icon

Kedy práca zasahuje do osobného života?

5. dec 2025

Ahojte,
Nejak celý život to mám tak, že práca je pre mňa základ môjho života. Keď som mala 20, bola som zasnúbená, ale nevyšlo to. Dlho som bola sama a aj som si zvykla na to, že sa prispôsobujem iba sebe. S terajším partnerom sme spolu 2 roky. Vždy chodieval na služobné cesty, doma - u seba doma bol málo, tým pádom sme sa malo stretávali, ale stačilo nám to. Projekt ktorý zastrešoval skončil, a on sa rozhodol, že už nechce chodiť na služobky, keďže nemusí. Momentálne býva u mňa druhý mesiac. Byt mám relatívne veľký, netlačíme sa. Je to tak preto, lebo som ja nechcela ísť bývať k nemu do domu. Život v dome nie je pre mňa, som zvyknutá na svoj štandard a mesto. A teraz prichádza to ale v rozprávke ... Chyba mi ten pocit, keď prídem domov a môžem čokoľvek len chcem, lebo záleží na mne a nikoho neovplyvnujem. Môžem ostať doma, ísť von, stáť na balkóne hodinu a pol, uvariť alebo aj nie, bez toho aby som to musela s niekým riešiť, niečo vysvetľovať a dohadovať . Chyba mi ten pocit, že sa nemusím po práci ponáhľať, keď nechcem. Asi pred týždňom len tak medzi rečou spomenul dieťa. Doteraz mám z toho zimomriavky, nikdy som deti nechcela, mám 38, aj keby to ešte možno bolo možné, necítim sa na to. On je fakt úžasný, mám ho rada, ale neviem či toto ustojíme. Teraz sa urazil a šiel spať, pretože som potrebovala doriešiť jednu pracovnú záležitosť (čo je skutočné výnimočne, priemerné raz za mesiac dva) a po ťažkom dni som si išla na balkón zapáliť. Nie je to o tom, že by nechcel aby som fajčila, ale odkedy som doma som polovicu času venovala práci a že ani teraz s ním nechcem tráviť čas ....atď . Prišla som domov o piatej a s prácou som začala o deviatej. Skôr to nešlo kvôli časovým posunom. Trvalo to celé Max hodinu. Čo si o tom myslíte, v čom robím chybu?

Strana
z2
autor
5. dec 2025

Ja sa vlastne už teraz neviem dočkať, kedy bude konečne pondelok a ja budem môcť utiecť z vlastného bytu do práce

mimi2018
5. dec 2025

@anonym_autor nie každý je sám sebou aj vo vzťahu. Keď ti vyhovovalo byť sama sebe panou, tak by som nemenila.

domkakvet
5. dec 2025

@anonym_autor porozpravaj sa s nim, ze ti to vadi, je normalne, ze sa ti nechce kazdu chvilu nieco vysvetlovat a ponahlat sa z mesta.

janinah
5. dec 2025

Čo ty vlastne od života chceš.? Okrem pracovať a pracovať...
To si ujasni a nevoď za nos zrejme dobrého chlapa.A rozpravajte sa,on tam vidí rodinu s tebou a ty sa nevieš dočkať pondelka,lebo....
Inak ja si robim uplne co chcem a to mám manžela a v pohode manželstvo.Nemusim variť ak nechcem a nemusim chodiť domov rovno z roboty....

anonym_5faf0d
5. dec 2025

Chybu nerobíš si myslím nikde. Si sama sebou, keď si vo voľnom vzťahu so samostatným bývaním. Nie je každý nastavený na rodinu a spolužitie.

anonym_6bc842
5. dec 2025

Ak chces ostať vo vzťahu tak už od začiatku nastav hranice: neponáhľam sa domov variť, variť môže aj on, rovnako práce v domácnosti podeliť, venovať sa naďalej aj svojim známym a koníčkom....mna napríklad neohúri debata čo ideš variť na víkend? Cez víkend sa venujem svojim záľubám

anonym_f93146
5. dec 2025

On chce zrejme rodinu ty nie, načo ho ťahať za nos.
Mimochodom nemusím sa ponáhľať domov z práce, z návštevy, z nákupov. Ja sa teším na muža a nebudem sa niekde zbytočne zdržiavať. Ale ak.sa.pozabudnem niekde, nie je problém
Za mňa celé zle.

anonym_7ab38a
5. dec 2025

''Ja sa vlastne už teraz neviem dočkať, kedy bude konečne pondelok a ja budem môcť utiecť z vlastného bytu do práce''

nemas radsej pracu nez toho muza? lebo neviem ci toto je laska...

anonym_83185a
5. dec 2025

Asi moc nemáš k priatelovi citovú väzbu , ci ho máš len aby bol?

autor
5. dec 2025
@janinah

Čo ty vlastne od života chceš.? Okrem pracovať a pracovať...
To si ujasni a nevoď za nos zrejme dobrého chlapa.A rozpravajte sa,on tam vidí rodinu s tebou a ty sa nevieš dočkať pondelka,lebo....
Inak ja si robim uplne co chcem a to mám manžela a v pohode manželstvo.Nemusim variť ak nechcem a nemusim chodiť domov rovno z roboty....

@janinah
Čo sa týka detí a rodiny som bola od začiatku maximálne úprimná. Nikdy s tým problém nemal, má 10 ročnú dcérku, vždy vravel že "dediča" už má a ak ja nebudem chcieť dieťa, akceptuje to.
Áno, ty si robíš čo chceš a v tom asi bude problém, myslím u mňa. Keď prídem o 5 minút domov neskôr ako sme sa dohodli, hneď vo dverách počúvam výčitky a celý zvyšok dňa, že som prišla o hodinu neskôr, preto on nič nestíha. Keď mi minulý týždeň volala moja účtovníčka, kvôli jednej faktúre, rozhovor asi na 2 minúty, ešte aj dnes po týždni som dostala výčitku, že furt s niekým vyvolavam, či reálne a objektívne nie je pravda.
Čo chcem od života? Stabilitu a môcť mať vlastný názor.

autor
5. dec 2025
@anonym_6bc842

Ak chces ostať vo vzťahu tak už od začiatku nastav hranice: neponáhľam sa domov variť, variť môže aj on, rovnako práce v domácnosti podeliť, venovať sa naďalej aj svojim známym a koníčkom....mna napríklad neohúri debata čo ideš variť na víkend? Cez víkend sa venujem svojim záľubám

@anonym_6bc842 asi v tomto som spravila chybu, že som si vo vlastnom byte nenastavila pravidlá...

autor
5. dec 2025
@anonym_f93146

On chce zrejme rodinu ty nie, načo ho ťahať za nos.
Mimochodom nemusím sa ponáhľať domov z práce, z návštevy, z nákupov. Ja sa teším na muža a nebudem sa niekde zbytočne zdržiavať. Ale ak.sa.pozabudnem niekde, nie je problém
Za mňa celé zle.

@anonym_f93146 Čo sa týka detí a rodiny som bola od začiatku maximálne úprimná. Nikdy s tým problém nemal, má 10 ročnú dcérku, vždy vravel že "dediča" už má a ak ja nebudem chcieť dieťa, akceptuje to.
Nemám potrebu sa niekde zdržiavať, ja sa vlastne aj teším domov za ním a ponáhľam sa ako sa dá, ale keď ho uvidím, celé to opadne. Asi sa teším len na tú verziu jeho osoby, ktorú som si prikrášlila

autor
5. dec 2025
@anonym_7ab38a

''Ja sa vlastne už teraz neviem dočkať, kedy bude konečne pondelok a ja budem môcť utiecť z vlastného bytu do práce''

nemas radsej pracu nez toho muza? lebo neviem ci toto je laska...

@anonym_7ab38a práca je pre mňa momentálne únik do stabilného priestoru. Už vlastne ani ja neviem či je to láska

autor
5. dec 2025
@anonym_83185a

Asi moc nemáš k priatelovi citovú väzbu , ci ho máš len aby bol?

@anonym_83185a asi tu citovú väzbu mám iba voči predstave ktorú som o ňom mala. Hold, po dvoch mesiacoch sa už ťažšie hrá

autor
5. dec 2025

Ženy, všetkým vám ďakujem za reakcie a názory. Ukázali ste mi to celé z inej strany, musím o tom popremýšľať a radikálne hľadať riešenie.

anonym_f9a6a7
5. dec 2025
@anonym_autor

Ženy, všetkým vám ďakujem za reakcie a názory. Ukázali ste mi to celé z inej strany, musím o tom popremýšľať a radikálne hľadať riešenie.

@anonym_autor ved ho vykopni z bytu, nie si pri nom sama sebou, hadze ti vycitky, netesis sa z jeho pritomnosti, nacase si priznat svoje pocity

anonym_29cef6
5. dec 2025

@anonym_autor
Kazdy sme iny ja som robil na HQ korporatu 10 rokov bez dovolenky lebo sa mi chcelo, mna by slak trafil od nudy ist dakde do rezortu alebo na daakom ostrove pozerat do blba stacilo mi lietat s laptopom bussines po svete.

anonym_272b52
5. dec 2025

dieťa nechceš. len aby potom o pár rokov nebolo neskoro.
evidentne tento problém neustojíte

buberova
6. dec 2025

Tiež hlasujem za to že vzťah nepotrebuješ... Ak ti vyhovuje samota tak ti hold vyhovuje.

dadis
6. dec 2025
@buberova

Tiež hlasujem za to že vzťah nepotrebuješ... Ak ti vyhovuje samota tak ti hold vyhovuje.

@buberova Ale čoby.. potrebuje vzrah s chlapom, ktory jej nebude robit vycitky, tlacit na nu a pod. Tu je to chyba nekompability, s inym muzom moze najst, co hlada.

anonym_7ab38a
6. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_7ab38a práca je pre mňa momentálne únik do stabilného priestoru. Už vlastne ani ja neviem či je to láska

@anonym_autor ja ti pisem ze asi nie. prezivala som to iste, ked sa mi praca stala utociskom. a bola som tam radsej nez s partnerom.

alenka58
6. dec 2025

keby si bola zaľúbená tak by si s nám chcela tráviť každú voľnú chvíľu, radšej to ukonči, zbytočne strávený čas

anonym_35d153
6. dec 2025

@anonym_autor S partnerom si vyjasnite priority, plány, očakávania od života, aj spoločného života.Je to na vás, či sa chcete a viete prispôsobiť životu vo dvojici.Pre vlastné dobro si nájdite niečo okrem práce, čo Vás baví a napĺňa, lebo o nejakých 25-30 to bude jedna z hlavných činností života

anonym_3005e4
6. dec 2025

Mas pravo si robit, co chces aj nadalej, keby si ho lubila, automaticky by si trosku robila ustupky, lebo by si sama chcela.
Inak vycitky a oduvanie sa kvoli takym veciam - co ma 3 rocky? Ok urcite nebude, lebo komunikuje sa inak. A tie hlasky, ze tahas za nos dobreho chlapa? Akoze vazne? Cim je taky dobry? Projekcia jak svina, ty ho nechces az tak velmi ako svoj zivot, tak mu to vysvetli. Nie si o nic horsia zena tymto, nenechaj si to nakecat od zien, ktore si tu chodia len kopnut.

brrunetkaa
6. dec 2025

@anonym_autor necitala som všetko, ale myslím si, že problém je on. Môj priateľ tiež pracuje ,,kedykoľvek” ale nikdy mu nič nevyčítam, proste spolu žijeme a ja prežijem, ak sa mi práve 10 min nevenuje. Žiadne výčitky kto kedy chodi alebo nechodi domov. Pre mna by bolo no-go mat jednať take výčitky a jednak pocit, že sa teším kedy odídem z vlastného bytu do práce aby som mala pokoj. Môže byt, že na bývanie jednoducho nie ste k sebe kompatibil

anonym_aa6aa5
6. dec 2025

Mas uz vela rokov a zauzivany sposob zivota, ktory sa Ti uz bude tazko menit. Len obrovska zalubenost by to mohla zmenit. Jednoducho, spolocna domacnost ukazala, ze k sebe nepasujete. Bud sa vratte k tomu, ze kazdy doma vo svojom a stretavajte sa, len ked mate chut. Alebo ho posli k vode a hladaj inde, takeho, co bude tolerovat Tvoje zauzivane veci, Ty jeho a najde si aj nieco spolocne.

anonym_b54673
6. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_6bc842 asi v tomto som spravila chybu, že som si vo vlastnom byte nenastavila pravidlá...

@anonym_autor toho chlapa nepotrebujes.
Vztah = kompromisy. Ale naco kompromisy, ked ty od neho vlastne nic nechces? Ani deti, ani peniaze, este ta aj obmedzuje. Zi si svoj zivot. Na radovanky mozes mat ineho.

anonym_5c1ca0
6. dec 2025

Ja som taká ako ty ale mám deti z manželstva (12 a 8r) čiže veľké viem si pri nich nájsť dosť času aj na seba ale zároveň čiastočne ho musím podriaďovať aj im). Prvú som mala v 20 čiže ten pocit že sama sebe pani som žiaľ preskočila tak si dohanam teraz. Vzťah by som nedala na to nemám. Budeš sa trápiť

anonym_389abc
6. dec 2025
@anonym_autor

Ja sa vlastne už teraz neviem dočkať, kedy bude konečne pondelok a ja budem môcť utiecť z vlastného bytu do práce

@anonym_autor poznas tu piesen kde sa spieva Já, já, já jenom já, jenom já?

dadis
6. dec 2025
@anonym_b54673

@anonym_autor toho chlapa nepotrebujes.
Vztah = kompromisy. Ale naco kompromisy, ked ty od neho vlastne nic nechces? Ani deti, ani peniaze, este ta aj obmedzuje. Zi si svoj zivot. Na radovanky mozes mat ineho.

@anonym_b54673 Tohto nepotrebuje? Ale preco by si nemohla rozumiet s inym? Ani ja nechcem od muza deti (mam svoje), ani peniaze (hodpodarime zvlast), hadam si lasku mozem priat, ci?

Strana
z2