pohladnicu. Aj napriek mojmu nereagovaniu takmer rok pisal.
V tvojom pripade by som ho uz nevarovala ale rovno isla na tu policiu.

torrente
17. feb 2023

Vtedy keď už nebude zalúbený.

catca25
18. feb 2023

Ja mam podobnu skusenost. Rozisli sme sa, nepochopil, sledoval ma, posielal ziadosti na FB, vypisoval na watsap, gmail, nepomohlo ani podanie oznamenia na policiu, musela som zmenit tel.cislo, mejl, zrusit vsetky socialne siete. Presli 2 roky a stale mi domov chodi donaska kvetov ked mam sviatok. Momentalne sa ideme stahovat tak verim ze budem mat pokoj.
Psychopati su psychopati. Drzim ti palce.

jaskolka
18. feb 2023

@torrente toto nebude o láske, skôr o zranenom egu.

katjas8
18. feb 2023

Nebol to náhodou manipulátor? Chce ťa zlomiť ale nevyzerá to ako láska.

cacianka
18. feb 2023

@jaskolka alebo inak pošahaný

torrente
18. feb 2023

@jaskolka lebo väčšinou to býva tak že len jedna strana je zalúbená resp. jedna strana je menej zalúbená. Konkrétne toto je extrém ale inák si predstavte že ste do niekoho totálne paf, a zistíte že vás nechce. Triezvo je lahké rozprávať veci typu: veď žien je vela raz nájdeš tú pravú… Ale ako sa cíti po uši zalúbený človek? Stále si kladie v duchu otázku prečo ma nechce, neverím že ma nechce, pokúsim sa ju/ho dobývať… Toto už pre nezalúbenú stranu môže byť obťažujúce. Veď čo všetko dokáže navyvádzať ohrdnutá milenka.

jaskolka
18. feb 2023

@torrente áno, bola som dávno kedysi zaľúbená, absolútne jednostranne, a platonicky. Mala som 22 rokov teda som bola ešte dosť mladá a neskúsena. Napriek tomu som nevystrajala somariny, hoci má to trápilo, ale jednoducho som vedela, že dotyčný o mňa nemá záujem a nemá zmysel niečo robiť. Odišla som potom pracovať do iného mesta a čuduj sa svete, po čase ma to úplne prešlo. Dnes ani netuším, kde ten človek žije a co robí.

torrente
18. feb 2023

Teba to prešlo ale možno keby si bola šislene zalúbená, by si ho prenasledovala, vypytovala sa na neho, sliedila ho na internete ak tam niečo má…

jaskolka
18. feb 2023

@torrente presne ako píšeš, to už je "šialenstvo" ale nie láska ako taká. Ak vyslovene už toho druhého začne človek obťažovať, prenasledovať, tam sa už o láske a zaľúbenosti vravieť nedá, to už je posadnutosť a to len tak nemusí prejsť. Aj keby ten dotyčný možno už mal nový vzťah.
To už nie je vec lásky a srdca, ale fakt zraneného ega a neschopnosti zmieriť sa, že "niekto so dovolí mňa tak úžasného a dokonalého nechciet"

adam7122023
18. feb 2023

@jaskolka Môže to byt kombinácia. Chlapec sa šialene zaľúbil a nedokáže to spracovať. A zranené ego k tomu navyše - to je zlá kombinácia. Asi naozaj pomôže len šok - príhovor policajta alebo hrubokrkého šimpanza. Myslím, že násilie zatiaľ potrebné nebude.

autor
19. feb 2023

Ja si praveže nemyslím že to je čisto o láske a že nevie bezomňa existovať. On už len nemá koho ovládať a buzerovať to je to čo mu chýba nie ja ako fyzická osoba. Posledný rok to bolo iba o tom že som musela skákať ako pískne, robiť mu poskoka, stále byť iba doma… že by som si vyšla s kamoškami na kávu na to som mohla rovno zabudnúť dokonca aj moja rodina mu vadila. A nieje to o tom že sme sa rozišli lebo som ho už nemala rada jednoducho chcem mať normálny život a takto mi je lepšie ale on to stále nevie pochopiť že proste už zo sebou hádzať nenechám. Som mladá a chcem mať v živote niečo prežité, zažiť tú ozajstnú lásku kde sa s partnerom budeme vzajomne rešpektovať, nie nechať zo seba spraviť otroka a na staré kolena potom lutovať.

mirco50
Odpoveď bola odstránená